Wii, utelek och middag....

En kort resumé vad vi haft för oss följer här....

Fredagmorgon: Jag steg upp med Ellie vid 06.30, rena rama sovmorgonen....

Frukost: Risgrynsgröt, farmors köttbullar, rödbetssallad. Är det jul snart???

Gjorde: En lugn förmiddag. Lite datatid, Crille räfsade löv, Siri lekte ute och Ellie sov.

Sen då: Lunch med faster och kusinerna.

Eftermiddagen: Mycket Wiispelande. Jag har sjungit, bowlat och spelat tennis.... Om jag var bra?? Nja, bäst gick sjungandet, sämst tennisspelet. Grabbarna var helt enkelt för bra för mej.

Siri: Gick på promenad med faster och hunden Abbe. Till sist somnade fröken i vagnen.

Ellie: Var överallt, lekte med allt, klättrade på allt och välte det mesta.... Somnade en stund på eftermiddagen så vi kunde pusta ut.

Kvällen: Tittade på Idol och Skavlan hos farmor och farfar.


Lördagmorgon: Jag fick en riktig sovmorgon. Vaknade vid klockan 9. Så skönt!!!

Förmiddagen: Hela familjen tog en promenad med hundarna. Gick förbi förskolan här i Algutsrum. Lekte en lång stund i solskenet.

Lunch: Pannkakor....

Planer: Softa med farmor och farfar. Ikväll ska mamman och pappan på middag utan barn. Vi är hembjudna till Crilles barndomskompis Tobbe och hans flickvän Jenny. (Första gången jag träffar henne, blir spännande)

Ni får hålla tillgodo utan bilder. Kan tyvärr inte lägga in det härifrån....

Fick också se att jag är nominerad till Familjebloggarna top 10-lista. Om ni brukar läsa min blogg och gillar den så kika gärna in och rösta på mej och på 2 andra bloggar.

top10

Jag vill finnas med på Top 10 Listan hos Familjebloggarna.se!
Rösta på mig & min blogg här!

Ha en härlig lördag!!!



 


Vi reser vidare på vår lilla turné...

Igår tog aktiviteterna ut sin rätt. Vi hade en mycket arg och trött Fröken Nej på besök hela morgonen. Hon fick gå och lägga sig för att sova färdigt redan efter frukost. Efter en 2 timmars lång nap kom vår vanliga goa Siri tillbaka.

Lunch hos mormor och morfar sen drog vi vidare till Karlskrona. Presentshopping och besök i leksaksaffären. Siri hittade ett mikrofonstativ som hon sjöng loss i. "Snälla mamma, jag behöver en sån" Hmmm, just det tomten kommer snart.... Vi får se om han lyssnade.

Det blev som vanligt bara en kortis på stan. Körde vidare på vår turné. Nästa stopp Rödeby. Middag,bus,lek,snack,hustitt..... ett mycket trevligt besök hos Tina, Daniel, Ida och Eskil. Även Malin och Jörgen tittade in. Finns det hjärterum finns det stjärterum.... Härligt med en "storfamiljs" middag.

När barnen började bli trötta efter en dag full med bus, packade vi in oss i bilen för nästa destination.... Öland.

Vi har haft en lugn och skön förmiddag här hos farmor och farfar men snart ska vi träffa kusinerna Oscar och Alex då blir det full ös igen......

Ikväll är det fredagsmys ♥♥♥


Älgsafari och Kosta outlet

En händelserik dag har nått sitt slut....

Förmiddagen lekte Siri mest ute med morfar. Ellie passade på att sova ett par timmar.

Efter lunch började vi fundera.... Hmmm vad ska vi hitta på? Jo, vi åker till Kosta Älgpark.Gå en runda i skogen och titta på inhängnade älgar kändes som en bra höstlovsaktivitet. När vi  kom dit upptäckte vi att det förutom älgsafarin fanns kaniner,marsvin,grisar,getter och höns att titta på. Mycket spännande tyckte Siri
Ett museum var det också på området och givetvis en presentshopp fullproppad med älgprylar. (Vi lyckades komma därifrån tomhänta)



Från jakttornen spejade vi efter de 23 älgarna men så snart vi kom in i skogen var de inte långt ifrån oss....




Skogens konung




Siri tyckte det var minst lika spännande att titta på getterna...




som bodde i ett fint hus.




Safaripromenaden var ca 1,5 km lång, Siri gick men det funkade bra att köra Ellie i vagnen.

När vi ändå var i krokarna stannade vi till på Kosta Outlet. Jag hann tyvärr inte titta till mej själv men fyndade så fina kjolar och koftor från P.o.P till tjejerna. Siri vill helst att de ska ha lika kläder och Ellie får mest ärva. Det här passade därför perfekt!! Nästa gång jag vill att skruttungen ska vara "finklädd" klär jag på lilla trollungen först så blir det inga problem.... förhoppningsvis.

Hoppas ni också haft en härlig dag!!!


Det tar sin lilla tid.....

att packa till en hel familj..... Mr Persson kan ju själv men brukar vänta tills 5 minuter innan vi ska åka så den här gången kan jag ta åt mej äran (och skulden om något glömts) att plockat ihop vad alla 4 ska ha med sig. Det blir ungefär lika mycket om vi är borta ett par dagar som en vecka..... vagn,barnens täcke och kudde, vinterskor,gummistövlar, tunnare jacka, tjockare jacka, resesäng är sådant som måste hänga med. Det blir inte lättare av att en liten trollunge packar upp hela tiden och skruttungen packar ner lite av varje som kanske inte behöver följa med. Tur vi har stort bagageutrymme i bilen....

Nu har vi kommit fram till mormor och morfar och ska ta dagen precis som vi känner för. Siri vill nog vara ute så mycket som möjligt då det blev nästan hela dagen inomhus igår. Stackarn!!! Hon har redan lagt beslag på morfar och morbror Magnus gamla trampbil från 70-talet.

Visar er några bilder på gullungarna från igår....




Många teckningar målades igår....




....lika många sånger sjöngs....




....ett flygplan flög förbi högt, högt upp i luften.




"Jag kan också sjunga.... ej öron ej öron...."




"Vill ni se min tunga? Jag visar den mer än gärna!"




"Näe, mamma, nu blir jag trött på dej!!! Måste du tvätta, packa och städa hela dagen????"


Ha en fantastisk onsadg!!!!


Ursäkta mej!

Ursäkta mej men jag har faktiskt inte tid att sitta här och blogga. Hihi, nej för här har det varit fullt ös sen 04.30 i morse. Pust.... Höstlov i all ära men det blir dubbelt så intensivt hemma hos oss.

Musiken skvalar,tjejerna tjuter av skratt. Siri ropar "Mamma,kom då!!! Vi måste dansa nu!!!" Så är det! Jag ska skaka loss med mina små nakenfisar. En i trosor som snällt klätt av sin lillasyster så hon kan mysa i bara blöjan. I vår familj är det bara jag som är frusen.

Samtidigt tvättar jag ett par maskiner och försöker packa lite. Jag tror vi tar en sväng "hemåt" ikväll. Hälsar på familj och vänner några dagar....

Ha en skön tisdag!!


Lite av varje....

Orkade inte skriva något igår kväll så det får bli en blandad kompott nu....

Söndagen bjöd på höstrusk. Vi traskade iväg för att lyxa med en fika på stan innan mormor och morfar begav sig hemåt. Varm choklad, toscakaka, kaffe, macka,chokladboll det fanns något som passade var och en....


Mormor och morfar bor 20 mil från oss så en del planering krävs om vi behöver barnvakt....





Siri beställde jordgubbsmer när mormor bjöd på fika.


Denna veckan är det höstlov. Siri är ledig från förskolan. "Jag har sommarlov, mamma" talade hon om för mej igår. Om det ändå vore så väl....

Idag skulle kompisarna gå på teater och vi fick följa med. Det var lärarstudenter som spelade upp ett litet stycke på högskolan. Skruttungen tyckte detta verkade mycket spännande....
Hon satt som ett ljus hela föreställningen. En kvart ungefär varade pjäsen. Färger,former,bokstäver och sånger som kändes bekanta fångade barnens intresse. Jättekul att det ordnas kulturella aktiviteter även för barn under 3 år.

Direkt efter pjäsen hade vi tid för Ellie på Bvc. Jag mötte upp Crille och lilla trollungen. Han forsatte till jobbet efter en förmiddag hemma med lilla älsklingen. Vi tjejer skyndade på för att hinna i tid. Siri ville också väga och mäta sig.... och vad hon har växt!!! 97 cm lång och 15 kg. Stora tjejen, snart 3 år.

Ellie tillhör en nättare klass men följer sin kurva fint. 71cm och 7850 gram, min lilla bebis som snart är 10 månader.




Pappa har matchat bredrandigt och smårandigt men en liten sötnos klär i allt ♥ (japp,väskan hänger med...)


Nu sover båda två middag och jag ska ta det riktigt lugnt under tiden. Har ännu inte bläddrat i nya mama som damp ner i brevinkastet härom dagen.

Kram


Det är åtminstonde en pigg i huset....

Jag kom iväg och såg gårdagens match på plats. Höstrusk,duggregn och förkylning trotsades... 1a halvlek bjöd på riktigt bra fotboll, Södra dominerade. 2a halvlek däremot var så seg och trist. Jag frös, spelarna såg ut som de tappat orken och målen trillade in bakom "fel" stolpar....

När det var några minuter kvar och de gröna tagit ledningen med 3-2 frös jag som bara den. jag bestämde mej för att traska hem..... hörde ett starkt jubel när jag gick från vallen och anade att något av lagen gjort mål, men vilket???? Tyvärr var det Assyriska som kvitterat och matchen slutade 3-3.

Mr Persson kom hem och vi drog genast iväg för kvällens festligheter. Mormor och morfar lämnades ensamma med barnbarnen. Gullungarna skötte sig exemplariskt och båda somnade i tid....

Vi åt en trevlig italiensk buffé på John Bauer hotell. En liten goodiebag från Mary Kay delades ut till oss tjejer som tack för supporten.....

Jag drack ett glas vin. Smakade gott men vågade inte chansa på ett till jag vet ju hur nätterna är hemma hos oss. När de flesta drog vidare till Karlssons åkte jag hem.

Halv tolv satte jag nyckeln i låset och möttes av ett lugnt och tyst hem.... morfar satt i soffan med lilla trollungen sovandes i knät. Ellie hade vaknat till en stund tidigare och inte kunnat somna om i sin säng men på morfar gick det bra.

Det blev mycket riktigt som Linda trodde, klockan ställdes om och jag fick snällt stiga upp klockan 04 med lilla älsklingen. Usch och fy jag är ganska trött nu.... vi somnade om efter ett par timmar men bara för en kortis.

Men.... det är som sagt en som är pigg idag. Den där lilla trollungen som äter allt, idag var det en bok som gick det ödet till mötes.....


 




Ha en skön söndag och passa på att mysa!!!


Klockan 16 smäller det....

Klockan 16 blåser domaren igång matchen mellan Södra och Assyriska. Jag ska alldeles strax bege mej till Stadsparksvallen för att heja fram de gröna. Om ni vill se Mr Persson in action slå på TV 4 så kan ni se matchen live i soffan.

Heja Södra!!!!!



Usch,jag är snuvig...

Vaknade med huvudvärk och förkylning,typiskt.... Har kurerat mej med panodil,hoppas verkligen det släpper eller åtminstonde inte blir värre....

Vi har varit en vända på torget. 10 kronors stånden är helt klart värt ett besök. Idag blev det målarböcker,present o julpapper och servetter. Fyndade också strumpbyxor till Siri från Melton. (kostade lite mer än 10 kronor...)

Vi har precis ätit lunch och jag tror faktiskt jag ska lägga mej och vila en stund annars blir det tufft att orka med resten av dagen och kvällen.

Hoppas ni har en skön lördag!!!


Mormor och morfar Bengan på besök

Idag har Siri längtat och väntat hela förmiddagen efter mormor och morfar. Skruttungen klädde sig fint, satte upp håret med snoddar och plockade fram sitt bästa humör.




"Kommer de inte snart???"


Zipjacka: Novastar

Tunika: H&M

Kjol: Familyhouse

Leggings: Benetton


En trevlig dag börjar gå mot sitt slut.... Vi har hunnit med att handla och gå till lekparken... ätit taco´s, badat barnen och busat. Mormor fick den stora äran att läsa för skruttungen. De kröp upp i sängen och Siri säger glatt "Du är bara Lite gammal mormor"

Nu sover de små och vi andra har slagit oss ner i soffan.

Ha en skön kväll!!!


Godmorgon fredag!!!

Dagen började vid 05.00  här hemma hos oss. Jag börjar bli van.... har fått bättre rutiner och försöker lägga mej i tid på kvällarna för att humöret ska hålla en hel dag. Vi går upp varannan dag men imorgon spelar Crille säsongens sista match så då kan inte han stiga upp i ottan.

Strax före lunch kommer mormor och morfar. De ska stanna över helgen.Vi får barnvakt och lite egentid något som jag är i skriande behov av. Jag tror det är över 1år sen jag var borta från barnen mer än ett par timmar. Inte för att det blir så mycket längre nu men men.... först matchen på lördag  och sen middag. 

Jag ska se den sista matchen på plats på Stadsparksvallen. (Fast jag tror faktiskt att den Tvsänds...)

Härom dagen kom jag iväg en snabbis ner till stan för lite shopping. Utnyttjade Lindex rabattkupong på 25%  och det rejält..... Blanka snygga svarta byxor, tunikor, linne,strumpor,leggings, midjebälte.... jag provade även behå och hittade två stycken, jag måste ha lite lyft nu när amningen snart är över.... känns som hela brösten försvunnit. Det enda som slank ner i påsen i barnstorlek var en prinsessklänning som Siri ska få i julklapp eller födelsedagspresent.
Nu har jag lördagens outfit klar även om det inte blev någon klänning.....

Dags att ta tag i lilla trollungens morgongröt för hon börjar  bli trött på sin mamma. Siri kom precis  upp så det är  bara Mr Persson som sover.




Väskan är fortfarande med överallt, hihi.


Ha en härlig fredag!


Jag tävlar hos tant Ulrika


 

"Jag vill vinna ett presentkort värt 300kr från Klkids - märkeskläder för barn & ungdom hos Tant Ulrika

Torkskåp kan användas till mycket....

Det vanliga är kanske att torka tvätt där i men det funkar också bra till snoriga ungar.....




Först in var lilla trollungen.....




Storasyster ville inte vara sämre så hon kröp också in....




Men då blev lillasyster arg och tyckte att storasyster kunde torka sin näsa någon annanstans.


Kram ♥


Torsdagslista...

Vaknade: 04.37

Gick upp: 07.30, min tur att ha sovmorgon. Slumrade lite och tyckte synd om Crille som fick med sig båda älsklingarna upp.

Humör: Ganska bra, lite irriterad efter en slitsam morgon med en trött Siri

Gjort:
Trilskats med Fröken Nej, hängt tvätt och lagt i en ny maskin, fixat i ordning i köket efter frukost, pratat med Lina.

Planer: Tvätta, skriva handlingslista, en sväng till parken, lek o middagsdate med Lina och Cornelis.

Träningsplaner:
Tyvärr inga.... önskar jag kom iväg på roliga dansklasser flera gånger i veckan.

Lyssnar på: Tystnaden.... så lugnt och skönt efter allt skrik som varit den här morgonen.

Siri: Ligger i sin säng och lyssnar (sover) på Blå barnkammarboken. Skulle varit på förskolan men om man stiger upp 2 timmar innan man sovit färdigt och är helt hysterisk över allting var det bara för lilla fröken att stanna hemma.

Ellie: Sover också men har varit pigg och glad hela morgonen.

Crille: Jobbar, har fotbollsklass på en skola idag.

Läser: Läste Vi föräldrar igår....annars ligger Flyga drake fortfarande och väntar i bokhyllan.

Tittar på: Kaffekoppen. (Igår kväll såg jag Grey´s på Tv, enda serien jag försöker följa just nu)

Tänkvärt: Barnen är bara små en gång, mitt i allt skrik, stress och sömnbrist är det lätt att glömma alla underbara stunder som de ger en varje dag. Ett leende, en kram, alla roliga små upptåg. Mina älsklingar är mitt liv!!!!

Dagens ord,tanke eller citat: "
Barn är ett folk och de bor i ett främmande land.......... alla är barn och de kallas det gåtfulla folket"


Ha en härlig torsdag!!!!

Ellie bellie bus....

Den där lilla trollungen blir bara roligare och roligare för var dag som går. Idag var hon så typiskt tjejig så jag bara inte kunde hålla mej för skratt. Spisen, dockan och väskan har varit mest spännande. Siri har alltid gillat bilar och bollar, mer av en pojkflicka. Så detta är något helt nytt för oss....






"mamma, när jag lagar mat så måste alla saker ligga på golvet"




Jag fick en liten film på Ellie när hon bar omkring på handväskan, tyvärr är det mörk men jag visar er ändå .... vad ska jag säga.... ha,ha,det gäller att börja i tid. Undrar vad hon har i????






Kalas och amdadesign

Igår eftermiddag åkte vi till Ebba för att gratulera fröken på 7-årsdagen. Hon öppnade glatt och tog emot paketen. Siri hade köpt en egen present... penna med pennvässare och suddgummi. Var nog allra mest uppskattat....




Tänk att få en glittrig lila gitarr i födelsedagspresent.


Grannar, vänner, barn i en salig blandning. I en by där alla känner varandra blir det lätt öppen hus när någon firar födelsedag. Kul tycker jag. Trodde jag träffat alla som brukar besöka familjen Davidsson men icke. Igår mötte vi  kreativa, egenföretagaren och 3-barnsmamman Amanda. Alltid trevligt med nya människor!

Senaste numret av Vi föräldrar tipsar om Amandhas affärsidé och hennes företag amdadesign. Hon syr sångpåsar där du själv kan välja bland mer än 100 sånger/ramsor. Hennes kreativitet slutar inte där utan egendesignade mössor,byxor eller klänningar går också beställa. Jag tänker iaf shoppa en sångpåse till Ellie och en tuff mössa till Siri.

Förutom prat om kläder och annat kul blev vi bjudna på cupcakes med marängtopping, mums. Senare serverades även middag till oss långrandiga gratulanter.

Barnen lekte för fullt och Ebbas akvarie rensades.... hmmm kul lek.... Siri var helnöjd,vattenplask med bara stora tjejer. Kan livet vara mer toppen???

Vi blev inte allt för sena utan satte oss i bilen för hemfärd 19.30. Vi var trötta barnen trötta... detta resulterade i att Ellie somnade i bilen.När vi komhem  la jag henne i sängen utan att hon vaknade. Hon har bara vaknat till och ammat en gång. Sen sov hon till 05.30. Helt fantastiskt!!!!

Även Siri har haft en bra natt. Hon kom inte in till vår säng förrän på morgonen när jag och lilla trollungen redan stigit upp. Jag fick t.om väcka henne och Crille för frukost.

Ha en härlig onsdag!   


Jag tävlar hos Muppsan

Vinn kläder från Me&I




Var med och tävla om ett presentkort värde 500:-
att shoppa snygga
Meandi kläder för. Skynda
in på
Muppsan´s blogg
och var med du oxå"
~~~~



Jag hade tänkt att Ellie skulle få ett nytt fräscht set. Lilla trollungen som bara får ärva från storasyster.



Tidig morgon och Ebbas födelsedag.

Eller god morgon är nog att ta i.... Vi börjar bli rejält slitna. Våra nätter är en total katastrof. Barnen somnar oftast utan protester vid 19-tiden. Efter några timmar börjar eländet. Ellie vaknar och skriker sen håller det på i värsta fall varannan timme natten igenom. Spelar ingen roll om hon somnar om i sin säng eller i vår. Om hon får amma eller inte.
 Siri tassar in själv och lägger sig hos oss någon gång under natten och då vill vi självklart inte att hon ska bli störd av lillasyster. Känns som jag sover på nålar. Hoppar upp för minsta lilla så skruttungen inte ska vakna av lilla trollungens skrik.

I morse började dagen 04.35. Börjar bli lite tjatigt det här..... Det är för tidigt! Så fruktansvärt mörkt ute. Idag var det min tur att stiga upp men Crille tog med sig Ellie och la sig på soffan. Siri vaknade och tog med sig sin kudde och sitt täcke och följde efter. Inget barn somnade om. Men det gjorde mamman.

Idag fyller mitt gudbarn Ebba 7år. I eftermiddag ska vi gratulera med sång och paket. Jag minns när lilla sötnosen föddes. Jag hade varit på fest kvällen innan och kommit hem väääääldigt sent. Stolta pappa Richard ringde runt lunch och berättade att hon var född. Jag kan säga att han väckte mej. När vi lagt på vet jag att jag tänkte... igår drack jag drinkar och dansade loss under tiden födde Geetha deras dotter. Det var en sådan kontrast....



Ebba och jag har byggt en snögubbe. Hon är 4 år på bilden och har växt massor sen dess.... men det är samma busiga, goa tjej! Hoppas du får en fantastisk födelsedag gullunge. Puss ♥♥♥




Regn och ruskmåndag

Morgonen började med två gnälliga barn och en irriterad pappa. När familjen fått i sig havregrynsgröten byttes de sura minerna mot muntra.... Ack så viktigt det är med frukost!!!

Siri lämnades på förskolan. Ellie stannade hemma med mamman, som vanligt alltså. En lugn och slapp förmiddag. Lite plock bara.... Pappan kom hem för lunch, slappade en stund på soffan. Åkte igen.

Mamman promenerade till förskolan med sovande bebis. Regnet öste ner. Men  den sovande bebisen behövde sova färdigt.... en tur till centrum. Skruttungen hade med sig sin egen lilla väska,plånbok och pengar... leksaksaffären besöktes. En leksaksmobil köptes för hennes egna pengar. Nu kan Siri och Lova ringa till varandra, hi hi. Kompisen fick en härom dagen.

Vi gick hem i höstrusket. Utanför huset upptäcker den förvirrade trötta mamman att nycklarna är borta. Jag står med väskan vänd ut och in med en skrikande hungrig liten trollunge och en kissig Siri. Lite småpanik infinner sig. Ringer tre gånger på Crilles mobil, inget svar. Tänker att jag får gå in i trapphuset åtminstonde och i nödfall ringa på hos grannen. När vi kommer runt och in ser jag att mina nycklar sitter kvar i källardörren. Hmmm, smart fröken Karlsson. Jag hade bara varit borta i nästan två timmar.

Ikväll har vi trevligt besök av Mankan. Tända ljus, the och kanelbullar. Det är ganska skönt med höstrusk i alla fall...




Hittade en bild på Siri, lite drygt 1 år. Våra tjejer gillar verkligen bollar. Undra om de ärvt pappas bollsinne....

Ha det gott!!!


Kontraktet är säkrat!!!!!

Crille kom hem ganska tidigt igår med ett jack i bakhuvudet och 4 stygn. Det går vilt till i slutstriden.... Han hade krockat i en nickduell med en kille i sitt eget lag men även en norrköpingsspelare. Den andra södraspelaren träffades i ansiktet och var rejält blåslagen och svullen.
Sista matchen spelas hemma på Stadsparksvallen klockan 16 på lördag. Motståndarlaget är Assyriska. Jag ska för en gångs skull gå dit och heja fram de gröna. (tror jag sett 2 matcher på hela säsongen,tråkigt!)
Mina föräldrar kommer hit och ska vara barnvakter, får se om jag tar med Siri men då är det inte säkert att jag får se så mycket. Blir en hel del spring på skruttungen....

På kvällen vankas det avslutningsmiddag.Ska försöka komma iväg till stan för att shoppa en klänning.... Lindex hade ett utskick härom dagen med 25% rabatt, jag tyckte det såg ut att finnas många fina festklänningar till bra pris. Jag har säkert något i garderoben men sen ska jag ha tjejmiddag, det är jul och nyår så någon festblåsa kan behövas....Lika bra att handla tidigt så den blir använd mer än en gång.

Mamma Ann-Christine o Pappa Bengt får den stora äran att ha lördagsmys med de små sötnosarna. Jag hoppas verkligen det går bra. Vi sliter fortfarande med att få Ellie att sluta amma nattetid. Jag har lyckats få henne att somna utan att amma men sen vaknar hon några timmar senare och då är det värre... Vi får nog köpa hem ersättning utifall hon blir helt otröstlig. Jag har inte tänkt att bli  sen men jag vill dricka åtminstonde ett glas vin till middagen och njuta en stunds fest. Crille och resten av grabbarna passar säkerligen på att gå ut men det kan vara för min del.

Det känns otroligt skönt att kontraktet är säkrat. Mr Persson har ett år kvar i Södra. Om de åkt ur hade förhandlingarna varit igång igen. Känns otroligt härligt att andas ut ett år till sen får vi se vart det bär hän.....

Måndag och ny start på veckan...  Vi tar dagen precis som den kommer.

Önskar er en härlig måndag!!!!


Dans och utelek.

Det var min tur att stiga upp idag. Lika tidigt som vanligt och jag var inte pigg.... Det var bara att göra det bästa av situationen. Jag passade på att pussa,krama och mysa lite extra med lilla trollungen som bara blir större och strörre.... Snart 10 månader.

Crille åkte strax efter frukost så vi tjejer hade en heldag för oss själva. Mr Persson har spelat match mot Norrköping tidigare idag. Tyvärr blev det förlust med 1-0 men trots detta har Södra säkrat sin plats i superettan. Sista matchen är på lördag hemma och därefter är det avslutningsmiddag. Då ska även jag dricka ett glas vin.

Hemma dansade vi. Siri svänger på rumpan och är så söt när hon skakar loss. Ellie sitter och skakar på huvudet,viftar med armarna och dansar hon också.

Jag har inte kommit över tröttheten på hela dagen och vid lunch trodde jag ärligt talat inte jag skulle klara av att hålla mej vaken. Tjejerna sover inte samtidigt så någon chans till vila finns inte....

Som tur var bestämde jag med Rebecca att ses i lekparken. Lilla trollungen somnade i vagnen och vi andra fick en skön stund med kaffe (för de vuxna) och bullar i höstsolen. Idag var det betydligt fler i parken.

Kompisarna följde med hem på en enkel middag.... pasta, falukorv och morötter. Vad gör man inte för att få stanna ute  så länge som möjligt i det fina vädret???

Kvällen har varit lugn med två snälla små sötnosar. Ellie somnade själv i sin säng utan amning. Siri läste saga för trötta mamman. Hon kan hela "En liten skär och många små brokiga" utantill. Skönt med en smidig nattning då jag är ensam och trött.




Idag valde Siri en sommarklänning från Molo som var skön att dansa i.




Siri tar kort på mej när jag dansar.... eller vad det nu är jag gör?




Lova och Siri kom på en ny lek. Hänga på gungan....





Ikväll ska jag försöka hålla mej vaken och se dramatiseringen om Rödebyfallet. Ett par av mina bästa vänner bor i det lilla samhället som nästan delades mitt itu efter händelsen.

Ha en trevlig kväll!


Filmtime...

Jag måste bara visa en liten film från bullbaket igår....




Bullfest....

Igårkväll såg jag Twilight (Mr Persson somnade) har hört så mycket om denna film. Jag hade egentligen inga förutfattade meningar. Var inte helt säker på om jag skulle gilla en fantasy film med vampyrer. Men jag satt som klistrad jag skulle kunna se den om och om igen. Det var längesen jag såg en film som jag inte ville skulle ta slut.
Så romantisk och underbar. Inte alls någon "skräckhistoria" som det gärna blir när blodtörstiga varelser är inblandade.

Se den om du gillar romantiska, spännande historier.


Jag tävlar hos tant Ulrika


 

"Jag vill vinna ett hemligt paket, värde 500kr från Wilma&Morris hos Tant Ulrika"


Familjelördag...

Dagen började med lek.....




Att banka på spisen är kul... Idag reste sig Ellie upp utan stöd för första gången. Hjälp, ska lilla trollungen börja gå snart???


Vi delade av dagen med lunch och vila.... för att fortsätta med bullbak.




"Jag kavlar med min lilla kavel och du med din stora, mamma"







Full koncentration av lilla bullbagerskan.




Det färdiga resultatet, mmmm så gott!


Efter bullbak och mellanmål begav vi oss ut i höstrusket. Kallt och regnigt, behöver jag tillägga att vi var ensamma i lekparken.




Gung gung gunga....




Pappamys i kylan




Fröken Karlsson var påbylsad i snålblåsten. Siri vill gärna ha en likadan mössa med "snöbollar".


Lagat middag... kyckling i balsamicosås. Badat barnen. Och nu ska Mr Persson och Fröken Karlsson se den omtalade filmen Twilight.

Ha det gott, kram!!! 


Städning, fredagsmys och Idol....

kan sammanfatta vår fredag... Att vi alltid måste använda de få hellediga dagarna till städning,slår aldrig fel. Båda tjejerna var trötta så jag passade på att vara effektiv under tiden Ellie sov och Siri lyssnade på en Cd (även hon somnade) Crille planerade veckans middagar, så skönt att slippa det, åkte och storhandlade. på så sätt fick vi undan alla måsten på förmiddagen.

Ute öste regnet ner och tjejerna var fortfarande lite snuviga.... vad göra? Vi åkte till EKO och handlade present till mitt gudbarn Ebba som blir 7år på tisdag. Lilla fröken har önskat sig skatebord och skydd så vi köpte handleds,knä och armbågsskydd. En tuff tjej!!! Hon har även önskat sig bokmärken, några sådana fick det också bli. Siri hade med sig sin egen plånbok med lov om att få köpa något men älsklingen kunde inte bestämma sig. Hon köpte tillslut en påse klubbor till fredagsmys.

Vi körde hem och började med kvällens middag, lasagne. Rebecca, Micke och Lova ringde snart på dörren. Lyckan var total, fredagsmys med bästisen.... Vi åt gott, festade till det med glass och nymalet irish cream kaffe som Becca köpt med sig. Så gott med lite mjölk i.

Idol var vi tvugna att titta på. Småtjejerna dansade och lekte. Ellie somnade som en stock helt slut. Igår kväll märktes det verkligen  vilken briljant sångare MJ var. Det var inte många av Idoldeltagarna som fixade kvällens tema. Flera gjorde sämre ifrån sig är förut. Någon som absolut inte är min favorit men som var klockren igår var Rabi (kan vara felstavat har inte någon koll på honom...)

Vi hade en riktigt mysig kväll!!!! Hoppas ni också hade det!!!

Kram ♥♥♥


Utvecklingssamtal och bus med bästisen...

Ja,ja är man uppe i ottan innerhåller dagen många timmar att fylla. Nu har jag inte haft några större problem med aktiviteter. Tur det annars hade jag väl somnat....

Förmiddagen ägnades åt tvätt och hemmafix. Lilla trollungen sov i 3 timmar (!) kan tänka mej att hon var trött, vore trevligt om hon behagade sova 1 timme eller 2 längre på morgonen istället.

Crille kom från träningen och vi gick tillsammans till Siris förskola för utvecklingssamtal. Ellie fick också följa med. Hon var överallt i det lilla personalrummet men vi lyckades föra ett något sånär normalt samtal.
 Skruttungen har det bra på dagarna, framåt,kreativ,ledande,bra kompis, vill gärna leka avancerade lekar gärna med lite äldre barn. Det enda negativa är hennes kraftiga utbrott, hon blir så arg... Vi kom fram till att det troligen beror på åldern och att det är en jobbig period just nu. Hur som helst är det skönt att höra hur de tänker runt hennes trots och vi tänker väldigt lika. Jag har fullt förtroende helst för vår kontaktperson på förskolan.

Jag och barnen blev hembjudna till Rebecca och Lova för lek och pannkakor. Tackade genast ja. Precis vad jag behövde en dag som denna.




Goa tjejer




Rebecca fixade Siris naglar. Nu är de knallrosa och fina.


Ellie höll sig vaken hela eftermiddagen. Hon var lite smågnällig men då var det för sent att sova.Mot alla odds somnade hon inte på vägen hem. Det tar ca 15 minuter att gå...

Väl hemma var det bara att köra på med kvällsracet och nu sover båda älsklingar sen en bra stund.

Själv ska jag vika in tvätten och slappa framför tvn. Förhoppningsvis har jag vett att gå till sängs tidigt!!!

♥Imorgon är det fredagsmys och hela familjen är ledig ♥


Jag tävlar hos Muppsan

 TÄVLA OCH VINN GANGSTAR KLÄDER


Var med och tävla om ett presentkort värde 250:-
att shoppa tuffa Gangstar kläder för. Skynda
in på Muppsan´s blogg och var med du oxå"
~~~~
Idag, den 9/10 har Gangstar släppt
en massa nya schyssta kläder
i deras webshop, spana in dom här!!


Torsdagslista...

Vaknade: 04.50

Gick upp: 05.10 efter ett lönlöst försök att få lilla trollungen att somna om

Humör: Pigg och glad trots den tidiga morgonen... kanske börja vänja mej?

Frukost: Mannagrynsgröt, grov äggmacka, juice och kaffe. Jag gillar frukost!!! Tända ljus och hela familjen samlad vid bordet.

Gjort: Sorterat tvätt, lagt i och hängt upp ett par maskiner, lagat frukost,laddat diskmaskinen, lekt med Ellie, dammsugit, tittat på nyhtsmorgon, bloggat. Ja man hinner mycket på några timmar....

Planer för dagen: Tvätta klart, utvecklingsamtal på Siris förskola annars inget särskilt.

Träningsplaner: Nope, Crille kommer hem sent.

Siri: Utedag på förskolan, varmt klädd i overall och "hemstickad" mössa från "Store Siri" i Norge.

Ellie: Sover sitt förmiddagspass

Crille: Tränar

Väder: Sol, blåsigt och 3+

Lyssnar på: SR Jönköping

Tittar på: Datorn, leksakerna på golvet som snart ska plockas upp

Läser: Inget för tillfället men har lust att börja på någon ny bok.... kanske ska ta tag i "Flyga drake" som väntar i bokhyllan...

Tänkvärt: Tänk på att ett leende eller hälsning, kram eller puss (Det sista om det är någon du känner) kan göra en annan människa mycket lycklig ♥

Dagens citat, ord eller tanke: "Sex små rosa äter capriccosa" Från Räkna med Carin och Stina Wirsén. Siri kan boken utantill och efter gårdagens händelse får det bli dagens ord.

Ha en härlig torsdag!!! 


Dagens blomma...



Denna vackra höstbukett fick Crille av sina föräldrar.


Dagens morgon var inte den bästa och min förmiddag rullade på i samma anda, riktigt så farligt var det inte men Ellie som brukar ha ett långt sovpass före lunch slumrade bara en kortis. Lilla trollungen vaknade långt innan hon sovit färdigt. Jag hann bara plocka undan lite och skulle precis in i duschen när jag hörde henne. Fröken hade bajsat.... kunde tyvärr inte somna om efter blöjbyte. Jag satte henne i barnstolen framför spegeln så jag kunde göra mej färdig sen gick vi ut.

Vi mötte upp Crille för en lunch på Åtta Glas. Det brukar alltid vara bra där... Plötsligt var Ellie pigg och flirtade vilt med grabbarna vid bordet bredvid. Unga killar i 20-årsåldern som just då tyckte att livet med småbarn såg enkelt ut. Och visst är det så....

När lunchen var uppäten och Mr Persson hastat iväg för sin fotbollslektion på en skola i närheten tog jag en promenad med vagnen. Lilla älsklingen somnade gott. Brrr vad kallt det var. Riktig vinter.

Hämtade Siri på förskolan.Hon hade haft en superbra dag. Att det alltid är så, utbrott på morgonen perfekt dag på förskolan. Perfekt morgon så blir det oftast utbrott på förskolan....

Då lilla trollungen vaknade tidigare än tänkt (igen) gick vi hem. Lek,plock och syskonbus. Ellie ska var precis just där Siri är och helst ha samma saker. Så kul att de kan leka med varandra men storasyster blir  trött  på lillasyster och stänger ute henne. Då illvrålar en  arg bebis... hi,hi de är för söta.

I måndags skulle Linas Matkasse levererats men tyvärr var det för få kunder. Trist jag hade verkligen sett framemot nya recept och maträtter utan att behöva engagera mej. Så skönt att bara få maten hemkörd till dörren. Därför har jag inte planerat några middagar och vi har sprungit och småhandlat vilket jag inte gillar.
Ikväll slog vi alla rekord av idétorka... Pizza. Crille och Siri gick för att hämta och tro det eller ej pizzan blåser iväg. En kraftig vindpust kommer från ingenstans precis när crille tar Siris hand för att gå över gatan. Vi ringde och förklarade läget, beställde en ny pizza och jag får äran att hämta. Jag kommer in på Pizzeria 39an, plockar upp pengarna... Pizzabagaren ler, jag ler mitt vackraste leende...Han säger "Du får den gratis av mej"  Sååååå, dagens blomma går till den förstående pizzabagaren på 39an.

Nu tar vi kväll här. Barnen sover och soffan ser väldigt inbjudande ut....

Kram på er!!!


Fantastisk igår som förbytt idag...

Om jag kvalade in som världens bästa mamma igår åkte jag rätt ut i morse. Gårdagen kantades av mys med stora tjejen först i soffan till en film sen nattade vi gosedjuren i kojan. Eller förlåt mej, jag passade Siris barn under tiden hon var och handlade. Vi hade en riktig lekdag utan måsten....

Morgonen började helt fel och allt för tidigt även för att vara i vårt hem. Ellie vaknade tidigt och Siri hängde på, tyvärr inte på sitt allra bästa humör. Skruttungen vägrade allt. Hon puttade och var svartis på lillasyster, kissa på toaletten var nej,nej, nej!!! Blöjan fick behållas på. Hon var arg på pappan väckte mamman. Skulle säga förlåt till syrran men det satt långt inne. Inget var bra.

Mitt i detta kaos är det dagen D. Fotografering på förskolan. Okej, personalen har utryckligen bett om att inte få dit stylade barn för kortet ska troligen tas utomhus och jag tror inte det är enskilda bilder. Vi hade stora problem att få på Siri kläder överhuvudtaget. Borsta håret har hon inte heller gjort och nu kom jag på att vi nog missade att borsta tänderna. Nej idag är jag verkligen inte världens bästa mamma. Snarare tvärtom....

Däremot trots ilska var det sista jag sa "mamma älskar dej jättemycket. Du är världens bästa tjej" innan hon gick. Jag fick puss och kram, det händer inte varje morgon. Skruttungen kan vara lite snål med den varan om det inte är hon själv som tar steget. Jag tycker det är ok, jag kramar inte om hon inte vill. Jag vet att jag alltid får  mysa senare när hon har tid och lust.




Mammas älskling förra sommaren vid sitt första besök på Mc´Donalds.


Kram♥♥♥


Brrr jag fryser jag tror jag ska krypa in i kojan....

Det är kallt och snöade t.om i morse. Siri tjatade hela morgonen om att åka pulka men det blir nog svårt. Gräset var knappt täckt. Hon är på förskolan och barnen har varit ute på förmiddagen så en stjärtlappstur kanske snön räckte till....

Jag och Ellie fixar hemma. Jag har använt Mr Perssons nya dammsugare (ja,den är min också) är mycket nöjd med den! Så lätt och smidig, puts väck är alla smulor direkt efter frukosten.

I eftermiddag tror jag vi skippar lekparken och kryper in i kojan istället. Just nu skulle jag kunna tänka mej att gå i ide där inne....





Det har lekts en hel del i kojan sen i söndags.


Gårdagens mys och vinst...

Jag vet inte vad det var för fel här på bloggen igår men inget funkade som det skulle varken när jag skulle lägga in bilder eller besöka andra bloggar. Strul och åter strul så irriterande!!!

Vi hade som sagt farmor, farfar och deras schäfer på besök igår. Trevligt men hastigt ett par timmar går fort....

I brist på fantasi klickade jag som vanligt in hos Elin som tipsade om en höstgryta. Jag har lagat den här innan men alltid kul att bli påmind om favoriter som glömts bort. Carina och Håkan tyckte det smakade fantastiskt gott! Jag bjöd på ungsrostade morötter, broccoli och potatis till. Är det höst så är det....
Lite mintkladdkaka fanns kvar sen i söndags så efterrätten var klar. Mr Persson blev uppvaktad igen och även tjejerna fick presenter. Siri är överlycklig för sina nya Nalle Puh tofflor och Ellie fick en egen liten handväska så hon slipper slåss med storasyster. Hi hi, vilka goungar!!!




Mmmm, farmormys. Gäller att passa på vi bor en bit ifrån varandra.




Vi hittade en ny lekpark som vi helt missat ändå låg den precis i närheten.... Det lektes affär.




Ellie åt grus...




Och tyckte det var bättre än att snyta sin snuviga näsa...




Siri hade fullt upp med att leka, ändå kom hon ihåg att säga till när hon var kissig. Stora tjejen kissade på gräset. Det går som på räls att sluta med blöjan.




Eftermiddgen avslutades med sångsamling. Ja må han leva sjungs flitigt för tillfället.


En härlig dag med en skön avslutning. Södra vann med 4-1 igår. Helt fantastiskt!! Tyvärr såg jag inte matchen då jag som vanligt var hemma och nattade barnen. Klockan 19 en vardag är ingen bra tid. Snart är säsongen slut och det ser ut som om de gröna ska hänga kvar. Skönt då slipper vi flytta. Jag ska försöka se sista hemmamatchen, på något sätt måste det gå att lösa!!

Ha en härlig tisdag!!


Dagens Siri



Dagens Siri är prickig, randig och mönstrad men färgerna stämmer.


Tröja: Ej sikke lej

Klänning: Family house

Strumpbyxor: Melton


En glad men snuvig skruttunge hade jag hemma idag. Imorgon får det nog bli förskolan igen... hon har ingen feber och har varit hur pigg som helst.

Vi har haft mysigt besök av farmor och farfar. Många fina utebilder togs när vi gick en sväng till en ny lekpark men tyvärr är det så segt att lägga upp bilder ikväll så jag ger upp. Får se om det går lättare imorgon...

Kram ♥♥♥


Mr Persson fyllde 30 (!) år, oj vad tiden går....

Jag är som många av mina väninnor vill påpeka tillsammans med ett lammkött. (Detta är ett skämt, inget nedvärderande) Det skiljer några år oss emellan och det är (tyvärr) jag som är den äldre. Crille fyllde igår 30 år jag kan inte fatta att han fram tills i förrgår tillhörde skaran av 20-åringar. Han var 21 år när vi träffades vissa av mina vänners pojkvänner hade redan då fyllt 30 år så då kan man kanske förstå kommentarerna....

Vi hade en mysig dag som började med frukost på sängen. Jag glömde nog för ett ögonblick att vi har en 9-månaders bebis som är överallt.... Frukosten flyttades ut i vardagsrummet istället till Siris stora besvikelse men vi tyckte det var annorlunda att duka upp någon annanstans än i köket åtminstonde...

På förmiddagen ringde Geetha och undrade om de kunde komma förbi. Vi hade inte tänkt att fira något speciellt men då kände jag att något ska vi bjuda på. Jag, Siri och Crille bakade mintkladdkaka, väldigt god men inte så snygg som Cecces fantastiska tårtor. Önskar jag hade tid och lust att ge mej på något sånt!!!

Geetha, Richard, Ebba, Ida och Julia kom med blomma och massa smått och gott. Vi fikade och skrattade åt vår "fula" tårta med endast 3 små ljus.




"Ja må han leva....."




Spontankalas passar trötta småbarnsföräldrar. Då kan man skylla på att det är därför det inte blev någon tårta. (Crille gillar inte tårta är också en anledning....)




Ebba och Siri, två små sötnosar




Ägnade eftermiddagen till att bygga en finfin koja. Siri leker där även idag.


Mr persson var nöjd med sin dag och alla fina presenter. Den allra mest underbara var en teckning som Siri målat där jag har skrivit åt henne "Grattis pappa önskar Siri. Jag älskar dej så mycket!" Bästa och viktigaste gåvan!!! Allt annat är bara materiella ting som man kan klara sig utan men kärlek, ack så underbart!!

Från oss fick Crille kläder, chinos från G-star (så snygga) tjocktröja och en tunn farfarströja. Allt blev supersnyggt och han var helnöjd!

En annan rolig sak var en trådlös dammsugare som mina föräldara köpt till oss gemensamt (jag fyller i december) så nu ska Mr Persson dammsuga här hemma. Så smidigt.
Bosch Dammsugare


Bosch uppladdningsbara dammsugare finns hos Elgiganten


Siri hann inte sova på dagen igår och jag försökte med allt för att hålla henne vaken. Hon badade länge, lekte med lera, vi pusslade m.m. Men under tiden typ 1 minut när jag skulle byta på Ellie, somnade skruttungen på golvet. Då var klockan 17,15. Jag bar in henne i sängen och hon vaknade inte förrän i morse. Stackars liten. Idag är hon hemma från förskolan. Snuvig men pigg.

I eftermiddag kommer farmor och farfar. De ska gratulera födelsedagsbarnet och titta på kvällens match. Södra möter Falkenberg klockan 19. Håll tummarna för vinst!!!

Ha en härlig måndag!! 


Filmtime...

Mr Persson och jag har slagit oss ner i soffan. Vi är trötta, riktigt slut efter en hektisk vecka. Helgen blev inte fullt så lugn som vi tänkt från början.... men jag gillar när det sker saker.
Jag ska fatta mej kort.

Båda tjejerna har somnat, Siri redan strax efter 17 så vi hoppas verkligen att hon sover för natten.

Nu ska vi vuxna se "Duplicity" med Julia Roberts och Clive Owen. Återkommer imorgon med glimtar från dagen.

Kram ♥♥♥


Cykeltur och tacomiddag

När Ellie ändå skulle sova sitt eftermiddagspass klädde vi på oss och gick ut. Siri ville cykla och det passade bra när vi behövde ner på stan en sväng (idag igen, glömmer alltid något. Är väl så när vi bor så nära centrum...)

Skruttungen har varit pigg hela dagen, ingen feber, hosta eller riktig förkylning så vi bestämde oss för att komma iväg ikväll. Då värdparet, Tomas och Sara blivit föräldrar till Leia för en månad sen ville vi gratulera. Jag köpte en supersöt body med ryska gummor och matchande strumpor på Lindex. Blev uppskattat!!

Vi blev bjudna på tacomiddag, mycket gott och trevligt att komma iväg.Eftersom Ellie blir trött tidigt tog vi med resesängen till henne. Perfekt att lägga henne redan när vi skulle äta. Lilla trollungen somnade gott och sov i stort sett tills det var dags att åka hem.

Tanken var att se landskampen, jag såg inte många minuter kan jag säga men jag vet resultatet. Ser mörkt ut, så tråkigt!!! Jag har inte ens tänkt tanken att Sverige inte ska ta sig till VM. Men som sagt nu ska det mycket till om det ska lyckas.....

Förutom matchen hade vi en mysig kväll. Rebecca, Micke och Lova var också bjudna och hade med sig kladdkaka som M bakat för första gången och ett gott slutresultat. Well done Micke!!! 
Lova och Siri
hade skoj och skruttungen ville som vanligt inte åka hem.... nu sover dock båda våra sötnosar gott i sina sängar och jag ska alldeles strax göra detsamma! 

(Mr Persson fick sin första 30-årspresent ikväll. En supersnygg Boomerang T-shirt, han tackar än en gång!!)




Två av mina älsklingar.... puss, puss!! Ellie har på sig en klänning som jag hade när jag var liten.


Godmorgon lördag!!!

Här är vi vakna se länge.... ja eller jag fick sovmorgon till 8-tiden men lilla trollungen tyckte det var morgon vid 5-tiden. Tur att det var Crilles morgon.

Gårdagen spenderades till en början hemma med 2 trötta barn. Efter lunch åkte vi till A6 för shopping. Jag hade en överraskning att ordna åt Mr Persson som fyller år imorgon. Jag pinnade iväg och fixade medans Crille och barnen hälsade på pappas "gamla" jobb.

Jag var snabb och effektiv och hann även med ett par till presenter.... imorgon är den stora dagen då kan jag berätta....

Då skruttungen börjat kissa på toaletten behövdes fler trosor. Vi har försökt till och från sen i våras med hon har antingen inte varit intresserad eller har det inte kommit något när hon försökt. Vi har helt lagt ner försöken då hon inte varit mogen och helt enkelt väntat ut henne. Förra veckan trillade polleten ner och hon kissade flera gånger och sa till när hon behövde.
Det stora genombrottet kom i söndags när hon var hos Lova. Då kompisen inte har blöja ville inte Siri heller det. Hon var blöjfri hela eftermiddagen utan "olycka". Efter det har vi bara kört på.... hon har fixat både utelek, hemma,förskolan och köpcenter utan att kissa i byxorna. Vi är så glada!!!

Fredagskvällen blev en lugn historia zappandes mellan Idol och Skavlan.

Idag har Crille förmiddagstäning och jag och tjejerna har inga speciella planer. Framåt dagen tar vi en sväng till lekparken och ikväll (om inte Siri blir mer snuvig...) ska vi ha knytkalas/middag med två andra familjer.

Ha en härlig lördag!!!


Jag tävlar hos tant Ulrika


 

"Jag vill vinna 1 presentkort värt 500kr från Me&i hos Tant Ulrika!"

Me & I har så fina kläder det här presentkortet skulle jag verkligen vilja vinna!!!

Bollar är så kul!



Innebandy eller fotboll.... vad ska lilla trollungen välja???


Det blev ingen Svante utan det var Ellie som kom till oss i slutet av December 2008. Pappan gav då upp drömmen om en fotbollskille. Två tjejer räcker för oss! Däremot kanske vi får en liten fotbollstjej för bollar det är bland det roligaste lilla trollungen vet. Hon kryper omkring här hemma och vart hon än är på väg så är det ofta med en boll.


En dagens lista....

Vaknade: 05.34

Gjorde: Gick upp med lilla trollungen.

Humör: Då: irriterad och trött efter en natt med lite sömn. Nu: Bra, efter frukost och en kopp kaffe

Frukost: Gröt, juice och kaffe med mjölk

Gör: Sitter vid datorn men borde vika tvätt, skriva handlingslista, duscha och klä på mej....

Siri: Steg upp allt för tidigt, lite småsnuvig... ligger nu och vilar (sover)

Ellie: Sover sin vanliga förmiddagslur

Crille: Jobbar till lunch

Planer: Fixa här hemma, laga lunch, en tur till A6 shoppingcenter

Träningsplaner: Dans på friskis om jag hinner....

Vädret: Blå himmel men ingen sol, blåser, 7 grader... kallt med andra ord.

Lyssnar på: SR Jönköping och diskmaskinen som brusar

Läser: Förtillfället hinner jag inte ens läsa tidningen

Tänkvärt: Köp något "rosa", skänk en slant till bröstcancerfonden.

Dagens tanke: "Många bäckar små blir snart till en å...."

Ha en härlig fredag!!!


Den där lilla trollungen kan mycket hon!



"Snälla mamma får jag gunga på kaninen? Jag är en stor tjej nu!!"




"Tungan rätt i mun så håller jag balansen"




"Okej, okej, jag ska göra något annat.... riva lite i mammas tidningar är också kul!


Ellie
är överallt nu för tiden. En riktig liten tjej har hon blivit. Igår skakade hon ¨på huvudet blev arg och började gråta när Lova inte lånade ut handväskan. Tillsist satt Lova, Siri och Ellie med varsin väska i handen och tittade på bompa. Ja,ja,det ska börjas i tid....

Dansa till "Här kommer Pippi Långstrump" är också väldigt roligt. Skön stil har hon lilla trollungen.

Att stå vid storasysters lilla bord i köket och tigga yoghurt är en favoritsysselsättning. Alltid matar Siri sin lillasyster med något innan mamma hinner ingripa.

Vrida upp volymen och nästan spränga högtalarna händer titt som tätt....

Leta upp laddaren till den bärbara telefonen och sen gömma telefonen någon annanstans. Japp, superkul!!!

Dra ut alla böckerna i bokhyllan för att smaka på dem. Än så länge ingen speciell favorit....

Bollar, vad ska jag säga. Ser lilla älsklingen en boll tar hon med sig den vart hon kryper. Hon har ju lite att brås på...

Äta sand, löv och smulor från golvet funkar också.

Listan kan göras lång, säg det inte lilla trollungen kan....





Jag tävlar hos Elin - ett hus till oss.




"Jag är med och tävlar hos Elin – Ett hus till oss, om ett VALFRITT smycke hos Creative Lounge Webshop! Ta chansen och tävla du med!”

Alla kan vara med och tävla!



Huset fullt....

Vissa veckor träffar jag bara barnen, Crille o förskolepersonalen.... sen kommer det dagar och veckor då allt sker på en gång. Massor med kul händer och huset är fullt med vänner. De senaste dagarna har vi varit hypersociala så jag kan tänka mej att det blir en ganska lugn helg.... men men man vet aldrig vi kanske kommit in i ett stim...

Igår morse vaknade Siri (!) först, väckte oss andra och jag steg upp med barnen strax för 7. (Sovmorgon för att vara hos oss) Kajsa kom upp en stund senare men Crille och lilla Lova tog sovmorgon.

Vi tjejer fixade frukost. Risgrynsgröt bestämde skruttungen.

Siri mutades med att cykla på sin egen cykel annars hade hon inte kommit iväg till förskolan. Våra vänner skulle åka hem på förmiddagen så det var inte någon större mening att hon var kvar hemma för deras skull. Hon behöver komma iväg och leka med sina kompisar.

Peter som varit på mässa hämtade upp sin lilla familj och jag bjöd på kaffe innan det bar iväg hemåt.

Lilla trollungen och jag använde resten av förmiddagen till att städa (Igen), tar det aldrig slut????

Siri kom hem från förskolan och hade haft en bra dag men var ganska trött så hon slappade en stund i soffan till en film. Snart var hon pigg igen och följde med mej till affären. Jag behövde handla inför kvällen då Mankan, Lina och Freja var inbjudna på middag. Då jag var helt tom i bollen på inspiration klickade jag in hos Elin och hittade ett smarrigt recept.

Sen kom Tomas på besök innan han, Crille och resten av grabbarna i södra skulle iväg på alternativ aktivitet som denna gång var paintball

En stund senare ringde det på dörren igen.... Rebecca och Lova. Jag hade lovat att vara barnvakt en halvtimme-timme då Becca skulle på föräldrarmöte. Mitt i detta lagade jag laxlasagne och Ellie skrek. Kände just då att "jag tagit mej vatten över huvudet" Detta vände dock för genom att Lova kom skötte sig tjejerna själva. Lilla trollungen blev nöjd och alla tre lekte. Superduper och jag hann klart med middagen!!

Snart kom våra gäster, innan Mr Persson kommit hem... Det tog i och för sig inte många minuter innan tre fotbollsgrabbar ramlade in genom dörren. Crille var hemma, Tomas snabbt in igen och Lova blev hämtad av pappa Micke.

Behöver jag säga att nu var jag rejält hungrig och det var hög tid att sätta sig till bords och varva ner med god mat och trevligt sällskap. Puh, lasagnen blev mycket uppskattad. Lina bad direkt om receptet.




Lina leker tittut med Ellie




Freja sover gott på pappas bröst




Siri ser till att Freja har det bra. Kaninen har lillan fått av oss och den gillar hon att somna med.


I det stora hela fick vi en mysig dag med vänner. Goda vänner växer verkligen inte på träd så vi känner oss lyckligt lottade att så många härliga människor vill vara med oss lika mycket som vi med dem!!

Ha en härlig torsdag!


Gårdagen blev en mysig dag med vänner...

Jag har helt enkelt haft fullt upp därav den dåliga uppdateringen.

Kajsa och lilla Lova dök upp på förmiddagen igår mitt i städningen. Ha,ha men jag hade hunnit plocka iordning,damma lite, städa toaletten och duscha klä på mej så dammsuga fick jag göra efterhand.

Vi vuxna började med en kopp kaffe och Lova kollade in det nya utbudet av leksaker. Siris new baby born docka blev en klar favorit.

Jag bjöd på lunch, hittade ett recept från arla... pastagratäng, enkelt och gott. Crille kom hem en snabbis och käkade med oss.

Efter lunchen var de små trötta. Vi klädde på oss och gick ut i det fina vädret. Siri skulle hämtas på förskolan. Hon blev eld och lågor när kompisarna var med. (Ellie och lilla Lova sov redan i vagnarna) Skruttungen verkade också trött så vi gick en promenad innan vi satte oss på Kaffé Paus för en fika och lek. Jag har sagt det förr men de har världens största chokladbollar. Jag har önskat att det ska finnas en mindre variant men icke. De är verkligen groteska. Som tur är delar Siri gärna och äter sällan upp den halvan hon får.




Vardagslyx med fika och lek.




En härlig kaffe och pratstund fick vi under tiden barnen lekte.




Lova som är 15 månader behövde lite hjälp på rutschkanan. Siri agerade "storasyster" och ville gärna hålla henne i handen.




"Tittut, här är jag!!"


Vi hade en lång och trevlig fika med tre glada barn. Ellie sov nästan hela tiden i vagnen men vaknade till innan vi skulle gå för lite mellis. När alla var mätta traskade vi vidare till friardalen.




Lilla trollungen upptäckte alla fina höstlöv på marken.


Vi var i stort sett ensamma även att det var ett fantastiskt väder. Tjejerna gungade, åkte rutschkana m.m. Kul att de kan leka tillsammans trots åldersskillnad. Ellie börjar också kunna vara med mer nu när hon kryper riktigt och kan stå. Hon upptäckte det lilla lekhuset med tunnel som går att krypa i. Där inne satt hon och skrattade.

Tillslut var vi tvugna att gå hem för att fixa middag.

Vi fick en härlig dag tillsammans.

Kram ♥♥♥ 


Godmorgon!!

Idag vaknade vi till en klar,kall,härlig höstmorgon. Fantastiskt väder men burr, så kallt.... Siri har precis gått till förskolan, idag tror jag hon håller sig varm i didriksons gummiställ men skor är svårt tycker jag... vinterkängor eller gummistövlar hmmm, har faktiskt inte köpt något mellan alternativ. Skruttungen kan som tur är berätta hur det känns om hon är kall eller varmt, värre för de små...

Jag ska försöka hinna städa av lite innan Kajsa och lilla Lova kommer på besök. De ska vara hos oss hela dagen och sova över tills imorgon. Kul!!! Tyvärr har det varit något hektiskt schema så här är verkligen inte tiptop. Igår var jag på föräldrarmöte. Crille har tränat, jobbat och spelat match. För tillfället känns det som om vi bara varit hemma för att stöka till och äta upp allt som finns utan att plocka iordning och fylla på...

Jag ska ta tag i dagen innan de står utanför dörren.... (Vill bara tillägga att Kajsa bryr sig inte om att vi har grus i hallen utan det är jag som vill ha det snyggt o perfekt.) Jag kanske bara ska anamma ordspråket..." Att städa när barnen är små är som att skotta snö i snöstorm"

Ha en fantastisk tisdag!!!


Kul hos mormor och morfar!

Jag och Ellie sov en natt i Kalmar. Lilla trollungen tyckte det var morgon vid 05 och jag som krypit i säng sent  höll inte med. Hon fick flytta över till min säng. Jollrade och buffade omkring lääänge när jag börjat ge upp somnade hon och vi steg inte ur sängen förrän klockan var nästan 07.30. Kajsa och Peter bjöd på frukost innan jag och Ellie åkte vidare....

Mormor och morfar (alltså min mamma o pappa) hämtade oss. Vi åkte hem till barndomshemmet. Åt köttfärslimpa och potatis, äppelkaka med vaniljvisp till efterrätt. Ni förstår att jag rullar fram efter den här mathelgen... Nä,riktigt så illa är det inte men mätt blev jag. Och gott var det!!!





Mysigt i mormors knä.




Hokus pokus matstol från 70-talet är poppis.




En riktig liten badtjej. Helvild....


Vi hade en lugn och skön dag. Det blåste,regnade och var riktigt ruggigt så jag saknade inte alls att jag åkt hemifrån utan vagn. Hade ingen som helst lust att gå ut. Däremot passade jag på att sova tillsammans med Ellie på eftermiddagen.

När vi vilat färdigt var kaffet framdukat. Kan man få det bättre, när vardagen i vanligafall känns ganska hektisk...

Ellie fick ta ett långt bad som hon älskar. Vi har tyvärr bara dusch eller badbalja hemma och hon skvätter som ett  vilddjur så oftast blir det dusch för lilla älsklingen.

Även att det blev en snabbvisit och nästan bara fram och tillbaka var det skönt att resa så kort tid och bara med ett barn. Resan hem i morse gick betydligt bättre än ditresan och den gick ju också helt ok.




Sista biten ville trollungen helst hänga på rutan för att inte missa något spännande.


Under tiden jag och Ellie rest runt och roat oss har Siri varit hemma med Pappa. Lördagen hade de en riktig mysdag men söndagen spelade Crille match. Stora älsklingen fick vara hos Rebecca och Lova hela söndagen och sova över till måndag. Ni må tro att hon var nöjd. Kolla här eller här eller här.... Ni kanske förstår att hon haft det bra. Inatt när hon vaknade hade hon lyckats klättra ur resesängen, få med sig täcke och kudde,lökalisera sig och traska in till Beccas och Mickes sovrum. Mamman är stolt kan jag meddela att hon "skött" sig så galant.

Idag har det mest blivit plock här hemma och lek med Siri som jag saknat!!

Hoppas alla haft en lika mysig helg som jag!!!


Trevligt med tjejerna!!!

Jag och Ellie hade en mysig tågresa till Kalmar. Lilla trollungen somnade när vi åkt 20 minuter och sov en timme så även jag kunde passa på att blunda. Tyvärr var det två byten och en del förseningar.... som gjorde att hon ledsnade sista kvarten.

Kajsa hämtade oss vid stationen och vi åkte hem till värdinnan. De andra tjejerna kom ett par timmar senare så jag hann både svida om och lägga älsklingen innan middagen började.




Det var osttema på förrätten. Till det skaldjur och avocado. Mycket gott! Jag gillar ost.




Ida och Tina J njuter av getostlasagnen med olika sortes kallskuret, pinjesallad, oliver och kapris.




Johanna och Tina snygga i svart kvällen till ära!!




Kvällens huvudperson bjöd på en fantastisk middag. (Även om hon höll på att glömma lägga i lasagneplattorna i lasagnen)




Till dessert en fantastiskt god men mäktig chokladkolapaj. 


Vi hade en supertrevlig kväll!! Maten och sällskapet var fantastiskt. Så härligt att träffa "gamla" väninnor. Det här är som sagt en tradition men nytt för de senaste åren är att vi skrapar triss. Tanken är givetvis att vinna en miljon och dra iväg på en lyxig resa tillsammans. Ha,ha.... vi tog hem rekordvinsten igår, hela 275 kronor tror jag det var.... Vi har nu bestämt oss för att börja med ett litet månadsparande för att komma iväg på vår resa någongång.

Jag kan säga att timmen blev sen och jag kröp i säng 01.30.... men har man roligt så har man!!!!

Tack för igår vänner ♥♥♥


Hur mycket fyller vi????

Jag känner mej egentligen inte speciellt gammal men åren börjar ticka på... Jag och mina väninnor från högstadiet, ett par t.om från lekis har haft födelsedagsmiddagar sen vi var 15 år. Utan att tala om vad vi fyller så kan jag säga att det är 20-årsjubileum i år..... hi hi vad tiden går.

Det började med en middag hos Ida som är först ut och hon fick en mycket speciell present som ledde till mycket skratt och pinsamheter.... hmmm, jag säger bara bilden. Mer kan jag nog inte avslöja utan att rodna.

Idag ska vi till Kajsa som jag kännt sen vi var 6 år. Vi lekte tvillingar när vi var små och bestämde vilka kläder vi skulle ha nästa dag så vi var lika.

Jag kommer ta med mej lilla trollungen, vi tar tåget då jag tycker det är lite för långt att köra 3 timmar själv med barn i bilen... Jag är något löjlig så sett men jag tänker inte göra något som inte känns säkert för mej.

Vi åker direkt till Kajsa och sover över tills imorgon. De andra tjejerna bor något utspritt men kan samåka eller sova kvar. Allt som allt är vi 7 tjejer, Ida, Mathilda, Johanna, Tina, Tina J, Kajsa och jag. Från början var vi 8 och är givetvis fortfarande men Josse bor för långt bort för att kunna vara med men kanske,kanske hon kommer när vi ska ha tjejhelg hos mej.... hoppas,hoppas.




Dagens värdinna, ses snart vännen!!


Kram på er


Happy friday

Idag har vi hälsat på en helt ny liten person, 3 veckor har  Vera hunnit bli. Vi köpte med oss fika och present för att gratulera. Tänk att man glömmer så fort hur små de är.... jag menar det är inte längesen Ellie var nyfödd. Idag blev hon plötsligt jättestor, lekte med de andra barnen, gick runt bordet som hon höll sig i, stod upp en kort stund utan att hålla i sig, kröp omkring och skötte sig själv helt enkelt.

Vera sov nästan hela tiden så jag kikade bara på henne. När hon vaknade ville hon helst vara hos sin mamma och jag frågade aldrig om att hålla henne. Jag tycker det räcker med att titta när de är så nya men en söt liten tjej det är hon!!!

Efter besöket hade jag ett par ärenden att fixa. (Hann bara köpa presenten o fikat innan vi skulle åka till bebisen) Jag och Siri cyklade ner till stan. Det gäller att vara snabb när skruttungen är med, även att jag visste vad jag skulle köpa fick jag stressa på för älsklingen stod vid utgången hela tiden.... "mamma,mamma, jag kan öppna dörren"

Vi cyklade vidare och lämnade tillbaka gårdagens film. Fick en ny för den andra hackade, inte för att vi hunnit titta på den. Mest en principsak men jag hade hellre tagit en annan. Siri blev däremot glad att få ta med hundarna hem igen. Hon får titta lite imorgon förmiddag när jag packar.

Det var ingen som orkade laga middag ikväll så tillsist enades vi om Mc´Donalds. Det var längesen sist... smakade faktiskt gott. Siri gillar att dippa stripsen o knaprar på äppelbitarna samtidigt.

Kvällen avslutades i soffan med Idol. Skruttungen satt uppe en stund. Hon tyckte tjejerna som sjöng var så fina i håret. Vi fick plocka fram snoddar och hårspännen för att göra håruppsättningar. Mamman, pappan och stora älsklingen hade pippitofsar. Crille och jag fick oss ett gott skratt när Siri sjöng "här kommer mamma Långstrump, tjolahopp, tjolahej....." 

Jag ska strax lägga mej. Behöver sömn! Imorgon bär det av med tåg till Kalmar. Lilla älsklingen och jag ska på tjejmiddag. Det kommer troligen bli en hektisk dag. Först packa,sen resa ca 3 timmar och höjdpunkten.... träffa tjejgänget. Det ska bli superkul!!!

Natt,natt....


Matchade barn...

Idag har Siri tagit fram vad Ellie ska ha på sig och matchat sig själv efter lillasyster med lite hjälp från mamman men bara lite.




Siri går på promenad och dockan sitter under precis som på vår Phil & Ted.

Tunika: Lindex

Kjol: Villervalla

Strumpbyxor: Milton.... tror jag





En glad liten trollunge.


Klänning: Åhlens

Body: Kappahl

Strumpbyxor: ärvda av Siri


Nu ska jag hasta ner på stan en snabbis under tiden Siri vilar.... om hon nu vilar men ligger still i sin säng gör hon. Ellie får stanna hemma och leka med pappan.

Kram!!


Godmorgon!!!

Jag är vaken,inte bara uppstigen ur sängen utan känner mej utvilad. Yes!! Inte för att natten varit speciellt annorlunda mot vad den brukar men jag har lyckats slappna av mellan uppvakningarna och somnat om. Ellie har sovit lite bättre och bara vaknat till 3-4 gånger. De senaste nätterna har hon annars varit vaken någon timme vid 3-tiden,inte kul. Nog om detta.

Siri satt uppe i soffan och myste med Crille och mej någon timme efter normalt läggdags igår kväll sen gick det relativt smidigt att få in henne i sin egen säng. Idag är hon än så länge pigg som en lärka.

Vi tassar omkring i myskläder. Crille håller på att göra sig i ordning för ett par timmar på jobbet. Han jobbar bara fram till lunch, sen är vi lediga resten av dagen. Riktigt fredagsmys!!!

Utomhus är det minusgrader och strålande sol. Härligt, men jag tror vi väntar ett tag med att gå ut. Jag har inte vant mej vid kylan än. Ellie sover redan sin förmiddagslur så vi får se vad som sker när hon vaknat.

Eftermiddagen ligger fortfarande öppen,vi har ett par alternativ vad som ska hittas på, den som lever får se....

Happy friday!!!


Ett lunchtips

Till lunch idag fixade jag en god laxpastasallad. Den här salladen gör jag på måfå kommer inte ihåg vart ifrån receptet kommer i från början.... Väldigt enkelt att göra i alla fall.





Enkel laxpastasallad

Laxfilé
Fullkornspasta
Romansallad eller blandade salladssorter
Gurka
Dill
Citronolja
Salt
Citronpeppar

Kall citron/honungsdressing:
Minifraiche
Flytande honung
½ citron


Gör så här: Koka pastan. Skär laxfilén i kuber, stek ett par minuter, salta och peppra. Skär gurkan och vänd ihop med laxen i en skål. Bryt salladen. När pastan är färdig, skölj den i kallt vatten blanda i lite citronolja och klipp över dill. Vänd ihop försiktigt med övriga ingredienser.

Dressingen: Till en burk minifraiche, 1-2 msk flytande honung, rivet citronskal och saft från en ½ citron. Smaka av. Dressingen kan gärna stå en stund i kylen innan servering.

Smaklig spis!!


Status hos oss...

En sover, Ellie, två är trötta, mamman o pappan och en är superpigg. Just det hon som vägrar sova på förskolan. Siri tog en powernap sent i eftermiddags som var helt omöjlig att väcka henne ifrån. Nu gör vi det bästa av situationen och myser i soffan. Det rullar en familjefilm på Tvn "Chihuahuan från Beverly Hills". Hoppas på att skruttungen varvar ner och kommer till ro....

Imorgon är vi lediga så det är inte hela världen att det blir en sen kväll. Crille ska iväg till jobbet en sväng på förmiddagen men vi tjejer har inget särskilt att passa.

Ha en skön kväll!!!


Kan man åka på vilohem???

Jag känner att varje dag handlar mer och mer om att få tillräckligt med sömn för att hålla humöret uppe. Nu är det inte bara Ellie som stökar och sover taskigt på nätterna. Nejdå, Siri har hamnat i ett mellanläge. Hon orkar inte vara vaken en hel dag men somnar sällan direkt efter lunch vilket är en förutsättning om hon ska kunna sova vid rätt tid på kvällen.

Ni kanske förstår att dagen inte blev så mycket bättre utan trallar på i samma anda som den började.

Däremot har skruttungen haft en bra dag på förskolan trots att hon var vansinning när Crille lämnade henne.

Hon hittade på en  vit lögn för att slippa vilan.... Skulle först följa med upp och kissa, okej, ville sen inte gå tillbaka, nähä... varför inte? "C sa att jag inte behövde sova" Den personen Siri hade blivit "lovad" av att slippa vila var ledig idag. Säga vad man vill men det är en smart liten tjej. Därför sov hon inte idag heller....

Direkt efter hämtning körde vi in till stan för att mäta hennes fötter. Jag hade gissat rätt storlek men skönt att vara säker. Köpte Viking gortex känga hade den förra året också och var jättenöjda. Ett par svarta fick det bli till den röda overallen. (Förra året hade hon tvärtom)

Här har det spöregnat till och från hela dagen så något mellanmål på parkbänken blev det inte. Nej vi fikade på Waynes istället....




Mysigt med familjefika inomhus när regnet öser ner....





Ellie fick fruktpuré med yoghurt.


Båda små var gnälliga och trötta på vägen hem. Vi som bestämt att det inte skulle bli någon mer sovstund för Siri men hon bokstavligen slocknade när vi kom hem. Nu vet jag inte riktigt hur jag ska göra.... låta sova eller väcka?? Att hon somnar ikväll är redan kört.

Crille tränar andra passet för dagen och jag funderar på att blunda lite. Jag tror jag skulle behöva vila en vecka för att komma ifatt mej själv....

Kram!!


Aldrig blir det rätt....

Crille och jag har bestämt oss för att väcka Siri senast 07 om hon inte vaknat tidigare. Vi tänkte att om hon somnat i tid kvällen innan är det bättre att hon kommer upp  så hon kan vila mitt på dagen.... igår blev ju en toppendag från morgon till kväll....

Idag däremot har vi alla odds emot oss. Ellie vaknade vid 06 som vanligt och vi steg upp. Jag plockade ur diskmaskinen, vek in sista tvätten och fixade lite när lilla trollungen nöjt kröp omkring på golvet.

Strax före 7 väckte jag skruttungen, frågade om hon ville mysa i soffan. Jodå,det ville hon.

Jag bakade scones(!), ni läste rätt, är man uppe med tuppen så är man. Kokade mannagrynsgröt, kaffe, juice..... en riktig helgfrukost serverades i morse. Crille kom upp till dukat bord.

Efter frukosten var harmonin borta, även att Siri ätit en stor portion gröt kom Fröken Nej på besök. (Kan inte den där argbiggan lämna oss i fred snart????) Inga kläder var bra, ville bara ha T-shirt, strumpor är något onödigt ont, varför ska man borsta sina tänder, borsta håret kan vi göra en annan dag!!! Grrrrr, arga mamman tittade också förbi en stund....

Nu är Fröken Nej på förskolan, jag hoppas verkligen att humöret vänder annars får de ett H-vete där idag. Jag håller tummarna, hårt,hårt...


Ha en härlig torsdag!!!