Välkommen till John Bauers värld.....

Idag jobbade Crille endast förmiddagen sen var han träningsledig och jobbfri. En minisemester för att vara i vårt liv :)

Hela familjen åt lunch tillsammans på stan. Siri önskade pasta. Så fick det bli.... mätta barn är oftast glada barn.

Efter lunchen hade vi bestämt oss att gå till Jönköping länsmuseum för att besöka John Bauers sagovärld. Jag tänkte att det kunde passa prinsesstokiga småtjejer. Lova, Becca och Saga följde med. Besöket kostade 40 kronor för vuxen och var gratis för barn upp till 18 år.

Det första vi möts av var en garderob full av prinsess, älv, prins och trollutstyrslar. Olika storlekar, allt från Ellies size till vuxen. "Åh, jag vill prova!" utbrister tjejerna. "Kan jag sätta mej och läsa tidningen" pustar Mr Persson.



Även den minsta lilla prinsessan tyckte det var roligt




Siri provade ett par stycken klänningar innan vi gick vidare.....




.....och upptäckte en sagovärld där barnen fick leka fritt eller.....




....läsa sagor och spela teater på scenen


Vi hade turen att vara ensamma en lång stund innan fler turister droppade in. Mammorna klädde också ut sig. (Vi var dock inte lika bedårande som de små.) Crille mumlar "Jag undrar vem som tycker det är roligast...." när han vägrar klä på sig trollkostymen.



"prinsessor äter alltid prinsesstårta till frukost"




Prinsessan på ärten


När alla var nöjda svalkade vi oss med saft, frukt och kex innan kompisarna gick hem. Familjen Persson/Karlsson testade den nya omtalade lekparken vid Kålgården. Mjukt underlag i hela parken, en nedsänkt studsmatta, klätterställningar som jag aldrig sett dess like. Många nymodigheter men bra, lättöverskådligt och kul saker som tjejerna gillade.

Crille råkade som vanligt bli linslus. Haha, han försökte t.om gömma sig men en reporter från JP intervjuade honom sen även mej och Siri. Han fotade mängder av bilder på skruttungen så nu hoppas vi på ännu en förstasida :)



Ellie gillade den fina runda sandlådan


En härlig dag närmar sig sitt slut. Jag ska lägga mej tidigt då gårdagens nattsömn blev störd av en pigg liten trollunge som vägrade sova.

Kram


"När jag blir stor...."



Siri har många tankar och funderingar och pratar hål i huvudet på sin mamma


"Mamma, jag vill färga mitt hår svart"
säger Siri

"Nej, men varför?" svarar mamman

"För jag tycker det är fint!!"

"Visst är det fint men det får du vänta med tills du blir stor"
drar mamman till med

"Mamma, vad har du på dina ögonfransar? Varför målar du dem svarta" ännu fler funderingar från skruttungen...

Jag svarar: "För jag tycker det är fint!!"

Siri tänker efter... "När jag blir stor ska jag måla mina fransar gröna"

Just det, min lilla älskling vill ha svart hår och gröna ögonfransar när hon är 3,5 år. Undrar vilka idéer hon har som tonåring.....


Idag har jag och tjejerna varit i mataffären. Ellie stoppade en jordgubbe i sin lilla vagn som hon åt upp när vi kom till kassan. Tokiga unge.

Vi har tvättat dagen lång. Sprungit upp och ner i tvättstugan.

Höjdpunkten var eftermiddagens parklek med sång och fika. Det var så hett ute så alla höll sig i skuggan men enligt väderprognos väntas det regn imorgon.....

"Den som lever får se!!"

Kram


Blå,blå vindar och vatten....

Sommar, sol, bad och lata dagar.... nja så lata blir de inte och med tanke på rubriken saknas öl. Vindar och vatten njuter vi däremot av och goda vänners sällskap. Igår eftermiddag blev hela familjen inbjuden till Lova för poolbad och glass med jordgubbar. Vem kan tacka nej till det en varm sommardag?
Vi stannade kvar tills det blev kväll och grillade tillsammans. Trevligt!!



En paus i solen från bad och bus

Kvällen avslutades med ett mindre blodbad. Skruttungen krockade med Ellie och fick näsblod. Det blödde rejält och tog en liten stund innan det slutade. Siri var inte ledsen utan stod still tills det var över. Stora tjejen, skönt att det går att förklara och resonera med henne.

Idag har vi fortsatt med poolparty hemma hos Cornelis. Jag tog med mej tjejerna bort i förmiddags. De stora barnen sprang, hoppade och plaskade vilt i bassängen. Ellie gillade det inte riktigt och höll sig på tryggt avstånd. Hon blev gladast när Frits vaknade så hon kunde krama och ta hand om bebisen istället. Även dagens lek avslutades med näsblod. Skruttungen kan helt enkelt inte ta det lugnt.



"Cornelis är min bästa vän....och Lova" sa Siri på väg till kompisarna (Bilden är från förra gången de lekte tillsammans)




Senare på eftermiddagen badade skruttungen i Vättern, tyvärr är vattnet fortfarande kallt.
Crille kom hem till lunch. Jag passade på att ta med Siri på en cykeltur ner till stranden. Ännu mer bad. Jag blir däremot något rädd för solen då den steker på bra när det är klarblå himmel och hett. När skruttungen tröttnat på vattenlek efter någon timme var även jag nöjd. Vi cyklade en runda. Stannade till och plockade lupiner. Nu doftar det sommarfrächt här hemma. Golven är dammsugna och torkade, blommorna står på bordet och barnen sover.

Vi har nyttjat dagen till max, både nytta och nöje har hunnits med :)

Funkar tyvärr inte att lägga upp bilder så jag får se om jag kan fixa det senare.... nu finns det lite bilder.

Kram  


Vårt midsommarfirande

Vi är hemma igen efter ett par härliga dagar på Öland hos farmor o farfar men den "stora dagen", midsommarafton firades med vänner i Kalmar. Vi hade knytkalas hemma hos Kajsa, Peter och deras lilla Lova. 11 vuxna, 5 barn, en bebis och en liten hund firade tillsammans. Långbord dukades i trädgården, solen gassade från en till en början klarblå himmel.....det var nog tur att det dök upp några moln frampå eftermiddagen annars hade vi nog blivit rejält stekta.... Vi frossade i nypotatis, sill, olika sallader, janson, silltårta, gräslökspannacotta och mycket mer, en fantastisk lunchbuffé som vi stod oss på länge. Lunchen avslutades med en glassdajmtårta, jordgubbar och grädde.



Siri och farmor plockade blommor och jag band en krans.




Lilla trollungen hade också en krans en liten stund men tutten och tigern var hennes ständiga följeslagare dagen lång




Ingen verkar vilja vara med på bild..... hihi men trevligt hade vi :)




Jag tog en silltallrik till förrätt


Det firades dagen lång. Barnen badade i havet. Vi skulle bara gå en promenad men Siri kan inte gå förbi vatten utan att bada.... Det blev naken bad för alla små utom Ellie som klev rakt i med klänning på innan jag hann fånga henne.



Ellie får blommor i håret av Vilmer

På det stora hela var det glada vuxna, glada barn..... Ellie bröt ihop lite då och då. Stackarn sov bara 20 minuter på hela dagen men det var ändå okej då vi kunde vara ute hela tiden. Hon somnade i vagnen framåt kvällen och sov tills vi körde till Öland igen. (Crille, var nykter och körde. Jag fick dricka vin)



När jag frågade Siri vad det roligaste var svarade hon "att vara ute och leka hela dagen"


Skruttungen hade en fantastisk dag med dans,sång,kurragömma massa bus och lek. En midsommar hon sent ska glömma. Kanske ett minne för livet.....

På kvällen grillade vi korv till barnen för att ett par timmar senare duka fram ännu mer mat till oss vuxna.Grillat med mängder av tillbehör. Vi var fortfarande mätta efter lunchen men skam den som ger sig när det står så mycket gott uppdukat. Då vi var tvugna att köra tillbaka hem redan på midsommardagen blev vi inte allt för sena utan bröt upp när det började skymma och myggorna kom fram. Vi hade trots allt varit med om en hel dags firande.

Hoppas ni alla haft en riktigt skön helg!!!


Tjuvstart på midsommarfirandet

Imorse tog vi på sommarstassen. Tjejerna hade klänning dagen till ära. Siri och jag plockade blommor på balkongen och satte i håret. Vad gör man inte för att få lite midsommarkänsla..... mamman var för lat för att binda en krans men kanske till på fredag....

Tjejerna och jag gick till förskolan för att tjuvstarta med midsommarfirandet.



Hon har blommor i sitt hår..... och halsband gjort av Lova.




Först skulle alla hjälpas åt att klä midsommarstången....




jag vaktade mest lilla trollungen som ville cykla eller åka rutchkana eller göra något annat roligare




Efter mycket slit och sångframträdande av barnen stod midsommarstången färdig och det var dags för dans




Ellie var med och dansade men var tvungen att krama Saga lite då och då


Vi hade en mycket lyckad förmiddag. Sol och vackert väder :) Hela firandet avslutades med ett stort glasskalas.



Mums vad det är gott att äta glass med kompisarna.


Imorgon åker vi till Öland. Det blir ett par dagar hos farmor och farfar. Självaste midsommarafton firas med kompisar i Kalmar.

Ha en trevlig midsommarhelg!!!


Att uppskatta det lilla....



Det är härligt att blåsa bubblor på balkongen. Nakna en varm sommarkväll innan det är dags för dusch, saga och sängen.




Tänk att något så enkelt kan var så roligt....




En skön avslutning på en fin dag. Det är lätt att glömma bort att uppskatta det lilla i vardagen.

Natt,natt mina vänner!!


Det är bättre....

.....men än har jag inte vågat ropa hej över att det inte var kräksjuka Ellie hade. Jag tror dock inte det. Lilla trollungen kräktes ett par gånger, fick hög feber åt och drack lite, kräktes igen nästan ett dygn senare för att göra likadant igen igår....jättehög feber, pillade i sig några smulor drack dåligt och när hon väl druckit och ätit kräktes hon. Jag tror att kräkningarna beror på förkylning och hög feber som leder till dålig aptit som i sin tur gjorde att hon fick upp det sista.

Idag är hon feberfri, har fått i sig både mat och dryck. Vi har vågat oss ut i det fina vädret. Jag tog med mej tjejerna på parklek o sång. Hela verksamheten är utomhus så jag kände att risken för smitta var minimal. Siri  behövde träffa kompisar och springa av sig lite överskottsenergi. Det är inte lätt att ha två barn hemma när den ena är pigg som en mört och den andra helst ska ta det lugnt och vila.

Det var inte så många som mötte upp idag. Passade oss perfekt. Siri lekte med Lova. Vi fikade och åt glass. Ellie tyckte  det var skönt att komma ut och mest av alla tyckte mamman det var ett välbehövligt avbrott från hemmet.



Med en tår i ögonvrån väntar Ellie på frukt tidigare idag


Kram


Stackars liten....

Efter några härliga dagar med mycket lek, aktiviteter  och för lite sömn för lilla trollungen har det tagit ut sin rätt. Ellie var gnällig igår, väldigt snorig och hade ingen större aptit. Inatt kräktes hon. Först trodde vi det var förkylningen men hon har fortsatt kräkas. Stackars liten hon var så ledsen och rädd, första gången hon kräks "på riktigt"....

Efter några skiftningar i sängen somnade hon och jag om i Siris säng. Storasyster hade som vanligt smitit in i Crilles o mitt sovrum. Vid frukost trodde jag det var över men en stund senare var det dags igen..... nu sover lilla älsklingen. Jag hoppas verkligen vi andra klarar oss undan. Vi har varit väl förskonade från detta elände. Siri har kräkts en gång sen hon var bebis och hela familjen har aldrig varit drabbad samtidigt, peppar,peppar.



Mammas lilla älskiling


En heldag på vift....

Tjejerna och jag begav oss iväg innan kl 10 i förmiddags. Ännu en dag med sol och klarblå himmel :) Vi mötte upp Rebecca, Lova och saga på väg till parklek o babysång.



Sångsamling i gröngräset en solig junidag är inte fel.




Efter en stund smet Ellie iväg för att testa taxicykeln men det var ingen som körde, hihi.


Idag var det många mammor,pappor och barn (mest 1-åringar) som hittat dit. Det bästa är att även storasyskon får följa med så är det inte på den vanliga öppna förskolan. Vi kommer helt klart passa på att gå de gånger som är kvar. I Juli är det inga mer aktiviteter.

Efter ett par timmars lek gick vi till Kaffe Paus för lunch. Jag trodde lilla trollungen skulle somna men icke. Hon ville vara med de stora tjejerna och leka på det barnvänliga lunchstället. Hon somnade inte förrän vi gick hem till kompisarna för mera lek och utevistelse. Då sov hon inte mer än 40 minuter sen var det fullt ös igen. Älsklingarna var så smutsiga efter en heldag utomhus att en dusch även idag var nödvändig.

Vi var inte hemma förrän i tid till middag efter en dag på vift. Sköna lata dagar som föräldrarledig :) skojar bara, sen väntar de vanliga vardagssysslorna innanför dörren. Fast det är ett privilegium att kunna vara ledig hela sommaren med mina barn. (Jag önskar bara Crille varit ledig några fler dagar.....)

Ha det gott!


Hurra!!!!



Hurra, det är sommar!!!!

Nu kan vi gå ut i bara T-shirt, slippa jacka och överdragsbyxor. Tänk vad smidigt det är att komma utanför dörren med två små barn när inga extra kläder behövs. Det allra bästa för mina tjejer är att kunna vara barfota....Ellie slänger av sig skorna var som helst, jag är lite rädd för stickor,glas och annat vasst men själv sprang jag barfota som barn. Vilken känsla det var, vifta med tårna och känna friheten. Jag får helt enkelt hålla ögonen öppna, låta barnen vara barfotabarn så gott det går.

Jag och tjejerna var ute ett par timmar i eftermiddag också. Den här gången gick vi till en lite mindre lekplats runt hörnet. Siri hittade en kompis, Elisa 6år. De har aldrig träffats innan men lekte, gungade, skrattade, jag tror t.om att de planerade vad de skulle göra nästa gång de sågs.

Livet är skönt när enkla ting kan göra en lycklig!!!

Kram


Äntligen.....

verkar det som om sommaren är här..... igår var det härligt soligt och varmt. Jag och tjejerna var i Sofiagården för parklek, fika och sång.



Lova och Siri gillar att cykla


Idag har värmen hållt i sig, vi har varit i friardalen ett par timmar i förmiddags. Gångavstånd och alltid träffar vi någon vi känner att leka med. Även mamman får träffa någon vuxen.

Annars då.... Ellie har börjat gilla Tellietubbies. Crille satte igång en dvd i morse båda tjejerna satt som ljus i soffan ända tills det blev liiiite för mysigt och Ellie bet Siri armen. Bettet var inte så hårt men jag sa till lilla fröken att "ajajaj, du får inte bitas, det gör ont!" Varpå Siri säger "Näe, man får inte bitas och inte säga bajskorv" Nä just det, undrar vem som kallade vem bajskorv????



Det går snabbt i vändningarna, ena stunden goaste vänner, nästa ilskna och ledsna....


Ha en skön onsdag!


18-månaderskontroll

I morse var vi på BVC redan kl 09 för Ellies 18-månaderskontroll. Jag har bävat inför detta då 15-månaderskontrollen gick helt åt skogen. Lilla trollungen låg bara och skrek på golvet den gången.Idag var Siri  med som moraliskt stöd för lillasyster, Crille kom från jobbet, hela familjen samlad. Allt för att lilla älsklingen skulle känna sig trygg. Tänk att det hjälpte, läkaren sa att det brukade vara mycket gråt och skrek för att de små lätt känner sig kränkta i den åldern. Ellie visade tydligt till en början att hon hellre ville leka i väntrummet men när Siri visade henne leksaker och pussel som fanns i undersökningsrummet var det inga ledsna miner längre.

Ellie fick klart godkönt :) En liten tjej är hon fortfarande men hon följer sin kurva. Idag tyckte jag det var lite extra spännande för vi har nästan sett hur hon växer. Frågan var om hon passerat 10 kg strecket.....



Ellie, Anna, Augusta Persson

snart 18 månader

9920 gram

79,2 cm


Näpp fortfarande under 10, våran goa lilla tjej ♥♥♥

Vaccinationsspruta i armen fick hon också utan att säga ett pip.

Kram


Studentfirande

Vi blev för första gången sen jag var i 20-årsåldern bjuden på studentfirande. Kul tyckte vi!! Ida tog examen och kan nu titulera sig nybakad frisör. Hon sprang ut i fredags i Värnamo men vi hade inte möjlighet att vara med då..... men igår gratulerade vi och några till eftersläntare :) hemma hos familjen Davidsson.



Albin Idas pojkvän tog också studenten. Han från idrott o hälsa. (Han tyckte det var lika roligt som barnen att trixa med bollen tillsamans med Crille, hihi )


Vi blev bjudna på två olika sorters hemgjorda smörgåstårtor. Smaskigt, då räk/laxvarianten var gjord av frun i huset och ost/skinka/leverpastejtårtan av mannen låter jag vara osagt vilken som var bäst. Gott var det iaf.



Ellie har slängt av sig "finklänningen" för att kunna busa loss med gudmor Geetha (och familjens hund givetvis)


Till barnens stora lycka fick de springa runt utomhus. En trädgård är nog Siris högsta önskan. Inte så lätt att bara skaffa.... En hund vill de också ha, kanske kommer en på köpet när vi någongång får en egen trädgård :)



Vad gör lilla trollungen tro???


Siri
och Ebba lekte i flera timmar. Vi märkte inte av några trötta barn trots att klockan var efter 21 när vi åkte hem. Däremot var det ett par trötta föräldrar som gick till sängs samtidigt som tjejerna när vi väl var hemma.




Ebba och Siri plockade rabarber för att äta men jag tror skruttungen mest var ute efter sockret som de doppades i....


Ha en fin måndag!


Barnens dag???

Känns som det är barnens dag allt som oftast här hemma men idag tog det nog priset. Jag tror inte jag gjort någonting för mej själv på hela dagen....

Jag vaknade upp i min säng med Siri bredvid.

Frukosten åt hela familjen tillsammans. Ellie tog halva min gröt och blåste på mitt kaffe.

Jag skulle ta en dusch innan Crille stack iväg för dagens match och fick med mej Ellie in. Inte ens tvätta håret gjorde jag ensam.

Svärmor ringde, jag pratade men Siri tog över samtalet

Jag och tjejerna tog en promenad. Det var regnigt,blåsigt och soligt allt på en gång, inte speciellt skönt. Vi gick till videobutiken. Snälla mamman hyrde en barndvd för det var lördag.

På hemvägen köpte vi glass för att äta efter lunch.

Lunchen serverades. Ellie somnade och fick ingen glass. Jag och Siri lyxade däremot.




Nogger är gott!!!


När vi ätit upp glassen slog vi oss ner i soffan för att se Prinsessan o Grodan. Spännande, rolig och lite läskig tyckte Siri. Tur vi inte såg den på bio men i soffan var det ingen fara. Hon har däremot frågat flera gånger varför en liten eldfluga blev ihjältrampad....

Lagom att filmen tagit slut vaknade lilla trollungen. Sagostund för barnen. Mellanmål sen gick vi ut igen trots att vädret var allt annat än skönt men vad gör man med två aktiva barn....



Ellie kan gunga på den stora däckgungan




Siri går balansgång


Efter en dryg timme utomhus i ett märkligt väder tröttnade mamman och ville gå hem. barnen följde motvilligt med.

Middagen lagades efter Siris önskemål. Kyklingklubbor och potatismos. Var ett bra val för de små länsade karotterna :)

Därefter önskades dans till Bamsesdunderhits innan tånaglarna målades svarta och Pippiboken lästes.

Barnens dag är nu över. Mamman har äntligen fått en stund för sig själv (inget illa menat älsklingar men det kan vara skönt att åtminstonde få kissa i fred...)

Kram


Första dagen på sommarlovet....

började lika tidigt som vanligt. Någon gång mellan 06-07... kanske ska börja lägga tjejerna lite senare så vi får sova till 7 iaf.

Vi gjorde oss i ordning. Mr Persson cyklade till kontoret. Tjejerna och jag tog bussen till bibblan. Ett äventyr i sig, färden dit.



Många böcker lånades.


Jag bestämde att vi skulle gå hem. Vi tittade på alla glada studenter, spanade i skyltfönster, tittade efter bussar och poliser. Jag lyckades få Siri att gå själv nästan hela vägen...

Hemma bjöds det en enkel lunch. Ellie fick lägga sig. Siri skapade konstverk och mamman drack kaffe.



Den här fina skapelsen gjorde skruttungen.


När vi skapat färdigt. Myste Siri och jag i soffan med alla nya böcker. När jag läst ett par stycken somnade skruttungen. Jag hade inte hjärta att väcka henne utan tog tillfället i akt och blundade. Så underbart!! En varm liten Siri på armen, tyst, lugnt och skönt.

När alla vaknat igen. Åt vi mellis. Klädde på oss och gick ut. Målet var att mata fåglarna med gårdagens överblivna scones.



Ellie funderar över om änderna säger kvack,kvack eller vov, vov......


Trots att regnet hängt i luften hela dagen var det skönt ute. Vi gick till Idas Park. Tjejerna lekte vid fontänen. Vi tog en sväng på gungorna. Siri har lärt sig ta fart själv, både stående och sittandes.



Kul att klättra på gungorna och ta fart i sidled.


Hemma igen. Tjejerna underhöll sig själva. Jag skalade räkor till kvällens middag. När Mr Persson kom från träningen stod maten på bordet....



Pasta med räkor,broccoli,fänkål,citron, chili och vitlök m.m


Crille fixade efterarbetet, jag duschade tjejerna. Busiga som vanligt....



Våra älsklingar ♥♥♥




Skruttungen avslutade kvällen med att få naglarna målade.


Crille tittar på VM. Jag tror han köpt någon god muta till mej. Kanske lite mörk choklad.... måste titta efter, har varit godissugen i flera dagar utan att ge efter.

Ha en fin kväll!



En lååång sommar framför oss.

Efter en natt med många uppvakanden har jag varit allt annat än pigg. Ellie har skrikit flera gånger om.... en något sammanhängande sömn lyckades jag få mellan 02-06.

 Vi tog det lugnt i morse. Istället för att stressa iväg till sista dagen på förskolan mötte vi upp på utflyktsplatsen. Jag, Siri och Ellie var först på plats i Friardalen. Lilla trollungen och jag var kvar någon timme, lekte med barnen och pratade med pedagogerna. Regnet hängde även idag i luften. De senaste dagarna har det varit ok på förmiddagen sen kommer regnet framåt lunch.... stämde idag också.

När Ellie somnat försökte jag få en powernap men hur trött jag än är har jag svårt att somna på dagen. Jag låg iaf stilla i en timme. Lite nytta gjorde det säkert.

Innan jag skulle gå för att hämta Siri ringde min läkare. Han hade tittat på röntgenbilderna. Såg både bra och dåligt ut.... Inflammationen i magen var borta. Däremot hade han svårt att se riktigt på bilderna för kontrasten redan gått förbi. "Inte så konstigt, det tog en timme att sätta nålen" svarar jag. Nu vill han göra om undersökningen efter sommaren. (Då ska nålen sättas innan jag börjar dricka kontrastmedlet så undersökningen fyller sin funktion) Jag blev lite stressad innan jag kom iväg....

Siri hade ingen brådska hem. Skruttungen lekte ironiskt nog att hon var sjuk. De andra barnen hade tejpat båda armarna och benen, grönt och rött låtsasblod var målat med tusch. Hon satt med armar och ben i luften. Jag skrattade gott men det tog ett tag att få bort tejpen.

Väl hemma fick vi besök av Lina, Cornelis och Frits. Jag och Siri bakade scones till mellanmål. Mumsigt med marmelad och ost. Barnen testade dock med både leverpastej, rostbiff och ost på.

Det var skönt att stanna inne en regning eftermiddag. Barnen dansade loss till "Cara cara Mia" innan Mr Persson bytte till Springsteen och munspelet blev hett eftertraktat...

Ellies intresse för bebisar håller i sig. Stackars Frits fick utstå en hel del. Helst vill hon lyfta upp honom i knät och pussa honom.



Ellie valde själv nattlinne ikväll. Lilla tjejen börjar bli stor. Helst ska hon ta på sig själv också.




Siri är glad att ha en långt skönt sommarlov framför sig.

Mycket mer har inte hänt hos oss idag....imorgon är det redan fredag igen.

Kram!!


Sommaravslutning

Dagen började som en halvtaskig sommardag.... ganska varmt, mulet men uppehåll. En okej prognos för eftermiddagens avslutning på förskolan. Siri visste inte riktigt vad som skulle ske men var spänd på att komma iväg imorse. Ellie tycker alltid det är kul att komma till förskolans gård. Hon tog en cykel och sparkade sig iväg....
även idag pinnade hon på hela vägen hem med sina små ben.

Förmiddagen användes till det vanliga fixet, disk,bäddning,plocka kläder m.m. Ellie och jag körde sen en sväng till återvinningen. Lilla trollungen somnade gott i bilen. Det var tanken.... hon behövde hinna sova färdigt redan på förmiddagen om vi skulle kunna gå på avslutningen. Hon fick sova klart i spjälsängen men jag blev tvungen att väcka henne till lunch.

Strax innan vi skulle gå började det ösregna. Kul..... på med regnkläder. Vi handlade presenter till pedagogerna på vägen dit. Alltid ute i lika god tid. Den pedagog som vi haft som kontakt ska sluta :( supertråkigt. Hon är helt suverän.Hon är även den person vi känner mest förtroende för. Vi köpte en extra fin pelagon som hon kan sätta ut i trädgården. Så svårt vad man ska ge. Resterande personal fick en "goodiebag" från Olgas att dela på till personalfikat. Det finns ingen insamling från alla utan det här var bara från vår familj. Jag orkar inte dra igång något men vill gärna visa personalen vår uppskattning på nåt sätt.



Den här tårtan har Siri och Lova bakat, den godaste jag någonsin smakat ♥♥♥




De små bagerskorna tyckte själva de gjort ett bra jobb!!


Även om avslutningen inte blev precis som tänkt...(klarblå himmel och strålande sol) Var barnen nöjda. Dem gjorde det ingenting att man kunde baka lerkakor eller hoppa i vattenpölar. Den gladaste ungen var nog Ellie. Hon kommer bli ett riktigt dagisbarn :)

När vi väl fick med tjejerna hem var de rejält smutsiga, kalla och trötta. Ellie fick hoppa in i duschen med en gång. Siri ville mysa i soffan.



"Emil i lönneberga" är spännande


Lilla trollungen satt inte still så länge. Jag passade på att klippa henne under tiden Siri såg färdigt filmen.




Nyklippt och fin.... ojämt som vanligt men det brukar rätta till sig.


Hoppas ni också haft en fin dag!!


Många aktiviteter, mycket gnäll....

Siri har kommit in i en gnällig period. Det spelar ingen större roll vad vi gör. För tillfället tror jag hon är trött. Det har varit mycket aktiviteter och tillställningar. Vi får hoppas skruttungen tycker det blir skönt med sommarlov!!

Igår grät hon hela vägen till förskolan....hon orkade inte sparkcykla eller gå på sina ben. Det är inte långt och den "dumma mamman" lät inte henne sitta i vagnen. Ellie traskade däremot glatt hela vägen hem sen var hon trött. Jag fixade i ordning i köket. Ellie lekte i vardagsrummet. Efter någon minut blev det tyst, jag går för att se efter vad hon gör. Jag hittar lilla trollungen sovandes bakom soffan raklång på golvet. Stackars liten trött redan kl 10 på förmiddagen. Jag bar in henne i sängen, där sov hon 2,5 timme till.

På eftermiddag hade jag lovat tjejerna att gå på Parklek. Det är i Sofiagården där Ellie brukar gå på babysång. I sommar är det utelek, sångstund och fika. Då är även syskon välkomna. Siri har sett fram emot att följa med.....ändå var hon bara tvungen att gnälla lite på vägen dit.

2 timmar spenderades med mammor, pappor och barn. Varmt och uppehåll men så fort vi skulle gå hemåt hotade mörka moln. Vi gick egenom samma gnäll igen och hann precis innanför dörren innan de första dropparna började falla.

Det brukar alltid vara frallor på babysången men igår var det glass, bullar och kakor. Dumt tycker jag!! Tjejerna fick ta ett extra mellanmål med frukt o macka för att orka tills middagen var klar. Efter det var det dags för mera gnäll. Siri ville leka med grannflickan. Jag tyckte hon var för trött. Tillslut fick hon gå upp och fråga, oftast skärper hon till sig när hon är borta. Mycket riktigt hade tjejerna hur kul som helst och någon timme senare kom skruttungen ner, helt slut. Hon orkade knappt äta middag....innan klockan 19 sov båda barnen.

Idag ska vi på sommaravslutning på Siris förskola. Fika igen....Vi är ditbjudna redan klockan 13. Crille är ledig ett par timmar från jobbet för att kunna följa med. Vi får se hur det blir med vädret, än så länge uppehåll....



Siri, juni 2009

Ha en fin dag!!!


Måndag=regn

Idag har det varit grått,mulet och regnat i stort sett konstant. För min del kom det taskiga vädret ganska lägligt men det räcker med en dag!! Jag behövde en inomhusdag för tvätt, plock och städning. Nu kunde jag ta mej tiden utan att få dåligt samvete.

Siri har varit på förskolan några timmar så på henne går ingen nöd. Ellie hjälpte till att dammsuga i förmiddags och i eftermiddags fick tjejerna underhålla varandra medans jag fixade resten. Det tar dock något längre tid med två barn hemma.....

Nähä, här har det inte hänt något spännande så jag tar och skriver mer en annan dag!!

Kram


Nationaldagen...

Vi vaknade till en härlig sommarmorgon denna nationaldag. "Du gamla du fria..." sjöngs redan vid frukostbordet för att hela familjen skulle komma i rätt stämning. Något patriotiska har vi blivit efter våra år i Norge, där 17 maj firas med buller och bång. Här i stan var det diverse aktiviteter i Rådhusparken med början efter lunch.

Vi lagade en relativt svensk lunch dagen till ära, lax, potatismos,kall ägg o kaviarsås och till det gröna ärtor. Därefter begav vi oss ner på stan. Siri såg mest framemot  att vifta med en flagga och äta glass :)

 

Äntligen fick skruttungen sin flagga

Det var inte speciellt mycket folk men vi hade trevlig ändå. Siri fick bygga en ballongbåt och sjösätta den i fontänen. Kul tyckte hon men gjorde givetvis på sitt eget sätt.



Siris fina båt seglar iväg


Efter båtbygget var det dags för tipspromenad runt i parken. Mest frågor angående Jönköping och nationaldagsfirande. Vi som inte kommer härifrån hade det lite knivigt med en del frågor men jag tror vi klarade oss ganska bra....

En annan kul grej var att räddningstjänsten var där och visade upp "barnens brandbil"  Alla barn som ville fick sitta i brandbilen, ställa frågor till brandmännen och få en brandhjälm och ett klistermärke. Ellie sov men Siri var snabb att ställa sig i kö för att klättra upp. "Får vi åka i brandbilen" frågade skruttungen men tyvärr där gick gränsen, ingen åktur :(



Brandhjälmen på och flaggan i topp




Ellie vaknade lagom till fikan.


Vi lyxade till det med en fika på Wienerkonditoriet. Myste på uteserveringen i solen. Tjejerna satt still relativt länge.... när springet i benen tog över höll de sig i närheten åtminstonde så vi slapp jaga dem. Vi drack kaffe samtidigt som musikkåren spelade nationalsången. Ett mycket trevligt avslut på vårt firande.

Vi traskade hemåt. Ellie, lilla trollunge gick hela vägen från centrum och hem.(Bilvägen är det 1,8 km så runt 1,5 km kanske det är att gå...) Det är inte speciellt långt men för henne som inte ens är 1,5år är det väldigt långt.

Ikväll blev det en stilla tacomiddag här hemma. Tjejerna har inte gillat det förrut men idag köpte vi fullkornstortillias, hade flera olika skålar med oliver, ost, paprika, gurka, gräddfil m.m. De åt som hästar. Ellie plockade i sig av det mesta som stod på bordet. Hon var nyfiken att smaka så länge hon fick ta själv. Känns som allt kladd som blir kvittar bara hon äter. Jag var superkräsen som barn, vill helst inte att tjejerna ska bli som jag i det avseendet.

Hoppas ni haft en skön nationaldag!!


Sagas dop

På den varmaste sommardagen hittills döptes lilla Saga. Siri har längtat länge efter det här kalaset. Att ta på sig finklänning,halsband,sandaler,måla naglarna och få göra sig extra fin var något skruttungen såg fram emot. Att det skulle bjudas på tårta, kakor och bullar gjorde det än mer lockande.

Dopet ägde rum i Bymarkskyrkan, ett trevligt litet kapell upp på höjden.... "Vi tar bilen till Thomas o Sara sen går vi till kyrkan" säger Mr Persson. Jovisst, med 5 minuter till godo är alla redo att börja traska.... Rakt upp i 25 graders värme. Det var inte långt vi var framme när kyrkklockorna ringde in. Med svetten i pannan, aningen stressade slår vi oss ner längst bak. Jag trodde ärligt talat att jag skulle få åka hem och byta klänning så varm var jag. Men, men efter en stund och lite spring efter lilla trollungen hade jag hunnit lufta av mej.

Vi fick en härlig eftermiddag med mycket bus för tjejerna. Prat och mingel för oss vuxna. Församlingshemmet som vi var inbjudna till efteråt var helt fantastiskt med lekrum. Barnen roade sig själva, även Ellie var smidigt att ha med där.



Ellie hälsar på lilla Saga




Saga fick många fina presenter som öppnades av Lova och Siri.


Tjejerna somnade gott ikväll. Det blev sent för dem igår på grillkvällen och idag var det fullt ös hela dagen. Nu ska jag lägga mej raklång känner mej helt slut efter den här sommardagen.

Ha en fin kväll, hoppas ni nyttjar den bättre än jag!!!


Premiärdopp i Vättern....

Sommaren har äntligen kommit. Strålande sol och över 20 grader. Igår var vi ute nästan hela dagen. Ellie och jag tog en extrapromenad efter att vi lämnat Siri på förskolan. Vi hade turen att få trevligt sällskap av Lina och bebis Frits. Vi traskade med kompisarna hem. Trollungen knep en frukt och lekte en stund i trädgården. Ett riktigt barfotabarn verkar den ungen vara, skorna åker av, strumporna likaså och gärna solhatten också..... snart springer hon omkring naken ute kan jag tro.

Vi hann inte med så mycket mer på förmiddagen På väg hem från förskolan gick vi strandpromenaden. Härligt, varmt och skönt!! Vi träffade Rebecca, Lova, Saga och Mormor Laila vid badstranden. Hink,spade och andra leksaker plockades fram, skruttungens kläder åkte av, lilla trollungen slet av sig skor och strumpor :) Siri sprang ut i det iskalla vattnet, Ellie sprang efter men backade när tårna nådde vattenbrynet. Hon höll sig i sanden fortsättningsvis.



Jag undrar när lilla trollungen tröttnar på att äta grus?




Inga badkrukor här inte!!


Idag har det mest varit massa fix.... handlat, ordnat och donat. Nu tror jag att jag ska ta en snabbsväng ner på stan utan barn. Mr Persson är hemma och vänder innan träning. Ikväll ska vi på grillning med Södra. Snabba ryck om jag ska hinna....

Kram 


5 dagars semester går fort....

Crilles 5 dagars semester är redan över. Vi har tagit väl vara på tiden. En del vuxentid för oss själva, en del barntid med roliga aktiviteter och en del "tjejegentid" har jag fått. Jag tänkte om ni undrat vart jag tagit vägen,hihi.

Vi började semestern med besök av mormor och morfar. Mr Persson och jag var på bröllop i lördags. Barnen stannade hemma. Fantastiskt skönt med vuxentid, egentid eller vad jag nu ska kalla det. Vi körde till Mullsjö vid lunchtid, checkade in på Hotell Björkhaga. Dressade om i lugn och ro för att medverka vid Sara och Thomas vigsel.

 

Vackert, romantiskt och underbart sagolikt.




Fröken Karlsson och Mr Persson, matchande till tusen!!

Champagne skålades i. Det bjuds till bord med bröllopsbingo,allsång,tal och god mat och vin. Vigseln hölls utomhus men tack och lov var middagen inomhus för det blåste kallt och skurarna hotade...



Brudparet skålar med gästerna framför éntren till Hotell Björkhaga




Förätten bestod av grön sparris, parmaskinka, parmesan och bröd, ett glas vitt var gott till!!


Ännu fler tal och många skratt senare dukades en grillbuffé fram och rött vin fylldes i glasen..... sen kaffe och choklad. Då ställde sig brudparet upp på sina stolar bjöd upp till en skål med Hot shots efter det var ribban lagd och middagen blev en rejäl fest som slutade frampå småtimmarna. Vi dansade loss både till bröllopsvalsen och en hel del andra låtar. När bandet slutat spela fortsatte efterfesten på relaxavdelningen med sång och gitarrspel natten lång.... Jag kan tillägga att vi var bra trötta i söndags men det var det värt!!!

Söndagen blev en vilodag.....lite morsdagfirande med tårta och present både till mej och till mormor.

I måndags åkte vi till Huskvarna för att titta på Siris förskolas utställning. De har i samband med 2 andra förskolor ställt ut på esplanaden. Moderna byxor kallas utställningen, alla avdelningar har fått göra något utefter det namnet till varsin staty i parken.



Staty gjord av barnen på den avdelning som Ellie kommer börja på till hösten.
 

På måndagskvällen var det även dags för min tjejtid. Jag och Lina var på "Satc 2" . Jag går alldeles för sällan på bio. När det väl händer ser jag gärna en härlig tjejfilm eller iaf en film jag blir glad av. Vi skrattade gott i 2,5 timme. Lång film men tiden går fort när man har roligt!!!!


Tisdag, vi packade in familjen i bilen för en tripp till Borås Zoo. Medtagen lunch käkades innan vi med två pigga,glada barn traskade in i parken.



Så här roligt är det att titta på alla djuren...




Siri håller med!!


Getter och smågrisar klappades. Siri testade ponnyridning. (Kan bli en hästtjej av henne....) Björnar,pingviner,lejon,zebror......vi såg dem alla. Safaritåg åktes. Mycket spännande tyckte Ellie. Det bästa av allt, vi var där innan högsäsongen, inga köer, barnen kunde springa fritt utan att vi behövde vara rädda för att tappa bort dem. Vi var rejält trötta efter en heldag. Väl hemma softade vi med middag och sen en familjefilm i soffan. Upp!!, såg vi.

Onsdag, sista semesterdagen tillbringade vi i Gällstad Lager 157. Sommargarderoben behövde förnyas. För en gångs skull hittade vi en hel del, linnen, T-shirts, leggings och sommarskor alla fick något nytt utom Ellie som vanligt. Igår kom även sommarvärmen på riktigt. Väl hemma lyxade vi med en pizza på balkongen. Klockan 18 var det fortfarande över 20 grader. Vi gav oss ut på en kvällspromenad som slutade i lekparken. Efter mycket sol och aktiviteter var föräldrarna tröttare än barnen och somnade i stort sett samtidigt. Jaha, det var årets semester....åtminstonde för Crille. Jag och tjejerna är lediga hela sommaren.

Ha det skönt i värmen!!!