Fisksoppa

Nu när det börjar kännas som höst tycker jag det passar att äta en härlig soppa. Duka med stora djupa tallrikar, servera ett gott bröd till och tända levande ljus...... mmmm, kan det bli bättre??




Snabb och enkel fisksoppa


400 gr vit fiskfilé (tex hoki)
1 burk kronärtskockshjärtan
1 laxfilé
räkor (om man vill...)
dill
2½ dl matlagningsgrädde
4 dl vatten
1 dl vitt vin
1 fiskbuljongtärning
1 grönsaksbuljongtärning
1 gul lök


Det här är snålt tilltaget för 4 portioner men är man 2 vuxna och 2 barn räcker det... Gör så här: Hacka löken och fräs mjuk i en gryta, dela kronärtskockhjärtanen i bitar, lägg i. Häll i grädde, vatten, vin (går utmärkt med matlagningsvin) och buljongtärningarna. Låt koka upp. Tärna fisken. När soppan sjudit ett par minuter lägg i fisken. Låt soppan koka tills fisken är klar 5-10 min. Smaka av med dill, salt och vitpeppar. Lägg till sist i räkorna när du tagit soppan från spisen.


Ha det gott i höstmörkret och smaklig spis!!!



På väg...



Nu är vi på väg ut för en lunch med Mr Persson

Ha en härlig start på veckan!!


Livet som fotbolls"fru"

Innebär en hel del ensamma kvällar och helger med barnen. Crille åkte till Trollhättan vid lunch för dagens match. Idag skulle han få den stora äran att börja på bänken..... Mr Persson var inte nöjd med detta. Så är det, han var avstängd förra matchen och resultatet då var oavgjort tränare Olle Nordin tyckte de skulle behålla samma uppställning även den här matchen. Nu blev det förlust idag med 1-0 så förhoppningsvis får my darling tillbaka sin plats!!!

Jag och barnen har haft trevligt middagsbesök av Rebecca och Lova. Idag bjöd jag på renskavsgryta, passande då det varit riktigt höstväder. Tjejerna busade, dansade,bråkade lite och lekte massor. Som vanligt alltså!!




Glada tjejer




"Anna, vart är du??"


Dagen har gått fort trots att vi varit uppe sen halv 6-tiden. Skönt att träffa vänner i samma sits som vi. Tack för idag, kompisar!!!


Ellie
har börjat med nya färdigheter... hon står i planka och klättrar upp på saker. Ikväll när jag skulle fixa iordning lite snabbt i köket kröp lilla trollungen iväg och gissa vart jag hittade henne???




Jo.... i öppna spisen.


Det är verkligen dags att barnsäkra. Mycket är kvar sen Siri var bebis men en del behöver ses över. Däribland att sätta för öppna spisen....


Hoppas ni haft en skön söndag!!!


Det kommer blod...

I förmiddags var jag och Siri på lekdate i parken med Cornelis och hans mamma Lina. Var ett tag sen kompisarna sågs men det märktes inte utan det var fullt ös. Vi mammor försökte prata under tiden och en del blev sagt men med två aktiva barn som ska utforska blir det många avbrott i konversationen.

I friardalen finns ett högt klättertorn med en tunnelrutchkana. Ställningen är tänkt för större barn men våra små har växt så mycket i sommar så nu klarar de komma upp själva. Tanken var att komunen skulle göra något nytt istället men budgeten räckte inte till och tornet blev kvar. Förövrigt är lekparken superbra

Idag klättrade både Siri och Cornelis och åkte kanan. De har ibland inte full kontroll men det tar sig. Skruttungen satte sig lite hastig och skulle åka... slog i näsan så den blödde... Var kanske inte någon hård smäll, hon får lätt näsblod men men. Regnet kom i samma veva och vi fick avbryta och gå hem. Tyvärr tror jag inte den här incidenten avskräcker utan nästa gång vi är i parken är det fullt ös igen.




En gammal bild på kompisarna. Så mycket de växt sen dess...


Livet är underbart....

utbrister trötta mamman med en stor portion ironi. Amma, amma och amma lite till. Har hört talas om bebisar som slutat äta på natten vid ca 4 månaders ålder.... hos oss äts det bara mer och mer och sömnen blir bara sämre och sämre.

Igår somnade Ellie vid 19-tiden. Hon gosar in sig i snuttetigern och suttar sig till sömns med nappen. No problems. Vid 21.30 hörs ett illvrål. Vi försöker få henne att somna om men inget hjälper förutom mammas tuttar.

Jag gick som tur var till sängs efter den amningen för vid 24 var det dags igen, 02 nästa vända, 04 oja en gång till. 05.15 yes!! Då vägrade lilla trollungen somna om  nu skulle vi  att stiga upp!

Som om detta inte räckte....

Siri har vaknat och tycker att hon också kan få stiga upp. Så 05.30 liger jag i soffan med två gosungar och tittar på bolibompa. Är ju supermysigt men gärna 2 timmar senare, tack!!!

Ha en skön söndag!!!


Mums mums...

Vi slappar i soffan helt slut både Crille och jag. Funderar allvarligt på att gå och lägga mej trots att klockan bara är nio. Tittade till på tvn och får se att Måns Zelmerlöw är programledare. även kallad mums mums.

En tjej som gillar mums mums (då menar jag inte Måns)  är Siri......




Mmmm, mums mums är gott!!




....men kladdigt!!




Det är som klister




Mamma, får jag ta en till???


Är det inte en liten trollunge???



Vi skrattade gott när vi såg den här bilden. Mössan har hamnat lite tokigt och plötsligt ser lilla älsklingen ännu mer ut som en trollunge. Vår sötnos!!!!




"Kom närmare pappa så jag kan smaka på din näsa, det tycker små trollungar om att göra"


En enkel lunch.



Pasta Carbonara

Fullkornstagiatelle
1 paket bacon
ca 3 äggulor
Kelda laga lätt eller mjölk
1 vitlöksklyfta
riven ost
salt
grovmalen svartpeppar

När jag gör den här rätten blir det olika varje gång. Jag höftar helt enkelt.... Koka pastan. Knaperstek baconet i små bitar. Vispa äggulorna lätt tillsamans med ett par dl kelda eller mjölk (beror på hur såsigt du vill ha pastan hur mycket du tar...) salta o peppra. Pressa i en vitlöksklyfta. När pastan är klar. Häll över äggblandningen, riven ost och baconet. Servera gärna med en sallad.

Idag hade jag en liten hjälpreda i köket....




Hälla i ingredienser och vispa klarar Siri galant!!


Slumdog millionaire

En helt fantastisk film!!! Det var längesen jag såg någon dvd som berörde som den. Just nu när eftertexten rullar sitter jag med ett fånigt leende i hela ansiktet. Tv-minen som Crille kallar den.
Filmen avslutas i storslagen Bollywood anda som jag är grymt svag för.


Om du inte sett den, hyr eller köp den omgående!!!

Nu är det dags för sängen efter en lååååång dag.

En lång dag...

Crille gav sig av redan i morse för träning. Kom hem en kortis för att skifta bag till golfbagen, dags för lunch med sponsorer och sen golf. Jag var inte överförtjust i denna aktivitet eftersom själva spelandet var valfritt sen ser det givetvis bra ut om några ur truppen är med. Nåja, han kommer aldrig iväg annars utan det blir typ en eller två gånger om året så egentligen unnar jag honom att spela.

Jag hade båda tjejerna för mej själv. Förmiddagen gick åt till dammsugning och lite fix innan Siri som vaknat alldeles för tidigt i morse gömt sig under en filt och somnat på golvet. Jag fick bära in henne i sängen. Blev en sen lunch då hon inte vaknade till förrän halv två.

Vi hade bestämt med Rebecca och Lova att ses för en fredagsfika på Kaffé Pause. Som vanligt kom vi försent. En bajsblöja och väckning av bebis senare var vi där..... Ja,ja det blir aldrig riktigt som man tänkt....





Chokladbollarna är groteskt stora. Vi brukar dela... Här är det tre glada tjejer mitt i fikat.


 
Ellie satt snällt i barnstolen så vi vuxna kunde prata medans de stora tjejerna busade omkring.
Vännerna gick hemåt och vi följde en bit på vägen. Hyrde Slumdog millionaire hoppas Crille och jag orkar se den....

När vi ändå var ute på promenad gick vi genom friardalen. Skruttungen var sugen på att gunga med lillasyster och jag kände vi varit inne för mycket så mej passade det utmärkt.











En härlig stund i parken


Vi gick hem för att ta tag i kvällsrutinerna. Ellie blir trött tidigt och bör ligga i sin säng vid sju. Gröt till lilla trollungen, bad och pyjamas, lite amning sen somnar hon sött själv i sin säng. Jag lagade taco´s mellan varven... Crille kom hem efter sju-tiden, blir sällan tidigare än tänkt... så vi hade verkligen en heldag för oss själva. Siri och jag hade  ätit. Tråkigt att det blev så sent. Nu vägrar skruttungen somna. Får börja väcka henne på dagarna så hon högst sover en timme. Det blir även fel för henne när pappa kommer så sent för hon vill att vi ska vara hela familjen tillsammans.

Filmkväll för fröken Karlsson och Mr Persson känns just nu långt borta....

Hoppas ni haft en trevlig dag och får en härlig kväll!!!

Föräldrarbloggarna försvinner

Förstår att det är en person som står bakom F-bloggarna och det måste vara ett otroligt tufft jobb att uppdatera och rekomendera bloggar, göra listor och intervjuer varje dag. Jag skulle inte få den ekvationen att gå ihop. Tråkigt är det i alla fall. Jag har varit inne och kikat nästan varje dag för att se om det dykt upp något nytt spännande som kan intressera mej. Nu är det som sagt över och sidan läggs ner. Det gäller att kolla upp sina favoriter och lägga till på bloglovin  eller länka. Har ni koll på mina uppdateringar? Lägg gärna till mej så ni hittar tillbaka eller lämna en kommentar så jag hittar er som läser och har en blogg....

Ha en skön fredag

Det här är Ellie...



Första badet på Kalmar BB

Vår lilla trollunge bestämde sig för att komma på bf den 28 December 2008.

Värkarna kom igång vid halvelva tiden den 27e. Efter en halvtimme ringde jag och ville åka in eftersom det var andra barnet och jag hade en okomplicerad förlossning med första. Sköterskan tyckte jag kunde vänta.... jag vägrade och fick åka. Tur det för annars hade hon fötts på Ölandsbron. (Vi var på besök hos familj och vänner över jul) Jag skrevs in 00.19. Jag var fullt öppen när vi kom in. Snabbt i en säng. Jag hann varken med bedövning, benstöd eller sjukhusrock. 22 minuter senare var vår Ellie Anna Augusta född. En liten pigg tjej på 3335 gr och 50 cm lång.




Storasyster kom på besök och ville mata lillasyster med banan.


Vi åkte hem till Jönköping på nyårsafton för en lugn kväll bara med vår egna lilla familj. Siri somnade och raketerna ven runt huset. Ellie var pigg så Crille och jag stod i fönstret och tittade med lilla trollungen i famnen. Ett nytt år och ett nytt liv som tvåbarnsföräldrar hade börjat.




I början sov hon mest på dagarna, däremot skrek hon mycket på kvällarna och hade ont i sin lilla mage.


Vi tyckte att vi kom bra in i våra nya rutiner med två små. Siri somnade själv i sin säng. Om Crille inte var hemma och Ellie skrek lyssnade hon på musiksaga istället för att jag läste. Vår duktiga tjej!!


Vid ca 2 månaders ålder fick lilla älsklingen en rs infektion. Vi var inne på barnakuten, för hon hade det jobbigt med allt slem som hon inte fick upp. Vi kunde inte lägga henne ner. Jag var livrädd för att hon skulle sluta andas. Allt gick bra men hon hade minskat i vikt och följande veckor blev intensiva med konstant amning och lite sömn.




Ellie är en nyfiken tjej som gillar att hålla koll på omgivningen.


Jag helammade i 6 månader sen var det dags för smakportioner. Vi började med mild havregröt, ingen smaksuccé men det gav med sig efterhand. Samtidigt introducerade vi lite grönsakspuré.




Ellie gapade glatt men ofta åkte maten ut igen.


Idag är lilla trollungen 8 månader. Hon har 6 tänder. Kan sitta utan stöd. Hon ålar sig fram. Försöker resa sig. Står och gungar på alla fyra och ser ut som hon funderar på om det kanske går snabbare att krypa...
Hon är en riktig liten mammagris. Jag ska helst sitta bredvid henne på golvet hela tiden. Samtidigt är hon social så träffar vi andra glömmer hon ofta mej efter ett tag.




Ge mej en kram på 8-månadersdan!!!


Intensivt!!!!

Kan beskriva min dag. Efter tvätten var färdigvikt kom Siri hem från förskolan. Jag påminde henne om att Jenny med sina barn Julia och Melker snart skulle komma för lek och mellanmål. Skruttungen blev inte överförtjust utan tyckte de kunde stanna och leka hemma hos sig istället. Hon är rolig den fröken.... Nähä för hon skulle minsann gå ut och leka sådetså!!!!

Ja,ja grannarna kom och Siri släppte glatt in dem som om inget hänt. Tur det. Hade varit både trist och pinsamt om hon tjurat hela tiden.
Vi började med frallor, frukt och småyoggisar. Jag minns när jag var liten hur lyxigt det kändes att äta sådana. Därför brukar Siri få köpa det nån gång ibland.
 
Efter fikat lektes det för fullt. Det var leksaker över hela lägenheten och jag tycker ändå att vi inte har mängder av den varan.... men det klart pussel och böcker finns en hel del. Mitt i allt kröp Ellie omkring och visade upp sitt bästa humör samtidigt som hon försökte få tag på de mest spännande sakerna.





Tjejerna lekte eftermiddagen lång.



Bvc och mammalunch

Ellie hade tid hos Lotta på bvc vid klockan 10 i förmiddags. Krävs alltid en del planering för att komma i tid... Crille var hemma på morgonen så han lämnade Siri på förskolan och det underlättade massor!

Lilla trollungen vaknar som vanligt vid 6-snåret, idag var det min tur att sova så skönt efter gårdagens skrik och gnäll. Crille gick upp fixade frukost så vid halv 8 var det bara för mej att sätta mej till dukat bord. Siri sa glatt "jag ska lära min lillasyster gå, jag ska hålla henne i handen så hon inte ramlar" Då fick jag tårar i ögonen av lycka, visst är de fina våra flickor?!

Ellie somnade om och jag städade tvättstugan, duschade klädde på mej och bokstavligen sprang till bvc.

Lilla älsklingen hade planat ut sin kurva vägde "bara" 7190 gr och var 68 cm lång. Lotta tyckte det såg helt okej ut. Ellie är en aktiv liten bebis så hon gör av med mycket energi. För säkerhets skull får vi komma på kontroll igen om en månad.

Jag sprang förbi saluhallen  på hemvägen och köpte med mej lunch...




Salami och brie macka från saluhallen, till det hemmagjord hallon och blåbärsmoothie. dagens mammalunch.


Nu ska jag vika tvätt. Snart kommer Siri hem från förskolan då ska vi ha mellanmålsdate med grannfamiljen.

Ha det gott!!

En öde ö....

Idag önskar jag att jag vore på en öde ö. En lång sandstrand så långt ögat når. En svag bris i luften. Lite skugga i ansiktet men annars strålande sol. Det enda som hörs är mina egna andetag och när jag tröttnat att lyssna till dem ska jag börja läsa en riktig feel good bok. Något förslag?

Verkligheten ser helt annorlunda ut.... skrik och gnäll har förföljt mej dagen lång. Jag har inte tänkt att beklaga mej här i bloggen så nog om detta.

Det mysigaste under dagen var en lunch på Åtta glas med Crille och en promenad efteråt.

Vi fick också trevligt besök till middagen av Geetha och Ebba.




En pigg och glad liten trollunge klockan 6 i morse sen gick det utför...

Imorgon tar vi nya friska tag!!!

Från början del 3

Nyårsafton 2004 hade vi bjudit in till födelsedagsfest (Crille blev 25 och jag 30) kombinerat med "flyttfest". Maten var inhandlad likaså dryck och alla andra saker som hör en fest till.

När jag kom till jobbet på morgonen den 26 December läser min chef högt från någon nyhetssida på nätet att det kommit in en jättevåg över Thailand och att hundratals människor var döda. Jag försökte genast skicka sms till en kompis som var där med hela sin familj. Fick givetvis inget svar..
Framåt kvällen fick vi veta att det gått bra för hela familjen, de hade sprungit ifrån en av de "mindre" vågorna och räddat sig upp i bergen. Några dagar senare kunde de resa hem. Tsunamin drabbade en hel värld, lokalbefolkning, turister och anhöriga. Jag tror de flesta känner eller vet någon som var i de länder där den slog till...

Vår fest kändes ganska meningslös men det var sista chansen och många hade redan tackat ja. När även vår kompis som varit där bestämde sig för att komma trots allt kände vi att det var okej.
Vi köpte dock inte några fyrverkerier utan lät det vara upp till festdeltagarna att avgöra om 12-slaget skulle smällas in...

Några dagar in på 2005 åkte Crille i förväg till vår nya "hemstad" Tönsberg som är belägen 10 mil söder om Oslo.

Jag var kvar i Kalmar för att jobba januari ut.

Den första veckan packade jag och skrev på alla kartonger med nummer och vad som fanns i så vi inte skulle fastna i tullen. Ett evighetsjobb!! När allt var klart flyttade jag in hos söta Johanna och bodde på hennes soffa.

Det räckte inte med en katastrof utan helgen när vårt flyttlass skulle gå kom stormen Gudrun. Lastbilen var redan på väg och fastnade någonstans på västkusten. Elledningar och träd blåste omkull och vägen var helt blockerad. Flyttkarlarna som kört från Tönsberg  för att hämta våra saker hade tur precis framför dem föll en ledning rakt över en annan bil. De var rejält tagna när de väl kom fram och pustade ut på hotell innan det var dags att packa in och köra tillbaka den långa vägen ca 70 mil.

I februari var det min tur att komma efter.

Crille tränade för fullt med "sitt" nya lag FK Tönsberg. Jag var ledig och försökte lokalisera mej i den nya staden. Nu är det inte så stort men i alla fall. Det allra bästa  var att vi var inte helt ensamma utan Kika och Jon, vänner sen innan gjort samma resa som vi. Otroligt skönt!!

Efter 2 veckor fick jag jobb på Bogart. En populär herrmärkesbutik. De sökte en 22-årig kille med vilja att jobba upp sig och stanna i företaget....Istället fick de mej med lång erfarenhet av märkeskläder, försäljning, inköp, exponering m.m.
Jag hade en del språkproblem men det gav sig efterhand....

Kika och jag umgicks med de andra "fotbollsfruarna" Vi tittade på norska Idol och åt taco´s på fredagarna när grabbarna var borta. Bortamatcherna var ofta långt borta och innebar övernattningar.

Vi började skapa oss ett nytt liv. Fick vänner, härliga vänner. Jag träffade ett tjejgäng Siri, Frida och Thina vi fredagsfikade på Cafe´ M, hade stickklubb och åkte till Hemsedal för afterski och utförsåkning.

Efter ett år i Norge började Crille och jag prata om barn. Vi bestämde oss för att försöka. Jag blev gravid nästan med en gång. Vi väntade lilla Siri.... Då vi fick veta att vi väntade en flicka och inte direkt hade något tjejnamn ville vi välja något norskt. Vi valde att uppkalla henne efter min väninna Siri. Ett namn som vi tycker känns helt rätt!!!

Ta det med ro....

Jag bestämde i morse att ta dagen som den kom. Inga måsten eller annat att stressa upp sig över. Nu ligger inte det i min natur att ta det lugnt. Blir lätt rastlös... Så i förmiddags städade jag och rensade bland bebiskläderna. Det är svårt att bestämma vad som ska spara eller säljas/skänkas jag blir lätt nostalgisk över de små söta plaggen. Jag kom en bit på vägen åtminstonde.

Crille kom hem på lunchen. Trevligt!  Hans dag var annars  fullspäckad med jobb och träning från morgon till kväll.

Även idag har det varit ett strålande väder så Ellie sov eftermiddagsluren i vagnen. Jag tog med Siris mellanmål när jag hämtade henne på förskolan sen satte vi oss i en park och åt.




Rågbulle en klar favorit.




"Titta där är pappa" Utropar Siri. Jaså, tycker du det är likt? frågar jag "Ja, han har snopp" svarar skruttungen.


Vi gick vidare till friardalen. Siri hittade som vanligt massa kompisar att leka med. Vi stannade kvar tills Ellie vaknade.

Rebecca och Lova kom förbi på lek och middagsdate. Jag gjorde det enkelt för mej och bjöd på Ica´s pyttipanna eller pyttianna som Lova sa. Även Geetha tittade förbi så vi hade fullt hus fram till kvällen.

Vännerna gick och kvällsrutinerna tog vid... Båda älsklingarna var helt slut. När Crille kom hem var det bara tandborstning, saga och pyjamas som gällde. Jag tror båda sov strax efter 7. Skönt, för ikväll ska jag lägga mej tidigt!!!

Ha en skön kväll!!

Middagstips!!!

Vi åt i och för sig detta till lunch idag.... Lax med potatis och kall sås, fräscht och gott!! En rätt som ofta serveras när närmsta släkten ses då alla  äter med god aptit. Kan annars vara svårt att hitta på något som går hem hos både barn, yngre och äldre...





Laxfile i ugn med Oscars kalla sås

4 laxfile
1 citron
dill
½ fiskbuljongtärning
1 dl vatten
salt
citronpeppar

2 kokta ägg
3 dl gräddfil
kaviar på tub
salt
vitpeppar

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg laxen i en ugnsfast form, Salta och peppra. Blanda fiskbuljongtärningen med vattnet. Häll över fisken. Strö over finhackad dill och pressa citron över laxen. In i ugnen ca 15 min.

Mosa de kokta äggen med en gaffel. Blanda med gräddfilen (går lika bra med cremefraiche, man kan också ha i lite majonäs om man vill) smaka av med kaviar, salt och vitpeppar. Låt stå kallt en stund.

Servera potatis och kokt broccoli eller haricots verts till.

Smaklig spis!!!

Godmorgon!!

Idag har vi faktiskt inga planer alls. Lät ganska tråkigt men jag har kännt mej rätt slut sista tiden så det är dags att börja lyssna på sin kropp och ta det lugnt om tillfälle bjuds... Så, jag tror att lilla trollungen och jag hänger kvar hemma, slappar, fixar lite, kanske börjar rensa ut  urväxta kläder och plockar fram nästa st till Ellie. Hon kan snart ha 74, lilla pluttan, hon är inte stor tjejen...

Ha en härlig tisdag!!

Jag tävlar hos Creyla

Busbyxan är en överdragsbyxa i slitstark norsk bävernylon av högsta kvalitet.
Lätt att ta på, skön att ha på!
Den står emot fukt och smuts - perfekt för årets alla utelekar.
Byxan sys i sex färger: cerise, grå, brun, röd, blå och svart.
man kan få den i två olika modeller - med eller utan resår under foten.





"Jag är med och tävlar hos Creyla om ett par slitstarka överdragsbyxor från Busbyxan.se.
 Var med och tävla HÄR du också!"




Kvällens match

Jag sappar just nu mellan Lipstick jungle och text-tv. Södra möter Åtvidaberg hemma och matchen är inne i slutminuten. Det står 2-2, vore fantastiskt om de gröna kunde knipa 3 poäng. Tyvärr sitter Crille på läktaren och följer matchen då han är avstängd. Tanken var att gå tillsammans och titta men vi har svårt med barnvakt. Jag har det bra här hemma med två sovande sötnosar.
 Nu är den slut, tyvärr ingen förändring. Ser att Södra tappat ledningen, synd en vinst hade behövts!!!

Sagoboken

Det finns en sagobok som är grymt populär hemma hos oss för tillfället. Jag kan utan att ljuga tala om att den är den enda i sitt slag. Finns säkert många liknande men inte med exakt samma innehåll som vår...

Boken heter kort och gott Sagoboken. Den är skriven av Christer 8 år, ringer det en klocka?? Här är en av berättelserna som vi läser nästan varje kväll...


Mysteriet om hajen

Micke och hans lillasyster Ida skulle ut på sjön. Då kom en haj och åt upp Ida. Micke blev rädd och rodde hem till sin mamma och pappa och talade om det som hänt. Mickes mamma och pappa började leta efter hajen. Efter 8 år dog hajen. Dom åkte in i en grotta och sköt hajen med 17 skott

Slut


Kan det bli mer spännande? Man förväntar sig att Ida ska komma ut ur hajens mage men nej det sker inte ikväll heller.

Mums fillibaba....

Jag hämtade Siri som vanligt vid halv 2 på förskolan. Vi hängde kvar ute en stund då skruttungen lekte med Smilla. Tjejerna hade så roligt. Vi mammor slog oss ner på gräsmattan o pratade under tiden. De andra barnen som inte skulle hem gick in för mellanmål och snart var det även dags för oss att gå innan alla började komma ut igen.

Jag tog med mej älsklingarna till lekparken. Vädret var bara helt underbart så jag hade definitivt ingen lust att gå in.
Ellie var vaken så även hon gungade och tittade längtansfullt på storasyster när hon sprang omkring.Mellanmålet serverades i parken. Den ena käkade gräs och jord, den andra åt macka och frukt.... Gissa  vem? 




Lilla trollungen trivdes på marken.





Det gäller att vara snabb...

När Ellie vaknat var jag färdig för längesen. Konstigt, när man vill att hon ska vakna sover hon och när hon helst ska sova vaknar hon. Rörigt? Nåja, vi gick till stan något senare än tänkt. Först ett stopp på Nilsons 




Vad finns i påsen???




Jo, mina nya stövlar. Jag passade på att nyttja en rabattkupong på 15% som finns i nyaste numret av tidningen mama


En affär till hann lilla trollungen och jag med innan humöret tröt... Åhlens



Klänning och body till Ellie som oftast får ärva av storasyster annars. Även här var det en rabattkupong i samma tidning men på hela 20% och på ett helt köp. Perfekt!!!


Vår shoppingrunda var över på en halvtimme, det gäller att snabba på med små bebisar. Vi mötte upp Crille för lunch och idag blev det sushi till mej,kinabuffé till mr Persson och Kalops på burk till lilla älsklingen.

Kram Anna

Shoppingtur

Frukosten är avklarad och undandukad. Siri är på förskolan, Crille på jobbet (har börjat med skolprojektet för Södras räkning igen) Ellie har somnat om och jag ska hoppa in i duschen. När lilla trollungen vaknat ska vi gå en promenad ner till stan. Jag har ett par ärenden som ska uträttas. Något nytt till Fröken Karlsson ska också shoppas inför hösten... ni får se sen!!!

Ha en härlig dag!!! 

Ett rejält kliv uppåt....

5. Annas Personliga
5

föräldrarbloggarna topp 50 lista tog jag ett rejält kliv uppåt och hamnade på 5e plats

Jag vill bara påminna om att rösta på mej hos Maria (som veckans blogg)

Kram Anna

Powerwalk

Ikväll kom jag och Rebecca  iväg på en powerwalk runt Munksjön.  Det var så skönt att komma ut i friska luften en stund utan barn. Undrar däremot hur länge det tar innan jag slutat tro att jag glömt barnvagnen någonstans??? Vi pinnade på och pratade om helgens bravader. Inga vilda fester här inte... Nej det blev nog lika mycket ett powertalk som motion. Men många bäckar små...

Söndagsmiddag

Dagens middag blev lasagne. Barnvänligt, mammavänligt och pappavänligt.... Skojar bara. Som ni säkert märkt äts det mycket kolhydrater i vårt hem. Anledningen är Crille, han vill gärna ha pasta för att orka med alla träningar och matcher. Så hemma hos oss funkar inte GI eller atkins eller vad nu alla metoder och dieter kallas. Däremot försöker jag göra det bästa av situationen och serverar fullkorns, dinkel eller fiberberikad  pasta. Ibland även färsk. Som utlovat kommer här receptet på....




Lasagne

ca 500 gr nötfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater
salt o peppar
oregano
grillkrydda

1 förp färska lasagneplattor

3 msk vetemjöl
7 dl mjölk
3 dl ost

Detta är till 4 pers. Om du vill göra på långpanna kan du dubbla receptet... Gör så här: Hacka löken och fräs i pannan, lägg i färsen och bryn den, krydda med salt, peppar,grillkrydda och oregano. Pressa i en vitlöksklyfta. I med krossade tomater. Låt puttra ihop. Gör ostsåsen. Vispa ut mjölet i en kastrull med lite av mjölken. Häll i resten och passa noga så det inte bränns. Riv osten. Lägg i 2½ dl av osten. Låt såsen tjockna. Varva köttfärs, ostsås och lasagneplattor i en ugnsfast form. Avsluta med ostsås och resten av den rivna osten.
När du använder färska plattor är lasagnen klar på 15-20 minuter.

Smaklig spis!!!


Veckans bloggfinalister

Jag är en av 8 finalister till Veckans blogg hos Maria gå gärna in och kika. Alla får 3 röster var att placera hur du vill men jag skulle givetvis bli jätteglad om du gav alla 3 till mej! ♥♥♥
Tävlingen varar till på onsdag så rösta gärna!

Kram Anna

Besök hos Tomas och Sara





Vi har varit och kikat på Tomas och Saras nyrenoverade hus. Här myser de tillsammans med Ellie. Tyvärr en gammal bild då jag glömde kameran hemma. Virrpanna....


Vi tittade runt i deras mysiga hus. Siri sprang ut och in. Tomten är backig med många trappor och en terass högt uppe på en "bergsknalle". Utsikten är fantastisk när man blickar ut över Vättern. Skruttungen skötte sig exemplariskt och höll sig undan trappor och stup. Annars är hon mästare på att springa omkring. Det blev ett par timmar med kaffe och rundtur. Jag blir så sugen på att ha ett eget hus!

Nu är vi hemma igen och barnen sover. Jag ska laga lasagne till middag, tar ju en stund. Återkommer med recept senare. Crille har ett träningspass i eftermiddag. Känner att jag också behövt komma iväg. Kanske kan bli en promenad ikväll....

Familjemys

Siri både somnade försent och sov lite väl länge i eftermiddags. Vi fundrerade lite hur vi skulle göra ikväll då hon vanligtvis lägger sig 7 halv 8. Både Crille och jag var trötta så vi bestämde att det kunde passa att se en familjefilm tillsammans med  Skruttungen efter middagen.

Så, jag lagade grekisk kyckling med färsk pasta och rucculasallad....




Grekisk kyckling

4 kycklingfile
4 dl lättcremefraiche
100 gr fetaost
ca 10 cocktailtomater
10-15 oliver
1 hönsbuljongtärning
oregano
flytande honung
salt
peppar

Detta räcker till 4 personer... Skär kycklingen i bitar och fräs i omgångar. Salta och peppra. Tillsätt cremefraiche, buljongtärning, fetaost, oregano.Låt koka ihop. Halvera cocktailtomaterna och lägg i. Oliverna ska också i. Ringla över lite honung och smaka av med salt och grovmalen svartpeppar.
Servera till pasta eller ris och en sallad.




Siri tjejen som älskar svarta oliver.


Vi åt med god aptit. Crille badade barnen och jag fixade undan. Cyklade till videobutiken och hittade Hundpensionatet. Vi myste ihop oss i soffan. Filmen var riktigt bra! En perfekt barnfilm som även vuxna uppskattar. Det är bara så mysigt att gosa ihop sig med en nybadad liten älskling. Kvällen blev sen innan Siri kom isäng.... hoppas inte hon vaknar av Ellie imorgon utan kan sova ut. Annars blir det en jobbig förmiddag med mycket konflikter....

Kram



Besök av goda vänner

I lagom tid att barnen sovit färdigt sin eftermiddagslur ringde det på dörren. Utanför väntade Adam och fästmön Julie.  (nyförlovade i måndags, ringarna blänkte fint på deras fingrar men det tog oss ett tag att upptäcka.) Siri var blyg i en minut sen var norska Julie en klar favorit.

Vi promenerade till Claras för en fika. Satte oss ute men tyvärr hängde regnet i luften. Vi hann precis få i oss alla onyttigheterna innan himlen öppnade sig. Grabbarna tog en runda till systemet. Då våra vänner bor i Oslo kan det vara värt att handla en del. Vi tjejer gick till Olgas.... Så mycket fint. De har börjat sälja G-star vars jeans jag gillar. Får se om jag ska unna mej ett par framöver... Julie hittade ett par snygga höga stövlar som vi fick gå tillbaka för att köpa idag.

Vi möttes upp hemma för att laga middag. Igår var det verkligen höst, då passade det bra att bjuda på porterbiff, hemmagjorda klyftpotatis och färsk broccoli, till dessert en klassiker päronhalvor med aftereight och vaniljglass. Brukar bli det sistnämnda när vi har dålig fantasi...

Vi hade en trevlig kväll i goda vänners lag med prat, lite spel och mycket skratt.




En svensk tjej och en norsk jente




"Made in Norway" men född i sverige.




Ett glas rödvin och tända ljus hör hösten till, jag skippade dock vinet när lilla trollungen fortfarande ammas.


Vännerna sov över tills idag. Jag var uppe med Ellie tidigt och blev tyvärr ganska seg idag eftersom vi inte kom i säng i tid igår. Det får det vara värt. I förmiddags gick vi en sväng till stan, hamnade i en regnskur igen... Vilken otur! Vi avslutade med en lunch på Twin och då kom solen igen.... härligt!!! Vädret är verkligen inte stabilt för tillfället.

Hoppas ni haft det lika bra!!!

Regnet det bara öser ner...

Märkligt, efter gårdagens härliga högsommarvärme känns det oerhört lustigt att vakna till höstväder. Att det bara kan slå om så fort. Jag ska inte bli långrandig utan bara tala om att idag får vi trevligt besök av Adam och Julie. De kommer efter lunch så nu på förmiddagen ska vi ta tag i allt som inte blev gjort igår.... vika tvätt, städa och handla. Så¨för min del kanske det är tur att det regnar.... Det får dock klarna upp tills i eftermiddag, tack!!!

Föräldrarbloggarna

 Hittar ni  nu här. Jag tycker det är en trevlig sida och har hittat en hel del intressanta bloggar att läsa som jag aldrig skulle snubblat över annars. Finns en dagens rekomenderade (var lilla jag en dag, vet inte vem som tipsat men givet vis kul) Kika in får ni se själva!

En sån härlig sommardag!

Riktig högsommarvärme har vi haft idag. Jag bara njuter. Hämtade Siri på förskolan med banan, rågbulle och dricka. Ville absolut inte upprepa gårdagen. Hon var på strålande humör och satte sig glatt i vagnen mumsandes på brödbullen. Jag gick en omväg till lekparken för att få röra lite extra på mej. Vi busade loss en stund innan det var tid att gå hem och fixa färdigt tvätten.

I eftermiddags kom oväntat besök.... Geetha och Ebba tittade in. Trevligt! Vi gjorde det enkelt för oss och bjöd på makaroner och köttbullar. Efter massor med lek  promenerade vi till stan. Strosade sista halvtimmen det var öppet. Kvällen avslutades med en glass på piren. Det är så här livet ska vara!!! (Ett extra plus är att Södra besegrade Vasalund med 2-1. Yes, en glad sambo som kommer hem ikväll!!! Puss. )

Nu är jag helt färdig efter en lång dag men har en hel del måsten innan jag kan krypa i säng... Därför får ni njuta bilder från dagen istället för mer text... Känner mej helt groggy i huvudet av trötthet.




Lilla trollungen pigg och glad trots att det kommer 2 hörntänder i överkäken så nu har hon snart 6 tänder.




Smoothie i tetra, bröd o banan funkar och ger energi till lek.




Ellie med söta Ebba som är mitt gudbarn.




Busungarna villa ha mjukglass men det var mest jag som blev matad med glassen.




Geetha, kär vän och gudmor till Ellie




Fröken Karlsson

Kram på er!!

En glad motionär och en elitidrottare...

Jag sitter i soffan och dricker mitt morgonkaffe. Crille ligger i andra delen och kollar nyheter. Siri är på förskolan och Ellie somnade precis om. Lugnt och skönt med fåglarna kvittrande i bakgrunden. (Balkongdörren är öppen, vi har inte skaffat undulater...)

Dagen bjuder på tvätt, promenad och lek antar jag. Förhoppningsvis upprepas inte gårdagens utbrott, peppar, peppar.

Crille ska snart cykla bort till kanslit och sätta sig på bussen till Stockholm. Ikväll möter Södra Vasalund klockan 19. Det går trögt för de gröna och varje poäng är viktig! Vore så trist om det blir som förra säsongen då de fick tampas i botten och hängde kvar för att de tog sig i kragen sista matchen och vann kvalet över Öster. Tyvärr hinner jag inte se många matcher med två små....

Så i vår familj har vi Crille som tränar jämt och så jag som börjat komma iväg så smått. I måndags när jag talade om för Siri att jag skulle iväg på träning sa hon "ska du träna?" Ja, jag tänkte det? "Jobbar du då?" Nej tyvärr, jag får betala för mej.

Igår kom jag ut på en trevlig powerwalk runt munksjön med Lina som sällskap. Det var  skönt väder så en snabb promenad kändes bättre än att vara inne i en träningslokal.Får se när jag kommer iväg till Friskis nästa gång.... kanske på söndag.... Men en glad motionär kan jag titulera mej sjäv.

Ha en härlig torsdag!!!

Fröken Nej är tillbaka

Ni som känner oss sen länge vet att vi haft besök lite då och då av fröken Nej. Det är påfrestande för hela familjen när hon bestämmer sig för att hälsa på. Egentligen vet jag inte om det är jobbigast för henne själv eller för mamman eller pappan...

Om ni tycker jag talar i gåtor så handlar det om 2-årstrots. Eller ilska, eller trötthet, eller frigörelse, eller??? Ja, vad vet jag. Jag blir helt slut av dessa utbrott.

Idag var det extremt. Det började när jag skulle hämta Siri på förskolan. Hon var pigg och glad, dagen hade varit superbra men där sprack det. Hon var väl helt slut av alla nya intryck och intensivt lekande. Också tveksamt om hon ätit tillräckligt. Hon blev som förbytt, skulle bara än det ena än det andra. Trillade och slog sig. Ville stanna och äta mellanmål. Skulle följa med en kompis hem. Skulle följa med en annan kompis hem. Tiggde banan av en annan mamma (ja hon får mat hemma och ja vi brukar ha med en frukt på vägen..) Samtidigt skrek hon högt.Jag var gråtfärdig när jag tillsist kom därifrån.

Om det bara räckt med detta....

Vi cyklade hem för mellanmål och Siri verkade piggare. Rebecca hade bjudit in oss på middag. Till  att börja med tänkte jag ringa och lämna återbud men vi gick dit.  Lova och Siri lekte jättebra. Vi fick god pasta och köttfärssås... Ellie försökte som vanligt hänga på de stora. 

Men.... när det var dags att gå hem bröt h-vetet lös. Siri sprang omkring utan kläder och skulle inte gå hem. När vi väl fått på henne vägrade hon sitta i vagnen. Grannarna måste tro jag gjorde illa henne som hon skrek. Helt hysterisk. Fruktansvärt. Måtte denna ilska gå över annars orkar jag inte gå ut själv med båda barnen. 

Tillslut lugnade hon sig och vi tog oss hem.

Jag var så arg... Hon fick kvällsmat, ingen bolibompa, ingen saga utan rätt i säng före 7. Jag förklarade varför och hon verkade tycka det var rimligt. "Förlåt mamma, jag ska inte göra så mer" Jag sa du är mammas älskling, mamma älskar dej! "Jag älskar dej också mamma"

Skönt att allt var utrett innan hon somnade. Det är fruktansvärt att vara arg på och ovän med sitt barn!!! 

Imorgon hoppas vi Fröken Nej har flyttat och Siri är tillbaka!



En annan gång fröken Nej var på besök... Då vilade hon lite i ett skyltfönster, det kan vara tröttsamt att shoppa.

 

Vad ska vi äta?

Den stående frågan varje dag, vad ska vi äta? Varför inte thailax? Det gjorde vi till lunch, gott, snabbt och enkelt!!!! En återkommande rätt hemma hos oss.




Thailax

4 laxfile´
2 röda paprikor
2 vitlöksklyftor
1 stor burk kokosmjölk
1 hönsbuljongtärning
2 tsk mald ingefära
1/2 dl sweet chilisås

Fräs strimlad paprika och hackad vitlök. Lägg åt sidan. Fräs laxen i ca 2cm kuber, salta o peppra. Häll i kokosmjölk, buljongtärning, ingefära och sweet chilisås, låt koka ihop. Tillsätt grönsakerna. Servera med ris och limeklyftor. Broccoli är också gott till.

Smoothie

För att få i oss lite extra frukt, bär och med det c-vitaminer och andra nyttigheter gör jag smoothie ofta här hemma. Ibland till frukost men ofta som mellanmål eller kvällsmat. Igår kväll lyxade vi till det med en mangovariant som var supergod!!! Kanske inte den allra nyttigaste men som sagt god var den....

Om jag vill ha en nyttigare smoothie brukar jag ha i en dl havregryn, använda naturell yoggi och söta med honung och oftast använder vi hallon och blåbär. Men allt blir trist i längden så lite variation skadar inte!!




Mango smoothie

1-2 bananer
250 gr fryst mango
2 dl vaniljyoggi
1 dl apelsinjuice

Mixa alla ingredienser och njut!!!

Godmorgon!

Vi har varit vakna ett par gånger under natten då lilla trollungen gärna ammar. Hennes mamma gör det mindre gärna. En gång är väl okej men 2-3 nja, humöret är inte på topp. När hon sen bestämmer sig för att det är morgon ännu tidigare än vanligt och det var min tur att gå upp var jag tvungen att vidta drastiska åtgärder. För första gången har Ellie somnat om i mammas och pappas säng. Hon drog snuttetigern över huvudet och gosade in sig under täcket... det var riktigt mysigt med hela familjen i 160-sängen. Vi slumrade ända till 7.... Om det ska bli en vana? Hoppas inte det. Blir lätt trångt då de små liven inte ligger still.

Vi fixade frukost. Siri ville ha "mammagröt" (mannagrynsgröt) så det fick det bli. En lugn skön morgon! Crille cyklade bort till förskolan för att lämna skruttungen. Inga ledsna miner. Hon träffade bästisen Lova som hade sin giraff och berättade för kompisen "min nallen sover hemma" Just det, Crille glömde nallen men Siri visste tydligen att den var kvar hemma. Vi får springa förbi vid lunch och lämna den i fall att det är ju ändå första dagen....




"Hejdå mamma, Kommer sen!"




Ellie stannade hemma med mamma och passade på att slänga ut alla leksakerna för att själv få plats i lådan.


Slut på sommarlovet

Imorgon är det första dagen på förskolan efter ca 8 veckors sommarlov. Siri är taggad, vi har pratat mycket om barnen och de vuxna som jobbar där. Vem hon ska leka med, vad hon vill göra, om hon tror det blir sångsamling. Det är en stor dag imorgon!!!

Jag har packat väskan med extrakläder och nallen som egentligen sover på förskolan men som också varit hemma på lovet för lite uppfräschning. Örngottet med Bambi är också nerpackat, viktigt, viktigt. De små bekanta sakerna som inte får glömmas.... 8 veckor är lång tid, jag kan förstå om det inte går helt smärtfritt med lämningen. Vår skruttunge har bestämt att pappa och hon ska cykla dit och när Crille lämnar brukar hon gråta extra mycket, pappas lilla flicka.

Jag har också beställt nya nappar från praktiska namnnappen. Otroligt smart, du får välja text själv, perfekt till förskolan där barnen gärna blandar och byter. Jag vet inte hur många nappar som kommit bort för att personalen varit tvungen att slänga dem när de inte vet vems som är vems.

Nu hoppas vi på en god natts sömn så alla är pigga och glada imorgon!

Torpa runt

I förmiddags kom vi ut på den vanliga cykelturen runt Torpa. Jag går med Ellie i vagnen och Crille jagar Siri som pinnar på med sina små ben på tvåhjulingen. Det går fort men hon börjar lära sig lite vett i trafiken (så gott det går lära en 2,5 åring.....) hon stannar och väntar in oss, cyklar i kanten och stiger av när hon ska över vägen.

Vi gjorde ett stopp i friardalen för mellis. Tjejerna gungade en stund innan vi "cyklade" vidare.








Tänk att det är så kul att gunga!






Hemma igen! Siri träffade bevbäraren och sa glatt "Min lillasyster heter Ellie och min mamma heter Karlsson...." Hmm, just det och resterande i familjen heter Persson. Det är en riktig Persson liga här hemma.
Följ min blogg med bloglovin

Bloggdesign

Jag har fått så mycket positiv respons angående "min" bloggdesign. Otroligt kul!!! Jag är verkligen supernöjd. Många har missat den lilla loggan i vänstermenyn.... Maria är en kreativ tjej som gör designers på beställning. Ibland har hon tävlingar och lottar ut en färdig. Det brukar även finnas gratisdesigner på hennes blogg. Min är dock en beställning då jag ville ha en personlig som passar mej.




♥Vår finaste Siri ♥




♥vår finaste Ellie♥

Ikväll var det min tur...

att komma iväg för att träna. Kors i taket jag tror det var över ett år sen jag rörde mej mer än en promenad eller en cykeltur. Friskis & Svettis drog igång sin hösttermin med massor av nyheter på schemat som jag tror kommer passa mej. Det finns flera olika dansklasser, yoga, någon form av boxning. Jag ska nog kunna hitta något kul. De öppnar redan klockan 6 på morgonen, då är vi ändå vakna... kanske ska fånga dagen och starta med ett spinningpass? Skojar bara men jag ska verkligen försöka hålla igång. Jag får mer energi, styrka och framförallt ett hälsosammare liv om jag tränar.

Ikväll testade jag aerobic dans. Lite rostigt kändes det allt men på slutet fick jag kläm på det. Kul var det i alla fall. Skulle behöva lite nya träningskläder och ett par skor...Ja,ja vi får se om jag mår lika bra imorgon. Träningsvärk, kanske???

Utflykt

Dagens utflykt gick till Gällstad och Lager 157. Flera olika outlet butiker finns samlade längs med väg 157 därav namnet. Vagabond, Scorett, Sernholt design m.m. kan man fynda på. Vi hittade tyvärr inte så mycket idag men så är det överallt  i väntan på höstkläderna... Crille köpte skor åtminstonde så resan var absolut inte förgäves.
Till barn fanns otroligt söta T-shirts, luvtröjor, mjukisbyxor från Small Paul tyvärr inte i Siris storlek, trist.

Sen vi var där sist hade mycket förändrats och ett miljöprojekt dragit igång. En liten del av outleten bestod av en second hand sektion. Jag fattade det som att du kunde ta med ett plagg som du tröttnat på, få det "värderat" och byta till ett annat som var lika mycket värt, smart.



Hur många plagg har du i garderoben som bara hänger där???

Oj då.....

25. Annas Perssonliga

25

26.  Imberpluvia

26

27.  Familjen Korb

27

Här händer det saker igår var jag en av dagens rekommenderade bloggar och idag plats 25 på föräldrarbloggarnas topp 100 lista


Morgon hos oss.

Som vanligt vaknar lilla trollungen (Ellie) 05.34. Varje morgon tittar jag på klockan exakt vid den tiden. I vår familj är det  annars ingen som gärna stiger upp före 7. Det är bara att gilla läget...
Jag och Crille kör  varannan dag upp tidigt och varannan dag sovmorgon. Med sovmorgon innebär inte att slappa i sängen till lunch utan det är frukost senast 8 som gäller. Oftast är även skruttungen (Siri) uppe före den som sover men då brukar det bli lek och bus så är man inte vaken då så är man det inom kort.

Nu ska jag ge lilla trollungen gröt och sätta på kaffe till mej. Idag ska vi på utflykt.....




Men mamma är du trött? Titta på mej annars ska jag krypa iväg och göra bus...

Från början, del 2...

Crille och jag blev sambos i en charmig, stor 2a med kakelugn, högt i tak och centralt läge. Allt var perfekt!!! Vi målade om och inredde lägenheten tillsammans. Det blev vinter, vår och sommar....
Jag bilade med vänner till franska rivieran. Han kunde inte följa med, spelade fortfarande med Kalmar FF. Ingen ledighet att tala om förrän i november..

Hösten kom, vi började känna oss rastlösa. Något måste hända.En resa till Marocko med Johanna och Adam bokades Vanliga visan i mitt fall, trött på ett jobb som jag hållt fast vid lite för länge. I Crilles fall gällde det fotbollen. Han började agera hjälpgumma på planen. Flyttade runt från den ena positionen till den andra. Ena vecka innermitt, nästa högerback, helt plötsligt högerytter, Ingen fast plats i laget och för första säsongen på år var han bänkad i nya tränaren Nanne Bergstrands lag. Vi började prata om en flytt, men vart? 

Jag sa upp mej på jobbet. Crille sökte efter en ny klubb med hjälp av sin agent men genombrottet kom från ett helt annat håll.... På vår semester faxades det kontrakt som var tvunget att skrivas under nu eller aldrig... Sen fanns ingen återvändo.

I December 2004 var vi bjudna på bröllop till Helsingfors. Mot alla odds fick jag en helg ledigt men istället för resa till Finland tog vi tåget till Köpenhamn sen flyget vidare till Sandefjord i Norge. En klubb i adeccoligan hade fått nys om Crille via Jon som lämnat Kalmar några månader tidigare. Allt hände väldigt fort. Vi var på julfest med FK Tönsberg, tittade på lägenhet och allt var klappat och klart. Vi skulle flytta till vårt kära grannland. 


Det vi gör bäst...

Den här söndagen har vi ägnat oss åt det vi är allra bäst på, "busa och musa" som Siri säger. Med musa menas då mysa men  det är inte alla ord som kommer rätt ur 2,5 åringens mun.

Förmiddagen turades Crille och jag om att leka med älsklingarna när den andre fick plocka iordning, laga lunch och andra måsten.

Ellie slocknade i soffan helt slut efter att försökt hänga med i storasysters tempo. Inte långt senare sov även Siri. Jag och Crille fick en lugn stund innan han skulle iväg till träningen med Södra.

Jag kände att vi tjejer också behövde komma ut en sväng så Phil & Ted, Siri, Ellie och jag gick till friardalen. En härlig lekpark bara ett stenkast bort
.




Vår smidiga syskonvagn Phil & Ted sport.




Siri ville spela bandy i parken och tänk hon träffade en kompis från förskolan att leka loss med


Nu är kvällen här och tjejerna sover sött. Crille och jag slappar i soffan. Vi ska bestämma morgondagens utflykt.Vart får ni veta imorgon.... Sommarlovets sista dag då hela familjen är ledig. På onsdag börjar förskolan igen.

Ha en skön kväll!!!!

Söndagsfrukost

I morse vaknade vi till ett grått och trist Jönköping och det kändes att hösten snart är här. Jag plockade fram mina fårskinnstofflor för en frusen fröken är jag.

Frukosten dukades fram och idag fixade Crille och jag en smålyxig söndagsvariant..... hemma hos oss serveras det annars olika sorters gröt i vanliga fall.



Fil och musli, tunnbröd med skinka, keso och gurka, omelett med ost, apelsinjuice och till sist kaffe.


Så här gör du en enkel omelett till 4 personer.

Enkel omelett

6 ägg
6 msk vatten
några skivor ost
salt och vitpeppar

Gör så här... vispa äggen först, vispa sen i vattnet, salta o peppra. Använd lite smör i stekpannan. Ha inte för hög värme. Häll i omeletten. Rör försiktigt i botten med en gaffel. Innan omeletten stelnat skiva på ost. Grädda tills den fått önskad konsistens. 

Gott med färska örtkryddor eller kanske lite skinka.

Kul!!!

Vad kul att så många hittat hit och tack för alla kommentarer. Det blir så mycket roligare att blogga när du som läser lämnar ett avtryck genom att kommentera. Hoppas att just du kommer tillbaka hit igen för vår resa genom familj/småbarnsliv  har precis börjat.

Kram Anna

Jag tänker börja från början....

Vår saga började en regning höstdag i Kalmar för många år sen. Jag tror det var år 2000. Minns att jag varit och tränat, kom direkt därifrån, osminkad i slappa kläder då jag bara skulle möta en kompis i videobutiken. På grund av det taskiga vädret ville hennes pojkvän och dennes kompis ha skjuts innan vi tjejer kunde åka hem till mej. Kompisen var givetvis min Crille, det blev ganska fnissigt där ett tag men klick sa det inte mest på grund av att han var alldeles för ung för mej ett riktigt lammkött.

Det gick ett par månader....

En fredag i början av december följde jag helt oplanerat med på en fest och där var han igen. Vi pratade inte direkt med varandra men jag fick för mej att han var intresserad så jag kunde inte låta bli att blinka lite extra. Inget hände där och då.
Jag tyckte fortfarande att han var ung.

På lördagen var det födelsedagsfest hos vår gemensamma kompis.Då pratade vi med varandra. En riktigt rolig fest men när alla gick ut så fräffades vi inte mer.

Jag tänkte inte mer på detta förrän några dagar senare då telefonen ringer ganska sent på kvällen. "Hej, det är Crille Persson" Jag blev så paff och imponerad att han vågade ringa, hade definitivt inte gett några sådana inviter. Vi pratade länge, hm trevlig kille det där. Men för ung...

Han ringde en gång till.... Nu visste jag att bollen låg hos mej, om jag inte ringde var det kört han skulle inte höra av sig igen. Många frågetecken var det. Men jag kände innerst inne att detta var en för bra kille att kasta bort bara för att åldern inte var den rätta.

Tillslut ringde jag.... han kom bort efter en träning. Jag hade bakat lussebullar och Crille åt massor. Nu i efterhand förstår jag att stackarn var ju vrålhungrig.

Vi träffades en hel del och det blev serieöst snabbt. Firade nyår ihop. Träffade varandras familjer och plötsligt var vi ett par. Jag insåg att det var mannen i mitt liv.

Den våren såg jag alla Kalmar FF´s hemmamatcher t.om några bortamatcher. För det var "hans" lag. Livet lekte. Fotbollen gick galant och de röda bröderna gick upp i allsvenskan. Det var segerfest på Larmtorget, stor fest på Ernesto. Jag var så stolt och han var min.

Första delen av sagan varade ca 1,5 år sen fick vi en fnurra på tråden. Den kom från ingenstans jag märkte det inte ens och plötsligt var jag singel.

Den sommaren var inte kul. Trots afterbeach på Strand i Borgholm var inget speciellt roligt. Sommaren gick och hösten kom. Crille åkte till Thailand för sol och bad med grabbarna. Jag och Kajsa åkte till Karlskrona för konsert med Kent. Jag fick sms varje dag..... började få lite hopp. 

Väl tillbaka i Kalmar träffades vi och åt lunch på Znaps, lunchen blev en date och på den vägen är det. Jag tror aldrig vi sa att vi var tillsammans igen men jag antar det, ha ha. Jag är dock fortfarande fröken Karlsson och han min Mr Persson.

Välkommen till min nya blogg!



Anna heter jag, mamma, sambo, dotter, vän. En vanlig tjej från de småländska skogarna.