Drop in och påskris.

Vi sunkar fortfarande omkring här hemma i myskläder. Ja ialla fall Crille och jag. Barnen är ordentligt påklädda :) Jag tvättar och städar. Egentligen skulle vi åkt till Maxi i förmiddags för att handla inför påsk men istället fick vi trevligt besök av Micke och Lova. Barnen lekte och tiden flög iväg. Rebecca och lilla bebisen Saga kom också förbi en snabbis. Plötsligt var det dags för lunch.

Vi kom fram till att vi handlar senare och försöker få ordning  här hemma istället. Extra skönt att komma hem och fylla kylskåpet när det är fräscht överallt.

Mitt i lunchen kom nästa Drop in gäst. Backman (Crilles lagkompis ) sprang förbi och tittade in. Visst är det härligt? Jag har alltid önskat att det ska vara så att alla ska känna sig välkomna när som med eller utan inbjudan. Det är undebart med ett öppet hem. Tänk när Siri och Ellie blir tonåringar. Vad kul om de fortfarande vill vara hemma hos oss med sina kompisar. Mycket lättare att ha en inblick i vad de pysslar med då.

I eftermiddag kommer nästa gäst. Adam en Kalmarkille som numera bor i Oslo. Han kommer på middag och stannar över tills imorgon innan han kör vidare "hem" till släkten.

Japp så idag har vi fullt upp. Ändå lullar vi som sagt fortfarande bara omkring.

Siri och jag har äntligen fått in påskriset och pyntat. "Mamma, varför ska vi ha det?" "För det är fint!" svarar jag. (kanske inte det bästa svaret, kommer faktiskt inte ihåg hur traditionen lyder....) "Men mamma, varför?" "För att påskharen ska hitta hit" säger jag tillslut. Får man lura små barn? Även om det bara är en vit liten lögn....




Glad Påsk!!!!


Årets första "utemellis"

Vi var långt ifrån ensamma i lekparken den här soliga eftermiddagen. Strax innan vi skulle gå ringde Lina för att höra om vi ville mötas i parken. "Perfekt, vill du ha kaffe?" frågade jag. Så blev det kaffe till mammorna, vattenflaskorna med till barnen, varsin macka och frukt. Tänk vad det smakar gott att äta ute :)



♥ Cornelis och Siri ♥ 


Kräksjuka på förskolan....

Igår fick vi veta att kräksjuka härjade på Siris förskola. Fy, det är bland det värsta jag vet. De få gånger vi varit drabbade har som tur var barnen varit ganska lindrigt sjuka, oftast inga kräkningar utan mest lösa magar och feber. Ellie har nog egentligen aldrig blivit blivit sjuk om jag tänker efter men så har hon inte börjat på förskolan än heller.

Vi har valt att ha Siri hemma resten av veckan. Peppar, peppar, hoppas vi klarar oss undan eländet!!!

I förmiddags kom Geetha förbi på en snabb kopp kaffe innan hon skulle till skolan. En skön start på dagen. Crille har träningsdag, innebär dubbla pass. Han är i stort sett bara hemma och vänder för lite mat.

Jag passade på att börja städa när Siri ändå ville stanna inomhus. Haha, det är ett evighetsprojekt. Där jag plockat undan kommer Ellie och plockar fram. Jag fick åtminstonde dammat i hela lägenheten innan det var tid att laga lunch.

Idag testade vi ännu ett recept från Linas matkasse. Fullkornspasta med paprikasås, chorizo och mildkorv till detta en majssallad. Jag är inte glad i korv men det här var gott!!!

Solen lyser starkt utanför fönstret och det känns som en fantastisk vårdag. Så fort Ellie sovit färdigt klär vi på oss och går till lekparken :)

Ha en fin dag!!!


Var med och tävla du också!!!



" Jag tävlar om ett härligt vårpaket som innehåller 7 underbara plagg i valfri
storlek från
Maxmorra hos jennyn.blogg.se

Var med och tävla HÄR du också! "


shopping och bvc

I förmiddags gav sig Ellie och jag iväg ner till stan. Lilla trollungen hade tid för 15 månaders kontroll. Kontrollen blev det inte mycket med. Hon var pigg och glad fram tills vi gick in i sköterskans undersökningsrum. Ellie bröt ihop totalt. Hon slängde sig ner på golvet, där låg hon och skrek tills vi gick ut därifrån. Inget hjälpte, jag fick inte ta henne, nappen ville hon inte ha, inga gosedjur eller leksaker, tittutlekar eller annat funkade. Hon var helt hysterisk. Jag tror hon minns vaccinationen, hon förknippar bvc med sprutor. Vi gick utan att få varken vikt eller längd men som sköterskan sa "Jag ser att hon är välmående så är det inget du undrar kan vi vänta tills nästa gång"

Trollisen var helt slut. Hon somnade innan vi lämnat mottagningen. Vad göra? Jag passade på att ta en shoppingrunda. Eller runda och runda..... jag stannade till på Lindex. Present till Lovas lillasyster m.m handlades. Idag fick även jag något i påsen :)



Randig klänning/långtröja och ljusa jeansleggings
 




Siri blev glad för den här söta klänningen från Fix. Precis som Barnen i bullerbyn, tyckte skruttungen




Jag handlade även den här tuffa jeansjackan.


Nähä, det här får bli lite hastigt, nu är det dags för middag och kvällsrutinerna innan läggdags.

Kram ♥











Promenad till stranden....

En hel söndag utan några måsten. Kan det bli bättre?

Frukost, lite fix här hemma. Vi funderade på vad vi skulle göra av dagen. Siris önskemål var att kasta sten i vattnet och bada. Innan jag hann blinka hade hon sommarklänning på. Jag försökte förklara att än är sommaren långt borta. Skruttungen lyssnade inte på det örat inte förrän hon fick gå ut på balkongen barbent i ärmlös kort klänning då höll hon med om att det var kallt. Sommarklänning skulle hon ha iaf. Vi kompromissade, tröja, klänning, leggings och strumpor över det fleece, vårjacka, tunn mössa och tunna överdragsbyxor. Något roligare än att dra på overallen.....




På promenad med såpbubblor då går det gå långt....




hela vägen till Vätternstranden. Årets första strandlek. Skruttungen frågade om hon fick byta om till baddräkt.

Ellie
somnade i vagnen, trollungen missade helt att känna på sanden.




Isen låg fortfarande kvar och regnet hängde i luften men det var plusgrader så vi hade en skön promenad även om det ser kallt ut.




Far och dotter spanar ut över vattnet. (Siri har ny vårjacka, byxor och mössa från Villervalla, beställde jackan i turkost men efter övervägande med lilla fröken byttes den till lila)

Givetvis blev Siri bajsnödig. Vad gör man??? Vi tittade oss runt omkring och var som tur var nära en mack. Snabbt dit. Hon lyckades hålla sig, pust. Annars hade den lilla utflykten slutat mindre roligt.

Istället tog vi en söndagslunch på stan. Ellie vaknade så hon kunde äta med oss. Vi hade det riktigt trevligt. Kunde sitta och njuta. Prata. Siri grejade med en pysseltidning. Ellie lekte med hinken. Plockade i och ur. Trackaserade en kille vid bordet bredvid.... gav honom små saker och tog tillbaka.

På vägen hem klättrades det i träd.....



Jag var själv en riktig klätterapa som barn, det verkar som Siri är likadan.

Vi hann även med en lekpark. Då började solen titta fram. Otroligt skönt att sitta på sandlådekanten med solen i ögonen. Det kändes som första riktiga vårdagen :) 




Vår fina lilla trollunge, vill gärna göra allt som storasyster kan.


Vi var iväg till sena eftermiddagen. När vi väl kom hem vad det middagsdags. Vi är ganska trötta av all frisk luft. Barnen var nöjda och glada. De åt med god aptit. Vi provade en ny cremefraiche från Arla, honung chevre och rosmarin. Vi hade den i en kycklinggryta och ris till. Mycket gott!!!

Hoppas ni har haft en skön söndag!!!


Snart dags för bebis.....

Vi fick ett annorlunda uppvaknande i morse. Telefonen ringde redan före 7, så tidigt en helg är det oftast något väldigt viktigt. Jag förstod så fort jag vaknat till vad det gällde. Rebecca, Micke och Lovas bebis var på väg. Vi stod som backup för mormor och morfar att agera barnvakt.

Än har vi inte hört något så vi väntar med spänning på vem det är som tittar ut :)

Crille är iväg och spelar första omgången i svenska cupen. Jag är själv med tjejerna. Det går bra! Barnen håller sams. En hel del aktiviteter har avverkats.....



Siri sjunger "ja må hon leva" för Lova som fyllt 3 år i veckan.




Lova öppnar sin present och blir väldigt glad över....




......den röda teservisen från jabadababo som sen leks flitigt med tills det är dags att....




klistra måla och klippa fina konstverk som bebisen ska få.




Tjejerna lekte så bra så jag kunde i godan ro laga potatismos och biffar till lunch. Mat som passade både stora och små magar.




Efter lunchen tittar de stora på "Barnen i bullerbyn" Ellie sover, jag bloggar....


Vi fick precis ett mycket roligt samtal från Lovas pappa. Lilla prinsessan har blivit storasyster. Mer skriver jag inte om det. Rebecca får berätta....

Kram ♥ 


Är det friday idag?

Vi fick en något bättre start i morse.... men skruttungen visade upp sin allra suraste min efter att "Barnkammarnalen" stängdes av. Nu är det slut med barntv på morgonen!! Alla steg upp pigga och utvilade mellan halv 7-7. Siri brukar få titta fram till frukost sen är det dags att ta tag i dagen. I morse förvarnade jag att nu får du se färdigt just detta programmet sen är det frukost. Hjälpte inte det minsta. Hon skrek och bråkade.

Brukar ditt/dina barn få titta på Tv på morgonen?

Innan har detta upplägget fungerat hos oss, vi har inga tidiga förskolelämningar. Jag har hellre låtit henne se en stund på morgonen än på kvällen.

Idag slapp vi istället det vanliga bråket om kläder :) alltid något. Siri har veckodagstrosor och strumpor. Väldigt viktigt att det blir rätt. En bra träning också, tycker jag. Lätt att lära sig veckans dagar. Tyvärr står det på engelska, har inte hittat några med svenskt tryck.

Mamman: "Ska du har fredagstrosorna idag?"

Siri: "Är det fredag idag?"

Mamman: "Det är det, de rosa trosorna är rätt"

Siri: "Står det fredag där?"

Mamman: "Nej, det står friday"

Siri: "Ok, jag ska fråga pappa. Pappa, är det friday idag?"

Bäst att fråga en person till så det verkligen bli rätt.....


Crille har skjutsat Siri till förskolan. Hon får gå en extradag eftersom vi varit lediga så länge. Nästa vecka är det lov igen. Hade varit ganska menlöst att lämnat henne igår för en dag.

Annars blir det en lugn fredag. Jag ska tvätta, handla och städa..... kul..... Blev aldrig av igår. Det var så fint väder som vi utnyttjade med promenad, en sen lunch på stan och bus på lekparken

Ellies feber försvann nästan helt igår eftermiddag efter ett lååååångt sovpass. Idag är den puts väck. Måste varit tänderna som spökar.

Ha en härlig friday!!!



Tranans natt och ingen bra start....

....på dagen. Den började allt för tidigt efter en aningen strulig natt. Ellie har feber. Hon har vaknat några gånger. Crille fick lägga sig i tjejernas rum tror han sovit i vår fatboy, säkert jätteskönt. Jag och Siri låg i dubbelsängen. Tyvärr väckte tjejerna varandra iaf, vet inte vem som var vaken först men när den ena hör den andra då är det morgon. Idag kl 05. Jag fick ligga kvar en stund men kunde inte somna om. Frukosten åt vi redan 06.30. Känns som jag varit vaken en hel dag.

Nu har jag tänkt att dricka en stor mugg kaffe. Solen skiner men funderar på att dra ner persiennerna och sova, kan man det???? Kanske ska hoppa in i duschen istället, spola bort den dåliga starten. Dra på mej ett leende och lite smink. Sova kan jag göra ikväll.....

Idag är det våffeldagen om någon missat det. Vi tjuvstartade i söndags så det blir nog inga för oss idag.

Inatt var det även tranans natt. Barnen hänger upp strumpor som tranan när den flyger förbi fyller med godis eller presenter. Vet inte om det är en tradition som bara finns i Emmabodatrakten. Mormor och morfar mutade den långbenta fågeln att komma en dag för tidigt. Vi var lite osäkra på om han hittar hit till Jönköping.

Brukar ni hänga upp strumpor till tranan att fylla????




Ellie gillade mormors våfflor med en klick grädde.

Ha en härlig våffeldag!


Hemma igen.

Bilresan hem gick bra! Tjejerna sov nästan hela vägen. Vi körde redan vid 18-tiden så det blir säkert en tidig torsdagsmorgon..... men hellre det än att de somnat för sent. Siri ska till förskolan imorgon. Utflyktsdag, ingen bra dag att vara trött på. Crille har dubbla träningspass. Jag ska packa upp, kanske tvätta, planera luncher och middagar, handla.... Tillbaka i vardagen helt enkelt men det är skönt att vara hemma.

Vi har haft det otroligt skönt hos släkten men nu räckte det. Ellie började nog tro att vi hade flyttat. Siri saknade kompisar, förskolan, kläder som vi inte hade med oss även napparna började komma på tal.

Nu ska jag lägga mej i min egen sköna säng bredvid min kära sambo som jag har saknat allra mest!!!!

Kram


Shopping på Kosta outlet

Då regnet öst ner titt som tätt kändes det passande för en shoppingtur. I eftermiddags packade vi alla in oss i bilen... Mormor, morfar, Siri, Ellie och jag. På med Bolibompaskivan och säkerhetsbälterna sen gasade vi iväg till Kosta Outlet. Brukar försöka ta en kik där när jag är i krokarna. Idag funderade jag på en skinnjacka..... funderar fortfarande, den jag provade var något kort men väldigt snygg! Som vanligt blev det shopping till barnen istället. Trots barnvakter och smakråd inhandlades ingenting till mamman. Snyft, jag orkar aldrig ta mej tid att gå in i en provhytt.



Dagens "fynd".... leggings från Pop och långärmad t-shirt minipaul till Siri. Ellie fick nöja sig med en mössa.

Siri
gillar verkligen att springa omkring i affärer. Då menar jag bokstavligen. Hon trissade upp Ellie totalt. Lilla trollungen skrek glädjetjut som hördes i hela köpcentret. Runt, runt sprang barnen. Tur att det var lite folk..... Det är helt enkelt lugnast att hålla sig på barnavdelningen där det finns något att leka med som inte tillhör butiksinredningen....

Nu väntar sängen på mej.

Godnatt!!


Mmmm, bebisgos....



Igår hade Siri och jag den stora äran att träffa lilla Alva för första gången. Jag fick hålla sötnosen som somnade gott i mina armar.


Vad mysigt det är att få hålla och gosa med en alldeles ny liten bebis. Alva är precis en månad "gammal". De timmarna som vi var på besök sov och bajsade lilla fröken.

Siri och jag gratulerade med presenter och hembakade "kärleksmums, mockarutor eller snoddas..... " kärt barn har många namn. Kakorna och gåvan uppskattades i vart fall.

Alvas mamma Tina, storebror Edvin, Siri och jag fikade. Barnen lekte, bebisen sov. Vi vuxna kunde prata i lugn och ro.

När det var dags att gå hem hade Siri och Edvin kommit igång för fullt med lekandet. Skruttungen ville absolut inte lämna vännerna. "Mamma, Edvin kan sova hos mormor" Hon pratade hela gårdagen om att de var tvugna att komma till oss. Vi får se när det bli lek nästa gång.... imorgon åker vi tillbaka till Jönköping.

Ha en härlig tisdag!!


Morfar fyller år.

Här började vi dagen med födelsedagssång. Morfar fyller 65 år, hurra hurra hurra hurra!!! Då även mormor blivit pensionär tidigare i år passade vi på att sjunga "Ja må dom leva...." och ge paketer på sängen till båda två. Siri och Ellie öppnade alla presenterna själva och tyckte det var såååå spännande. Jag vet inte om innehållet var lika intressant..... Morfar fick jeans, piké och kalsonger. Mormor en tunika och mascara.

Det regnar och snön är på väg bort..... Det lockar inte till utelek. Iaf inte för de vuxna. Siri däremot älskar blasket, hon hittar roliga pinnar och stenar. Det finns vattenpölar och lera hon kan plaska i. Jag tror dock vi väntar tills i eftermiddag att gå ut. För mamman (som inte tog med sig regnställ) räcker det med en utevistelse.....

Istället för tårta har vi bestämt att det ska bjudas på våfflor senare idag. Mmmm, mycket godare tycker både jag och barnen. Vi tjuvstartar helt enkelt med att fira våffeldagen som är på torsdag.


Så här smarrigt ska vi ha det!!! Bilden är lånad här


Kram!! 



Tjejmiddag hos Mattan



Redo för tjejmiddag hos Mathilda.

Igår kväll var jag bjuden till Mattan på lottöppning och middag. Vi är 7 tjejer som brukar ses. Den som fyller år bjuder på middag. Alla köper triss eller andra lotter för 50 kronor sen skrapar vi "till kaffet" som ett gäng tanter. Haha. Det brukar även bjudas på vin, vilket jag tills vidare tyvärr får stå över. Känner mej ganska sliten fortfarande efter mitt insjuknande.



Tina och "födelsedagsbarnet"




Ida och Johanna




Tina J och all den goda maten.


Vi blev bjudna på en chevrétoast med ruccula och pinje till förrätt, till huvudrätt serverades kycklingdelar med rotsaker, sallad, oliver, nybakt bröd och tzatziki, till efterrätt en kaka med choklad och jordnötter. Alltihop var mycket gott. Det känns fantastiskt lyxigt att gå bort på middag utan barn. I lugn och ro få tugga sin mat och dricka sitt kaffe. Som vanligt var det dåligt med vinst lotter. Jag undrar när skrönan slår in "Plötsligt händer det"

Timmarna flög förbi utan att jag ens gäspade :) Jag som brukar slockna på soffan så snart barnen sover var inte hemma förrän runt midnatt. Väldigt sent för att var mej nu för tiden. Det är bara att inse vänner ger energi.

Tack för igår kära vänner!!!
♥♥♥




Fredag....

Siri kom "hem" till sin mamma igår. Har verkligen saknat min stora älskling. Morfar mötte upp farmor i Nybro igår eftermiddag. Skruttungen var först och handlade med farmor för att sen gå på Mc´Donalds med morfar. Må tro att hon var nöjd. Jag, Ellie och mormor var i Emmaboda under tiden, handlade mat och fixade lite ärenden.
På kvällen lånade Siri en hel hög med böcker på Lindås bibliotek. ( I samma hus som musikskolan fanns i när jag var liten )

Idag tar vi det bara lugnt. Vi har läst alla böckerna, målat, lekt och tittat på "Alvin och gänget". Ellie sover sin middagslur så Siri fick mysa med ett par chokladbitar i soffan till filmen. Fredagsmys..... Det är grått och ruggit ute men en kort promenad eller en sväng till lekparken måste det bli i eftermiddag.

Ikväll ska jag träffa tjejgänget. Det är dags för middag och lottöppning hos Mathilda. Ska bli kul! Bara jag inte somnar..... är grymt trött på kvällarna, efter klockan 20 kan jag knappt hålla ögonen öppna. Jag hoppas ikväll blir ett undantag. Hoppas även på storvinst!!!

Hittade en hel del gamla bilder i min pappas dator......



Liten Siri och mormor.... bilden är tagen för ungefär 1år sen.




Ellie hade redan som liten bebis fattat tycke för sin älskade tigersnutte.




Snön var borta och våren på gång. Nu ser det helt annorlunda ut.....




Ellie nybadad och nöjd, försöker fokusera blicken på fotografen.


Ha en härlig fredag!!!


Ur barnmun....

Siri pratar och babblar hela dagarna. Både en och två gånger får vi svårt att hålla oss för skratt när skruttungen ska berätta något ur sitt perspektiv. "Mamma, lyssna på min röst nu" brukar hon säga.

Igår var det farmor och kusin Oscar som fick dra på mungiporna när Siri glatt berättar. (Ta det här med en nypa salt....)

"Min pappa måste stå och kissa för han har en STOR snabel"
 



Puss ♥♥♥


Jag som tänkt mej en sovmorgon....

Lilla trollungen brukar sova gott hela natten. Siri däremot kommer alltid springandes in till oss, brukar drömma, snurra och sparkas, bli kissig. Inatt tänkte jag få mej en god natt sömn då bara Ellie var i närheten. Den planen sprack. Redan 23.30 vaknade lilla älsklingen första gången. Oftast somnar hon om själv men inte denna gång. Jag upp, trösta, ner med henne i spjälsängen igen. Hon somnade gott, pust.... 05.15 var det dags igen, då skrek hon så högt så hela huset vaknade (mormor och morfar) Inget annat att göra än att ta med henne in i min säng. Hon bökade runt en stund, började snarka.... Jag flyttade lite på mej och vips var hon pigg som en lärka. Jaha så gick det med den sovmorgonen.



Jag klippte Ellie i morse, ojämt till tusen då hon vägrar sitta still.


Lilla fröken sover. Undrar hur den här dagen blir? Vanligtvis sover hon bara på eftermiddagen. Jag tror att allt det här stöket beror på en kindtand som är på väg upp. Den har inte brutit egenom än men jag tycker det känns svullet på ena sidan. Stackarn, det måste göra ont :(

Ha det gott!!!


En hos mormor den andra hos farmor.

Idag har min lilla familj delat upp sig. Känner både längtan och lättnad. Crille har det bra på Cypern. Vi saknar honom allihop men vi är ganska vana att han reser bort minst en vecka varje år utan oss. Lägg sen till alla bortamatcher....

Siri har följt med farmor hem. Där är det blandade känslor. Otroligt skönt att kunna fokusera på ett barns vilja och behov. Samtidigt är det inte ofta hon är borta från sin mamma. Jag har redan ringt en gång och de åkte här ifrån vid 13-tiden. Skruttungen har det givetvis jättebra!! Hon var med farfar för att hämta kusinerna i skolan. Farmor har köpt pärlor. Siri gjorde snabbt ett halsband, grabbarna varsitt armband. Jag räknar med att mammas "stora" älskling kommer somna gott inatt.



Siri och farmor


Ellie
fick snällt stanna kvar hos sin mamma. Jag tror hon undrar vart storasyster tagit vägen. De pratade med varndra i telefon eller Siri pratade och Ellie klappade händerna och pussade på luren. Hihi.

Vi har haft en lugn och skön dag. Tog en lagom lång promenad. Handlade lite. Suttit vid datorn. Lekt med lilla älsklingen. Nu vankas det snart ugnsomelett till middag och jag kan bara sitta här tills maten är färdig. Det kallar jag vardagslyx!!!



Mormor och Ellie


Ha en fin kväll!!


Busungar!

Igår eftermiddag traskade tjejerna och jag den lilla biten bort till min barndomskompis föräldras hus. Lisa var också hemma på besök med sina barn. Vi har känt varandra sen vi var runt 4 år. Vi är lika gamla men har aldrig gått i samma klass. Ändå har vi på något sätt lyckats hålla kontakten genom åren. Periodvis har det gått år utan att vi setts. När vi väl ses känns det som förr.

Vi var ett par riktiga busungar fulla av upptåg. Simmade i vattenpölarna i lekparken. Badade i ån men sa att vi trillat i.... Sov över i vårt hobbyrum men smet hem till Lisa och knackade på rutorna mitt i natten. Listan kan göras lång.... Igår höll vi oss i skinnet. Det var Siri, Ellie och Saga som busade.




Bus i snövallarna




Vi blev inbjudna på fika. Tjejerna lekte och lekte, vi vuxna pratade och pratade. (När jag inte hoppade upp och ner för att hålla koll på mina tjejer som klättrade i trapporna)




Lilla Hilma 5 månader ville också vara med och titta på de stora tjejerna.

Vi hade några roliga timmar. Siri ville inte gå hem. Så fort vi kommit utanför dörren pratade hon om att leka med Saga igen. Det är fantastiskt att de kan leka så fint när de inte setts sen de var drygt 1 år.

Tack för igår kompisar!!

Idag kommer Farmor till lunch. Siri ska följa med till Öland ett par dagar. Hon har aldrig sovit där själv förut men jag är övertygad att det kommer gå bra. Skruttungen har längtat och jag tror att hon känner sig stor när hon får göra saker utan mamma, pappa och lillasyster. Få vara i fred och få odelad uppmärksamhet.

Ha en härlig tisdag!


Strålande måndag....

med tanke på vädret. Humöret är något upp och ner. Siri har ett par raseriutbrott per dag och där emellan är hon som en strålande sol :) Mamman blir dessvärre ungefär lika arg tillslut när tålamodet är borta. Tur vi har mormor och morfar som kan hjälpa till.

I förmiddags lekte vi inne. Den gamla Brio barnstolen från 70-talet är poppis.....



Svårt att åka två....




Siri har lämnat plats för Ellie, håll hårt i ratten!!!


Något nytt för Siri är datorn. Hos morfar får hon färglägga Spöket Laban och Prins Bus. Hon lär sig använda musen. Bra träning! Vi har ingen mus till vår bärbara, därför har det inte blivit att hon fått testa hemma. Så nu är det hård konkurens om datatiden, haha.

I eftermiddag går vi ut i det strålande solskenet. Vi ska träffa min barndomskompis Lisa och hennes små tjejer. Det var ett bra tag sen sist.... Vi har inte träffat lilla bebisen Hilma som hunnit bli 5 månader. Storasyster Saga och Siri har däremot lekt förr. Roligt ska det bli!!

Ha en fin måndag!!


God förmiddag!!!

Imorse vaknade vi upp i Lindås hos mormor och morfar. Kan tänka mej att tjejerna tyckte det var lite konstigt. När de somnade var vi på Öland hos farmor och farfar och nu är vi här....

Vi tittade en stund på melodifestivalen med kusinerna igår kväll men Siri var helt slut efter en lång dag med massa bus. Hon fick det ena utbrottet efter det andra. När alla artisterna framfört sina bidrag packade vi in oss i bilen och körde. Röstningen hörde vi på radion istället.

Tjejerna somnade direkt och vaknade inte när vi lyfte in dem i sängen. Skönt!! Brukar annars aldrig slå fel att de blir pigga igen när vi kommer in.

Här är det snart dags för lunch. Lite tidigt en söndag.... Crille ska hem till Jönköping igen. Bara för att packa om väskorna... imorgon bär det av till Cypern och en veckas träningsläger med Södra. Tjejerna och jag hänger kvar här.

Jaja, det får bli ett längre inlägg senare....

Ha en härlig söndag, här strålar solen.


Framme och på väg ut

Bilresan igår kväll gick som på räls. Barnen sov i stort sett hela vägen. Väglaget var bra, fina torra vägar inte spciellt halt och tack och lov ingen snö. Den nya bilen har vi inte fått än. Snart så..... Jag säger som många andra kommenterat "Jag är inte speciellt intresserad av bilar" Crille har fått bestämma och jag har gett mitt samtycke. Jag tycker också det ska bli otroligt skönt med en helt ny bil, slippa tänka på om det blir några fel utan då är det nybils garanti som gäller.

Här på Öland har vi vaknat till en kylig morgon, 2 minus. Jag ska ta på mej vinterkängorna och ta en promenad med svärmor och de 3 hundarna.

Snart blir det fullt hus. Kusinerna bus är på väg. Här väntas det lek och öländska kroppkakor. Härligt!!!!

Ha en fin lördag!


Ny bil!!

Vi har beställt en splirrans ny bil. Inte för att jag varit så engagerad i detta men jag tycker det ska bli kul!! Vår Volvo V70 har varit en otroligt bra bil men med en turbo och några år på nacken är vi rädda för att reperationerna börjar komma.

Såååå, nu blev det en sådan här.....



Hyundai i30 kombi


Godmorgon!!!

Vår morgon startade i tidigaste laget. Jag hörde att Ellie började "prata" redan vid 6-tiden. Srax därefter vaknar Siri som kommit över i vår säng. "Mamma, Ellie är vaken, jag vill gå upp nu" Trötta mamman svarar "Ssshhh, hon somnar snart om" Önsketänkande.

Dagen är i full gång.
Barnkanalen är på. Jag ska plocka ur diskmaskinen och fixa frukost.

Mr Persson försöker sova en stund till. Han spelade träningsmatch i Borås igår eftermiddag, utomhus. Brrrr, vad kallt. Södra vann med 1-0. Målet gjordes av min älskling. Inte så ofta det händer, han har inte den rollen utan fungerar mer som spelfördelare.

Det ser ut som det ska bli mer snö framåt dagen. Himlen är precis grå. Vi som ska köra ändå till Öland ikväll. Så jobbigt om det ska snöa ovh vara halt. Ja,ja vi får se. Vi tar det försiktigt i alla fall!!!

Nähä, dags att ta tag i sysslorna.

Ha en fin dag!


Ge mej kraft, energi och styrka!!!!

I vår familj är vi fyra personer. Två vuxna och två barn. Båda barnen har en stark vilja och stor integritet, bra egenskaper tycker jag. Men.....det måste finnas gränser för vad som är rimligt. Hur arg kan ett barn bli?

Siri
som fyllde 3år i mitten av januari har det otroligt jobbigt med sig själv. Inget är bra och inget hjälper. Spelar ingen roll om hon får bestämma själv för då ska hon inte bestämma själv. Hon söker bråk med ljus och lykta. Oftast är det påklädning som är jobbigast. Allt från trosor till ytterkläder har en tendens att vara fel. Hon försöker också bestämma vilken vuxen som ska prata, hjälpa och vara i samma rum som hon. Där går min gräns. Det är ok att vilja ha en viss tröja eller kjol men erbjuder någon sig att hjälpa till tycker jag att lilla fröken antingen får acceptera eller klara sig själv. Blääää för denna trots!!! Det tar så mycket onödig tid och energi.

Vår lilla fröken Ellie har också ett humör som inte är av denna värld. Jag förundras hur någon så liten kan bli så arg. Efter att storasyster kommit iväg till förskolan var det lillasysters tur att bryta ihop. Hon ville inte heller klä på sig men ska man iväg kan det vara bra att ha kläder på kroppen.....

Vi kom efter många om och men iväg på Babysång. Då var det bara glada miner. Inte är hon långsint inte. Sjunga, dansa och klappa händerna det är skoj!!!



♥♥♥


Snart är det dags att hämta Siri. Det blir en lugn eftermiddag i tvättstugan. Tvätta och packa. Imorgon kväll åker hela familjen till Öland.

Ha en fin dag!!!


Vem som bestämmer....

Siri sjöng en liten sång härom dagen som hon kanske borde ha i tankarna varje dag..... hmmm, jag undrar vem hon härmar?

Så här gick den: "Det är mamma och pappa som bestämmer inte jaaaaaag" "Vi är fyra i den här familjen som bor i vårt huuuuus"



Stora älsklingen


Morgonstress....

Idag fick vi en föraning hur våra morgonar kommer se ut när alla ska upp och iväg på bestämd tid. Vi är  vana att kunna ta det lugnt då Crille sällan måste iväg tidigt utan hinner lämna Siri på förskolan.

Imorse ringde klockan 06.45. Jag duschade och fixade iordning mej. Mr Persson ordnade frukost. 07.30 satt vi alla vid dukat frukostbord. Ellie fick jag väcka för att hon skulle hinna äta.

Dagen till ära kom Fröken Nej på besök. Vi har varit förskonade från henne ett tag men senaste veckan är hon tillbaka och det med råge.... Det var något fel på gröten. Plötsligt var den utspilld på bordet med flit. Fröken Nej (ni som är nya läsare, läs Siri) skulle ha mer sylt. Ingen mer sylt blir det när man gör sådär!

Trots allt var tänderna borstade,håret likaså och kläderna på 08.15. Jag och tjejerna gick till Siris förskola. Goa vanliga skruttungen var tillbaka. Mamma fick puss och kram, hon vinkade glatt och jag kom iväg itid.

Tiden jag hade att passa var cellprov på gyn. Inte så kul men det var 3 år sen förra provtagningen. Tyvärr var jag tvungen att ta med lilla trollungen då Crille har träningar och möten dagen lång.

Ellie och jag hann precis. Trollisen skötte sig galant. Lekte med bensinstationen när mamma undersöktes. När jag samtalade med barnmorskan satt hon i knät och åt banan. Lilla sötnosen.

När vi ändå var ute fixade vi några ärenden. Ellie somnade till i vagnen så nu vet jag inte hur fortsättningen på dagen blir. Hon sov bara 20 minuter, mer sömn behövs definitivt.

Jag tror vi får äta lunch snart. Sen går jag en omväg till förskolan, förhoppningsvis somnar Ellie i vagnen igen....

Njut solen och ha en fantastisk dag!!!


Sol, sol, strålande sol.

Även om det är fullt med snö börjar det kännas i luften att vi är inne i en vårmånad. Solens strålar värmer otroligt skönt. Jag kan inte skryta med att vi varit ute och njutit dagen lång men även inomhus hittar ljuset in....

Jag hade ett par viktiga samtal att ringa på förmiddagen. Tider att boka, inget särskilt bara behövdes få gjort.

På eftermiddagen däremot var vi mer effektiva. Siri hämtades på förskolan. Temperaturen hade stigit till flera plusgrader. Hon hade varit ute i ett par timmar så overallen var blöt, dock inte rakt egenom som tur var. Vi gick hem och bytte om till "gummiställ". Mer passande vädret.



Solglasögonen åkte på då solen lyste starkt


Hela familjen promenerade till närmaste skoaffär för att mäta barnens fötter. Jag var lite osäker om Siris Viking goretex kängor kommer hålla henne torr om fötterna nu när all snö blir slask och vattenpölar. Expiditen i butiken sa" kängorna ska klara det här vädret"." Ärlighet varar längst...." men om hon inte sagt något skulle hon fått sålt ett par fodrade gummistövlar. Nu avvaktar vi istället. Ofodrade gummistövlar och varma sockar finns i nödfall att ta på.

Vi gick också förbi AF och hämtade höstens kurskataloger. Snart dags för mej att söka till högskolan, spännande. Jag vet egentligen vad jag ska söka men alltid kul att se om det finns något annat kul, vem vet???

Sista stoppet blev snabbt in på Ica.

På måndagar tränar Crille sent därför brukar vi försöka äta en tidig middag tillsammans innan. Idag fixade jag till en lasagne. Ellie och Crilles favorit.

Jag fick massor av ny energi, antingen av den friska luften eller den goda maten :) Jag började med att dra ut spisen, dammsuga och torka av, fortsatte med alla våra tråkiga gamla dammsamlande element, när jag ändå höll på städades hela lägenheten. Hihi, ibland går saker och ting av sig självt.

Barnen lekte med dockor under tiden. Ellie ska som vanligt göra precis som storasyster annars blir hon så arg....




Liten men väldigt arg!!!


Tjejerna somnade strax efter 19. Jag slötittar på halvåtta hos mej men nu börjar Familjen annorlunda som jag bara måste se.

Kram ♥♥♥


Ett recept på en skön söndag...

....se till att barnen sover tillräckligt länge på morgonen för att hela familjen ska känna sig utvilad. Stig ur sängen med ett leende på läpparna. Bjud familjen på en fantastisk helgfrukost med det där lilla extra.... tex en smarrig omelett med parmaskinka och brie, mannagrynsgröt och ett gott bröd för den som önskar.

Släpp iväg sambon på träning. Plocka undan. Klä på barnen och gör er redo för en strålande dag i lugn och ro utan stress och måsten. Låt barnen leka under tiden du viker in tvätten och pratar i telefon.

Glöm inte fylla på med en frukt innan energin tagit slut. Drick vatten....lätt att glömma.

När din lilla älskling blir trött redan innan lunch. Låt henne sova, bättre hon äter när hon är pigg och orkar. Passa istället på att mysa med stora älsklingen i soffan. Läs många bra böcker. Kanske Mulle Meck båtar eller Barnens dag i Bullerbyn. Otroligt spännande för en 3-åring!

Ojdå, vart tog förmiddagen vägen? Är klockan 12? Sambon är hemma igen,dags för lunch. Se till att ha något gott färdigt i kyl eller frys så du slipper stå vid spisen hela dagen. Vad sägs om en fisksoppa med lax,potatis,fänkål,morötter och lite annat smått och gott?

Ta en långdusch. Klä på dej något bekvämt och snyggt :) sminka till dej sådär lagom. Känn harmonin.

När lilla älsklingen vaknat och ätit. Ta med hela familjen ut i det strålande solskenet. Gå en promenad. Stanna till vid en rolig lekpark. Barnen vill säkert gunga eller leka i snön. När ni tröttnat på den friska luften boka möte med härliga vänner på ett mysigt cafe´.

Glöm bort tiden för att ni har så trevligt. Låt barnen leka färdigt och busa järnet på det barnvänliga fiket ni medvetet valt för att kunna sitta ner och dricka kaffet.

Kom ihåg att gå hem när det börjar bli mörkt. Barnen behöver äta middag innan det är dags att sova. Ta något i frysen, värm, servera färska grönsaker och knäcke till. Voila ännu en snabb men näringsriktig middag utan stress.

Dela på sysslorna. En vuxen hjälper de små med tandborstning och pyjamas. Den andre plockar undan och diskar upp. Alla färdiga samtidigt för saga och godnatt puss.

Nu kan du slappna av med en bok, film eller tidning. Känn lugnet helt enkelt!!!




Om det inte finns bebisgunga får mamma ställa upp.


Tack för en trevlig eftermiddag Lina, Stefan, Cornelis och Frits!

Kram ♥♥♥


Fullt ös.....

Jag har varit dålig på att uppdatera. Den här gången beror det på att vi hittat på alldeles för mycket aktiviteter. Det är nästan så jag blir trött själv.... nä skojar bara, jag gillar när det händer grejer. Däremot känner jag mej ganska mör när kvällen kommer och slappar helst i soffan med min sambo, tvn eller en dvd.

De senaste dagarna har familjen hunnit med.....

Ellie och jag gick på babysång i torsdagsförmiddag. Lilla trollisen behöver komma ut och träffa andra bebisar. Helst utan storasyster. Det märks på henne att det är lite läskigt att stå på egna ben utan Siri som backar upp. Den här gånger var älsklingen bara ledsen precis när vi kom dit sen vågade hon lämna Mammas knä. Det är så mysigt att komma iväg och träffa andra föräldrarlediga och deras små. Sjunga och fika.....

På vägen hem slocknade hon på en sekund....



Det är jobbigt att leka med andra barn...


Jag var i stort sett bara hemma och vände. Siri hämtades på förskolan, ännu en kort promenad. Vi softade en stund hemma innan det var tid för middag. Vi åt lite tidigare för att hinna till Elmia och se Södras u21-lag spela träningsmatch. Crille skulle dit och visa sitt intresse. Jag såg det mest som en utflykt för tjejerna, springa i sporthallsgångarna är alltid kul :) Jag har ingen aning hur matchen slutade men Ellie var ute på planen ett antal gånger. Hon plockade upp läkarväskan för motståndarlaget, klättrade på läktaren. Hon var inte still en sekund. Siri roade sig med att plocka gräs. Älsklingen låtsades att det var blommor.... precis som Lisa, Anna och Britta i Bullerbyn.

På fredagar är Siri ledig från förskolan. Crille hade bara ett träningspass att köra på gymet. Vi bestämde oss för att ta bussen till Stadsbiblioteket. Det är inte ofta tjejerna åker buss. Mycket spännande tyckte Siri. Bökigt tyckte Mr Persson.
På biblioteket läste vi, pusslade, lånade böcker och en film. En skön fredagsaktivitet som vi helt klart får göra om!!

Vi avslutade med en lunch på en restaurang i närheten men det var tyvärr inte till belåtenhet. Maten var inte god. Jag åt spätta som var i stort sett bara panering. Den lilla fisk jag hittade åt Ellie upp. När vi skulle gå fick Siri ett utbrott. Hon skrek och rullade på golvet. Skulle inte klä på sig. Vad gör man när det är 15 minus ute? Barnet kan inte gärna gå ut i mössa, kjol, kofta och strumpbyxor.... Efter många om och men var overallen på. Konsekvensen blev, ingen busstur utan vi gick hem i det strålande solskenet. Skruttungen blev besviken men på grund av hennes trotsande missade vi den buss vi skulle med. Givetvis gick det fler men men det var skönt med en promenad. Siri gick halva vägen (15 min) sen somnade hon helt slut i vagnen.

Dagen var långt ifrån slut.... Ellie sov sitt eftermiddagspass. Siri tittade på Labanfilmen hon lånat. En timmes lugn var välbehövligt.

Vi fick trevligt besök av Rebecca och Lova. Jag bjöd på hembakade kanelbullar, mjölk och kaffe till mammorna. Resten av dagen flög iväg. Vännerna stannade inte så länge men plötsligt var det tid för middag.... en dag går fort när det händer massa skoj.



Rebecca läser en av böckerna vi lånade för Lova och Siri.


Igår kväll somnade tjejerna på 5 minuter, helt slut efter alla nya intryck. Jag lade mej på soffan under en filt och tittade på Let´s Dance. Katastrof att inte Willy åkte ut. Är det verkligen folk som sitter hemma och röstar på en man som inte kan dansa överhuvudtaget? Så trist!!!

Nu ska vi ta tag i dagen. Blir nog en promenad till torget, kanske en tur på loppisen, en vända på stan.... vi får se. 15 minusgrader och strålande sol bjuder den här lördagen på.

Ha en härlig dag!!!


En glimt av eftermiddagen...



Inget fel på simultankapaciteten här.....

Kram ♥♥♥


Trevlig middag mitt i veckan...

Igårkväll fick vi besök av Crilles "fotbollspolare" med familj. Vi har länge pratat om att ses men det har varit svårt att få till mellan träningar, sjukdomar och annat. I deras lilla familj ingår mamma Lizette, pappa Johan och sötnosen Felicia 2,5 år.

Barnen har inte lekt tillsammans tidigare men det märktes inte det minsta. Tjejerna fann varandra. Siri försökte bossa lite med Felica men det kom hon snart på att den fröken hade en helt egen vilja. Ellie hängde på så gott det gick.

Jag lagade middag efter recept och råvaror från Linas Matkasse. Kvällen till ära serverades det Prosciuttolindad kycklingfilé med balsamicosky på tagliatelle och rucculabädd. Vi brukar göra en annan variant med grädde i såsen men det här var minst lika gott och kändes något sundare och fräschare. Jag tänkte jag skulle dela med mej av receptet även att jag inte har någon bild av maten.... Får skylla på att vi var hungriga och att besökarna inte vet att jag har en blogg.... känns ibland något pinsamt att dra fram kameran och fota maten. Fast jag borde gjort det för det såg grymt snyggt ut på mitt svarta Mateusfat.

Recept för 4 pers

Palsternacka
Rosmarin
Ruccula
Rödlök
Vitlök
Zucchini
Kycklingfile´
Prosciutto
Tagliatelle
Salt & svartpeppar
Olja
Balsamvinäger

1. Sätt ugnen på 200 grader

2. Finhacka ca ½ kruka färsk rosmarin och fördela på 600 gram kycklingfile´. Linda in varje file´i Prosciutto och lägg dem i en ugnssäker form.

3. Skala 6-10 vitlöksklyftor. Skala och klyfta 1 rödlök  och skiva 1 zucchini i centermetertjocka skivor. Skala eller skrubba 2palsternackor och skär dem i ganska tunna , långa klyftor. Lägg alltihop runt kycklingen.

4.  Rör samman 3½ msk olivolja, 3½ msk balsamvinäger, ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar. Häll det över kycklingen.

5. Tillaga i ugnen ca 30 minuter.

6. Koka tagliatelle och skölj 70 gram ruccula

7. Servera kycklingen och de ugnsbakade grönsakerna på en bädd av tagliatelle och ruccula. Droppa balsamicoskyn över.


Mmmm, fantastiskt gott!!! 


Jag tävlar hos Ulrika

Det var längesen jag prövade lyckan i en tävling.... nu håller jag tummarna att jag vinner den här :)

 

"Jag deltar i utlottningen om ett presentkort från Zillstart hos Tant Ulrika!"


Lunch på Espresso House

Espresso House har öppnat i Jönköping. Trevligt tycker jag!! Det finns ute på A6 (stort köpcenter i utkanten av stan) behövdes verkligen något nytt fik/matställe där.

Crille ,jag och Ellie hade några ärenden att fixa.... köpa present till en ny liten bebis, ta foto till förnyelse av körkort och en del andra saker som vi inte fick gjort. När vi kände oss färdiga med våra ärenden slog vi oss ner för lunch.



Ellie kände sig som hemma och lade fötterna på bordet. Jag lyxade med en chèvre och fikonmarmelad macka. Mums!




Mr Persson ville gärna ta hem fåtöljen. Hmmm undrar om det fanns en benvit variant eller om personalen gått med på att vi tog med oss den hem.... hihi
(I bakgrunden ser ni blomsteraffären som ligger i samma lokal)




Ellie avslutade lunchen med att äta upp ett helt päron, inte ens skrutten blev kvar.


Ha en strålande dag!!!


En strålande vinterdag

Gårdagens snöstorm kändes i morse långt borta.Vi vaknade till strålande sol och 8 minusgrader. Våren lär nog vänta ett tag till  men hellre en strålande vinterdag än snöstorm eller regnblask åtminstonde.

Siri var rejält trött. Jag hann vika in gårdagens tvätt. Crille lagade frukost. Klockan blev 8.15 innan vi väckte henne. Skruttungen tog en rejäl sovmorgon ändå somnade hon i tid kvällen innan.Egentligen ska hon vara på förskolan 8.30 men personalen tycker inte det spelar någon roll om 15-20 timmars barnen kommer lite senare.  Om det är något särskilt som sker får man veta det innan och kan då se till att vara i tid.

Crille åkte iväg på träning. Jag och Ellie var hemma ensamma hela förmiddagen. Då solen lyste in genom fönstret virvlade dammtussarna. Haha, riktigt så illa var det kanske inte men jag passade på att damma, dammsuga och torka golven med en liten gnällig trollunge klängandes i benen. Jag var nästan klar till lunch.... endast badrummet kvar. Jag lämnade det till Mr Persson och lagade mat istället. Thailax stod på menyn idag. Föll Ellie i smaken.



Idag lyste solen upp både hemmet och humöret


Jag promenerade bort till Siris förskola. Otroligt härligt väder. Då Crille kommit hem från förmiddagspasset behövde inte lilla trollungen följa med och jag glömde vagnen hemma. Siri kan gott gå den lilla biten hem (tar 10 min högst) men oftast är hon så trött vid den tiden att hon tar en powernap i vagnen, sen är hon pigg resten av dagen. Idag fick hon gå, lite skeptisk till en början men hon fixade det galant. Jag lockade med att vi skulle få trevligt besök av Lina, Cornelis och Frits. Gnäll och protester kom av sig innan de ens börjat.

Hade egentligen tänkt vara ute en stund men skruttungen blev kissignödig och "nöden har ingen lag". 

Vännerna kom. Jag satte på kaffe, plockade fram pålägg och frukt. Lina hade med sig hembakat supergott bröd. Vi pratade och lekte bort några timmar. 

Ellie har tyvärr inte visat upp sitt mest strålande humör. Helt otroligt att någon så liten kan bli så arg. Siri tog en l sak ifrån henne, trollungen skrek, stampade och slängde sig. Jag fick ta ut henne från rummet för att hon skulle lugna sig. Jag kan säga att jag undrar hur det blir när de "riktiga" trotsperioderna kommer. Med hennes humör ser det ut att bli tufft.

När kompisarna gått hem lekte tjejerna en stund. Jag lagade middag. Matlagning igen, känns som jag inte gör mycket annat än förbereder måltider och städar undan efter dem.... Jag gjorde det iaf enkelt för mej och fixade till en av familjens vardagsfavoriter fullkornspasta med färska champinjoner, bacon, cremefraiche och gröna ärtor. Snabbt, gott och enkelt!!!

 Crille tränade tidigt så även ikväll kunde hela familjen äta tillsammans. En sann lyx för oss.... att vara två vuxna vid middagen, att kunna hjälpas åt med att plocka undan efter dagens lek, hjälpas åt med tandborstning och läggning. Det bli så mycket enklare.

Nu ska snart även jag krypa i säng.






Mina älsklingar ♥♥♥