Lussebak och kompislek

En passande aktivitet första advent var att baka lussebullar tyckte vi. Alla var med och alla hade förkläde...



Stans minsta sockerbagare




Degen måste knådas, det skötte den näst minsta bagerskan innan hon tröttnade för att gå på nästa moment....




pensla och trycka i russinen.




Efter en hel del kladd var lussebullarna äntligen klara. Kanske inte de snyggaste som bakats men ack så goda :)


Jaha så var adventsfikan färdig bara till att vänta på gästerna.... Cornelis kom med mamma Lina och pappa Stefan. Lyckan var total när kompisarna lekte några timmar. Vi vuxna kunde  slappa med kaffe, bullar, pepparkakor, ädelost, vörtbröd, glögg och clementiner. Barnen fick smaka men inte hade de tid att fika när man kan leka....




Fina kompisar som var helt omöjliga att fånga på bild, hihi.


Dagen flög fram och snart var det kväll. En mysig advent avslutades med fisksoppa,nybadade barn i pyjamas som dansade loss en sista dans innan sängen och vi vuxna slängde oss i soffan för sista Johan Falk.




Ellies favvis är fortfarande väskan.


Idag har det varit jobb för hela slanten. Middagen stod på bordet när jag kom hem. Ellie blev genast en liten mammagris. Siri som inte sovit på förskolan var också något gnällig. Maten hjälpte upp humöret en del men det var två trötta tjejer som somnade strax efter 19. Crille kom precis från träningen så nu ska jag umgås med min kära sambo.

Kram ♥♥♥


Gårdagens bravader och andra planer.

Lördagens ägnades åt deverse nyttigheter som storhandling och städning.... fantastiskt roligt lördagsnöje :) Hur som helst är det väldigt skönt när middagarna är planerade, kyl och frys är fylld, hemmet är skinande rent. Okej skinande kanske var att ta i men rent iaf. Adventspyntet är på plats, vi tjuvtände första ljuset igår.

Trots allt fix hade vi en mysig dag. Jag och Siri tog en sen eftermiddagspromenad. Hon på trehjulingen och jag gåendes. Vi spanade i alla härliga butiksfönstren som lockar med tomtar och tänkbara julklappar. Skruttungen hittade ett spel hon kunde tänka sig. Jag viskar till tomten " Siri önskar sig spelet Vilda Valpar"

Till kvällen kom Frida och hennes J på middag. Ingen gourmet direkt utan huset bjöd på Flygande Jakob. Siri var på sitt bästa humör efter ett långt sovpass tidigare på dagen. Hon tittade en stund på en film annars var hon med oss vuxna hela kvällen. Att hon orkade.... Vi spelade spel, som vanligt favvis spelet "Med andra ord". Tjejerna mot killarna och ja Vi vann!!!

Ellie som gick till säng i normal tid igår. Väckte mej vid 06. Än så länge är det bara hon och jag vakna. Får se hur länge Crille och Siri behagar sova....

Planerna för första advent är att baka lussebullar. I eftermiddag går vi till Lina, Stefan och Cornelis. Ska bli trevligt! Annars blir det en lugn söndag. Jag ska ladda inför ännu en jobbdag imorgon. Kul! Ska vara på en förskola som jag vikat på mycket tidigare. Blir spännande att träffa alla barn och vuxna igen. Det har gått över ett år sen jag var där sist.

Ha en härlig söndag!!!


Jag tävlar hos tant Ulrika

"Jag vill vinna ett presentkort från Skurk-kids hos Tant Ulrika"



Grattis lilla trollungen!



Vår lilla busunge är 11 månader idag. Mammas och pappas älskling ♥♥♥


Det bästa som finns just nu är att ställa sig upp och öva på att gå. Om det ska gå fort funkar det fortfarande bäst att krypa. Annat som är kul.... öppna byrålådorna i rummet och kasta ut Siris kläder för att sen gömma sina nappar i lådan. Lilla trollungen älskar att smita in i badrummet och dra ut schampoflaskor m.m för att tugga på. Hon har gärna en napp i munnen och så många som möjligt i händerna. Om någon tar nåt ifrån henne gråter hon stora krokodiltårar och rullar runt på golvet, en riktig liten skådis.... Hon tar efter allt Storasyster gör. Något nytt som hon börjat med är ge och ta tillbaka eller packa ner och packa upp. Igår hjälpte hon mej att sortera tvätten.... "Ellie ge till mamma"  Jag fick strumpa efter strumpa. Hon blev lite putt när vi inte skulle slänga ut kläderna på golvet igen. Hihi.

Än så länge äter Ellie mest burkmat men kokt pasta, majs, frukt och smörgås gillar hon.

Nu ska jag hjälpa Mr Persson att städa.

Kram på er!!


Tävling hos Agnes...

Vimsa Dekor 01

Jag tävlar om ett presentkort på 400:- från Vimsa Dekor hos Agnes.
Var med och tävla
här du också!

Jag tävlar hos agnes

Liten på landet 01

Jag tävlar om en valfri Nova Star-tröja och valfri mössa från Liten på Landet hos Agnes.
Var med och tävla
här du också!

10 saker om mej....


Jag fick en "award" av Rebecca. Tack söta du! Jag har funderat och funderat vad jag ska skriva.... tanken är att jag ska berätta 10 sanningar om mej själv och sen skicka vidare till 3 bloggvänner.


Jag har ett extremt kontrollbehov över alla situationer. Det kan vara småsaker som packa barnens väskor till ja vad som helst....

Jag har fött 2 barn. Sammanlagd förlossningstid på BB 5 timmar och 22 min. Ellie var snabb.... hon kom efter 22 minuter. Jag var något chockad just då. Även där pågrund av mitt kontrollbehov.

Jag började dricka kaffe för bara några år sen. En riktig kaffetant blev jag först iår för att orka hålla ögonen öppna efter alla sömnlösa nätter.

Jag gillar inte att flyga.

Jag tycker inte om att köra bil där jag inte hittar eller i mörker. Tror att jag ska krocka. Har kört på ett rådjur en gång förra året men det har nog inget med det att göra....

När jag var liten ville jag bli dansare eller sångerska. Det närmsta jag kom var att jobba som aerobicinstruktör i många år.

Jag har gått från att vara träningsnarkoman till ingen träning alls. Har svårt att hitta ett mellanläge som passar mej.

Jag är envis som synden, svårt att ge mej om jag anser att jag har rätt.

Om jag blir arg, fräser jag till och säger vad jag tycker med en gång sen är det glömt.

Jag är en social och utåtriktad person som gärna vill hitta på saker med hela familjen eller träffa vänner.


Det var lite om mej, supersvårt att komma på.... Jag skulle vilja ge den här Awarden till Becksan, Malla och Amanda.


Kram ♥♥♥


Jag är inte van....

vid yrkeslivet. Känner mej helt slut. Inte för att jag tagit ut mej särskilt men när jag väl kommer hem väntar alla dagliga sysslorna. Det vardagliga livet som det kommer se ut även för vår familj någon gång i framtiden...

Jag får se hur mycket jobb det blir framöver men imorgon är jag ledig.

Det har varit lite taskig uppdatering här på bloggen. Det får ni tyvärr ha överseende med. Jag tänker visa en video på Ellie som blivit stora tjejen och börjat gå.




Ellie försöker spela fotboll men har lite svårt att hålla balansen....


Igår var vi på en mysig kvällsfika hos Frida och J. Tjejerna levde runt i lägenheten. Ellie vågade vi knappt ha "lös" utan hon fick sitta i sin barnstol och äta macka, gröt, majskrokar..... hon åt och åt och åt. Siri är lätt att gå bort med, hon är nöjd när hon får pepparkakor. Skojar bara det funkar utan också :) Hon är en stor tjej nu !!!

I eftermiddag har vi varit inne. Det har spöregnet. Jag passade på att vika tvätt och fixa undan så vi kan få trevligt adventsmys i helgen utan massa måsten.

Mina små älsklingar sover nybadade nergosade i sina sängar. Jag ska bara slappa i soffan. Väntar på att Crille kommer från träningen.

Kram ♥♥♥


Jag tävlar hos tant Ulrika


Jag är med i utlottningen om ett presentkort eller "julpaket" från BestKids hos Tant Ulrika"


Vem kan gå?

Det är grått,grått, grått idag.... ganska trist. Igår däremot sken solen. Vi tog vara på tillfället och gick ut. Siri cyklade, jag och Crille gick med Ellie sovande i vagnen. En lekpark besöktes.....


 Mamma, här får du en pepparkaka


En skön timme med frisk luft och lek. Vi stannade till och handlade på hemvägen. Jag köpte hyacinter som jag ännu inte planterat, måste ta tag i det. Jag började adventspynta igår. Inte för att vi har massor med pynt men adventsstjärnor, blommor, någon tomte och en och annan ängel åkte fram. Härligt att känna barnens (läs Siris ) förväntningar inför julen.

Jag tänkte först baka pepparkakshus tillsammans med Skruttungen men ångrade mej och gjorde det själv. Nästa år kan nog bli mer lagom att vi gör det ihop. Slutresultatet blev väl sådär iaf men i morse stod pepparkakshuset färdigt på köksbordet och väntade. Siri blev så glad "efter jul mamma, då får jag leka med det" Självklart får hon det! Nu står det placerat på en hylla i barnens rum. Jättemysigt!!! Luktar jul.




Jag har inte gjort pepparkakshus sen jag var liten men tycker det är en mysig tradition som jag gärna vill göra med barnen när de blivit lite större.


Idag blev jag inringd som vikarie på en förskola. Jag tänkte pröva på arbetslivet några veckor när Mr Persson har möjlighet att vara föräldrarledig. Fram till jul tränar han endast ett pass om dagen vid 17. Perfekt för mej att komma iväg några timmar och tjäna lite extrapengar :) Även imorgon är jag bokad på samma förskola. Det har gått jättebra idag.

Crille och Ellie har tvättat. Lilla trollungen har också varit hos tandläkaren för första gången. Hon gapade glatt och visade alla 8 tänderna. Min lilla bebis.... som även har börjat gå. Lilla älsklingen reser sig upp och går mer o mer för varje dag.




Bäst att ha joggingskorna på när man ska ut och gå....


Kram♥♥♥


Tisdag morgon

Hela familjen vaknade på ett glatt humör :) Vissa något tidigare än andra... Ellie och jag fick väcka Siri och Crille. Frukosten stod framdukad, gröten serverad och kaffet upphällt. Hög tid att stiga upp då tyckte vi....

Skruttungen är inne i en harmonisk period. Efter att hon fick kläm på att kissa på toaletten har de värsta utbrotten försvunnit. Fröken Nej, har tagit en paus och hälsar inte på lika ofta. Jag förstår att det måste varit otroligt frustrerande för älsklingen innan. På bara lite drygt en månad är hon helt torr både natt och dag. Från att inte överhuvudtaget kissat någon annanstans än i blöja.

Morgonarna går ofta smidigt. Idag var en riktigt mysig sådan. Vi hann t.om dansa en stund.....




Smurfhits spelades i morse....


Ha en härlig tisdag!!


Ett trevligt besök...

Vi har fixat och ordnat nästan hela dagen. Rumsbytet för med sig en hel del merjobb såsom.... rensa garderoberna och flytta allt till rätt rum. Som om det inte räckte har jag passat på att tvätta, likabra så det hamnar på rätt ställe med en gång. Crille har burit upp saker som blivit över på vinden och i eftermiddags for Siri och han till miljöstationen med kläder och annat som rensats ur.

Idag tog Mr Perssons ledighet slut. Försäsongsträningen drog igång. Tillbaka till att stå för middags och kvällsracet ensam, inte kul alla gånger. Jag brukar dock vänja mej snabbt sen går det på ren rutin. Idag hade jag tur och fick trevligt besök och därmed hjälp av Geetha. En mjukstart helt enkelt :) Kan behövas jag känner mej något ringrostig. Vi har tydligen haft det för bra i November med båda två lediga.




Tiden springer förbi när man har roligt. Tack för idag vännen ♥


Kram


Det här har vi pysslat med....

Vi är helnöjda med rumsbytet. Tjejerna får mycket mer yta. Vårt nya sovrum är lite mindre men faktiskt mysigare än det gamla. En del småsaker ska på plats som en hylla hos oss och lite foton ska upp på väggarna. Siri och Ellies rum är nästan färdigt. Vi ändrar inte så mycket just nu utan väntar tills efter jul och födelsedagar. Möjligtvis ska vi sätta in Ikeas barnkök i rummet. Jag är sugen på att göra en "hemvrå" Tyvärr är köket slut i hela landet men Siris födelsedag är inte förrän i januari så förhoppningsvis kan vi överraska med det då....
 



Jag filmade älsklingarnas rum då jag tyckte det var svårt att visa hela med bilder men,men inte så lätt att se här heller....




Här sover Siri....




...på andra sidan fönstret ska lillasyster sova.




Nästa gång vi ändrar om i rummet ställer vi troligtvis bokhyllan upp för att få mer plats.

Hoppas ni också haft en aktiv helg :)


Rumsbyte och pepparkaksbak....

kan sammanfatta vår lördag.

Igår kväll tömde vi tjejernas "gamla" rum. Lister tejpades, papp lades ut på golvet och Mr Persson målade alla väggarna vita. Siri och Ellie somnade i vårt rum. Vad jag gjorde? Hmmmm, tittade på Idol och pysslade ihop ett adventsljuserengemang.



Snart är den limegröna väggen ett minne blott


Väggarna behövdes målas en gång till. Jag och Siri cyklade bort till Rebecca och Lova för att baka pepparkakor. Ellie sov sitt förmiddagspass och Crille kunde i lugn och ro göra färdigt under tiden.

Vi bakade pepparkakor för glatta livet, "vi bakade stora vi bakade små, vi bakade några med Herr Nilsson på..."
Det är faktiskt sant. Busungarna hämtade Lovas goseapa och lilla gubben för en kortis var även de på bakbordet.
Ett par fina stora hjärtan med tjejernas namn på gjordes okså. Jag har tänkt hänga dem i fönstret i älsklingarnas rum.



Det är Siris första pepparkaksbak och hon gjorde inte på traditionellt vis, hihi




Lova var djupt koncentrerad på uppgiften.... snart tröttnade dock de små och mammorna fick baka färdigt själva.

Baket drog ut på tiden så vi blev bjudna på lunch. Crille kom bort med Ellie så de också fick lite mat. Skönt att slippa laga. Hemma hos oss var och är det ganska stökigt just nu....

Rebecca och Micke passade våra tjejer ett par timmar i eftermiddag så vi kunde bära in möblerna i våra "nya" rum. Inte så lätt att möblera om med en bebis som är överallt. Eller en liten tjej som bara vill hjälpa till hela tiden.
Vi fick mycket gjort på den stunden. Hade tagit en evighet annars. Allt är inte på plats än men Siri och Ellie var jättenöjda då de kom hem och såg sitt rum.

Jag tror att även jag ska krypa i säng tidigt ikväll (läs nu...) är helt slut.

Kram ♥♥♥


Vinst från Meandi

Igår var jag och hämtade de fina kläderna som jag beställt från Meandi. För ett tag sen vann jag en tävling hos Muppsan och detta var min vinst. Jag ville verkligen vinna för jag tycker kläderna är superroliga och håller bra kvalitet. Det var ganska utplockat så jag fick inte mitt första val som var varsin blomklänning till tjejerna. Nu blev det istället bara kläder till Siri. Hon har inte sett dem än då det snart är både adventskalender, jul och födelsedag...




Jag tror Siri kommer älska sin nya fina tröja med racerbilar. Min favorit är helt klart kattklänningen som är mycket finare än vad den ser ut på bilden.


Solen skiner idag....

Ellie sov gott nästan hela natten och vaknade inte förrän 06.30. Otroligt skönt!! 

Vi är alla förkylda men ändå piggare än igår. Vid frukost enades vi om att komma ut redan på förmiddagen. Ellie brukar sova ett långpass då. Jag fixade i ordning mej och barnen. Crille plockade undan och gjorde fint i köket.

Siri bestämde sig för att cykla.... nåja det fick väl gå. Vi drog oss in mot stan. Lilla trollungen somnade så fort vagnen började rulla. Skruttungen cyklade på med sina små ben.

I stan blev det ett besök på Village. Fyndade en vit adventsljusstake. Tänkte tjejerna kunde få ha den i sitt "nya" rum. Köpte också siffror som jag ska fästa på blockljus. Blir nog en fin hemmagjord ljusstake....

Siri bröjade bli hungrig så vi bestämde oss för en lunch på stan. En pasta på Coffee house. Vi fick en riktigt mysig stund. Skruttungen åt som en häst, satt som ett ljus och skötte sig exemplariskt. Är så roligt att äta ute då.

På vägen hem kom solen. Den har vi verkligen inte sett mycket av i november.... Jag känner mej gladare bara av den lilla dosen.

Ellie sov fortfarande 2 timmar senare. Hon fick ligga kvar i vagnen ute en stund till för att sova färdigt. Sover hon framåt 13-tiden klarar hon sig med ett sovpass.

Även Siri har vilat.... Dax för mellis sen tänkte vi ta bilen till färghandeln, blir till att måla om vårt blivande sovrum i helgen. Kanske även blir en tur till babyproffsen. Siri behöver en ny bilstol om lillasyster ska ärva hennes...




En prinsesscykel till en liten prinsessa


Hoppas ni också får se solen idag!!!


Familjebloggarna



Vill du synas på familjebloggarnas 50-lista? Skynda,skynda,det är först till kvarn som gäller. De 50 första kommentarerna "vinner" en länkning. Ett bra sätt att få nya läsare eller varför inte gå in på Familjebloggarna så kan du hitta nya intressanta bloggar att läsa...

Här finner du också en massa tips och spännande tävlingar med fina vinster.

Kika in du också!!


Familjen tog sig i kragen!

Vi tog oss i kragen frampå eftermiddagen. Hela familjen fick tillslut på sig kläderna och kammade håret. Tvätt viktes, diskmaskinen plockades ur och laddades, sängar bäddades och snart syntes inga spår av den slappa familjen.

Siri piggnade till. Inga fler kräkningar eller magont. Lite ont i armen bara.

Ellie däremot har varit som en jojo. Lite feber, pigg och har ätit bra blir sen supergnällig igen. Jag tror att hon varit väldigt hungrig efter alla bajsblöjorna på förmiddagen.

Crille och jag har båda varit småsega och har ont i armen men förhoppningsvis blir det inte mer än så....

Vi fick besök av Lova. Hennes mamma och pappa skulle på en föräldrarträff så vi var barnvakter i ett par timmar. Det gick hur bra som helst. Siri var överlycklig. Tjejerna lekte jättebra :) Först var det dans sen lek med dockan..... Ni förstår, mycket lek och glada barn.

Utom Ellie som hade en gnällperiod före middagen även att hon precis ätit ett rejält mellanmål. Vi trodde hon skulle sova en stund på eftermiddagen men icke.

När kompisen blivit hämtad var det redan kväll. Tjejerna fick på sig pyjamas och vi slutade dagen med en sångstund. Lättare än att läsa bok när Ellie är med. Nu ligger älsklingarna i sina sängar. Lilla trollungen har svårt att komma till ro. Hon verkar vara övertrött. Hoppas,hoppas de somnar sött inom kort!!!




Jag har klippt Ellies lugg för första gången, hihi, lite snett blev det.




Siris hår sparas för tillfället får se om det funkar för skruttungen med lång lugg...




Goa, glada kompisar dansar loss.


Nu är det tyst i älsklingarnas rum. De sover sen en stund tillbaka. Vi fick ta upp Ellie och suga ur näsan sen fick hon näsdroppar och panodil. Kändes som hon var väldigt täppt. Svårt att sova då, stackarn.

Crille har laddat dvdn med en Johan Falk. Jag tror vi sett fyra filmer på ganska kort tid.

Ha en härlig kväll!!


Trötta familjen...

Vi är nog lite påverkade av sprutan allihop. Jag och Crille har ont i armen. Vi känner oss allmänt hängiga och trötta precis som man brukar känna innan man blir sjuk. Siri klagade över magont inatt. Jag trodde först att hon inte riktigt kunde lokalisera var hon hade ont men i morse kräktes skruttungen. Ellie har också ont i magen.... Vi byter bajsblöjor stup i kvarten.

Hela familjen är klädd i pyjamas, nattlinne eller myskläder. Vi ligger i soffan och slötittar på Tintin. Crilles barndomsfavorit. Han försöker få Siri lika förtjust. Ellie smyger omkring med pippifigurerna och mamman bloggar. 

Våra planer för dagen är att mysa! Ett kojbygge är inplanerat om vi tröttnar på soffan. Just nu trivs vi rätt bra på de få kvadratmeter som hela familjen trängs på.


 

Det finns en person som är något piggare än oss andra.....


Kram♥♥♥
 


Jag tävlar hos Carolina

LillaViolen

”Jag är med och tävlar hos Carolina om ett presentkort värde 300:- hos Lilla Violen!  Var med och tävla du också


Vi fick sprutan.

Efter en lång väntan ute i regn och blåst. Eller lång och lång, en halvtimme kanske, kom en bvcsköterska ut och ropade in alla med små barn. Så skönt att slippa ovädret. Ellie somnade i vagnen en stund annars hade det nog blivit ohållbart att köa. Siri var helt fantastisk, inget gnäll eller bråk. Hon var som ett ljus. Skruttungen hade sina prinsessplåster i handen som hon fått köpa tidigare idag. Jag tror stenhårt på att säga sanningen, igår när vi berättade att hela familjen skulle ta en spruta började älsklingen gråta. Både Crille och jag förklarade att det kommer stickas till och det är möjligt att det gör ont i armen efteråt. Vi talade också om att det är jättemånga människor som vill ta sprutan. Siri var helt klart väl förberedd. Hon plockade fram det plåster hon ville ha på sin arm, talade om sitt namn, tittade på sprutan och började gråta först när det stack till. Men helt still satt hon och lugnade sig direkt. Även Ellie fick vaccinet då hon var feberfri. Jag och Crille rullade också upp tröjärmen. Nu hoppas vi på att slippa svinet och biverkningar!!!

Kram ♥♥♥


Imorgon är det dags....

En helt vanlig tisdag har flygit förbi.... Siri har haft en superdag på förskolan. Pedagogerna har skapat nya grupper med barn som inte vanligen leker med varandra. Skruttungens "nya" kompis är en busig kille som är ungefär ett halvår äldre. De har tillsammans fått hitta på en saga. Jag har läst den mycket spännande, hihi. Det roliga var att när jag kom och hämtade Siri lekte hon fortfarande med samma barn. De har verkligen funnit varandra.

Vi cyklade hem för lite mellis. Ellie och Crille väntade hemma... så fort vi var färdiga tog vi en sväng ut till Ikea. (Lilla trollungen är feberfri) Vi kände för lite inspiration angående tjejernas rum.... har tänkt att de ska få vårt som är något större än det de delar nu. Tanken är att redan nu i veckan försöka måla över den limegröna fondväggen i nuvarande barnrummet. Vårt sovrum är vitt och får förbli så tills vidare.



Tjejernas rum som det ser ut nu

Givetvis fanns det mycket fint men vi kikade mest. Köpte de vanliga förpackningarna med värmeljus och blockljus som jag tänkte ha till adventsljusstake.

En fika hann vi med. Siri älskar pepparkakor.... stora fina hjärtan med glasyr läskade älsklingen.

Väl hemma startade kvällracet. Fixa middag, pasta carbonara på färsk fiberpasta... helt okej. Crille skulle ut och äta med Mankan så vi skyndade på med alla måsten. Tjejerna duschade med pappan, mamman torkade, smörjde och kammade sen blev det lek en stund. När tjejerna skulle borsta tänderna var de snabba in på toaletten. Jag hade missat att Siri kissat på pottan utan att tömma den.... Ellie kryper  in och vad händer? Jo, lilla trollungen välter pottan med kiss över sig. Jag blev bara så trött. Hon fick bada i handfatet.

Älsklingarna somnade direkt när de lagt sig.

Imorgon har vi tänkt att vaccinera oss, hela familjen. Jag ska ringa till Bvc på morgonen och höra med vår sköterska om hon tycker vi ska vänta till nästa vecka. Båda tjejerna är lite snuviga och har haft feber men är i dagsläget pigga och feberfria..... svårt, jag vill  ha det gjort så fort som möjligt innan vi blir sjuka "på riktigt" Vi får se vi bestämmer oss efter jag pratat med henne.

Ha det gott i novembermörkret!


Jag tävlar hos tant Ulrika


 

"Jag vill vinna ett presentkort från Skurk-kids hos Tant Ulrika"

Här finns massor med fint som jag gärna skulle använda ett presentkort till.... skulle jag vinna blir det troligen en klänning från Hollys.

Den efterlängtade är tillbaka...

Så kom då Mr Persson äntligen hem till allas förtjusning. Mamman är glad, barnen är glada och pappan är glad. Han tycker att de små har vuxit bara på några dagar.... Hmmm, ja den lilla trollungen ser ut att växa snabbt.

Det var inget hav av presenter men den som väntat mest fick ett paket. Siri öppnade och blev stormförtjust i sin nya miniflygplats med tillbehör.





Flygplanet blinkade och kunde köra iväg på landningsbanan...


Vi lekte inne en stund med de nya leksakerna men när Ellie blev trött gick vi ut. Crille och jag promenerade, Siri cyklade och Ellie somnade gott i vagnen. Vi gick vår vanliga runda runt Torpa. Ett litet stopp på Krakel (sötaste barnbutiken i stan) ingen shopping idag bara en koll inför födelsedagar och jul. 

Det började bli mörkt trots att klockan bara var strax efter 16. Ett snabbstopp i lekparken i friardalen. Där är fortfarande ganska rörigt med ombyggnad. Idag var det ett energibolag där och fixade med ljus och lampor. Bra för oss som på så sätt kunde stanna och leka något längre. Det har varit helt beckmörkt i parken innan. Alldeles för få gatlyktor.

En tjej från TV 4 filmade. Hon frågade snällt om hon fick filma Siri när hon gungade. Visst det gick väl bra. Nästa fråga kom snabbt... om Mr Persson kunde ställa upp på några frågor också...
Det kommer troligen visas på lokal nyheterna tisdagmorgon. Jag kan tänka mej att hon blev glad när vi dök upp, kanske lite roligare än att bara ha med de som testade lamporna.

Tråkigt nog har inte min huvudvärk helt släppt utan hängt med hela dagen. Även Ellie är hängig. 38.5 i feber. Hon är snorig och smågnällig men annars okej. Hon äter än så länge bra. Förhoppningsvis blir det som med Siri bara en dag med feber.... peppar,peppar.




Vår lilla trollunge tog idag 4 steg.

Kram ♥♥♥


Fina tjejer!!!

Efter 4 dygn ensam med tjejerna tycker jag att det ska bli otroligt skönt när Crille kommer hem vid lunchtid. Jag menar inte att klaga men det blir otroligt intensivt med våra aktiva tjejer som oftast sover i skift. De lugna stunderna är lätträknade.... Tålamodet brister ibland för mej, för Siri och även för Ellie. Jag blir irriterad när de inte lyssnar. Siri blir rastlös när vi inte kan vara ute lika mycket som hon skulle vilja. Ellie blir svartis på storasyster så fort jag kramar eller ägnar mej åt skruttungen och inte lilla trollungen är i centrum.

I lördags eftermiddag fick Siri feber och blev riktigt hängig. Jag skrev tidigare att jag inte kände mej helt hundra... verkar som vi åkte på en lättare förkylning. Jag lyckades muta mej till att få ta febern. Den var inte så hög som jag trodde men visade 38.6. Lite alvedon och en film senare så var skruttungen pigg igen. Jag bävade inför natten. Som tur var vände allt. Siri sov som en stock hela natten och förkylning och feber vart som bortblåst på söndagsmorgonen.

Vi bestämde träff med Lina och Cornelis som också varit snuvig. Det blev några timmars innelek hemma hos oss. Ellie hängde med som den lilla jobbiga lillasyster hon blivit, hihi. Siri börjar bli van men Cornelis tyckte nog att lilla trollungen tog väl mycket plats.... Pippifigurerna är Ellies absoluta favoriter, givetvis ville de "stora" också leka med Tommy, Annika och Pippi men det är ingen chans att hon släpper figurerna om hon väl fått fatt i dem.

Jag passade på att få undan en del tvätt men förövrigt gick dagen åt till lek, plock och matlagning....

Kände mej riktigt krasslig framåt kvällen. En envis huvudvärk. Orkade inte ens kika in här på bloggen utan strax efter 21 kröp jag i säng med en tidning.

Det dröjde inte länge förrän jag fick sällskap av Siri. Hon har varit "torr" även inatt, vaknade till och behövde gå upp och kissa. Jag tycker det är helt fantastiskt att hon vaknar och säger till. Ett par nätter till sen får blöjan vara ett minne blott

Siri är på förskolan och Ellie sover. Jag ska vika in tvätten sen får jag se vad som sker....




Älsklingarna för snart 1 år sen.....


Siri
och jag har så givande samtal nu för tiden....

Jag: Hur många fina tjejer har mamma?

Siri: 2 stycken

Jag: Hur många fina tjejer har pappa?

Siri: Inga

Jag: Har pappa verkligen inga flickor?

Siri: Nä för han har bara några andra pappor

Just det Crille var iväg på grabbresa,inga flickor där inte!


Kram ♥♥♥


Lördag...

Vi hade en liknande natt och start på dagen även den här morgonen. Upp med Ellie strax efter 05.30, serverade lilla fröken en portion gröt sen fick hon somna om och även jag. Vi vaknade allihop vid 8-tiden. Det får ändå räknas som en helt ok lördagsmorgon.... Lite mys med stora älsklingen i soffan. Frukost som idag bestod av fruktsallad och leverpastejmacka, önskat av Siri. Lilla trollungen åt sin andra frukost...

Åh, jag glömde nästan berätta morgonens händelse... Siri kom upp och skulle kissa på toaletten så fort hon vaknade. Blöjan var helt torr. Stora tjejen, några nätter till och vi kan skippa blöjan helt. Iaf... skruttungen hoppar ner från toan och spolar, samtidigt tappar hon nappen i toaletten. Vips så är den borta. Jag kunde inte annat än skratta och hoppas att den inte fastnar någonstans. Siri däremot blir jätteledsen och börjar gråta. Jag fick kväva skrattet och trolla fram en ny napp. Resten av dagen har hon velat kissa på pottan istället för hon kan absolut inte kissa på sin tutte som finns i toan. Hihi.

Vi har tagit det väldigt lugnt idag, jag känner mej inte helt pigg, inget allvarligt bara allmänt hängig.

En sväng till affären har vi hunnit med. Lite lek på tjejernas rum. Siri har hjälpt mej laga ugnspannkaka och matat sin lillasyster. Nu vilar båda tjejerna en stund. När de vaknar blir det mellis sen går vi en promenad. Jag har lovat Siri att hyra en film. Hon vill se Bamse. I "vår" dvdbutik finns barnfilmer att hyra för 10kronor. Perfekt!! Jag ska passa på att hyra en riktig tjejfilm som jag kan se nu när Crille är ute på vift.




Siri matar lillasyster


Ha en skön lördag!!!


Jag tävlar hos tant Ulrika


 

"Jag vill vinna ett presentkort värt 300kr från MinPluddeVutt hos Tant Ulrika!"

Jag tävlar hos Muppsan!

"Var med och tävla om ett presentkort
värde 300:- hos Lilla Violen
Muppsan´s blogg"
~~

Jag tror jag ska lägga mej raklång...

på soffan och se om jag somnar.... Dagen har varit lång men mysig. Båda tjejerna ville sova hos sin mamma inatt. Siri är helt ok att ha bredvid sig men Ellie är van att ligga själv så henne bar jag tillbaka till sin egen säng så fort hon somnat om. Tyvärr vaknade hon igen efter ett par timmar och då fick hon sova kvar för storasyster ville mysa och kramas med lilla syster ♥♥♥ Sötnosarna. Vi låg som tre packade sillar. Jag har svårt att sova så men vad gör man inte för att de små ska ha det bäst??? Morgonen började 05.15.... inte kul. Lilla trollungen och jag smög upp för att inte väcka Siri. Som tur var vart Ellie hungrig så en liten stund lek sen gröt, därefter kunde jag lägga henne i spjälsängen igen och hon sov till 9 (!) Jag fick en powernap på soffan innan Siri kom upp.

Solen sken men temperaturen låg på nollan. Vi klädde på oss full vintermudering. Ellie var inte nöjd... En kort promenad till friardalen för att mata änderna. Det var däremot en spännande upplevelse. Fåglarna måste varit utsvultna, de var helt klart på hugget. Siri hann inte kasta iväg brödbitarna utan änderna hoppade upp och tog bitarna ur handen på henne. En nafsade henne i fingret, stackarn. Det är inte första gången.... vi får mata några andra fåglar nästa gång.

Vi fortsatte till lekparken. Träffade ett par andra mammor och barn.Det finns alltid någon att prata med eller  kompisar till Siri. En del brukar vi träffa på men idag var det nya bekantskaper. Kul det också!!

Det var kallt så efter en dryg timme var det dags att gå hem för att ordna lite lunch. Siri ville ha stekt falukorv och makaroner och så fick det bli. Klockan hade sprungit iväg, något enkelt var det tvunget att bli.

Annars har vi varit inne resten av dagen. Jag fick en timme för mej själv när jag lyckades få båda tjejerna att sova middag samtidigt. När Ellie vaknade igen och tjejerna ätit mellanmål började det redan skymma.... vi aktiverade oss med dans, lek med lera m.m
Siri har börjat leka roll lekar. Jag brukar spetsa öronen för att lyssna på henne, så kul när hon hittar på och pratar med dockor, nallar och bilar. Pippihuset är också väldigt poppis. Ibland skulle jag vilja ha en dold kamera i rummet så jag  fick se vad hon leker utan att störa :) 

Ellie försöker hänga på storasyster så gott hon kan. Hon kommer bli en riktigt jobbig lillasyster. Siri har redan börjat att mota ut henne från rummet och stänga dörren. Inte idag dock, idag lekte de jättebra tillsammans.



"Här är jag!!!"




Lillasyster ut i fingerspetsarna....tar efter ALLT storasyster gör.

Siri
fick lite "fredagsmys" till Bompa. En klubba och ett par bokstavskex sen var hon nöjd. Jag badade Ellie under tiden så hon inte skulle se. För hon har koll på allt. Siri hade precis börjat fika när hon var 2 år och choklad och klubbor började hon äta någongång ibland när hon var 2,5år. Ellie kommer vi tyvärr inte lyckas att hålla från sötsaker så länge.... men jag ska försöka så länge det bara är möjligt!

Lilla trollungen slocknade utan saga och Siri hade nog gärna varit uppe. Hon såg reklam för Idol och sa "Åh mamma, jag vill se när de sjunger" Jag fick henne isäng med löfte om en musikcd. Nu är det tyst sen länge....

Hoppas ni alla haft en mysig fredag!!!


Bebis i magen....

Inte i min mage!!! Nej, jag och Siri hade en liten pratstund om att bebisar ligger i mammans mage innan de föds. Jag frågade skruttungen om hon mindes att Ellie varit i min mage. Svaret blev då med ett stort leende på läpparna....

"Mamma, jag har varit i Bengans mage och Ellie i Hånkens"

Jag fick mej ett gott skratt. Bengan är barnens morfar och Hånken är farfar.




Liten Siri får en peng av farfar att stoppa i sparbössan.


Kram ♥♥♥


Så var det bara tjejerna...

Jaha, då var det bara vi. Siri, Ellie och lilla jag hemma. Crille är iväg tills på måndag. Jag hade egentligen tänkt åka med till Kalmartrakten men just nu känns det som om det inte passar. Vi måste fortsätta med sovrutinerna här hemma. Tjejerna har bara delat rum några dagar så jag tycker det är dumt att äventyra något som fungerar så bra.

Idag har vi haft en skön torsdag. Ellie har bara sovit en gång. Även hon börjar bli stor... oftast blir det två pass men idag sov lilla trollungen 2,5 timme på förmiddagen. Hon hann bara vakna, äta och få ny blöja sen var det dags att hämta storasyster.

Siri satt och läste en bok i soffan. "Mamma, jag har tappat mitt spänne" Hon har aldrig brytt sig om tofsar och spännen och sliter oftast ur dem. Nu hade hennes hårspänne försvunnit på utflykten och en mycket förtvivlad  Skruttunge tyckte att alla skulle leta tills det hittades. Spännet kom aldrig fram och alla var tvugna att gå tillbaka till förskolan. Stackars Siri så ledsen över något så litet...

Vi gick hem för mellanmål men var snabbt ute igen. Middag hos Rebecca, Lova och Micke. Jag trodde Ellie skulle somna på vägen dit men icke... hon var pigg. idag var det inte bara vi på besök utan även Lisen och Alex. Kul! Först en massa lek och bus. Jag hade fullt upp med att hålla Ellie borta från alla småprylar hon söker sig till och givetvis stoppar i munnen. Puh, hoppas hon tappar intresset snart.... Siri slutade när hon var runt året men jag kan inte minnas att hon var i närheten av lillasysters provsmakande....

Vi blev bjudna på ris och en god kycklinggryta, sallad och till kaffet de "nya" ballerina kexen med nougat, mums.

Tjejerna hittade Lovas tärnljus och luciakrona. Alex släckte lyset och tjejerna sjöng.... "Ja må han leva, ja må han leva" Kanske inte rätt sång men ack så söta!!!




Det gäller att börja öva i tid....




Busiga Lova, skulle skrämma mej. Buuuu


Tillsist var det dags att gå hem. Ellie var trött. Jag var trött. Siri ville leka mer.... men lyssnade på sin mamma och tog snällt på sig ytterkläderna. Lilla trollungen tog en powernap i vagnen så jag vart orolig att kvällen skulle bjuda på kaos.Men....Gröt,tandborstning,pyjamas och saga. Nattlampa och cd efter 15 minuter sov tjejerna. Det tog lite längre ikväll men det var inga ledsna miner.

Imorgon är vi lediga och planlösa.....

Kram ♥♥♥


Torsdagslista....

Vaknade: 06.15 Ellie grät inne på tjejernas rum. Crilles tur att stiga upp

Steg upp: 07.30 blev Siri och jag väckta. Det luktade kaffe och frukosten var framdukad

Humör: Okej, har ont i höften... tror jag snedbelastar.

Frukost: Havregrynsgröt, bakeup bröd, juice och kaffe till mamman

Gjort: Plockat undan,laddat diskmaskinen, klätt på barnen, kollat mail. Plockat lite....

Planer för dagen: Dammsuga, hämta Siri, gå på middags och lekdate, thats it....

Träningsplaner: Räknas att klä på Ellie ytterkläderna? En riktig brottningsmatch brukar det sluta med... En rask promenad blir det också

Siri: Utedag på förskolan. De skulle gå på utflykt. Overall och vinterkängor idag, det är kallt och ruggigt.

Ellie: Kryper omkring och gör bus. Inga fler steg än så länge. Hon går runt bord och stolar. Skjuter gärna omkring på sin barnstol.

Crille: Packar... åker bussen till Kalmar vid lunch för att imorgon samåka med ett par kompisar till Stockholm sen går flyget mot Berlin.

Lyssnar på:
SR Jönköping

Tittar på: Igår såg vi Johan Falk , har tittat på 3 filmer de senastr dagarna. Nu får jag vänta tills Mr Persson kommer hem igen.

Väder: Grått, mulet, kallt 2-3 grader

Dagens tanke, citat: "Efter regn kommer solsken" kan vara lätt att glömma i grå november när solen bokstavligen lyser med sin frånvaro.

Ha en härlig torsdag!!!


Varm och kall...

Siri och Ellie ligger nybadade och nerbäddade i sina sängar. De sover sött med en nattlampa tänd. Tänk att det går så bra.... vi har länge pratat om att de ska dela rum men väntat in i det längsta för att vi ändå trott att de ska störa varandra. Nu får det nog bli ett rumsskifte, de får vårat sovrum som är något större och vi tar deras. Alla nöjda och glada :)

Idag var vi och tittade på en annan lägenhet där barnen kunde fått varsitt rum men vi har kommit fram till att vi inte kan möblera den med våra möbler så vi blir kvar här hemma. Så roligt är det inte att flytta, då ska det verkligen vara klockrent.

Nu sitter jag i soffan och väntar på Crille som är i köket och värmer varsin kopp varm o kall. Han tinar kanelbullar och tänder ljus.... Vi ska se ännu en Johan Falk. Jag gillar filmerna, spännande till tusen.

Hoppas ni också har en mysig kväll!!!


Godmorgon!

Nätterna går bättre och bättre med tjejerna i samma rum. Det är bara mamman som ännu inte vant sig och sover lika taskigt iaf. Snart så ska även jag komma till ro när jag vet att älsklingarna har det bra.

Siri kom in vid 1-tiden. Ellie vaknade inte förrän någon timme senare för att somna om i vår säng. Crille bar in henne i sin egen säng igen. Hon sover bättre och längre på morgonen då. Om vi har henne kvar i vår säng, vaknar hon till av minsta lilla och letar efter mej.

Vid 06.30 steg vi upp, lilla trollungen och jag.... helt ok. Stor skillnad mot våra morgonar under nattamningens tid.

Morgonen har rullat på med frukost,påklädning och de vanliga rutinerna.

Siri och Crille har precis gått till förskolan. Vi blev något sena idag efter en incident här på morgonen. Skruttungen fick ont i magen och behövde göra nr 2. Än så länge vill hon gärna ha blöja då och vi har låtit henne ha det. Idag blev det fel ändå. Hon höll sig och kunde inte bajsa. Usch jag tycker så synd om henne. Hon trippade omkring på tå och vi såg hur hon verkligen behövde ändå kom inget. Vi får se hur det går på förskolan idag. Jag skickade med henne ett päron att äta på vägen, det brukar ju ha en viss lösande effekt. Crille får förklara för personalen så de är extra uppmärksamma på om hon får ont igen eller är snabba på med blöjan om nöden kallar....

Nu ska jag klä på mej för en promenad med Mr Persson. Ellie ska snart sova sitt förmiddagspass..... Livet glassar på, helt enkelt. Det en en sån lyx att vara tillsammans. Vi har aldrig någon lång sommarsemester så just nu är november extra skön.




Mr Persson, världens bästa pappa till våra tjejer ♥♥♥


Ha en härlig onsdag!!


Tisdag...

En regnig och grå tisdag är snart förbi. Vi har familjemys i stora lass. Crille är helledig nästan hela November då fotbollssäsongen är över. Vanligtvis brukar vi försöka komma iväg på en minisemester men iår blir det ingen sådan. Jag hade min tjejhelg och Mr Persson ska till Berlin med sina "gamla" polare från fotbollsgymnasiet. Hihi,vi tjejer gjorde Jönköping, lite skillnad....

Idag har Siri varit på förskolan. Innedag på tisdagar, skönt i detta rusk som varit. Hon har börjat bli en riktig liten pysslare. Jag var tvungen att följa med in för att titta på hennes armband hon gjort. Givetvis superfint!!! Kanske vore något för tomten, lite fina pärlor skulle uppskattas i julklapp.

Jag använde förmiddagen till att planera veckans luncher och middagar, skriva handlingslista och plocka här hemma. När jag inte lekte med lilla trollungen vill säga.

Mr Persson stack iväg till gymet för att köra ett eget träningspass. Det gäller att inte ligga på latsidan trots ledigheten. Undrar när jag ska ta mej ikragen?

I och med det tråkiga vädret struntade vi i parken i eftermiddag. Siri var ute och lekte en stund i regnet efter vilan så hon hade åtminstonde fått lite luft. Istället åkte hela familjen till Maxi och storhandlade. Skönt att ha det gjort innan Crille åker.

Annars....lite mys i soffan med en film under tiden Ellie sov. Fiskpinnar och hemlagat potatismos till middag,längesen sist men Siri tyckte det var jättegott. Oh yes en riktig gourmet middag!
Dans till Bamses Dunderhits. Skruttungen kan verkligen svänga på rumpan och mamman också. Även pappan medverkade....

Nu sover älsklingarna. Båda två somnade i "Siris" rum strax efter 19.30 utan så mycket som ett pip. Känns som det här faktiskt funkar. (Vi får än så länge båda två i vår säng någon gång framåt natten)

Jag och Crille har hyrt en dvd. "vapenbröder, Johan Falk" är tänkt att vi ska se. Jag fick en trevlig överraskning i butiken då filmerna endast kostar 19 kronor måndag-tisdag. Riktigt billigt.

Det var vår dag i ett nötskal....

Kram ♥♥♥


Familjen samlad igen.

Crille och barnen kom hem vid lunchtid igår. Vad jag har saknat dem, även om jag har haft en fantastiskt skön helg!

Idag är vi tillbaka i vardagen med städning, tvätt och fix.....





Ellie och dammsugaren. Det finns en känsla av skräckförtjusning.


I eftermiddag bjöd vi in Rebecca, Micke och Lova på middag. Var en evighet sen vi sågs. Jag lagade potatisgratäng, lövbiff och värmde såsen som fanns kvar från tjejhelgen. Var nästan ännu godare än fredagens middag.

Tjejerna lekte... även Ellie skulle vara med på ett hörn. Hon är för rolig den där lilla trollungen. Så bestämd liten fröken. Ingen risk att de stora tjejerna kan ta något ifrån henne utan att hon säger ifrån.
Ikväll tog hon sina första staplande steg. Eller hon släppte min hand och slängde sig över till Becca. Men ändå.... hon går, nästan.

Båda älsklingarna sover gott sen någon timme tillbaka. Vi har flyttat över Ellie till Siris rum och lägger dem samtidigt. Det har funkat bra både igårkväll och ikväll, tyvärr vaknar Ellie efter några timmar men vi ger det ett par veckor så får vi se hur det funkar. Amningen är det åtminstonde helt slut med.

Nu ska jag slappa i soffan, slötitta på fotbollsgalan och dricka te.

Kram ♥♥♥


En helg med väninnorna....

springer snabbt förbi. Jag har varit fullt upptagen med att agera värdinna. Några få bilder från helgen kan jag visa upp men jag hade inte tid att fota så några toppenbilder som verkligen visar hur trevligt vi haft det finns inte i min kamera.

Då familjen stannat kvar på Öland fanns det gott om tid för förberedelser, bordet stod färdigdukat långt innan gästerna knackade på dörren.




Svart, vitt,silver och hjärtan blev kvällens tema. Bordet kändes inbjudande med Iittalaljuslyktor i blandade kulörer. En vit linneduk saknades....vi har ett stort bord och jag har inte hittat någon färdigsydd i rätt mått. (Är helt kass på att sy....)




"Välkomstdrinken" varmt äppelvin med vanilj och kanel serverades i soffan. Alla matchade och fina i svart och grått.




Ida, Mathilda och Tina väntar på att hugga in på förrätten.


Jag bjöd på västerbotten paj, en enkel och god variant finns här

Vi drack ett fruktigt rött vin till pajen för att senare gå över till ett fylligare när portersteken serverades.


Porterstek

För 6-8 personer behövs...

1-1,5 kg rostbiff,fransyska eller innanlår

33 cl porter

½-1dl outspädd svartvinbärsaft

1 dl soya

1 stor gul lök

2 vitlöksklyftor

1 tsk timjan

5-6 enbär

5-6 svartpepparkorn

2-3 st köttbuljongtärningar


Häll porter, saft, soya i en gryta. Skala löken och skär i klyftor. Skär vitlöken mitt itu. Lägg lök och kryddor i grytan. Koka upp. Stick in köttermometern i den tjockaste delen på köttet. Lägg köttet i blandningen och sjud i ca 1-1,5 timme eller tills termometern visar 75 grader. Vänd köttet ett par gånger under tiden. Låt steken ligga kvar minst 20 minuter i skyn.

Sila skyn. Värm och vispa ut med lite vetemjöl och ca 3 dl grädde.

Skär upp köttet i tunna skivor när det kallnat.

Servera med färsk timjan,svartvinbärsgelé,grönsaker och kokt eller ungsrostad potatis.


Mycket gott och bra bjudmat när man är många....
Jag har tyvärr inget foto från middagen.

Vi fick en mycket trevlig kväll. En hel del vin, mycket skratt och snack. Efter desserten spelade vi "Med andra ord" så kul! Eller vad säger du Kajsa? Hihi, hennes lag hade lite svårt att förstå vad hon menade när hon beskrev saker. Om ni inte har spelat detta kan jag varmt rekomendera det!!!

Som vanligt var kvällens höjdpunkt lottöppningen. Triss i stora lass men dåligt med vinst. När kommer "plötsligt händer det"?

Kvällen blev sen och alla tjejerna sov över. Jag tror lyset släcktes klockan halv 3....
Ändå var vi pigga och redo för stan runt 11 på förmiddagen. En hel del shopping blev det som avslutades med en sen lunch på Twin.




Mmmm, vad gott med avocadoburgare.


Vi avslutade lottöppningshelgen med kaffe och resterna av pollykakan hemma hos mej innan de flesta begav sig hemåt.

Helt ensam var jag dock inte utan Johanna, Tina och även Geetha förgyllde min lördagskväll. Vi softade rejält.  Promenad som avslutades på ett café för att senare hamna hemma i soffan med en film.

Tack vänner för en härlig helg!!!



Jag har vunnit!!!

Må tro att jag blev glad när jag kikade in en snabbis för att läsa alla fina kommentarer..... Vi har haft en fantastiskt trevlig helg som avslutas på allra bästa sätt med alla mina älsklingar hemma igen.
 
Jag återkommer imorgon med bilder från vår tjejmiddag och recept som efterfrågades.

En extra överraskning  ikväll var att jag har vunnit en tävling. Min första vinst, jippi!!! Och det här är något som jag verkligen har hoppats skulle bli mitt.

Jag har vunnit ett presentkort från MeandI i en tävling hos Muppsan Det ska bli så kul att shoppa till tjejerna. Hade först tänkt en babyoverall till Ellie men det har kommit in en del nyheter.... troligen får älsklingarna varsin plyschtunika med blomma.



Så fin med puffbyxor eller strumpbyxor.


Förberedelser inför kvällen

Jag är klar med förrätten, huvudrätten puttrar på spisen och efterrätten ska snart bakas..... mmmm det vattnas i munnen. Är ni nyfikna på kvällens meny? Jag antar att det är ja på den frågan. Vi får hoppas att tjejerna som kommer ikväll inte har tid att kika in här idag.....

När väninnorna kommer blir de bjudna på en "välkomstdrink": Varm o kall äppel,vanilj o kanel. Jag har tänkt servera den varm i höstrusket.

Till förrätt: Västerbottenpaj med stenbitsrom, hackad rödlök och cremefraché

Huvudrätt: Porterstek med ugnsrostade rotsaker, färsk timjan och svartvinbärsgelé

Efterrätt: Elins pollykaka med vispad vaniljglass, chokladsås och physalis

Vi kommer troligen rulla fram efter den middagen, men det finns alltid tid för en kvällspromenad. Nja, kanske inte. Vi ska dricka rödvin till maten, jag ser fram emot ett gott rött vin så jag hoppas damen på bolaget har prickat rätt...

Åter till köket, jag har en kaka att baka sen blir det städa,städa och kanske jag hinner ta en paus på soffan innan dusch och partyoutfit.

Ha en skön fredag!


Ooops, vad tiden går....

Det kändes väldigt märkligt att vara ensam hemma hos oss igår kväll. Jag tände alla lampor, tvn stod på och jag gick inte till sängs förrän jag somnat till på soffan. När jag väl lagt mej letade jag upp ett av Ellies gosedjur och snufsade på tills jag somnade. Lite bebisdoft räckte för att lugna en ensam mamma.

Givetvis vaknade jag tidigt.... men mycket har blivit gjort. Innan 9 hade jag rensat och torkat ur kylen, ätit frukost, duschat och klätt på mej,tittat på nyhetsmorgon, pratat med mina älsklingar, plockat ur diskmaskinen....listan kan göras lång.

Min dag har varit som balsam för själen. Jag vet inte hur många gånger jag pratat med Crille och barnen men de har också haft en bra dag så allt är toppen!!!

Geetha och jag tog en riktig långlunch. God mat, trevligt sällskap och massa tjejsnack.

Efter lunchen fixade jag några ärenden på stan.... nya blommor, servetter,ljus och annat till dukningen.... köpte så fina silverhjärtan på Village. Även systembolaget besöktes. Efter lång tid med småbarn och amning har jag helt lagt av mej angående viner. Känner inte till någonting längre, känns det som.... Jag fick hjälp av en vänlig dam så jag hoppas det blir bra. När jag ska betala får jag visa leg. Jag är väl inte superförvånad det brukar ske men ändå.... jag kan säga att jag slutade visa körkortet spontant när jag fyllde 30..... fortfarande blir jag tillfrågad på krogar (är inte ute så ofta men när det väl händer gäller det att ha leget med)bolaget och om jag ska köpa busskort eller dyl.

Något jag också hunnit med idag är ett stopp hos frisören. Jennie Hår 2000 har klippt mitt hår,plockat ögonbrynen och färgat dem. Skönt, nu känner jag mej lite fräschare inför helgen.

Nu ska jag förbereda förrätten.... kan tyvärr inte tala om vad. Får vara en överaskning tills imorgon.




Ta hand om er ♥♥♥


Egentid...

Jag sitter i soffan. Har precis tittat på Grey´s. Kommer på mej själv med att lyssna efter barnen.... första natten utan Ellie. Amningen är helt avslutad lilla trollungen har sovit jättebra de senaste nätterna. Idag vaknade hon inte förrän 8 (!) Siri var det också jättelängesen som jag var ifrån och enda gången längre än en dag var när Crille och jag var i London november 2007.

Jag pratade med Crille tidigare... Ellie hade haft lite svårt att somna men när hon fått slumra in i pappas famn gick det bra att sova i resesängen hos farmor och farfar. Siri hade också gått in och lagt sig i "sin" säng men börjat ropa på mamma så hon fick komma upp igen för att inte väcka lillasyster.... antar att hon fick somna till på soffan istället.

Mina älsklingar så långt borta.... en konstig känsla. Jag saknar dem otroligt mycket men samtidigt vet jag att jag är i ett skriande behov av just egentid. Att bara få andas i lugn och ro.... komma tillbaka med ny energi. Vara en roligare mamma, en mysigare sambo, en piggare människa helt enkelt.

De här dagarna ger också tjejerna massor med pappatid. Crille får uppleva hur vi brukar ha det.... ofta är det jag som är iväg eller kvar hemma själv med båda barnen. Nu är det hans tur att ta fullt ansvar för alla rutiner...mat.kläder,bad,läggning m.m För att detta ska vara möjligt har han tagit föräldrarledigt i november. I och med sitt udda yrke är det svårt att ta ut föräldrarledighet men nu passade vi på.

Tittade just på klockan och ser att det är läggdags.... men jag behöver ju inte sova än. Jag har all tid i världen....




En bild från i somras...




Jag saknar redan min älskade familj. Här en kall vinterdag i Stadsparken.




Jag hittade en bild när Ellie är 1 månad ungefär. Siri läser bok för lilla syster och bebisdockan.


Önskar er alla en lika lugn och skön kväll som min!!!


Svårare än man tror....

Fick en utmaning av Sanna
svarar då äntlingen och bättre sent än aldrig...


Reglerna är:
Kopiera detta till din blogg.
Utmana 5 personer och berätta för dem, samt personen som utmanat dig.
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!
Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord!
Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.
Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar (förutom på fråga 1).


1. Vad heter du: Anna
2. Ett ord på fyra bokstäver: Anka (Ha,ha, nu blev jag nästan Anna Anka)
3. Flicknamn: Andrea
4. Pojknamn: Adam
5. Yrke: Administratör.... ojdå,vart kom det ifrån
6. Färg: Askgrå
7. Klädesplagg:Anorak, stavas det så tro??
8. Mat: Ankbröst, tror aldrig jag ätit det...
9. Sak i badrummet: Alcogel
10. Plats/stad: Amsterdam, har aldrig varit där
11. En orsak att vara sen: akut magont
12. Något man skriker: Attans!!!!
13. Film: Andarnas hus.... poppade upp i huvudet måste kolla upp om den verkligen heter så.
14. Något man dricker: Ananasjuice
15. Band: Aerosmith
16. Djur: Apa
17. Gatunamn: Avenyn
18. Bil: Alfa Romero
19. Sång: Annies song

Jag utmanar alla som vill träna hjärncellerna.... det är inte så lätt att komma på.

Kram


Jag vågar inte helt ropa Hej, men...

Vi har slitit ganska länge med struliga nätter. Ellie brukar vakna flera gånger per natt och vilja amma annars skriker hon högt och ljudligt så jag har ammat och ammat och ammat. Som om inte dessa ständiga uppbrott ur sömnen vore nog vaknar lilla älsklingen också i ottan. Vägrar somna om. Jag eller Crille får snällt masa oss ur sängen långt ifrån utvilade allt som oftast.

Men,plötsligt vände allt. I lördags natt var brösten inte längre intressanta. Hon skrek, vaknade flera gånger,hade svårt att komma till ro men nej inte amma. Crille fick ta över, då gick det bättre. Jag var fortfarande så starkt förknippad med tuttning och snuttning så hon visste inte vad hon skulle ta sig till....

I söndags natt. Samma visa men hon somnade om lätt bara Crille tog upp henne.....

Inatt sov vi hos mina föräldrar och då finns möjlighet att lägga lilla trollungen i eget rum. Så fick det bli. Hon somnade efter lite gråt men jag tror det var för hon var övertrött.... Jag sov dåligt, låg mest och lyssnade efter min lilla bebis. Den lilla bebisen som inte är så liten längre utan som sov hela natten utan så mycket som ett pip.

Ellie väckte oss pigg, nybajsad och glad klockan 7.

Än vill jag inte ropa hej, men tänk om detta är en ny fas, så underbart det vore!!!

Imorgon tar jag tåget ensam tillbaka till Jönköping. Det blir 4 nästan 5 dagar utan mina älsklingar. Känns jätteskönt på ett sätt men jag vet att redan imorgon kväll kommer jag sakna ihjäl mej. Jag kommer ringa Crille konstant för att kolla läget men förhoppningsvis kommer jag även kunna njuta av den tid jag får för mej själv. Det är första gången jag är borta från barnen så länge.

Nu ska jag inte vara själv hela tiden utan till helgen kommer tjejgänget på besök. Det ska bli så roligt!!!!




Liten har blivit stor....


Kram♥♥♥


En härlig söndag i Degerhamn.

Crilles mormor och morfar bor precis vid havet allra längst söderut på Öland i den lilla byn Degerhamn. När vi är hemma brukar vi försöka hälsa på. De tycker det är roligt när barnbarn och barnbarnsbarn kommer på besök. Vi njuter av att bli uppassade med mat och fika samt givetvis härliga gamla fiskarhistorier, vackra vyer och trevligt sällskap.


Crille med morfar Nenne




Siri och Ellies gammelmormor Eira tog med sig stavarna ut för en powerwalk.




Det blåste kallt men skruttungen tyckte det var spännande att kasta sten i havet, samla på pinnar och springa i sanden.




Nenne visar Siri hur man kastar "macka"




Det känns som att komma till världens ände. Lugnt, fridfullt och bara havet som brusar....




Ellie myste en stund med gammelmormor.... men bara ett litet tag för lilla trollungen blev trött av den friska luften och sov hela 3 timmar ute i vagnen.


Vi fick helt enkelt en superhärlig söndag som avslutades med bus hemma hos kusinerna....

Kram♥♥♥ 


Fortfarande på resande fot....

Hur ska detta sluta??? Tar vi oss aldrig i kragen och åker hem igen??? Cirkuståget drar vidare... Tvättberget växer...
Vi får helt enkelt se när det blir, så roligt är det inte att fara fram och tillbaks med småbarn. Det blir kanske så att jag får ta bussen eller tåget hem själv när helgen börjar närma sig. Då är det nämligen dags för tjejhelg hemma hos mej. Kan vara bra om jag är hemma tills dess....

Jag återkommer imorgon med bilder. Nu är vi tillbaka hos mina föräldrar och då funkar det igen...

Kram♥♥♥


Äntligen!!!

Vi var på en trevlig och mycket god middag med vänner igår kväll. Tiden flög iväg och plötsligt var det midnatt.... något sent för oss....

Tillbaka på Öland möts vi av lilla trollungen sussandes i farmors säng. Helnöjd tills hon fick syn på mej.... en riktig liten mammgris.

Siri låg och sov på soffan väntandes på mamma och pappa. Hon kom tassande med sitt täcke så fort vi steg innanför dörren.

Hela familjen var samlad. Vi kröp ihop i Mr Perssons pojkrum. Skruttungen somnade om bums men Ellie kunde inte komma till ro. Vi försökte med allt, sova i min säng, sova med Crille, sova i sin egen... Hon ville inte ens amma. Äntligen!!!! Det tog tid innan hon kom till ro men tillslut somnade hon på Crilles arm. Jag hoppas verkligen att det är slut med amningen nu. 10 månader räcker för oss.

Håll tummarna att det går ännu smidigare inatt, hoppas,hoppas, vi alla får sova gott!!!!!

Kram ♥♥♥