Rosenlundsbadet

Då det spöregnar ute kan man bada inne :) Vi gjorde som många andra och åkte till Rosenlundsbadet i förmiddags. Jag skäms nästan för att säga det men det var premiär för Ellie och lilla trollungen älskade det!! Vi åkte små rutschkanor, stora kanor, badade i stora vågor, simmade med strömvirvlarna men då fick jag hjärtat i halsgropen när Siri simmade iväg runt ett hörn o jag inte kunde simma mot strömmen efter henne. Crille fick fatt på henne några sekunder senare men usch vad fort det går. Jag skulle inte kunna åka själv till badhuset med våra små vilddjur förrän åtmistonde en av dem har lite mer badvett. Vi hade trots allt en fantastiskt trevlig dag, åt lunch på plats och badade lite till. Flera timmar senare begav vi oss hemåt rejält möra. Hela familjen har slappat på soffan sen dess men nu känner vi att vi ska ge oss ut en sväng innan kvällen....




Simma lugnt!!

Kram


Ut i solen....

...Kom vi tillslut jag och tjejerna. Siri och jag började med en mysig lunch på balkongen när ändå lillasyster somnat tidigt på förmiddagen.



Finaste Siri hjälpte till att duka fram, hon kan när hon vill skruttungen!!


Jag packade ner mackor, frukt o vattenflaskor. Lät tjejerna tro att vi bara skulle gå en promenad, ja eller jag gick, Ellie åkte vagn och Siri cyklade. Istället blev det en liten utflykt till stranden.




Ellie skippade mackan och åt bara skinka....




Siri tänkte bada men vattnet är kallt i Vättern så det blev fika o lek med sanden innan vi cyklade vidare.




Njut solen så länge det varar.... nu regnar det, hoppas det klarnar upp tills imorgon!!


Kram


Goa ungar!!!

Igår kväll kom då vännerna. Siri och Ellie var blyga i 2 minuter sen var det full fart. Vi började med lite kvällsfika... bake-up bröd, lax, creme cheese, köttbullar, rödbetssallad, grönsaker och sen de nybakata blåbärs o vitchokladmuffinsen. Prat, skratt o en hel del "catching up" . Timmen blev sen så idag är vi trötta. Medaljens baksida.... våra små sover inte igen sig morgonen efter utan vaknar om möjligt ännu tidigare.



Siri o Ida (som tappat en tand samma dag)




Busungarna...Ellie o Eskil.




Tina läser "Skönheten o Odjuret för två goa tjejer som inte vill erkänna att de är trötta.


Kompisarna har åkt vidare på nya äventyr. Jag och tjejerna  får försöka ta oss i kragen o gå ut i det strålande solskenet!!!

Ha en fin dag!!


God fömiddag!!

Här har vi varit uppe ett bra tag.... idag är det ett fullspäckat schema så jag ska inte bli långdragen. Tvättmaskinen går i ett, liksom dammsugaren igen.... Muffins eller kaka ska bakas, hann inte igår. Sängarna bäddas rena. Tjejerna underhållas mitt i alltihop för vi hinner nog inte ut förrän i eftermiddag. Peppar,peppar just nu leker de bra tillsammans.

När Ellie sovit  är vi bjudna till Becca på middag då ska allt vara klart här hemma för ikväll får vi besök som stannar över natten. Familjen Kummel är på semester. Trevligt att de tänker på oss, var längesen vi sågs.



Förra sommaren... jag, Ida o Ellie i bakgrunden, Eskil, Tina o Siri framför.


Kram 


I blåbärsskogen....

Imorse var vi uppe i vanlig tid igen. Svårt för någon att ta sovmorgon när Crilles klocka ringer 06.45. Fördelen är ändå att vi hinner göra något även på förmiddagen. Vädret var något bättre, mulet o blött men inget regn. Jag bestämde mej för att ta med tjejerna till skogen. Siri tyckte det skulle bli mycket roligare än att gå till lekparken. Jag håller med!! Ellie däremot hade valt att gunga om vi frågat henne.... men det gjorde vi inte 2 röster vinner över 1, hihi. Väl i skogen vart lilla trollungen småtjurig. Hon kunde inte bestämma sig om hon skulle sitta i vagnen eller följa med in bland snår och småstigar vilket skruttungen tyckte var spännande.



På promenad i blåbärsskogen


Ellie
kom på att det smakade gott att äta bären. Hon satte sig i en blåbärsbuske och åt och åt tills det tog slut sen skrek hon och jag fick flytta henne till nästa buske. Siri och jag gjorde ett tappert försök att fylla hinken men bären är så små och det tar tid att plocka för hand....



En liten skål fick vi ihop, räcker kanske till att baka muffins eller något annat gott....


Siri
var så upp i bärplockningen att hon inte märkte att hon var kissnödig, plötsligt skriker hon "mamma, jag måste kissa nu!!!" Av med regbyxorna svarar jag. "Men mamma, jag kissar nu!" Jaja, det var bara till att åka hem igen och vara nöjda med de fynd vi gjort. Siri försökte på vägen hem få det till att det var mitt fel att hon kissade ner sig.... hmmmm, vet inte riktigt hur hon tänkte där men visst kunde jag frågat henne några fler gånger om hon behövde. Nu ska jag se om jag hittar något bra recept och kolla efter vad vi har för ingredienser hemma.

Kram


Ösregn....

....hela dagen. Vad göra? Vi hade inte lust att hänga i lekparken direkt eller åka till A6 eller Ikea som säkert många passade på att göra i det trista vädret. Nej vi softade hemma hela förmiddagen sen gick vi den korta promenaden till Kaffe Pause och mötte upp Becca med familj. Barnen älskar att gå dit. Pannkakor eller pastasallad o kanske något gott till efterrätt (det skippade vi dock idag då pannkakor med sylt är tillräckligt....) Det bästa är att det finns en "barnhörna" med lekhus, rutschkana, barntv och mycket mer.



Haha, nu blir nog Crille glad över den här bilden. Han pratar med Micke samtidigt som jag tar kort, därav minen.




Busungen satte sig i fönstret


Tjejerna lekte loss. Vi vuxna kunde prata med varandra och regnet öste ner. Vi blev kvar några timmar. På vägen hem var det bara att fundera ut vad vi skulle ha till middag. Vi har inte storhandlat på evigheter. Tycker egentligen inte om att planera middagar i butiken.

Crille skulle iväg på kvällens träningspass. Ellie sov ett riktigt sent sovpass. Jag väckte henne kvart i fem, inte så bra men jag tror inte hon klarat sig till kvällen utan lite sömn. Tjejerna och jag myste en stund i soffan med en Labanfilm . Även middagen blev sent som allt annat.



Tacodinner ikväll. 


Siri är inne i en gnällperiod för tillfället som tar så mycket energi från oss alla. Hon är extremt dålig på att lyssna, vägrar acceptera ett nej och hänger totalt upp sig på vad hon tänkt. Jag hoppas verkligen att detta snart är över för just nu är det bråk flera gånger dagligen angående allt från hårborstning till att få göra olika saker. Tålamodet tar slut och vissa gånger får vi bara lämna henne skrikandes för det går inte att nå fram. Efter en stund brukar hon lugnat sig och har vi tur lyssnar hon på oss.

Ikväll somnade älsklingarna åtmistonde sött utan minsta pip.

Jag ska snart krypa i säng också!

Natt,natt

.


Mycket fix denna lördag...

Igår gick dagen i ett. Då vi tagit det rejält lugnt i fredags eftersom både tjejerna och vi vuxna var trötta efter utflykten fick vi desto mer att stå i igår. Crille tog med båda barnen till Konsum medans jag började den roliga saneringen av hemmet. Kändes som det totalt förfallit här hemma. Jag var långt ifrån färdig när de handlat klart. Familjen drog iväg igen till återvinningen först sen biltema för att försöka fixa ena däcket på Siris cykel, de var på Intersport också..... mina älsklingar for omkring och fixade massa småärenden hela förmiddagen. Jag fick göra avbrott i städningen för lunch. Tidig eftermiddag var jag äntligen klar.... då var det ordning o reda överallt, dammat, dammsugit o alla golv var moppade, speglar putsade. Äntligen fräscht!!!

Siri och jag passade på att varva ner en stund när lillasyster sov. Skruttungen pärlade och jag tog en dusch i lugn o ro.

När Ellie sovit färdigt var det redan dags för mellis. När vi mumsat klart begav vi oss till Stadsparksvallen för att se Södra (förlora) mot Falkenberg. Trist men ändå kul att vi hade möjlighet att se Crille spela, sker inte så ofta då matcherna ofta är på dumma tider....



Ellie var inte intresserad av matchen utan sprang mest omkring. När hon fick smaka Siris choklad kunde jag se några sammanhängande minuter.




Siri tycker det är spännande att titta på "pappas lag" men undrade varför de förlorade.....


Efter den tråkiga förlusten skyndade vi oss hem. Siri var gnällig och trött.... känns som det hör till vardagen nu för tiden. Vi skulle ha middagsgäster. Då barnen redan var hungriga fick de äta rester direkt när vi kom hem. DEt är sällan vi gör så men den här gången kändes det som ett genidrag. Tjejerna blev pigga o glada. Jag kunde fixa maten utan stress. Testade ett nytt recept, Sommarsallad, gott fräscht med kräftstjärtar, grön sparris, avocado,röd quinoa m.m.

Daniel och Josefin kom och blev genast satta i arbete. haha. Josefin hjlpte mej med middagen. Daniel underhöll barnen. Crille fixade med dukning, ljus o vin.



Båda tjejerna ville mysa med Daniel.


Vi hade en mycket trevlig kväll. Barnen somnade utan gnäll. Vi vuxna åt den goda middagen, drack lite vin och avslutade med en godisskål och sällskapsspel i soffan.

Imorse fick vi alla sovmorgon. Det kanske har vänt nu i samband med vädret.... Siri vaknade vid 9 och Ellie strax efter. Precis vad vi behövde då det blev lite senare än vanligt igår. Nu öser regnet ner, vi har inga planer för dagen. Kanske tar en sväng till simhallen eller stannar vi inne och myser dagen lång!!

Kram


Humor på låg nivå....

När vi åkte bil härom dagen var tjejerna rejält gnälliga tills någon (läs Siri) kom på att säga "bajskorv" och lillasyster lärde sig ett nytt ord.....



Vi blev ganska förvånade när vi sen upptäckte att Ellie gjort nr 2, stackars barn vilka föräldrar hon har som inte fattar någonting.

När vi ändå pratar om toalettbestyr.... igår satt Ellie på pottan och kissade för första gången. Hon var så nöjd, reste sig upp, tittade, satte sig igen och kissade lite till, torkade sig och tvättade händerna. Ingen liten bebis längre....

Kram


Hujedamej.....

....kan beskriva gårdagen. Vi svettades, trängdes,åt,skrattade,sprang efter barn,köade och roade oss kungligt :)

Astrid Lindgrens Värld har något för alla åldrar med barnasinne. Siris favorit är fortfarande Pippi. När jag frågade henne vad som var roligast svarade hon "Att se på sjörövarteatern och leka i Pippis hus" Jag förstår henne, jag tyckte det nya Villavillekulla var storslaget. När teatern spelades upp fanns sjörövarskeppet på plats, det dansades, sjöngs och på slutet seglade skeppet iväg. Nackdelen var mängden av människor, vi försökte undvika och gå en "avig" runda men det hjälpte inte. Frampå sena eftermiddagen började det dock lätta upp. Vi gick tillbaka till Villavillakulla strax innan stängning då gick det busa runt i huset. Siri var lite besviken att hon inte fick prata med Pippi men annars var tjejerna helnöjda!



Alla ville rida på Lilla Gubben. Hästen var hög så Micke fick både lyfta upp och hålla ordning på tjejerna.



Här bor Pippi..... Ellie tyckte det var fantastiskt med en så stor lekstuga




Siri och Lova klättrade i Pippis sockerdricksträd




Ellie flyttade in i Tant Bergs hus

Bråkmakargatan var det full rulle. Ellie vaknade till (inte för att hon sovit innan, hon hade bara varit gnällig och inte riktigt förstått  det roliga med alla små hus) Det sprangs ut och in, upp och ner. Jag jagade lilla trollungen, hon gömde sig längst in eller längst upp så svetten rann i mammans panna. Puh, det var en pärs men huvudsaken att barnen har roligt!!!



Siri lekte i konditoriet på Bråkmakargatan. Visst ser de små låtsas kakorna goda ut?!




Becca på besök i "Lilla Kalmar"




Lova och Siri provade att pumpa vatten från brunnen i Katthult.




Siri gjorde som Emil och kröp på plankan mellan husen.




Crille hjälpte Siri prova slipstenen, Ellie vill också gärna vara med




En glass i skuggan. Micke "barnens favorit". Ellie gick efter honom hela dagen. (Just nu är det Siris tur, han hämtade upp henne för en sväng till lekparken medans Ellie sover)

Jag tror vi var runt hela parken. Vi avslutade med ett besök i presentaffären. Där fanns en hel del men Siri och Lova fick välja varsin sak. (Ellie bryr sig inte så mycket om just de sakerna så jag tyckte det var onödigt) Siri köpte pärlplattor med motiv att göra Pippi , Herr Nilsson och Lilla Gubben. Jag får nog hjälpa till lite men det kan bli ett kul minne att hänga på väggen.

På hemvägen stannade vi till i "riktiga" Bullerbyn. Siri och Ellie hade somnat i bilen men Becca, Lova och jag kikade runt. Vi var på höskullen men jag vågade inte hoppa i höet, hihi.



Lova undrade var Bullerbybarnen var.


Vi gick i Astrids fotspår hela dagen. Sista stopp var Mariannelund. Mat i magen på en uteservering med allsång på torget fick avsluta en lång dag. Trötta smutsiga barn och vuxna åkte hemåt i solnedgången.

Kram 
..


Ensam på stranden....

I förmiddags packade tjejerna och jag in oss i bilen och körde till Axamo. Vi var relativt tidiga. Stranden var ännu ganska öde. Ett par morgonpigga pensionärer och en och annan barnfamilj var de enda på plats och så vi förstås. Den ensamma mamman med två små vildingar. Jag har dragit mej för att ta med mej båda till stranden själv. De älskar att bada och är helvilda. Jag vet inte hur mycket vatten Ellie svalde när hon slängde sig handlöst ut i sjön och försökte simma med armpuffarna. Siri har mer vana och vett, hon stänger åtminstonde munnen när hon doppar huvudet under vattnet.



Ellie blev trött och kall och fick mysa med mamman




Stora älsklingen hann också bli nöjd med förmiddagens dopp.


Vi var hemma igen innan lunch. 10 minuter i bilen, ändå somnade båda sött. Ellie sover än. Jag ska ta tag i att skriva handlingslista så vi kan handla ikväll. Imorgon bär det av till Astrid Lindgrens Värld, något måste vi ha att stoppa i picnickorgen....

Kram


Fast i min bok.....

Vi lever lugna lata dagar. Jönköping känns ganska öde mitt i sommaren. Jag har börjat läsa böcker igen, det går i perioder. Antingen läser jag inte alls eller sträckläser jag flera böcker i rad. Just nu (i brist på annat) har jag fastnat i "tantsnuskträsket", haha. Jag hade läst ut den bok jag tog med till föräldrarhemmet och började i "Spegelbilder" skriven av Danielle Steel. Jag kan säga att mina förväntningar var inte höga men nu är jag fast, jag måste bara veta hur det går för tvillingsystrarna....

I förmiddags följde Siri med Micke och Lova till Axamo för att bada. Fantastiskt trevligt initiativ. Tjejerna hade varit så duktiga. Simmat med sina armpuffar, varit kompisar hela tiden och lyssnat på Micke. Jag stannade hemma med Ellie. Hon blev som vanligt trött redan tidig förmiddag så det passade perfekt att storasyster fick följa med sin bästis. (Jag kunde i lugn och ro lägga mej på soffan med min bok)




Sötaste badtjejerna!!!




Jag kan tänka mej att andra på stranden trodde Micke hade med sig tvillingtjejer, så lika på den här bilden.

I eftermiddag har jag och tjejerna varit ett par timmar i lekparken annars har det inte hänt något särskilt.... Crille har åkt till Göteborg. Match ikväll som pågår för fullt just nu. Hoppas, hoppas på 3 poäng!!! Själv ska jag sätta mej på balkongen och sjunka in i min bok.

Njut sommarkvällen!!!


En helg på Öland

Så kom då den efterlängtade åskskuren som skulle lätta upp luften. På lördagsmorgon spöregnade det och blixtrarna ven runt om träden. Nä riktigt så farligt var det inte men tillräckligt nära så jag kunde se blixten. Det som irriterade mej var att i lördags skulle vi åka till Öland då ville jag ha sol. Regna och åska kunde det göra en annan dag.

Crille kom och vi drog vidare till kusinerna. Trots mulet väder blev det grillning men vi åt inomhus. Barnen hade "vattenballongskrig" på tomten istället för bad i havet säkert lika uppskattat. Farmor tittade in med Kaxa, Ellies favorithund. (Fast efter den här helgen undrar jag om lilla trollungen ska bli vetrinär eller hundskötare eller driva kattpensionat för hon verkar vara lika förtjust i alla djur.....



Ellie har stängt in sig själv och Abbe i hundburen.


Glass i stora lass har det blivit.... lite vin och en drink till de vuxna. Kvällen gick fort med pigga barn som var uppe  lika länge som de äldre.... inte lika pigga dagen efter. Vi ses tyvärr inte så ofta som vi skulle vilja då har jag inte hjärta att avbryta och vara moraltant. Det var bara att bita ihop i söndags när tjejerna gnällde i stort sett hela dagen. 




"Mamma, Kaxa är som en dammsugare.... när jag tappar glass så sluuuurp suger hon upp den" 




Så här gör trollungar!!!




Äntligen fick vi träffa kusinerna.


I söndags blev det en mellandag.... ganska fint med soldis som blev sol med stackmoln. Vi åkte till stranden. Det finns ett antal ställen att välja på. Först tog vi oss till en helt öde strand, tyvärr var botten inte fin där och Siri  ville leka med andra barn. (kusinerna var inte med) Det fick bli Saxnäs istället. Camping med lekplatser,affär och alla möjliga bekvämligheter. Passade bra då det blåste för kallt för att bara bada hela tiden.



Med ölandsbron i bakgrunden. Vi hade en skön dag på stranden, på grund av lite sämre väder var det ganska lite folk som badade även om det var varmt i vattnet.





Efter några timmars bad, lek (och gnäll....) packade vi ihop oss och körde hem till farmor och farfar. Där bjöds på middag innan det var dags för oss att köra tillbaka till Jönköping.




Siri provkörde farfars moppe med pappa


En helg går fort. Nu är vi tillbaka i vardagen igen. Jag ska packa upp, handla och sen får vi bege oss ut en sväng.

Kram


Lat fredag.....

Det är fortfarande lika hett och jag vågar inte låta Siri bada riktigt än. Jag tror inte hon lider så mycket utan hittar på annat att sysselsätta sig med. Jag hade däremot gärna varit på stranden i värmen.....

Morbror Magnus är en klar favorit hos tjejerna. Han är med på det mesta som tjejerna hittar på. De smilar upp sig, drar honom i handen och hittar på något bus som han inte har hjärta att säga nej till. (Inte undra på att han är poppis, tänk att slippa alla motsägningar hela tiden...)

Idag har vi en riktigt lat fredag. Förmiddagen gick åt till några lätta konflikter.En promenad till torghandlaren där tjejerna åt färska jordgubbar annars höll vi oss hemma. I eftermiddag åkte Siri med morfar och Magnus till bibblan. Jag passade på att ha lite telefontid.... bokade helgens planer. Crille kommer imorgon så då kör vi till Öland. Hälsar på kusinerna, grillar och badar innan det bär av hem till Jönköping på söndag kväll. 



Ellie myser gärna med morbror.


Ha det gott!  


Förmiddagsdate...

Vid 5 i morse bestämde Ellie att det var morgon. Någon halvtimme senare hade hon även lyckats väcka storasyster. Tur för mej går morfar upp och tar hand om gullungarna. Han fixar barntv och frukost medans jag lägger mej i sängen igen. Idag lyckades jag somna om och vaknade inte förrän 8.30. Fick plötsligt lite bråttom då vi bokat förmiddagsdate med min barndomskompis Lisa och hennes tjejer Saga och Hilma.



Ellie var stormförtjust när det kom en liten bebis på besök.




Hilma var tålig och skrattade gott åt uppmärksamheten.




Saga och Siri börjar komma igång i leken efter en stund märkte vi inte ens av tjejerna.




Söta Saga håller i traktorn medans....




....Siri tankar och lagar den på verkstaden.


Vi fick en skön förmiddag. Mormor servade med äppelkaka. Vi fikade på altanen. De stora tjejerna var rejält leksugna. Mammorna kunde prata ostört. Småsystrarna somnade båda två efter en stunds lek.

Nu är det dags för service igen..... lunchen väntar på bordet.

(Siris bett är mycket bättre idag, lite asolspritstvätt och clarityn några dagar till så ska det nog ordna sig helt)

Kram


Vilken modig tjej!!!!

Siri sa inte ett pip när sköterskan petade bort sårskorpan på det mest inflammerade myggbettet. Det andra, tredje och även det fjärde inga problem. Såren tvättades rena med asolsprit, fortfarande en tapper liten tjej. Asolomslag och bandage lades på. Jag var så stolt över skruttungen att hon förstod hur viktigt detta var. När sköterskan började peta på det femte utslaget tyckte hon dock att det räckte. DEt gjorde det också i nuläget. Vi fick träffa doktorn som skrev ut flytande Claretyn så kanske lilla älsklingen slipper reagera på nya bett och klia sönder sig ännu mer.

Efter en dryg timme på vårdcentralen lovade jag Siri att få köpa en tidning i affären. "Mamma, du lovade att vi skulle leka först" En sväng till lekparken i värmen med bandage om benet sen vidare att handla. Skruttungen valde SvampBob fyrkant, tror inte hon gillar honom men det skickades med ett par simglasögon och det står högt på önskelistan :) Stackarn, vet inte när jag vågar låta henne bada igen....

När vi kom hem tog hon sin medicin utan att trilskas. Vilken duktig tjej!! Hon som aldrig brukar ta någonting frivilligt när hon är sjuk.



Bandage om benet och nya tidningen innan skruttungen slocknade sött.


Det ser kanske inte så illa ut men Siri har ca 20 bett fördelade från fötterna till ansiktet. De flesta centirmeterstora och sönderkillade. Jag hoppas verkligen att hon får sova gott inatt utan nya oinbjudna gäster. (Jag och Ellie sover i samma rum.... lillasyster har inte ett enda utslag, jag har högst 2-3 små röda prickar som knappt killar.)

Kram


Allergisk eller något annat???

Siris utslag blir bara värre och värre, ser väldigt mysko ut..... Igår kväll besökte vi grannen som är sjuksköterska, hon tvekade på om det verkligen var myggbett. Om det är det är skruttungen allergisk. Grannen rekomenderade oss att ringa vårdcentralen så snart de öppnat. I eftermiddag har vi tid. Stackars Siri har varit så duktig och försökt att inte klia men ändå varas utslagen och blir infekterade, kanske svinkoppor börjar jag fundera på.....Vi får se, senare idag får vi förhoppningsvis veta. Hon är pigg och glad ändå min stora lilla tjej.



Mellanmål på stranden igår, nu kanske det inte blir mer bad för skruttungen på ett tag.....


Kram


Potatisplockning, sol och bad.....

Det är hutlöst varmt här i småland, över 30 grader i flera dagar. Idag väntas det komma in ett hejdundrande åskväder men än så länge strålar solen.

I förmiddags höll vi oss på mormor och morfars tomt. Siri hjälpte till med både potatisplockning och att göra rabarberpaj. Vi väntade besök av farmor, då skulle det bjudas på god lunch med efterrätt :)



Finns det några potatisar i landet???




Jodå, här var det gott om knölar!!


Farmor
följde med mej och tjejerna till närmsta sjö, Loafallet. Vi badade hela eftermiddagen i det varma vattnet. Siri hoppade från bryggan och simmade med armpuffarna som en liten fisk i vattnet. Ellie gillade också att bada, inte heller hon är det minsta rädd.

Vi dukade upp mellanmål i skuggan. Tänk vad man plötsligt blir hungrig efter att svalkat sig i sjön....



Gott med macka på en filt i gräset.




Farmor är minsann långt ifrån badkruka.


Tyvärr har Siri fått massor med myggbett som hon killar på. De börjar se lätt infekterade ut så jag ska försöka tvätta av dem ett par gånger om dagen sen ta över sprayplåster. Jag tror även att jag blir på att smörja henna med myggmedel på natten. DEt är inte speciellt mycket mygg men hon verkar inte tåla dem, stackarn!!!

Dags att ta tag i kvällsmat och trötta barn.

Kram


Student till hösten

Så blir jag student till hösten. Har hela tiden räknat med att jag ska bli antagen men man vet aldrig.... idag kom antagningsbeskedet från högskolan. Mitt första val lärarutbildningen med inriktning mot förskola/förskoleklass har jag nu tackat ja till. Det känns otroligt pirrigt att bli student "på gamla" dar. En klapp på axeln och grattis till mej!!!

Kram


Ronneby Brunn Spa

Mr Persson och jag har lyxat till det med ett dygn på Ronneby Brunn Spa. Barnfritt.... iaf från våra egna charmtroll. Vi är helnöjda!! Hämtat ny energi. Kunnat prata med varandra utan att bli avbrutna hela tiden. Badat, slappat, solat, läst en bok i lugn och ro, ätit gott sittandes ner med en öl till. Då tittade vi bort mot barnfamiljerna och satte oss så lågnt därifrån som möjligt. Ändå.....saknade vi våra små och kände att de hade älskat att vara med. Det får bli nästa gång!!

Någon spabehandling blev det inte men ett snabbt bad i bubbelpoolen innan vi gav oss ut i solen igen.

Vi lyckades pricka in Tosiga bonnadan, ett stort jippo i stan. Ett kort besök räckte för oss men det var skönt med en kvällspromenad som avslutades med en titt på solnedgången i Brunnsparken.



Skål!! Öl till grillbuffén smakade bättre än maten....som var okej men kunde varit bättre.




Det viktigaste var att Mr Persson och jag skulle få egentid inte vad vi hittade på. Härligt att få ägna varandra full uppmärksamhet.


Ha det gott i värmen!!


Akutbesök hos tandläkaren



Lilla trollungen lever ofta farligt.....


Idag tog det nog priset med "småolyckor" på en och samma dag. I förmiddags blev Siri sur när lilla syster och hon ville ha samma gunga. Storasyster hoppade av lite vårdslöst och däckgungan åkte rakt på Ellie. Några bloddroppar kom från läppen och stora krokodiltårar rann nerför kinderna på en upprörd liten trollunge.

I eftermiddags var det dags igen. Jag hade precis vikt ihop sista tvätten. En tom blå Ikeapåse låg därför kvar på golvet (brukar ha den att bära upp allt från tvättstugan). Ellie satte sig i påsen, varpå Siri också vill leka med den. Jag hinner bara säga "lek inte med påsen" innan Siri lyfter den med lilla syster i, som tappar balansen och åker med huvudet före ner i golvet. Aj,aj,aj..... nu ser jag att hon slagit sig i munnen. Blodet rinner, tänderna sitter kvar men det är ett hack i tandköttet precis under överläppen. Det slutar blöda ganska snart och jag är ganska säker på att tänderna är okej men jag ringer tandläkaren för säkerhets skull. "kan ni vara här på 10 minuter?" Visst har vi nära men 10 minuter med två upprörda barn..... Just idag var jag extra glad för syskonvagnen. 15 minuter senare var vi på folktandvården. Jag fick lägga mej i stolen med Ellie i knät, hon grät och skrek men de lyckades se att inget var löst eller någon flisa borta. Skönt!! Nu är det dokumenterat om det skulle bli någon inflammation eller skada som uppdagas senare. Siri satt hela tiden tyst och stilla på en stol, hon insåg allvaret i situationen. När vi var klara fick storasyster välja något i "skattkistan", en fin liten ring med ett hjärtan pryder nu hennes finger :) Ellie däremot ville inte bli mutad, hon tog ett litet plastlejon och kastade det på golvet.

Nu har jag äntligen packat klart. Tog i stort sett hela eftermiddagen med alla avbrott. Tänk om jag varit själv utan barnen hemma.... då hade jag varit klar på någon timme.

Ha det gott!!


Packa,packa,packa....

Hemma hos oss gäller tvätt och packa dagen lång. Imorgon beger vi oss till mina hemtrakter. Föräldrar och bror väntar. Siri längtar efter dem alla!! Bland det bästa är att det finns trädgård med möjlighet att gå ut själv. Helt fantastiskt enligt skruttungen. Den lilla plastpoolen är beordrad att vara påfylld innan vi anländer. Jag tror att vi har ett par badsugna tjejer efter ett par timmar i bilen....



En sväng till lekparken under tiden tvätten blev färdig. Siri klättrar, hänger och går balansgång. Kanske dags att börja på gymnastik till hösten.....




Ellie gungar och gungar.... och spanar på sopbilen.


Jag och Mr Persson ska på en liten "get away" i helgen. Bo på hotell, äta gott, mysa och sova. Haha, tänk att behöva ta in på hotell för att ta det lugnt. Jag trodde aldrig jag skulle fråga om det var nattklubb i syfte att jag inte ville ha partaj. Har jag blivit så gammal???

Kram


Stora tjejen!!!



Änglahår efter flätan som höll i 2 dygn.


Inatt bestämde Siri sig för att sova hela natten i sin säng. Hon kom upp en vända för att kissa men gick tillbaka in på tjejernas rum och somnade snabbt om. Vid klockan 07.30 öppnades dörren. Hon hade tagit en liten sovmorgon :)

Tyvärr var det bara skruttungen som var Törnrosa.... Ellie vaknade strax efter 5 och vägrade somna om. Vi är glada för det lilla. Nattsömnen blir så mycket bättre utan barn i sängen, helst nu i värmen.

Ha en fin dag!!


måndag....

Idag vaknade vi till en planlös måndag. Helt ok efter en helg full av aktiviteter. Jag var kluven till om det skulle bli ett par timmar på stranden när Crille slutat jobbet..... vi kom fram till att ta en paus och hoppas att vädret håller i sig.

Jag och älsklingarna promenerade till "ankdammen". Alla gick för egen maskin. Ellie är så nöjd när hon spatserar iväg med sin lilla gröna gräsklippare, då kan hon gå långt. Frågan är bara om hon går åt samma håll som mamman vill.... Fåglarna matades och vi gick vidare till lekparken. Vi hade lite löst pratat om en playdate med grannarna och till Siris stora lycka dök de upp en stund senare. Då är skruttungen "stor tjej" , springer iväg med Julia (som blir 6år till hösten) klättrar på klätterställningen, gungar och kan ta fart själv. Vi hade en trevlig förmiddag men tiden går fort när man har roligt.... Crille skulle komma hem på lunch och vi blev sena som vanligt. "jag ska bara" " Kan inte vi också fika här?" önskningar och frågor som bidrog till att den lilla biten hem plötsligt kändes väldigt lång.

Vi tog oss iaf hemåt tillsist och maten stod på bordet strax efter 12. Hungriga barn och vuxna kalasade på lax och nypotatis.

Crille cyklade tillbaka för några till timmars jobb. Vi tog siesta inomhus. Ellie sov ett par timmar. Siri lånade datorn en stund. Hon börjar kunna mer och mer själv, behärskar musen okej. Jag drack kaffe i lugn och ro innan det var dags att fixa i ordning det vanliga plocket.

När lilla trollungen sovit färdigt packade vi in oss i bilen för att hämta upp Mr Persson i stan. A6 var målet. Jag behövde en ny mobil. Råkade få vatten i den gamla.... Efter alla år som Ericsson anhängare har jag bytt till Nokia. Ingen aning om jag blir nöjd men nu är det gjort.

Vi tänkte också shoppa lite sommarkläder i värmen :) Påminn mej nästa gång att det är näst intill omöjligt att koncentrera sig på att hitta något samtidigt som två vilda barn gömmer sig under kläderna på ställningarna. Det är ett under att jag kom hem med en sommarklänning och att Crille lyckades hitta ett par shorts.

När vi kom hem igen var det bara att köra på med middags och kvällsracet. Hos oss funkar det tyvärr inte att ha tjejerna vakna längre om kvällarna. De vaknar (läs Ellie) mellan 6 halv 7 ändå sen blir dagen fylld av gnäll.




Kram

  


Helgen i bilder...

Vi har verkligen fått en bra start på Julimånad. Temperaturen ligger runt 30 grader, inte illa. Jag minns knappt när det senast var en så här varm sommar..... Hoppas det håller i sig!!! (Eller.... det behöver inte vara 30 grader men härlig sommarvärme)

Tänkte bara visa några bilder från helgen :)



Lek med vattenpistol roade tjejerna i fredagskväll.







"Mamma, jag ska plocka blommor till dej"




I lördags var vi på Brunstorpsbadet. Härligt men mycket folk. (Ellie den lilla på kanten i rosa och hatt, Siri står på kanten med armpuffar o badring, Mr persson håller koll i vattnet och jag håller i kameran )




Älsklingarna svalkade sig med glass.




I morse fick jag göra en utåtbakad fläta på skruttungen. Hon har fått så långt hår att det blir varmt när det är utsläppt.




Idag har vi badat och lekt vid Axamo.




Ellie tycker det är kul med sand.


Just nu är tjejerna och jag inne och svalkar oss. Mr Persson är på träning, helt sjukt att lägga en träning mitt på eftermiddagen när det är så hett. Stor risk för värmeslag och imorgon är det match. (Crille är dock avstängd)

Ha det gott i värmen!!


Mmmmmm, det är härligt!!

Jag njuter sommaren för fullt. Klarblå himmel, strålande sol. Tyvärr ligger vi inte på stranden och latar oss som var det viktigaste förr. Som yngre jobbade jag hårt på solbrännan som var ganska svår att skaffa då jag är ljus i hyn. Nu njuter jag istället av att slippa klä på mej och barnen flera lager kläder varje gång vi går ut. Det räcker för mej sen om jag blir något litet solbränd på kuppen så gör det inget men den där tiden stekandes i solstolen existerar inte just nu.

Igår var det lek och aktiviteter för tjejerna hela dagen. Avslutning på "babysången". Vi gick dit med Becca, Lova och Saga. Tjejerna gillat verkligen att vara där. Ellie är så söt när hon följer med i alla rörelserna till sångerna, ibland blir det rätt och ibland är hon snäppet efter. Tyvärr avslutades förmiddagen med ett missöde. Siri kissade ner sig för första gången på evigheter. Hon höll sig så länge att hon inte hann få av sig kjolen utan kissade på golvet inne på toaletten. Är inte det typiskt den åldern? De börjar bli så säkra på att de kan hålla sig att det sker olyckor för den saken skull. Ingen fara skedd mer än att vi inte hade några extrakläder med. Jag fick trycka på henne Ellies små shorts i st 86. Stackars Siri de skavde nog.

Kompisarna följde med hem. Jag lagade köttfärslimpa och nypotatis. Tyckte jag tog till rejält men alla var hungriga. Ellie som inte gillar potatis åt 4 st. Allt gick åt. Tur Becca hade med sig en fantastiskt god hallon och chokladpaj till efterrätt :)

Det blev en heldag med vännerna. Vi följde med ut en stund och lekte "alla mina små kycklingar" "hunden o benet" blåste såpbubblor och gungade. (Jag gör inget annat än leker hela dagarna, känns det som) När de andra gick hem tog tjejerna och jag en promenad. Vi gick till en nyöppnad barnbutik som hade rea, jagtrodde för en kort sekund att jag kunde titta och handla..... men icke när lilla trollungen är med. Hon drog fram den ena leksaken efter den andra. Om jag lyfte på ett plagg hade hon hunnit smita iväg och dra fram något nytt. Nähä det får bli en annan dag.....

Jag tröttnade och ägnade mej åt nätshopping istället

Idag har vi gjort ännu ett besök i lekparken.... nu är vi inne, väntar på Mr Persson. Tänkte ta tjuren vid hornen och storhandla sen när Ellie sovit klart.

Idag var det en liten artikel i JP om den nya lekparken vid Kålgåren. Vem har hamnat på bild om inte Fröken Karlsson och skruttungen. Jag som trodde jag passade mej för kameran och gick ur bild men icke. Det blev ingen första sida och det är jag mycket nöjd med!!!



busungarna

Ha det gott!