Vad var det nu Anna Anka sa?

I julas såg jag en glimt av något program där Anna Anka tyckte att varje kvinna borde göra ansiktsbehandling eller något annat för sin egen skull. Jag kommer inte direkt ihåg hur hon utryckte sig men i slutändan var hennes julklappstips till alla män att ge bort någon form av behandling till sin käraste ♥ När jag på julafton öppnade mina julklappar fick jag mycket riktigt en ansiktsbehandling med massage av Crille. Må tro att jag skrattade för jag trodde Mr Persson lyssnat på Ankas råd. (så var dock inte fallet hävdar Persson.....)

I förmiddags tog jag mej i kragen och nyttjade min egentid till max. Det höll på att gå åt skogen.... skulle möta upp Crille på stan så han kunde ta hand om tjejerna. Ingen Mr Persson på kontoret, ingen på mobilen. Klockan började närma sig min behandlingstid. Något stressad drar jag med mej älsklingarna till Hudoteket upp för alla trappor, där jag absolut inte kom in med vagnen. Något försenad med andan i halsen och huvudet i spinn är jag äntligen där. Crille ringer och talar om att han är på väg. Jag fräser lite irriterad "just en snygg start på avstressande behandling". När jag sen ligger där och blir masserad i ansiktet på axlar och nacken, blir insmord med mjukgörande mask och några geléaktiga saker på ögonen, får ögonbrynen plockade och blir allmänt ompysslad känner jag mej helt avslappnad. Jag kunde varit kvar där på britsen några timmar....all stress är som bortblåst. Det här kan jag helt klart tänka mej att göra om!!!

På tal om stress.... det är marknad i stan. Massor med människor överallt. Vi skulle äta lunch, lite av ett projekt en dag som denna. Vi träffade Becca med sina tjejer och åt tillsammans på Twin. Gick trots lång kö snabbt och smidigt. Mr Persson var tvungen att gå tillbaka till kontoret en sväng. Vi andra packade ihop oss och gick till tivolit. En karusell var Lova och Siri lovade. 



Tjejerna enades om att åka safaribil

Siri hann göra en hel del som marknaden erbjöd....karusell åktes, ballong och klubba inhandlades och hon red på en ponny. Jag handlade en kavaj att ha över klänningen till morgondagens bröllop, Crille fick tag i matchande slips. (Vi var dock inne i de vanliga affärerna) Nu kommer mormor och morfar, det bli en lugn kväll för alla utom Mr Persson som spelar match mot Öster. Även kvällens match tv-sänds så vi ser den i soffan. Heja,heja!!!

Kram  


Kontraströntgen

Idag hade jag tid på Ryhov för kontraströntgen av min mage. Jag räknar med att det ser bra ut men alltid skönt med en extra koll. Undersökningen börjar med att dricka 1 liter vätska under 2 timmar. Jag hade med mej en bok "Flyga Drake" så själva drickandet och tiden var lätt avklarat. Problemen började däremot när de skulle sätta nålen så kontrastmedlet kunde sprutas in i kroppen. Jag vet sen innan att jag är svårstucken men idag slog det nya rekord. Första sköterskan stack mej 2 gånger i samma armveck, andra sköterskan en gång i andra armen innan hon kallade på en narkossköterska. Då blev jag utskickad i väntrummet igen.... när narkossköterskan kom stack hon en gång i handleden, en gång på handryggen för att tillslut sätta fast nålen i foten. Aj,aj,aj kan jag säga. Allt detta stickande och letande efter blodkärl fördröjde undersökningen en timme. Jag har varit på sjukhuset sen 10.30 och kom därifrån strax före 14.30. Har inte hunnit med så mycket annat idag......

Ett snabbstopp på A6, snabbt in på Lindex för att handla strumpbyxor snabbt ut igen. Hem och ta hand om vardagssysslorna. Just nu dammsuger Crille. Siri leker uppe hos grannarna men jag ska strax gå upp och hämta henne. Läggdags för älsklingarna. Får se om skruttungen somnar hon tog en powernap i bilen i eftermiddags kan vara förödande för nattsömnen.....

Idag fick jag en fantastisk fin tidig morsdaggåva.....



"Grattis på morsdag" från Siri

Visst är jag mej lik.... knallblå ögon, rufsigt hår och glittrig tröja klädd för fest :)

Ha en fin kväll!!


Strandpromenad gånger två

När jag vaknade i morse  till en  ny dag utan måsten och planer, kände jag att det var skönt!! Jag har tagit dagen som den kom. Gjort vad som passat. Vi blev till en början lite sena till förskolan. Inga problem, Siri cyklade i lugn takt med många stopp. Vi kom fram lagom till frukstund och födelsedagsfirande av en av kompisarna på avdelningen. Ellie traskade med in, smet upp på en pall vid bordet och knep till sig en frukt när fatet passerade. När aktiviteterna började tog jag och lilla trollungen strandpromenaden hemåt. Lite extra motion åtminstonde. Halvvägs hem sover älsklingen.....hmmm,hade inte lust att vara ute hela förmiddagen. Det finns ingen bra plats att ställa vagnen utomhus hos oss, utan jag får bära upp henne i lägenheten och hoppas att hon somnar om i sängen. Idag gick det vägen och den lilla tröttisen sov 2 timmar till.

Under tiden Ellie  sov, hann jag en hel del.... en lång dusch, riktig vardagslyx!! Måla naglarna. Fixa i ordning i köket. Bädda sängarna, vika in all tvätt, titta på tv och slappa några minuter på soffan. Jag tycker jag använde tiden väl :)

Crille som numera dubbelarbetar kom inte hem för lunch utan trollisen och jag fick själva kalasade på rester sen gårdagen. På tal om Mr Persson.... Södra vann mot Hammarby igår. 3 viktiga poäng. Framför allt betyder det en pigg och glad sambo ♥ 

En förmiddag går fort och snart var det dags att hämta Siri. Som oftast hade jag packat med mellanmål men idag tänkte jag att vi skippar lekparken. 15 grader och sol brukar betyda smockat med folk i närmsta parken. Nähä tänkte jag vi tar strandpromenaden igen. Kollar båtarna, kasta sten i vattnet och gräver i sanden....



Stor och liten....




Ellie vill göra allt som storasyster gör.

Vår lilla extrasväng tog ett par timmar. Siri körde tre-hjuling, tar sin tid och kräver en hel del tålamod. Väl hemma var vi ganska trötta hela gänget. Jag lyckades ta en kopp kaffe, en tidning och 10 minuter i soffan när tjejerna byggde duplo. Ellie har börjat att förstå hur bitarna sätts ihop men mest antingen hjälper eller ställer hon till det för storasyster.

Crille kom hem något sen till middagen. Långa dagar nu.... strax före 8 åker han och är hemma runt 18-tiden. (jag vet att många har det så och jag klagar inte) det trista är att sen tillkommer alla matchdagar och helgträningar det är där det blir annorlunda mot de flesta andra familjer. Nu har vi iaf njutit av en god middag tillsammans. han har duschat tjejerna och läst godnattsaga för dem. Härligt att hela familjen både kan äta frukost och middag tillsammans de flesta dagarna i veckan ♥ Så hade vi det inte förrut när träningarna låg senare på kvällen.

Hoppas ni också haft en skön onsdag!!


Nya sommarskor

 
Daisy - Silver

Sandaler från Vincent shoestore shoppades idag


Siri
valde först ett par söta prickiga tygskor men jag ville hellre att hon skulle välja en skinnsko. Tillsist enades både skruttungen, mamman och pappan om den silvriga med blommor.

Vi fick ett par små ärenden gjorda på stan men jag har fortfarande inget att ha över klänningen.

Nähä nu börjar älsklingens match, bäst jag börjar bläddra bland kanalerna.

Tisdagsfix

Efter en natt med taskig sömn och många uppbrott började även dagen tidigt....känns som om jag inte sovit någonting men några timmar måste jag lyckats slumra till. Ellie har skrikit till ett par gånger och lättväckt som jag är vaknar jag med ett ryck. Även Siri har varit uppe och vaken, måste kissa, tillbaka till sin säng för att någon timme senare komma in till oss och slå sina små armar om min hals. Mysigt jovisst men jag kan inte sova så.

Dagen ägnas än så länge åt tvätt och annat plock. Torkskåpet är sönder, grrrr allt tar sådan tid.

Jag ska försöka fortsätta dagen i positiv anda istället. Igår kom Linas matkasse. Härligt så idag när Crille kommer hem på lunch blir det färsk gnocchi med mozzarella, färsk basilika och en bönvinigrett. Spännande, kanske återkommer med recept senare om det blir riktigt smaskigt.

I eftermiddag tror jag vi ska fixa ett par ärenden på stan. Siri behöver sommarskor. Crille har ett par jeans att hämta och jag skulle behöva något att ha över en klänning.... Hinner nog inte allt...

Ikväll spelar Södra mot Hammarby hemma på stadsparksvallen. En match som kan bli riktigt spännande!! Jag ska inte gå och se den på plats utan bänkar mej i soffan då den TV-sänds Tv4 sport. Passar bättre när den inte börjar förrän 19.15.

Ha en fin dag!! 


Måndagslistan!

Idag ska jag för första gången hänga med på Jennyns måndagslista. Ett härligt initiativ som gör mej glad  bara det. Måndagslistan går ut på att fokusera på det positiva och idag är jag glad för:

♥ Jag har två fina tjejer och en fantastisk sambo. Mina älsklingar!!!
♥ Jag kom ut på en härlig promenad i förmiddags
♥ Vi har haft en underbart skön helg hela familjen
♥ På lördag ska vi på bröllop, då kommer snälla mormor och morfar för att passa tjejerna
♥ Ikväll kommer Linas matkasse, så jag slipper planera middagar den här veckan
Siri kan måla av sin hand alldeles själv
♥ Jag kan ha sommarkläder för det är så varmt ute
Crille kommer hem i tid till middagen ikväll så vi kan äta tillsammans hela familjen

Vad är ni glada för?


Sommarmåndag....

vi vaknade till en strålande dag. Mr Persson cyklade till jobbet för att vara med på sitt första planeringsmöte. Jag fixade iordning mej och tjejerna för att gå till Siris förskola. Jag försöker vänja av skruttungen att sitta i vagnen, om hon får ha sparkcykeln brukar det gå bra. Vi var i god tid i morse, skönt att slippa stress. Ellie lekte en stund på gården, fantastiskt skön ute. Det räckte med tröja på.

Jag gick en extrarunda via strandpromenaden på väg hem. Vättern låg blank och stilla, såg underbart inbjudande ut men mej lurar sjön inte!! Jag vet hur kallt det är, smalbenen brukar frysa till is långt fram på högsommaren. Vattnet verkar aldrig  värmas upp till behaglig temperatur.

Ellie och jag passade även på att handla mat. En snabb lunch både till mor och dotter. Lilla trollungen fick kalasa burkmat, händer väldigt sällan..... orkade inte fundera ut något bra idag. Får laga en riktig middag senare.



Dagens snabblunch...


Grov Ciabata
creme cheese
gravad lax
söt senap
gurka

Mmmm, snabbt, lätt och himmelskt gott!!! Nu ska jag avsluta lunchen med en kopp kaffe på balkongen. Det verkar som det kommer in ett oväder framåt eftermiddag så det gäller att nyttja dagen medans den är fin.

Ha en bra start på veckan!!


Sunny sunday.....

Varmt, sol, regn och sen börjar det om från början.... så har dagens väder sett ut. Nu verkar det dock stabiliserat sig och vi har en fantastiskt fin kväll.

Idag tog vi upp vår söndagsaktivitet igen. Tipspromenad på Torpa. Siri hade en vinst att hämta. Skruttungen vann barnrundan härom veckan. Oh, nej vi har inte hjälpt till.... svarar hon fel blir det fel. Däremot kan jag erkänna att rätta svaret ibland har betonats lite extra. På väg hem kom regnet. Vi hamnade i en riktig störtskur och fick söka skydd i en port men lite regn är ingen fara och efter regn kommer solsken :)

Ellie blev trött och somnade. Vi andra värmde soppa och bake-up bröd till lunch. Kaffe dukades fram. Crille, jag och Siri myste i soffan. Mr Persson och jag med varsin bok, Siri tittade på film. Äkta familjemys när det är som bäst ♥

När lillasyster vaknat och fått lite mat i magen åkte vi ut på nya äventyr. Några ärenden uträttades. Plantagen besöktes för blommor till balkongen. Nu kan det väll ändå inte bli frost, eller??? Jag hade två fina hjälpredor när blommorna planterades om. Jord överallt, hela balkonggolvet och in i lägenheten, Siri hade jord långt upp på axlarna men skyllde på att Ellie inte ville ge henne spaden.



Ellie hjälper mamma med jorden och ja vi använder barnens spadar till balkongfix.




Pappa, ta Ellie!!!!




Dagens blomma....




Förövrigt ser det ut så här.....




.....och så här.


Nu kan vi njuta kvällen utomhus medans tjejerna sover..... tända lite ljus, krypa upp i en stol med en filt och en bra bok. Mmmmm, härligt!!!!

Ha det gott!!


I love Hjo!!!

Lördagen spenderade vi i Hjo. En liten idyll vid Vättern. Vi hade en fantastisk dag med sol, vatten, god mat och framförallt en underbar glass.



En paus för att beundra utsikten




Himmel, vatten och Fröken Karlsson




Skruttungen var gul under näsan resten av dagen, helt omöjligt att få bort....




Snögubbeglass på Moster Elins glasscafé. Här fanns de mest fantastiska desserter att välja mellan. Bordsplacering och säkert den dyraste glass jag någonsin köpt (om det inte varit dessert på någon fancy resturang...) Mmmm, gott var det!!!

Vi strosade omkring hela eftermiddagen. Stadsparken besöktes. En härlig lekpark gömde sig bland träden. Siri hittade nya kompisar. Vi vuxna pratade med alla glada föräldrar och morföräldrar.

En underbar dag, helt enkelt!!!


Recept på en skön fredag...

Glada barn! Mixas med utvilad mamma. Fylls på med förmiddags frukt på väg till lekparken. Glöm inte tillsätta några goda vänner och strålande sol :) När ni fått tillräckligt med luft, erbjud kompisarna att följa med hem på pannkakslunch.



Tittut, jag ser dej!!!




Vill du köpa något?




3 av 4 söta tjejer myser i soffan ♥


Se sen till att ha en träningsledig sambo och bli bortbjudna på grillkväll på gångavstånd från hemmet så ni kan dricka ett glas vin om så önskas.

Tjingeling, nu ska vi snart iväg.
Kram


Kul med vatten och mättande blåbärsmoothie...

Ännu en aktiv dag börjar närma sig sitt slut. Jag har sjungit för sista gången med Ellie och vännerna på babysången. Fikat på frallor, frukt och kaffe. Troligen inte för sista gången. Nu börjar det dra ihop sig mot sommarlov, sommaraktiviteterna sätter igång. Utelek o sång i parken istället för babysången, syskon är välkomna. Tror att vi kommer gå dit ett antal gånger framöver..... Mr Persson kommer inte vara ledig speciellt mycket i sommar så tjejerna och jag får roa oss själva.

I eftermiddags gick vi med Rebecca, Lova och Saga till "bästa mellanmålsparken". Bänkar, fontän och grusgångar. Mammorna hade tänkt sig en fika för att sen gå vidare till lekparken. Lova och Siri tänkte sig lite vattenlek samtidigt. Tänk vad kul det är med vatten. Fram tills någon trillar i..... hände inte idag men det var bra nära.



Maskrosor och blad testades på flytförmåga. 




När tjejerna började gå i rabatterna o byxorna blivit blöta kändes det lägligt att gå hem.

Vi hade egentligen ätit mellanmål men det kändes länge till middagen så jag mixade till en blåbärsmoothie som blev fantastiskt god. (nu börjar det åska här så jag får fatta mej kort)

Blåbärsmoothie

En banan
1-2 dl turkisk yoghurt
ca 250 gram blåbär
lättmjölk (beroende på hur tjock du vill ha den)
2 tsk vaniljsocker
1 dl fiberberikade havregryn

Kör alla ingredienserna i mixer. Servera. Det här blev två stora o två små glas.



Mmmm, blåbär är gott!!!


Resten av dagen ägnades åt en rejäl städning här hemma. Nu känns det fräscht och rent och jag kan känna lugnet.

Ha det gott, imorgon är det redan fredag!! 


Onsdag i maj....

Bjuder på ett besök hos sjukgymnasten. Mina avslappningsövningar börjar ge resultat. Jag känns inte riktigt lika spänd i nacke och axlar. Idag fick jag massage och några goda råd på vägen.... vi får se jag hoppas att jag slipper huvudvärken i fortsättningen.

Crille, jag och Ellie firade med en promenad in till stan. Vi tyckte det passade med lite shopping, Mr Persson har fått ett nytt jobb. Slut på föräldrarledighet kombinerat med fotbollsspelande för älsklingen. Nu blir det kontorsjobb 4 dagar i veckan varvat med träning och matcher istället. Känns bra men det har givetvis varit otroligt fördelaktigt att kunnat vara hemma så här länge båda två. (Även om han har haft möten, träningar och matcher har han fått mycket tid med familjen)

Vi njöt en lunch på stan, hämtade Siri på förskolan. Lyxade med smoothie på balkongen för i eftermiddags kom äntligen värmen. Alldeles för härligt för att sitta inne. Vi tog en promenad till. Ellie gick en lång bit på sina små ben. Sista stoppet blev i lekparken. Vi var ute fram tills middagsdags. Ingen hade egentligen lust att gå in men magarna kurrade. Tjejerna behövde duschas och Crille skulle iväg för kvällens match. Så här spenderade vi vår onsdag :) En väldigt skön sådan!!! Jag har förresten bokat en ansiktsbehandling på Hudoteket här i stan, ska bli oerhört spännande att prova detta. Jag fick ett presentkort i julklapp som jag först tänkt att använda till nagelvård men de hade bara vanlig manikyr. Jag hade kunnat tänkt mej förstärkning även om jag har starka naglar hade det varit roligt. Lyxigt framförallt och snyggt till bröllopet vi är bjudna på. Ja,ja nu får jag förhoppningsvis en fantastiskt len och fin hud istället, hihi.

Kram


Hej, hej, nu är jag här igen!!!

Vi har varit några dagar på Öland och även i Lindås det lilla samhället vid de småländska skogarna :) Jag tog en oplanerad bloggpaus. Inte för att det inte hänt något utan för att jag träffat vänner, familj och äntligen börjat läsa boken som jag tänkt börja i hela våren..... Flyga drake.

Första stopp på vår minisemester var i Algutsrum Öland hos Farmor och Farfar. Solen strålade, jag, tjejerna, farmor, kusin Alexander och alla hundarna gick på promanad och upptäcksfärd. Våren har kommit långt.... gullvivor,blåsippor,skalbaggar,humlor och mycket mer såg vi.

Senare tog jag tåget vidare ensam för en trevlig kväll med god mat, vin och lottöppning hos Tina. Alla 7 i tjejgänget var med denna gång. Tänk att vi haft de här middagarna (dock utan lotter och vin från början) sen vi fyllde 15 år. Över halva vårt liv....

Resterande tid spenderade tjejerna och jag hos Mormor och Morfar i Lindås. Där har vi varit utomhus, besökt alla lekparker i närheten. Det har regnat en hel del så barnen har hoppat i ett antal vattenpölar. Vi har gått längre och kortare promenader. Siri har tränat sina små ben :) Hon har fått gå eller köra Morbror Magnus trampbil från 70-talet. En fantastisk syn när hon kommer trampandes i den lilla "sportbilen".

En dag när det regnade som mest provbakade vi de goda Chokladbullarna som Lina bjöd på häromveckan. Helt underbart goda! Tyvärr tycker jag nog att våra inte blev som hennes men så är det väll alltid.... smakar godare när någon annan har bakat. Ni hittar receptet på fina bloggen Söta saker.

Vi har verkligen varit aktiva samtidigt som det kännts som en lugn vecka.... Emmaboda simhall förärades av ett besök. Jag tog med mej Siri för en stund för oss själva utan lillasyster. Simpuffar och badring inhandlades. Skruttungen hoppade från kanten både i stora och lilla bassängen. Hon simmade hundsim och var som en fisk i vattnet. Tyvärr var det ganska kallt men vi försökte hålla igång både, bastu och bubbelpool fanns att värma sig i.

En annan av höjdpunkterna har varit våra stunder i Mulleskogen. Vi träffade på min barndomskompis Lisa med familj en dag de var på väg till skogen. Jag hade berättat för Siri att jag brukade vara där som barn, hon frågade om inte vi också kunde gå.... "jovisst, men det är en bit att gå och det regnar" Ja,ja det slutade med att jag, Siri och Ellie gick hela vägen medans de andra vände. (Vi får ses en annan gång!!) I början när vi kom in i skogen var Siri rädd, jag hade berättat om Mulle och SkräpMaja så hon trodde nog vi skulle träffa på dem, haha.Efter en stund vände rädslan till nyfikenhet. "mamma, vart går den här stigen?" Vi gick omkring i någon timme, olika stigar, hittade kojor och grillplatser. Jag vågade inte gå alla småstigar, skogen har ändrat sig en heldel sen jag var liten.

Skruttungen gillade att vara i naturen så mycket att det fick bli en vända till utan lillasyster men med pappa när han kom tillbaka för att hämta upp oss. Då kunde vi gå över bäckar och stenar utan att behöva tänka på vagnen.



Härligt med naturen!!

Nu är vi tillbaka i Jönköping igen. Siri var eld och lågor i morse över att komma tillbaka till förskolan och berätta allt hon haft för sig. Ellie, lilla stackarn är sjuk. Hon hade över 39 graders feber igår men verkar lite piggare idag. Jag har en dag framför mej som mest består av att packa upp, tvätta och städa. Japp, så var jag tillbaks i vardagen igen!!!

Ha det gott!!!


Solig tisdag

I morse vaknade vi till strålande solsken. Till skillnad från igår verkar Siri vaknat på rätt sida, pigg och glad slog hon upp sina ögon "mamma, jag har sovit hela natten, är det morgon nu?" Ja, lilla älsklingen nu är det morgon!" "Ska vi åka till farmor då?" "Nej, ikväll" svarar jag. "Men mamma, du sa idag" "Ja, men ikväll" Sen höll diskussionen på så fram och tillbaka, skruttungen har lite svårt för det här med idag, ikväll, imorgon, tidsperspektivet är inte helt utvecklat men tillslut tror jag hon greppade det något så när.

Jag började dagen med att springa ner till Konsum, upptäckte att tvättmedlet var slut. Ibland är det en klar fördel att bo mitt i stan. Närbutiken öppnar klockan 07. Jag slängde i en maskin tvätt före frukost. Perfekt, då är jag klar med allt innan lunch och kan börja packa.

Ikväll åker hela familjen till Öland. Jag ska passa på att träffa tjejgänget för lottöppningsmiddag. Barnen och Crille stannar hos Farmor och Farfar, jag åker vidare själv och får således både en kväll och natt för mej själv. Det ska bli kul att träffa vännerna och fantastiskt skönt att få sova en hel natt ensam utan gråt och nattkissningar. (Siri brukar alltid vakna för att gå upp och kissa, då ropar hon för skruttungen räcker inte upp för att tända lyset i badrummet)

Nu ska jag försöka få undan lite plock här hemma. Lilla trollungen sover, lika bra att få så mycket som möjligt gjort då.... Det är ett fantastiskt väder så det bästa vore om jag blev klar med allt innan Siri ska hämtas på förskolan. Jag känner verkligen för att gå ut i det strålande solskenet :)

Ha en skön tisdag!!


Detta eviga gnäll.....

Idag när jag hämtade Siri började pipandet omgående. Hon var kissnödig (ok, klart barnet måste kissa), sen kom det vanliga gnället angående kläderna.... "inga överdragsbyxor mamma, inte gympaskorna, jag ska ha stövlar, inte den jackan......" Ändå gick det ganska smidigt. "Vilket tålamod du har Anna" Utbrast en av pedagogerna innan vi sa hejdå. Alltid skönt att höra för jag kan säga att jag tyckte att tålamodet började ta slut. Vi gick till lekparken med Rebecca, Lova och Saga. "Jag vill också ha en ståbräda, jag vill ha en likadan telefon som Lova" Tillsist fick jag säga till skruttungen att alla kan inte ha samma saker och nu lyssnar inte jag på dej förrän du slutar gnälla. Det blev något bättre när vi kom till lekparken och tjejerna ätit mellanmål men jag tror att det är en sådan dag..... bara att bita ihop, stänga av öronen och försöka göra det bästa av situationen. Sådär ja, nu har även jag gnällt, en riktig gnällspik kan jag va!!!



Finaste tjejerna valde att äta mellis i rutchkanetrappan. Ellie hade liiiiite svårt att sitta still....

Trist väder leder till skapande....

I helgen har det verkligen varit ett riktigt skitväder, ursäkta språket. Vi har varit i lekparken, vi har gått vår vanliga tipspromenad men det bär liksom emot när vinterjackan måste på igen. Idag verkar det vända, solen kikar fram bakom molnen och temperaturen har stigit några grader.

Om jag ska försöka vara lite positiv så leder regn och rusk till att det blir desto mysigare inomhus. Vi har spelat spel, målat, tittat på film och haft det bra!!!



Vilda valpar, ett kul småbarnsspel från Kärnan.




Ellie har (nästan) slutat äta upp kritorna för att istället måla med dem.


Nu ska vi ge oss ut på en powerwalk. I eftermiddag blir det troligen en träff i lekparken med Rebecca, Lova och Saga. Mr Persson spelar hemma ikväll. Motståndarlaget är Assyriska, håll tummarna!!! Jag ska tyvärr inte titta då matchen är för sent och jag inte har barnvakt :(

Ha en fin måndag!!


Veckoslut hos Fröken Karlsson

Jag har inte haft tid att sitta vid datorn de senaste dagarna.... ibland räcker inte timmarna på dygnet till. Därför tänkte jag visa några bilder och en kort sammanfattning av vad vi haft för oss fredag/lördag.



Lilla trollungen började fredagen med att se efter om Ikeaköket dög till att sitta i......

Den där lilla ungen vi har här hemma är inte riktigt klok ibland :) Vi kan låna ut henne till andras hem om det är någon som vill testa om det är ordentligt barnsäkrat. Ellie hittar alltid något nytt sätt att få sin mamma att sätta kaffet i halsen.



Tjejerna har sångstund med pappa

Dagen fortsatte med frukt o sångstund med Mr Persson. Jag skrattade gott när älsklingarna tog fram kuddar att sitta på, sjöng sånger efter sångpåsen och mumsade frukt.




Fröken Karlsson tog en tripp till stan och blev klippt, färgad och fick ögonbrynen plockade. Ett par skvallertidningar plöjdes egenom under tiden.


På eftermiddagen åkte Micke,Lova, Crille och Siri till simhallen. Mammorna och småsystrarna gick till Kaffe Paus och fikade istället. Ellie har varit lite snorig de senaste dagarna och vi ville inte göra det värre med ett besök i badhuset. Lilla trollungen visste inte vad hon gick miste om så hon lekte glatt i lekhörnan på fiket.

Kvällen avslutade vi med middag hemma hos oss. Rejäl husmanskost dukades fram..... hemgjorda köttbullar o potatismos, ärtor och gräddsås. Mums på en fredag...... hihi kanske inte så helgfestligt men uppskattat!!!




Idag är Siri så här tuff. Hood från Mini Paul, Kjol från Gudmor J, strumpbyxor Lindex


Vi fick sovmorgon idag. Skönt efter ett par struliga nätter. Crille tränade i förmiddags. Tjejerna och jag tog en riktig slappare frukost. Tror jag dukade av bordet vid halv-tio tiden. Ute är det 3 grader, blåser och regnar. Brrr, men vi gav oss ut en liten sväng. Apoteket och torget. Torget var nästan folktomt och ungefär hälften så många marknadsstånd som det brukar. Vi tog några lotter för att stödja Södra och tänk Siri vann. En liten turgumma är hon. Kaffe var vinsten, mindre roligt för henne men bra för mamman.

Nu har vi precis ätit dagens lunch. Lax med hummersås. Ellie sover och resterande slappar i soffan. Jag ska ta en kopp kaffe och plocka fram en tidning tror jag.....

Kram


Babysång med nya kompisen

Torsdag igen.... det betyder babysång för Ellie. Idag tog vi med oss trollungens nya lilla kompis Alma och mamma Anna-Cajsa. De har precis flyttat hit från Finland, allt är nytt... språket,staden, landet. Inte lätt alla gånger. Många av sångerna kände de igen åtminstonde, samma som de brukar sjunga på finska. Vi fick ett par trevliga timmar med sång,dans,lek och fika :)

Ellie som i vanliga fall är en riktig busunge med full fart i benen håller sig lugn när det är flera andra barn. Skönt för mej. Annat var det igår på lekplatsen..... hon far omkring, klättrar, springer, gungar och ska göra allt storasyster kan.



Lilla trollungen gillar att åka motorcykel.

Igår blev det tyvärr en klar förlust för Södra, 0-3 blev slutresultatet. Inte mycket att säga om det mer än att Mr Persson är grymt besviken :( Nya tag, nya matcher väntar.... serien är helt klart lång.

Kram


Tack, snälla Johanna!!!

Det är inte undra på att Siri tror hon fått allt fint från söta Johanna. Idag kom ett paket på posten med ett brev och en supersnygg liten shortskjol till skruttungen. Jag var tvungen att tjuvkika i påsen men har klistrat igen den så älsklingen får öppna själv sen :)

Härom dagen plockade jag fram ett par jeans som jag tänkte Siri kunde ha över strumpbyxorna när vi gick ut. Direkt säger lilla sötisen "Mamma, har jag fått dem av Johanna" "Nej en del fina saker köper även mamma" haha.



"Hej Siri, snart är det sommar och sol. Då hoppas jag att du kan använda denna "fusk" kjol! Kram från din gudmor Johanna."

Idag började dagen med förskolelämning, lite plock och sen en långpromenad. Solen skiner men det blåser kallt. Snart åker Mr Persson till Norrköping för kvällens match. Vi hoppas givetvis på ännu en vinst!! Jag och tjejerna tar en sväng till lekparken annars inga stora planer för dagen....

Kram


Tisdagsshopping



Vad tycks???


Den här halvhöga "sandaletten" eller vad man nu ska kalla det shoppade jag idag. Tänkte jag skulle piffa upp den röd/vitprickiga klänningen som jag ska ha på bröllop i slutet av maj. Bilden är lånad från Vagabond

Som ni förstår har jag gått på stan :) andra planer är att städa lite här hemma och ikväll kommer Mankan på middag. Tjejerna bygger för tillfället med lego men lugnet verkar inte vara så länge....

Kram


En bra måndag!

Idag bestämde vi oss för att ta sovmorgon om barnen behagade bjuda på det..... och tänk vid 07.25 vaknade jag, alla andra sov, jag steg upp och tog en dusch i lugn och ro. En fantastisk start på dagen! Snart var hela familjen vaken och det vanliga morgonracet drog igång. Samlingen på förskolan insåg vi ganska snart att Siri skulle missa. Hon tar sådan tid på sig när hon ska äta, pladdrar på och berättar massa saker istället för att äta upp sin frukost. Tillslut blir det stress även om vi egentligen inte har något särskilt att passa.

När skruttungen kommer in på förskolan har samlingen precis börjat. Jag kan tänka mej att hon tror mamma ljugit när jag stressat på henne och manat på "snart hinner du lagom till lunch" Vi var där 09.15 så riktigt så farligt var det inte. Imorgon blir det till att ställa klockan!!

Crille skulle iväg på ett möte, han tog bilen. Jag och Ellie cyklade ut till Maxi för en rejäl storhandling. En härlig cykeltur i det strålande vädret, lite svårt att ta alla varor hem bara.... Mr Persson fick hämta upp med bilen när han var klar. Perfekt att handla så här en måndagförmiddag, det var nästan tomt på folk i affären.

Andra planer idag är att åka till våra finska vänner. De har en flicka i Ellies ålder, en ny liten kompis :) annars träffar vi mest barn som är lika gamla som Siri. Jag hoppas på utelek så jag kan lapa lite sol och energi :)



Åh så små tjejerna var för 1 år sen.... tiden går verkligen fort och det händer något nytt varje dag : )


Ha en fin dag!


Heja Södra!!!



Så här såg det ut igår på Stadsparksvallen


Idag njuter vi strålande sol :) Familjen har varit ute hela förmiddagen. Egentligen skulle vi åkt till badhuset men vem vill vara inne när det är så här fantastiskt väder? Vi tog den vanliga tipspromenaden istället och gick en extrarunda i det vackra vädret. Nu är vi inne och vänder för lite vila och mat men snart bär det iväg ut igen.

Ha en härlig söndag!!


Nu är våren här....

Vi firade vårens ankomst med premiärgrillning hemma hos Rebecca, Micke, Lova och Saga. Det bjöds på kycklingfilé, fläskfilé, grönsaksspett ,korv med bröd, olika såser, jag tog med potatis och sallad. Barnen sprang ut och in. Vi fixade och donade men maten åts inomhus. Någon sommarvärme var det inte vid 19-tiden när allt var klart att hugga in på. Trevligt och gott ändå. Det är något speciellt med första grillningen..... smakar lite extra, behöver inte vara så märkvärdigt. Tack för igår kompisar!





I förmiddags åkte familjen till stranden. Japp, ni läste rätt. Kallt, blåsigt och inte läge för årets första dopp direkt. (För många år sen har jag badat 1 maj, burr var kallt men långt ifrån som idag) Tjejerna tyckte det var kul att gräva i sanden, kasta sten i vattnet och klättra på stenarna. Mamman gnällde och frös mest så vi spelade lite fotboll för att få upp värmen. På tal om fotboll spelade Södra match i eftermiddags mot Trollhättan. Resultatet blev 3-0. Yes!!!! Äntligen en 3-poängare. Jag och tjejerna såg 2a halvlek. Lagom för en liten trollunge med spring i benen..... även lagom för mamman som måste hålla reda på barnen bland 2000 andra människor.

Nu väntas en dvd i soffan med min glada sambo och någon god hämtmat.

Ha en härlig lördagskväll!!