Nationaldagen...

Vi vaknade till en härlig sommarmorgon denna nationaldag. "Du gamla du fria..." sjöngs redan vid frukostbordet för att hela familjen skulle komma i rätt stämning. Något patriotiska har vi blivit efter våra år i Norge, där 17 maj firas med buller och bång. Här i stan var det diverse aktiviteter i Rådhusparken med början efter lunch.

Vi lagade en relativt svensk lunch dagen till ära, lax, potatismos,kall ägg o kaviarsås och till det gröna ärtor. Därefter begav vi oss ner på stan. Siri såg mest framemot  att vifta med en flagga och äta glass :)

 

Äntligen fick skruttungen sin flagga

Det var inte speciellt mycket folk men vi hade trevlig ändå. Siri fick bygga en ballongbåt och sjösätta den i fontänen. Kul tyckte hon men gjorde givetvis på sitt eget sätt.



Siris fina båt seglar iväg


Efter båtbygget var det dags för tipspromenad runt i parken. Mest frågor angående Jönköping och nationaldagsfirande. Vi som inte kommer härifrån hade det lite knivigt med en del frågor men jag tror vi klarade oss ganska bra....

En annan kul grej var att räddningstjänsten var där och visade upp "barnens brandbil"  Alla barn som ville fick sitta i brandbilen, ställa frågor till brandmännen och få en brandhjälm och ett klistermärke. Ellie sov men Siri var snabb att ställa sig i kö för att klättra upp. "Får vi åka i brandbilen" frågade skruttungen men tyvärr där gick gränsen, ingen åktur :(



Brandhjälmen på och flaggan i topp




Ellie vaknade lagom till fikan.


Vi lyxade till det med en fika på Wienerkonditoriet. Myste på uteserveringen i solen. Tjejerna satt still relativt länge.... när springet i benen tog över höll de sig i närheten åtminstonde så vi slapp jaga dem. Vi drack kaffe samtidigt som musikkåren spelade nationalsången. Ett mycket trevligt avslut på vårt firande.

Vi traskade hemåt. Ellie, lilla trollunge gick hela vägen från centrum och hem.(Bilvägen är det 1,8 km så runt 1,5 km kanske det är att gå...) Det är inte speciellt långt men för henne som inte ens är 1,5år är det väldigt långt.

Ikväll blev det en stilla tacomiddag här hemma. Tjejerna har inte gillat det förrut men idag köpte vi fullkornstortillias, hade flera olika skålar med oliver, ost, paprika, gurka, gräddfil m.m. De åt som hästar. Ellie plockade i sig av det mesta som stod på bordet. Hon var nyfiken att smaka så länge hon fick ta själv. Känns som allt kladd som blir kvittar bara hon äter. Jag var superkräsen som barn, vill helst inte att tjejerna ska bli som jag i det avseendet.

Hoppas ni haft en skön nationaldag!!


Postat av: Camilla

Låter som en helt underbar dag.

Visst är det roligt när dom vill prova något nytt.

Nu först tycker min äldsta dotter (15år) om fetaost och svamp.

Så den som väntar på något gott.... ;)

Ha det bäst!

Kram!

2010-06-06 @ 20:56:21
URL: http://cammo69.blogspot.com
Postat av: Linda

Åh vilken härlig dag - här blev det mest trädgårtsarbete. Och god lunch, jordgubbar och god middag. Och lite flaggor förståss!

2010-06-06 @ 22:00:55
URL: http://www.candygirl.nu
Postat av: Johanna

Vilken härlig nationaldag ni haft! :)

Sv: M vill inte ha nått förhållande & vill att vi ska hålla oss på vän-nivå. Men när vi sågs i fredags, så glömde han nog bort att han sagt det, haha! Män, jag blir inte klok på dom! Mer om det i det låsta inlägget!

Kram kram

2010-06-06 @ 22:12:29
URL: http://skuggis.wordpress.com
Postat av: Frida

VIlken mysig nationaldag! Det är så den ska firas, vi gjorde dock inget, solade mest :) fick passa på med tanke på det utlovadev ädret för dagen.



Nej, dom jag hade i fredags är gamla, vi hämtade dom nya i lördags, perfekt till solhelg :) hoppas början på veckan blir galant.

KRAM

2010-06-07 @ 09:14:45
URL: http://fridalinnmans.blogg.se/
Postat av: rebecca

Vilken härlig nationaldag ni haft!

Jag gjorde en pinsam sak, jag GLÖMDE BORT nationaldagen och kom på det precis innan jag somnade igår. Hur kan man?

Ja 1,5 km är långt för de minsta, duktig hon är lilla sötisen.



Hoppas du fått en bra start på veckan.

kram Rebecca

2010-06-07 @ 11:59:09
URL: http://www.cheeky.nu
Postat av: cecce

Hej!

Vilken härlig dag ni verkar ha haft! Mysiga bilder också!!

Va?? Har ni bott i Norge?

Min syster är gift med en norrman så jag har varit en del där då de bodde i landet. Numera har de flyttat till Sverige men den 17 maj firas med buller och bång:-)

Till skillnad från oss svenskar!



var i Norge bodde ni??



Hoppas du får en trevlig måndag.

Här regnar det som sjutton...



Många kramar!!

2010-06-07 @ 13:37:12
URL: http://ceccesblogg.blogg.se/
Postat av: Sockenvägens Söta

Oj oj ni har då sannerrligen firat nationaldagen som sig bör, där har jag/vi en del att lära å ta efter till nästa år, lunchen tex lät inte dumt ;-P Massa kramar!!!!

2010-06-07 @ 14:37:51
URL: http://lurans.blogg.se/
Postat av: Malin

Vilken härlig nationaldag ni hade! Det blev inte något firande alls för oss här.

Synd att vi inte har det som i Norge. Har aldrig heller upplevt en 17 maj där. Måste vara häftigt!

Kram!

2010-06-08 @ 13:56:56
URL: http://malansnyaliv.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: