Akutbesök hos tandläkarenLilla trollungen lever ofta farligt.....


Idag tog det nog priset med "småolyckor" på en och samma dag. I förmiddags blev Siri sur när lilla syster och hon ville ha samma gunga. Storasyster hoppade av lite vårdslöst och däckgungan åkte rakt på Ellie. Några bloddroppar kom från läppen och stora krokodiltårar rann nerför kinderna på en upprörd liten trollunge.

I eftermiddags var det dags igen. Jag hade precis vikt ihop sista tvätten. En tom blå Ikeapåse låg därför kvar på golvet (brukar ha den att bära upp allt från tvättstugan). Ellie satte sig i påsen, varpå Siri också vill leka med den. Jag hinner bara säga "lek inte med påsen" innan Siri lyfter den med lilla syster i, som tappar balansen och åker med huvudet före ner i golvet. Aj,aj,aj..... nu ser jag att hon slagit sig i munnen. Blodet rinner, tänderna sitter kvar men det är ett hack i tandköttet precis under överläppen. Det slutar blöda ganska snart och jag är ganska säker på att tänderna är okej men jag ringer tandläkaren för säkerhets skull. "kan ni vara här på 10 minuter?" Visst har vi nära men 10 minuter med två upprörda barn..... Just idag var jag extra glad för syskonvagnen. 15 minuter senare var vi på folktandvården. Jag fick lägga mej i stolen med Ellie i knät, hon grät och skrek men de lyckades se att inget var löst eller någon flisa borta. Skönt!! Nu är det dokumenterat om det skulle bli någon inflammation eller skada som uppdagas senare. Siri satt hela tiden tyst och stilla på en stol, hon insåg allvaret i situationen. När vi var klara fick storasyster välja något i "skattkistan", en fin liten ring med ett hjärtan pryder nu hennes finger :) Ellie däremot ville inte bli mutad, hon tog ett litet plastlejon och kastade det på golvet.

Nu har jag äntligen packat klart. Tog i stort sett hela eftermiddagen med alla avbrott. Tänk om jag varit själv utan barnen hemma.... då hade jag varit klar på någon timme.

Ha det gott!!


Postat av: Amanda

Det går snabbt när dom små står på huvudet. Tur att tänderna klarade sig iaf. Hoppas ni slipper med blodvite på ett tag nu. Kram

2010-07-08 @ 22:08:00
URL: http://creyla.blogg.se/
Postat av: Elin - Ett hus till oss

oj, oj, oj olyckor händer så lätt. Jag lan tänka mig att det tar lång rid att packa med två små busiga. Jag tycker det tar lång tid en busig :)Jag önskar er en fin kväll, Kram Elin!

2010-07-08 @ 22:08:36
URL: http://etthustilloss.blogg.se/
Postat av: cecce

Kan inte låta bli att skratta lite åt att hon slängde plastlejonet på golvet:-)

Var hon lite avundsjuk kanske??:-)Hm..ja...tänk så många avbrott det blir på en dag. Ett under att man hinner något överhuvudtaget!!Ha nu en trevlig resa!

Kramar

2010-07-08 @ 23:49:13
URL: http://ceccesblogg.blogg.se/
Postat av: £lli£

Ja du, man har många avbrott med barn i närheten. Kram till gullungarna och trevlig helg=)

2010-07-09 @ 00:02:08
URL: http://lorez.blogg.se/
Postat av: rebecca

Usch då, stackars liten. Skönt att tänderna satt kvar iallafall. Det blöder ju så fruktansvärt när man skadar sig i munnen.

Hoppas att liten slipper problem av det.Ha en fin dag.

Kram Rebecca

2010-07-09 @ 06:47:37
URL: http://www.cheeky.nu
Postat av: Camilla

Oj....vilken tur att det gick bra.....trots allt!

Hoppas att det inte händer några olyckor idag.

God morgon!

2010-07-09 @ 08:36:50
URL: http://cammo69.blogspot.com
Postat av: Edvinsmamma - Nybliven tvåbarnsmamma ♥

Kan tänka mig att småsyskon inte alls lever samma "skyddade" liv som deras äldre syskon gjort. Och det är inte alls roligt när man tror att dom slagit tänderna...tur att det gick bra!Tack också för gratulationerna :)

Kramar

2010-07-09 @ 09:43:18
URL: http://edvinsmamma.wordpress.com
Postat av: Frida-FantastiskaMamman

En liten olycka kommer sällan ensam säger man ju...vilken tur att det gick bra iaf för lillsnuttorna...håller tummen för att helgen blir mysig utan en massa oförutsedda händelser.

Massor av kramar<3

2010-07-09 @ 13:43:05
URL: http://fantastiskamamman.blogg.se/
Postat av: Linda

En olycka händer så snabbt, men vilken tur att det inte blev något med tänderna, men bra att ha det dokumenterat ifall det skulle visa sig senare.

Kramar

2010-07-10 @ 21:56:58
URL: http://uppochnervandahuset.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: