Lördag

14 minusgrader och en hel del snö var det i morse när vi steg upp. Snart kom solen och temperaturen steg några grader. Som gjort för en dag i pulkabacken.... 

Vi har dock tillbringat större delen av dagen inomhus. Siri vaknade på helt fel sida och dagen började med ett vredesutbrott som väckte hela familjen. Crille hade gått in till Ellie tidigare på morgonen och somnat i barnens rum. Siri sov i vår säng med mej men fick för sig att hon skulle gå till sin pappa. Jag ville inte riskera att väcka Ellie och försökte lugna skruttungen men det var för sent....

Siri har varit Fröken Nej i stort sett hela lördagen. Inte klä på sig, inte borsta håret eller tänderna, inte sitta still vid bordet och äta sin mat, inte lyssna på vad vi föräldrar har att säga överhuvudtaget. Fy vad tråkigt det är med all denna trots. Vi har haft en lugn period ett tag men nu är det igång igen. Tålamodsprövande till tusen.... ge mej styrka att inte bli arg hela tiden det hjälper inte det minsta. 

Vi var på väg ut för att fixa de sista julklapparna men tillslut insåg vi att det var inte rätt dag att försöka få något gjort. Nej jag gick och handlade mat ensam istället. Siri låg och vilade på eftermiddagen och efter en powernap var humöret något bättre.

Geetha, Rickard och Ebba kom på middag. Testade två nya recept, kantarelldoftande fläskfile´med ris och till efterrätt chokladmousse med grädde, blåbär och hallon. Mmmm, blev en lyckad middag mycket gott!! Jag firades med ännu två paket. Ebba hade gjort ett eget ljus som hon målat, så tjusigt. Geetha och Rickards paket innehöll en snygg båtringad randig tröja från MQ. Perfekt, jag behöver verkligen nya kläder.

Vi har haft en mysig kväll. Barnen har lekt massor. Siri och Ebba har målat och pysslat för att nästa sekund dansa loss inne i tjejernas rum. Ellie hängde på så gott hon kunde. Lilla sötnosen, nu ser man att hon börjar leka mer planerade lekar. Hon klappar i händerna när hon dansar och snurrar. Tar hon något hon vet att hon inte får är det alldeles tyst eller så gömmer hon det bakom ryggen så ingen ska se,hihi.

Klockan tickade på och vi hamnade i puffen och soffan. Slökollade lite på Tv. Ebba och Ellie blev trötta och somnade men Siri kunde nog varit vaken än om hon inte fått sova i vår säng....

Imorgon hoppas jag att Fröken Nej är borta men tyvärr brukar det vara tvärtom när rutiner frångås blir det än värre.... så imorgon kanske vi bara ska dra täcket över huvudet och försöka sova länge, länge....




Hittade en "gammal" bild på Geetha och Rickard. Den är tagen en mycket kall långfredag 2008.




Skrattade gott när jag såg den här bilden på liten Siri och jag i matchande mössor




När Siri var så här liten var det största bekymret vad hon skulle få till middag.... skojar bara men det var lättare innan 3-årstrotsen.


Hoppas ni alla haft en härlig lördag!


Postat av: Camilla

Vad kallt ni hade igår.

Det skiljer sig en hel del grader i vårt avlånga land.

I går när jag skulle på jobbet hade vi -5 grader när jag kom fram till mitt jobb (tre mil söder ut) var det -14 grader.

Burr!!

Ha en underbar fjärde advent och kram på dig!

2009-12-20 @ 09:57:53
URL: http://cammo69.blogspot.com
Postat av: Rebecca

Hej Söta!

Hihi så liten och söt Siri, tiden går så snabbt och ja...problemen blir större haha.

Ni verkar haft en mysig lördag trots en del trots. Här hemma bor med fröken motsats, men så har det varit ett bra tag så vi har väl vant oss. De är bra på att tesa tålamodet!

Hoppas ni har en riktigt bra söndag och 4:e advent.

Massor med kramar

2009-12-20 @ 12:36:33
URL: http://www.cheeky.nu
Postat av: Johanna

Ni verkar haft en bra söndag trots lite 3-årstrots ^^

2009-12-20 @ 12:50:27
URL: http://skuggis.blogg.se/
Postat av: Matilda - Snart 2barns mamma!

ÅH så söt, hur gammal var hon där?

ja jag gissar på att det kanske sjunker in precis innan bebisen kommer ;)

2009-12-20 @ 13:41:03
URL: http://majbebis08.blogg.se/
Postat av: Linda

HOppsan.. fröken NEJ är nog inte att leka med. Hoppas det är positiva damen imorgon istället.

2009-12-20 @ 22:41:41
URL: http://www.candygirl.nu
Postat av: Carolina - Vinn Presentkort på 500 kr hos Buffis Barnkläder!

Nu är tävlingen om det Lundmyrs fina påslakanset avslutad och vinnaren är presenterad i bloggen, kika in och se om det är du som är den lyckliga vinnaren?!

Passa även på att delta i den sista adventstävlingen, den pågår bara tills julaftonsmorgon så det är kort om tid - vinn presentkort på 500 kr på urfina barnkläder! Kram och Lycka till!

2009-12-20 @ 22:48:13
URL: http://carolina1979.se
Postat av: cecce

Hoppas fröken nej försvunnit nu:-)

Förstår verkligen att det är tålamodsprövande och vi får hålla tummarna för att det växer bort med åldern. (Sen kommer det tillbaka i tonåren:-) Nej..det vet jag inte..men risken finns:-)

Upplyftande va??



Hoppas du haft en bra måndag och att dagarna så här innan jul inte blir för stressiga!



kram kram

2009-12-21 @ 22:14:58
URL: http:// www.ceccesblogg.blogg.se/
Postat av: Malin

Åh fy 17! -14 grader! Det var riktigt kallt det! Tror vi har kommit ner i -10 som värst.

Kan tänka mig att FRökenNej-dagarna inte är roliga. Känns som om man borde tappa lusten för allt när man har en liten som bara gnäller och säger nej till allt.

Hoppas ni sluppit det igår och idag!

Så söta ni var på kortet när Siri var liten. Kul med macthande mössor! :)

Kram!

2009-12-21 @ 22:17:54
URL: http://malansnyaliv.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: