En kall vinterdag...

Vi har mest slappat inne idag. Det är så ruggigt kallt när termometern  visar 17 minus. Ellie har gnällt varannan timme hela natten och var helt genomförkyld när jag tog upp henne i morse. Förmiddagen ägnades därför åt att titta på barnfilm, pussla (Siri) läsa tidningar och böcker och ta hand om lilla trollungen som fortsatte att vara pipig och extremt mammig.

Jag har mått okej idag men är trött efter lite sömn. Är väldigt spänd och har sovit dåligt så det hjälper ju tyvärr inte tillfrisknandet. Nu tänkte jag egentligen inte att bloggen skulle "handla" så mycket om min sjukdom så jag ska istället skriva om vår dag.

Vi hade turen att bli bjudna på middag till Becca, Micke och Lova. Jag kände att det kunde vara okej att komma iväg ett par timmar. Tjejerna lekte och hade fantastiskt roligt. Ellie var dock lite väl snuvig för att var med till en början men efter lite mat piggnade hon till och kunde släppa sin mamma och leka även hon. Vi blev bjudna på köttfärslimpa, sås och potatis, mycket gott!!!

Vi blev kvar fram till läggdags. Det var bara att borsta tänderna på tjejerna och pussa godnatt när vi kom hem. Både Crille och jag är helt slut när kvällarna kommer så här är det soffläge som gäller och sängen som väntar inom kort.




Måste bara visa en bild från julhelgen. Siri fick en prinsessklänning av tomten som används flitigt. När hon har den på heter hon Prinsessan Pellikå. Ett märkligt påhittat namn av lilla fröken.


På bättringsvägen...

Igår tog jag min sista antibiotikakur. Känns fantastiskt skönt!!! Jag är fortfarande inte helt pigg men det går åt rätt håll. Alla prover ser bra ut, det enda jag väntar på är svar från röntgen.... sen kan jag andas ut. Jag har en telefontid med min läkare den 9 februari och efter det mår jag förhoppningsvis tiptop. Förtillfället känner jag mej ganska medtagen men jag försöker komma ut på en promenad eller någon annan lättare aktivitet varje dag.

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på.... Crille och Siri har varit i badhuset med Micke och Lova. Jag och Ellie har varit hemma och lekt. Hon blir så trött på förmiddagen så det är svårt att hinna med någon längre aktivitet. Nu sover lilla trollungen, mina andra älsklingar är på väg hem och jag ska ta tag i lunchen.

Idag fyller min mamma 65 år, Hurra,hurra,hurra,hurra!!! Synd att det inte är lite bättre väglag, då hade vi kunnat åka dit och gratulera.... nu får kära mamma nöja sig med ett blommogram.




Ett stort GRATTIS från oss!!! Ha en riktigt trevlig dag och hoppas middagen ikväll blir lyckad!! Puss o kram.


Hemma från akuten

Jag blev akut sjuk förra lördagen och har varit inlagd sen dess. Igår fick jag komma hem men är fortfarande väldigt medtagen och har en bit kvar till att bli helt frisk. Jag ska fatta mej kort... Jag har drabbats av en infektion i tolvfingertarmen, har troligen haft fickor på tarmen sen födslen utan att haft några besvär av det. Nu har det dessvärre blivit rejält inflammerat och även spridit sig till gallblåsan. Jag har varit fastande i 4 dygn med dropp, antibiotika och en hel del andra mediciner intravenöst. Min kropp är rejält sliten men febern har gått ner värken är borta och jag är som sagt hemma. Jag är extremt trött, skakig och lätt illamående, har väldigt svårt att koppla av och sova trots att jag knappt orkar stå på benen. Därför mina vänner får bloggen vila ett tag till. Jag kan tänka mej att jag återkommer i början av februari.....

Hoppas ni alla har det så mycket bättre än jag just nu!!!!  Kram ♥


En tillbakablick....

Idag har jag tagit mej ut i snön, ner till stan och hoppat på bussen ut till dagens jobb. Det är verkligen snökaos även här i Småland. Händer någon gång då och då ändå känns det som om man absolut inte är förbered. Bussen slirade hit och dit, hållplatser mitt i backe verkade nästan omöjligt att stanna vid. På hemvägen kom inte ens min buss, jag stod ute och väntade i 30 minuter innan nästa kom med en stressad chaffis.

Förrutom jobb har jag inte hunnit mycket annat. Crille och Siri var ute en snabbis på förmiddagen i pulkabacken innan jag gav mej iväg. Ellie stannade gladeligen inomhus med sin mamma. Hon är sjukt mammig just nu. Om jag finns i närheten går hon efter mej och gnäller tills jag lyfter upp henne eller sätter mej ner på golvet med henne. Inte kul, känns som jag är förföljd av detta eviga pipande. Siri var likadan när hon var ca 7-11 månader. Jag vet att det kommer att bli bättre men det vore skönt om det vände snart!!!

I mellandagarna fyllde Ellie 1år. Vår lilla bebis... som kan gå och "pratar" dagarna till ända. Det är inte mycket vi förstår men "där", "mamma", "tutte","titta" och "pappa" är ord vi snappat upp. Hon själv förstår mycket mer än så. När jag frågar om hon är hungrig går hon till kylskåpet. Frågar jag om vi ska byta blöja drar hon i byxorna och går till skötbordet. Frågar jag om vi ska gå ut springer hon och gömmer sig under sängen, nej jag skojar bara men jag tror hon gärna gjort det om hon trott att det gick att komma undan.Hihi.

Vi firade lilla trollungens födelsedag hemma hos Faster Cathrin och kusinerna.Även Siri och jag blev firade. Då släkten bor 25-30 mil ifrån oss passade de på när vi var i närheten. Ellie tyckte det blev lite väl mycket uppståndelse men lugnade ner sig efter att ha myst med pappa en stund. Hon öppnade inte en enda paket utan överlät det helt och hållet till storasyster. Däremot är hon mycket nöjd med sina presenter även att 1-åringar är ganska otacksamma. Väl hemma har alla nya leksaker lekts med, böcker lästs,kläder provats och skivor lyssnats på.




Det bjöds på korv med bröd som Ellie smakade på för första gången.




Söta kusiner




Siri var nöjd och glad för alla paket. Hon tycker det är så spännande att öppna.




Ellie förstår inte riktigt vad hon ska göra med sina paket utan överlåter det till syrran. 

Nu är det hög tid för mej att säga godnatt, börjar tidigt imorgon men är hemma redan till lunch.

Ha det gott!!!


Ja, ser det snöar...

Vintern verkar vara här för att stanna. Över 10 minusgrader hela dagen och ett konstant lätt snöfall sen igår har gjort att vi knappt kommer utanför dörren. Vi bor i ett privatägt hyreshus så här har det inte blivit skottat. Vi hade ingen större lust att gå ut men en sväng till affären för en välbehövlig storhandling var ett måste. Crille letade fram bilen under snömassorna. Siri trodde den var borta när hon tittade ut i morse. Vi packade in hela familjen och körde till Maxi. På hemvägen höll vi på att glida av vägen i en av rondellerna. Som tur var svängde bilen av som körde bakom annars hade den nog glidit rakt in i oss. Förädiskt med sånt här väglag, vi körde sakta men det hjälpte inte när vägen svängde och inte bilen gjorde det. (Ja, farmor och mormor vi är försiktiga)

Resten av dagen har vi städat och fixat inomhus. Kändes som det var dax att få undan en hel del här hemma. Imorgon och på fredag står det nämligen jobb på schemat för min del. Jag ska vara några timmar på en förskola som jag vikat på tidigare. Ska bli kul att träffa alla igen både personal och barn.

Crille börjar sin träning imorgon, slut på ledigheten med andra ord. Jag går tillbaka på föräldrarledighet igen men jobbar ett par dagar även nästa vecka. Har blivit erbjuden Januari ut men får nog tacka nej. Det blir svårt att kombinera när Mr Persson har dubbla träningspass vissa dagar. Jag ska istället njuta av de sista månaderna hemma med Ellie.




Dagens outfit : Top MQ, present från fam Davidsson. Bolero stickad av min väninna Siri, så varm o skön!!! Armband Sisters, julklapp från "svärföräldrarna"


Ha en härlig kväll!!!




På tal om vänner....

I mellandagarna hälsade vi på Kika, Jon och Fabian. De har precis flyttat tillbaka till Sverige efter 5 år i Norge. Tänk vad tiden går.... Vi "utvandrade" ungefär samtidigt till Tönsberg 10 mil söder om Oslo. Jag och Crille hade två härliga år i vårt kära grannland men när vi väntade Siri ville vi hemåt för att komma lite närmre övriga familjen.

Jag har inte träffat vännerna på drygt 1år. Tråkigt men desto trevligare nu när vi väl sågs :)
Anledningen har varit att vi blivit smått bekväma. Det är inte lika lätt att resa 50-60 mil fram och tillbaka på en helg med två små barn som det var med ett. Vi är sällan lediga överhuvudtaget så vi kan åka. Ja,ja nu sågs vi och förhoppningsvis blir det oftare i framtiden när det inte är lika långt att åka.

Siri och Fabian fann varandra och var fantastiskt söta tillsammans. Även Ellie fick en och annan puss av den lilla charmören.




Siri och Fabian ligger i soffan med sina älskade gosedjur och tittar på "Dora".


Jag hoppas vi ses snart igen. Vi kanske hinner med en helg hemma hos oss innan Fabians lillebror eller lillasyster kommer till världen.

Kram ♥


Pulkaåkning med bästisen.

Vi är tillbaka hemma efter en lång julledighet. Vi har haft det bra hos mormor, morfar och farmor o farfar. Däremellan har det även blivit en hel del shopping (utan barn) en och annan fika. Vi har spelat spel och träffat vänner som vi inte ser så ofta. Jag ska lägga ut lite bilder från vår jul och nyår men det får bli en annan dag när jag hunnit kika egenom allt. Tyvärr blev Siri dålig så vi har inte hunnit med att träffa alla som vi tänkt.... Skruttungen har varit förstoppad och mått riktigt illa. Ont i magen och rumpan, inte kunnat äta och absolut inte gå på pottan. Vi var nära att åka hem långt tidigare än tänkt men när vi kom tillbaka till mormor och morfar efter några dagar på vift kunde hon gå på pottan där. Vi beslutade oss för att stanna några dagar till och ta det väldigt lugnt utan något mer flängande. Vi missade tyvärr vår planerade nyårsfest i Rödeby, trist men nödvändigt för att inte störa pottrutinerna igen.

Igår och idag har vi umgåtts med Siris bästis Lova och Becka och Micke. Väldigt kul att ses igen efter så lång tid. Jag tror vi träffades i mitten av December senast. Kompisarna har visat sina nya julklappar och snällt lånat ut till varandra. Ellie hänger med på ett hörn som den jobbiga lillasyster hon är.




Ellie som är överallt. Soffan klättrar hon upp i själv. Jag ropar högt flera gånger om dagen för jag tror att hon ska slå sig.... Här har hon sina nya fina Villervalla kläder som Mankan och Lina köpt i 1årspresent.


I förmiddags gick hela familjen till pulkabacken. Vi tänkte att även lilla trollungen skulle uppskatta den aktiviteten.... men,men hon är inte glad i att ha massa kläder på sig och kylan är inte rolig. Ja det är inte lätt att tillgodose allas behov. Vi fick åtminstonde en stund av härligt vintermys innan jag fick ta Ellie på armen och traska hem. Hon skrek i högan sky och ville hem till sängen.

Siri och Lova tyckte det var desto roligare. De åkte tillsammans i Siris pulka. Snabbt gick det och is var det i backen. En hjälm ska köpas snarast!!! Jag tycker det är riktigt läskigt.




Hej vad det går i backen.....




Ellie med pappa




Becka hämtade Latte till "mammorna". Mums, en klar fördel med att bo mitt i stan....





När papporna är med går det undan!!!


Snart tillbaka....

det blev ett oplanerat blogguppehåll. Jag har umgåtts med familj och vänner. Läst ett par böcker (största anledningen till min frånvaro...) Jag vill tacka för alla fina kommentarer ♥♥♥ har tyvärr varit helt frånvarande och har mycket att läsa ikapp. Först måste jag bara se hur det går för Bella"När jag hör din röst".
Jag vet att jag lätt blir helt uppslukad när jag börjat i en bok och måste komma till slutet så fort som möjligt. Därför kära vänner återkommer jag när jag läst klart :)

Önskar er alla ett riktigt Gott Nytt år!!!!