En riktigt God Jul....



Siri känner sig som en prinsessa i den fina klänningen som gudmor Johanna kom förbi med igår.




Ellie är också julfin. Tomten hade lagt en ny klänning i julstrumpan i morse.




Vi var i kyrkan i förmiddags och tittade på julkrubban




Sen lite lek i snön....




Jag vill önska er alla en riktigt God Jul!!!!

Nu väntar Kalle på Tvn, lite glögg och sen ryktas det om att tomten kommer. Hoho....


Nyfriserade familjen.

Idag vart det stora klipparedagen. Jag har varit hos frisören och klippt en bra bit, känns fräscht men ganska kort. Då jag inte  ser mej själv som brunett gjordes det inga nya mörka slingor utan bara lite ljusa i utväxten. Jag hade en ny tjej idag, Rebecka tror jag hon hette, hon finns iaf på Hår 2000. Trots julstressen hade hon några minuter över och lyxade till min frisyr med stora Hollywood lockar. Sann vardagslyx, synd att hon inte erbjöd en sminkning också så hade jag varit klar för fest, hihi.



Nu är jag julefin, eller ja iaf i håret det återstår något snyggt att ha på kroppen och kanske lite smink...


Siri
är också nystylad men då höll jag i saxen. Vi kom fram till att fortsätta spara ut luggen för att sen klippa håret i en page när den blivit tillräckligt lång. Nu går det nästan dra håret bakom örat så det börjar bli en lätthanterlig frisyr. Jag får återkomma med bilder på skruttungen, blev aldrig tid att fota idag.

Även Mr Persson for iväg för att kapa av en hel del av sitt tjocka hår. Han är än så länge den enda i familjen som har behov av att tunna ut.... jag hoppas någon av tjejerna ärver lite av hans hårkvalitet.

Nu är vi redo för att fira jul. Klapparna är inhandlade och inslagna. Väskorna är packade, kylskåpet är nästan tomt, barnen är badade och håren tvättade. Imorgon åker vi till mormor och morfar för att fira första delen av julen där. På juldagen drar vi vidare till farmor och farfar för att fortsätta att gotta oss. Jag kommer säkert hålla er uppdaterade i mån av tid men som ni sett de senaste dagarna har jag lite dåligt med tid för tillfället men jag kommer inte försvinna helt...

Kram ♥♥♥


Tiden rinner iväg...

I söndags blev jag magsjuk. Fy vad läbbigt!!! Det var inte den värsta sorten men jag var matt och hade huvudvärk och frossa hela dagen plus de vanliga symtomen... Inte kul, det är verkligen bland det värsta jag vet. Jag låg i sängen hela dagen och resterande familjen fick klara sig utan mej. Crille tog med sig Siri till pulkabacken på förmiddagen när Ellie sov. Jag sov också...

Eftermiddagen kom och ingen bättring. Crille stannade hemma från årets sista träning då han började känna sig lite konstig han också. (Var troligen falskt alarm men vi tyckte det var dumt att chansa inte kul att smitta någon annan)

Allt vi skulle fixat i söndags fick vi skjuta på, känns som vi är en dag efter nu.... Idag har jag mått mycket bättre. Stannade hemma nästan hela dagen för att verkligen vara på säkra sidan. Har nu tvättat och packat det mesta inför en långvistelse hos familj o vänner.

Frampå sena eftermiddagen vågade jag mej ut för att få fatt i de sista julklapparna. Vi var grymt effektiva. Hela familjen var med på stan. Siri hittade ett Disneyprinsess badskum som hon bara skulle ha. Efter att ha varit en superduktig tjej och gått på stan och letat efter presenter till mormor,morbror och morfar fick hon köpa det. En liten muta före jul....

När vi kom hem var det redan kväll. Saga,läggdags och lyssna på en cd-saga sen somnade båda små sött. Jag har roat mej med paketinslagning. Tiden bara rinner iväg nu är det verkligen hög tid att krypa i säng!!!




Siri och Crille förra julen


Lördag

14 minusgrader och en hel del snö var det i morse när vi steg upp. Snart kom solen och temperaturen steg några grader. Som gjort för en dag i pulkabacken.... 

Vi har dock tillbringat större delen av dagen inomhus. Siri vaknade på helt fel sida och dagen började med ett vredesutbrott som väckte hela familjen. Crille hade gått in till Ellie tidigare på morgonen och somnat i barnens rum. Siri sov i vår säng med mej men fick för sig att hon skulle gå till sin pappa. Jag ville inte riskera att väcka Ellie och försökte lugna skruttungen men det var för sent....

Siri har varit Fröken Nej i stort sett hela lördagen. Inte klä på sig, inte borsta håret eller tänderna, inte sitta still vid bordet och äta sin mat, inte lyssna på vad vi föräldrar har att säga överhuvudtaget. Fy vad tråkigt det är med all denna trots. Vi har haft en lugn period ett tag men nu är det igång igen. Tålamodsprövande till tusen.... ge mej styrka att inte bli arg hela tiden det hjälper inte det minsta. 

Vi var på väg ut för att fixa de sista julklapparna men tillslut insåg vi att det var inte rätt dag att försöka få något gjort. Nej jag gick och handlade mat ensam istället. Siri låg och vilade på eftermiddagen och efter en powernap var humöret något bättre.

Geetha, Rickard och Ebba kom på middag. Testade två nya recept, kantarelldoftande fläskfile´med ris och till efterrätt chokladmousse med grädde, blåbär och hallon. Mmmm, blev en lyckad middag mycket gott!! Jag firades med ännu två paket. Ebba hade gjort ett eget ljus som hon målat, så tjusigt. Geetha och Rickards paket innehöll en snygg båtringad randig tröja från MQ. Perfekt, jag behöver verkligen nya kläder.

Vi har haft en mysig kväll. Barnen har lekt massor. Siri och Ebba har målat och pysslat för att nästa sekund dansa loss inne i tjejernas rum. Ellie hängde på så gott hon kunde. Lilla sötnosen, nu ser man att hon börjar leka mer planerade lekar. Hon klappar i händerna när hon dansar och snurrar. Tar hon något hon vet att hon inte får är det alldeles tyst eller så gömmer hon det bakom ryggen så ingen ska se,hihi.

Klockan tickade på och vi hamnade i puffen och soffan. Slökollade lite på Tv. Ebba och Ellie blev trötta och somnade men Siri kunde nog varit vaken än om hon inte fått sova i vår säng....

Imorgon hoppas jag att Fröken Nej är borta men tyvärr brukar det vara tvärtom när rutiner frångås blir det än värre.... så imorgon kanske vi bara ska dra täcket över huvudet och försöka sova länge, länge....




Hittade en "gammal" bild på Geetha och Rickard. Den är tagen en mycket kall långfredag 2008.




Skrattade gott när jag såg den här bilden på liten Siri och jag i matchande mössor




När Siri var så här liten var det största bekymret vad hon skulle få till middag.... skojar bara men det var lättare innan 3-årstrotsen.


Hoppas ni alla haft en härlig lördag!


Ja må hon leva....

ja må hon leva, ja må hon leva ut i hundrade år. Ett fyrfaldigt leve hipp hipp Hurra hurra hurra hurra och sen en liten fanfar på det. Jag gör som Pippi och gratulerar mej själv.... fast jag har blivit lite firad. Crille och Siri sjöng i morse. 3 paket väntade på att öppnas, tänk att man aldrig blir för gammal för paket. Fina presenter var det. Skinnhandskar, en fuskpälsjacka och Gap eau de toilette washed cotton. Jag tycker mina älsklingar har gjort ett bra jobb för att glädja en gammal trött mamma och sambo. Än så länge har jag bara blivit firad av min egen lilla familj jag tror det väntar fler paket när vi kommer "hem". Jag får inte glömma alla fina gratulationskort, sms och telefonsamtal, härligt att bli ihåg kommen. Tack, snälla ni ♥♥♥

Förövrigt har det varit en helt vanlig fredag. Jag har jobbat en heldag, talade faktiskt inte ens om att jag fyllde år. Orkade inte baka något igår... Ville njuta av Crilles överraskning istället.

Södra spelar träningsmatch ikväll, jag sitter i soffan och gäspar. Väntar på min darling. Så jag kan säga att firandet är mycket måttligt, haha

Jag hade min lottöppningsmiddag i november så något party blir det inte nu. Den brukar jag annars ha strax före jul hemma hos mina föräldrar eftersom alla tjejerna bor i närheten av dem. I år kom de hem till mej istället för en mysig helg.

På tal om mysigt....




Ellie gillar sin nya fina fåtölj!


Ha en härlig fredag!!



Mätt, belåten och trött!

Crille bjöd på en fantastiskt god tapas middag på mysiga Anna-Gretas. Vi hade en härlig kväll, superlängesen vi var ute och åt en kväll på tu man hand. superlängesen vi var ute och åt en kväll överhuvudtaget.... Lyxigt värre!!! Nu är jag så trött och mätt att jag knappt orkar ta mej till sängen men det ska jag så snart som möjligt.

Frida och J hade det lugnt och skönt med två sovande sötnosar. Skönt när det går så bra!! Tack snälla ni!!

Imorgon är en annan dag....


En överraskning...

Väntar mej ikväll. Riktigt vad vet jag inte men Crille har ordnat barnvakt. Något i matväg antar jag då jag är tillsagd att vara hungrig. Söta Frida och J kommer hem till oss vid 19.30-tiden för att (förhoppningsvis) sitta i vår soffa och se på Tv medans barnen sover sött i sina sängar.... Siri vet att de kommer, vore hemskt annars om hon vaknade och vi inte sagt något. Förhoppningsvis kommer det gå galant!! Det här är första gången de är barnvakter åt Siri och Ellie men båda tjejerna är förtjusta i Frida (Sorry, J ) Kanske blir så att vi möta av 4 personer busandes i soffan när Crille och jag kommer hem igen.... hihi.

Idag är det bitande kallt. Snö, 7 minus och blåsigt. Burr. Nu är det vinter på riktigt!! Jag öppnade på jobbet idag.Frös hela bussresan trots massor av varma kläder. Var på plats strax efter 06. Trodde nog att det skulle bli något skönare fram på dagen men icke. Vi var ute på förmiddagen. De minsta småttingarna skickades in redan efter några minuter för de vart ledsna. De lite större barnen åkte pulka och var nöjda något längre. Utomhusvistelsen avslutades med dans kring granen och raketen. Även att solen sken just då kändes det som om vi var på nordpolen. När vi kom in väntade en härlig jullunch. Janson,skinka,rödbetssallad,rödkål,ägghalvor,broccoligratäng,köttbullar,prinskorvar,leverpastej m.m. Känns som jag har tjuvstartat med julen... Imorgon är det sista dagen, sen tar jag jullov. Jag ska gå tillbaka på föräldrarledighet i januari men är erbjuden jobb, ska kolla med Crilles schema om jag kan jobba i början av året åtminstonde.

Nu ska Siri och jag måla.

Ha det gott i snålblåsten!!


Idag har vi hjälpt mormor o morfar.....

Barnfåtölj från Jabadabado i konstläder
Bilden är lånad från Baby och Barn


Den här röda superfina fåtöljen från JaBaDaBaDo ska Ellie få i 1-årspresent av sin mormor och morfar. Vi vet redan att lilla trollungen kommer bli överförtjust i sin present..... Ellie klättrar och provsitter storasysters varje dag. Siri fick en svart från samma märke på sin första födelsedag.

Just nu står ett stort svart och rött paket och väntar på att bli öppnat. Då det kommer bli lite för mycket av det goda på trollungens födelsedag har vi bestämt att hon får öppna paketet när jag fyller. (Siri har också ett stort paket liggande som innehåller en pulka, passar ju bra att öppna så fort som möjligt när det äntligen är snö)

Annars har det stått jobb på schemat idag och så även resten av veckan.

Kram ♥♥♥




Bvc och Luciafirande

Dagen började med att stora flingor föll utanför fönstret. Lyckan var total!! Tänk att snön kom just idag.... Siris förskola bjöd på Luciafirande utomhus. Snacka om stämningsfullt...

Vi kunde ta det lugnt i morse då vi hade gott om tid.... eller inte. Siri började senare och Ellie hade tid på BVC 10.45. Jag tvättade ett par maskiner, vi åt en långfrukost. Plötsligt var det inte så gott om tid längre. Jag fick springa med vagnen ner till stan och Crille lämnade Siri på förskolan. Tanken var att han skulle följt med oss.

Dagens vikt på lilla trollungen var 8400 gram hon är 73 cm lång. Ingen stor tjej men hon följer sin kurva perfekt!! Det här var 1-årskontroll därmed vaccinering. En spruta i varje ben. Aj,aj,aj det gillade inte Ellie. Stora tårar trillade och hon sa "mam,mam mamma"

Crille och jag passade på att handla ännu ett par julklappar när vi ändå var på stan. Ellie somnade i vagnen och sov ett par timmar. Skönt att få lite gjort under tiden hon ändå sussade.

Snön fortsatte att falla. Nu ligger det ett täcke på 5-10 centimeter. Kanske kan bli lite pulkaåkning imorgon....

Snart var det dags att traska hemåt. Fixade det sista med tvätten. Ellie åt mellis sen var det bara att packa ihop oss igen för att promenera till Siris förskola. Luciafirande ute med alla tre avdelningarna. Många förväntansfulla föräldrar, morföräldrar och syskon. Skruttungen hade tillsist bestämt sig för att vara tomte. Lilla trollungen var också en liten tomteflicka dagen till ära efter storasysters önskemål. Barnen var så söta. Många sjöng och gjorde rörelser (En klar förbättring från förra året då det kändes som om inget barn ville) Siri var dock en av dem som stod helt tyst och stilla... hihi när vi sen kom hem har hon inte gjort annat än sjungt Luciasångerna....


 

Ellie redo för syrrans Lussefirande




Siri var tomte




Vi önskar er alla en riktigt God Jul!!!

Lova
och Siri står i mitten. Söta små bästisar ♥♥♥


Jag har vunnit!!!

Jag har vunnit ännu en tävling som jag hoppats på. En perfekt liten julklapp till Ellie blir det. Supersöta rosa Bellio tofflor med vita stjärnor på.

Bellio Stjärna ekotofflor (rosa)

Svenska Bellio gör ekologiska skinntofflor för små barnfötter.


Jag tävlade hos Tant Ulrika som hade ett samarbete med Pirum Parum.


En bra start på veckan...

Jag vaknade först i morse, strax före 8... bara att skynda på, inget jobb idag men Siri skulle till förskolan. Vi hann nästan i tid. samlingen hade inte börjat än. Varje dag lottas ett barns namn och de får öppna ett paket med en vers, text eller visa. Idag blev det äntligen Siris tur. Som alla de andra paketen innehöll även hennes ett ljus. Det är föräldrarna som fixat klapparna så jag hade skrivet en text om pepparkaksbak och sångtext till "Pepparkaksgubbarna".

Då det idag lyser vitt på marken har Skruttungen åkt stjärtlapp. Tänk så lite snö det behövs för att barnen ska tycka det är fantastiskt. Siri har varit ute både för och eftermiddag på förskolan ändå var hon sugen på utelek även med oss. Vi gick en sväng till Friardalen. En helt ny del på lekplatsen är färdig. Mycket spännande, tyvärr är det redan klottrat efter att varit öppen i ett par dagar. Så trist!! Vi hade iaf en trevlig stund. Lova och Becca kom också till parken. Kompisarna busade och åkte den största rutchkanan. Ellie var också med och tultade runt i snön. Inte lika förtjust... kläderna är för klumpiga, vantarna blir blöta, skorna är runda under, hihi stackars liten.

Tyvärr kom 3-årstrotsen när vi skulle gå hem. Siri vägrade följa med. Jag fick ta henne under armen sparkandes och fäktandes. Inte kul. Ellie skrek för hon var trött och fullt kaos utbröt. 

Crille
mötte upp. Siri lugnade sig så alla kom hem. En middag senare var allt frid och fröjd igen. Vi har spelat spel, dansat,byggt med lego och läst en och annan bok. Jag vet att skruttungen var trött då hon inte sovit på dagen. Inte undra på att hon blir trött arg och ledsen då. Jag är glad att det vände så vi fick en mysig kväll!!!




Den där lilla i bakgrunden är en riktig trollunge. Hon dyker upp överallt när man minst anar det.


Nätshopping...

Klick,klick... jag gillar nätbutiken Barnvänligt. Fantastiskt fina saker finns där.Just nu erbjuds paketinslagning,snabb leverans och allt är fraktfritt. Bra sevice, tycker jag!! Idag har jag hjälpt farmor med födelsedagspresent till Siri.



Klicka för att stänga fönster

Så söt brödrost i trä, den är en extrapresent... så är det någon annan som vill ge den till lilla fröken hojta till...



Klicka för att stänga fönster
Den fantastiskt fina tårtan med en liten träkniv så man kan skära upp tårtbitar och bjuda på får Siri i födelsedagspresent av farmor o farfar.

♥♥♥

 


Vi har träffat tomten...



Siri är inte rädd för tomten.


Två dagar i rad har vi träffat tomten som tillfälligt bor i ett grått litet stenhus. Han tar emot barnens önskelistor och delar ut chokladtomtar. Igår talade Siri om "Jag önskar mej en mikrofon och paketer" tog tomten i hand och lämnade sin lista.

Idag gick vi förbi på väg till stans Luciafirande. Siri var snabbt in igen och hälsade på tomten (undra om det var samma???) Den här gången vågade hon sitta i knät. Jag kan tänka mej att det var lika mycket chokladnissarna som den store röda som lockade....

Vi såg ett kort framförande av stans vackra Luciatåg. Tyvärr hade Lucian en vanlig enkel plastkrona men det klart utomhus är det väl inte mycket att välja på... Det mysigaste var givetvis deras vackra sång och att de åkte häst och vagn genom staden.

Vi hade ett eget litet firande eller försök till att fixa julkort tidigare idag. Ha,ha vilka ungar och vilka kort det blev...



Kronan är förstår eller är Lucian för liten...




Det här var ett av de bättre korten så ni kan tänka er hur resten var...


Har ni Lussat idag?


Jag tävlar hos Carolina



13 dec 

”Jag är med och tävlar i Carolinas Julkalender om ett STAR Påslakanset (Lundmyr of Sweden) från Barntyger!  Var med och tävla du också!”


Mina älsklingar...



Det är inte lätt att fånga alla på bild....




alltid är det någon som ser sur ut eller....




tittar bort.


Vi har en mysig familjelördag. En sväng till torget. En lunch på stan. En promenad och en familjefilm.... Härligt!!!

Kram ♥♥♥


Godmorgon Lördag!!

Trots snoriga näsor på hostiga barn har natten varit okej. Siri har sovit med blöjan och vi har sluppit kiss i sängen. Blöjan var inte torr i morse, vi får se hur länge det här varar.... Ellie har sovit hela natten i sin säng men vaknade redan 05.20. Hon lyckades somna om med Crille i "puffen". När hon vaknade nästa gång var klockan 7 så då steg jag upp och Mr Persson fick lägga sig en stund till i sin egen säng. Nu tittar vi tjejer på "Astrids Jul" så mysigt!! snart är det dags att väcka mannen i huset och servera frukost.




Siri har målat en tomte på förskolan. Om du frågar mej så är det den sötaste lilla tomte jag sett ♥♥♥


Fredag...

Stackars Ellie är jättesnorig och hostar. Inatt vaknade hon ett par gånger. Det lät riktigt rossligt och otäckt när hon hostade. Siri var också uppe och sprang... första vändan var hon påväg till toletten för att kissa men hann inte. En snabbtvätt av älsklingen, ny pyjamas och krypa ner i vår säng. Några timmar senare väcker Crille mej, Siri har kissat igen, nu i vår säng. Stackars liten. Hon har varit torr på natten ett tag men nu har det skett ett antal bakslag senaste tiden. Inatt valde vi att ta ett steg tillbaka. Hon får sova med blöja så får vi se när vi kan försöka igen. Det här är ohållbart för oss som bor i lägenhet där vi måste boka tvätttid. Känns som om jag smiter ner i tvättstugan var och varannan dag för att smygatvätta om ingen har bokat vill säga.

Idag har jag varit ledig, så skönt!! Jag känner mej också lite krasslig i halsen, kändes därför extra bra att inte jobba.

Geetha kom in till stan på förmiddagen. Lekte med tjejerna under tiden Crille vilade och jag fixade iordning mej. Vi tog en shoppingrunda utan man och barn. Jag nyttjade rabattkupongerna som kommit de senaste dagarna både från Lindex och H&M. Perfekt, jag behövde verkligen komma iväg och göra något annat än jobba.

Lindex Shop Online - Tröja
En grå kofta liknande den här shoppades. Just den här finns Lindex shop online.

Även underkläder till mej och ett par söta svarta "finskor" till Siri köptes med rabatt. Så bra med 30% så här före jul.

H&M glömde jag att titta till mej själv, vilket egentligen behövdes mest. Istället blev det till tjejerna som vanligt. Supercoola slitna våriga jeans till Siri. Får nog bli en födelsedagspresent... köpte även tvättade grå "jeansleggings" och 2 bastoppar. Ellie får en röd sammets Hello Kitty klänning. Så söt och skön!!

Eftermiddagen bjöd på innelek med mina små älsklingar. Den ena snorigare än den andra.... Siri har inte vilat idag men ändå varit på bra humör större delen av dagen :) Crille stack iväg på träning. Jag och skruttungen byggde tågbana. Ellie förstörde. Jag blir så imponerad av Siri som verkligen förstår att lillasyster är liten och inte vet bättre. Vi jobbar på det...

Ikväll åt vi tacos. Barnen kröp isäng något sent strax före Idol. Det började märkas på Siri att dagen varit lång utan sovpass.

Jag har kollat Idol och Mr Persson har zappat till På spåret och Skavlan i reklampauserna. Nu återstår bara att se vem som vinner.... Calle eller Erik????

Kram


Jag har fått nobelpriset....

 

nobelpriset-20091

Man brukar säga att bakom varje framgångsrik man, finns där en kvinna. Vilket är sant, utan tvekan! Men ännu sannare är att bakom varje trygg liten Guldklimp (barn) finns en mamma! En mamma som lägger ner hela sin själ i att fostra, trygga och skapa kärleksfulla förutsättningar för sina barn.

En mamma som så ofta får dubbeljobba med att få vardagen att gå ihop. Som först efter en lång dag på jobbet, kommer hem, lagar middag, läsor läxor, tvättar, stryker, städar, handlar och inte minst ger sina barn kvalitetstid! När väl kvällen och natten närmar sig, stupar hon i säng av ren utmattning, för att få ork att ta sig igenom ännu en ny dag. En dag som hon möter med ett leende på läpparna!

Vi alla Mammor som lyckas med den här bedriften är u n i k a! Utan tvekan är vi värda ett Nobelpris inom ämnet Mammakunskap!

Det är med en stor ära jag tilldelar Dig det här Nobelpriset! Jag beundrar Dig för Din styrka, för Din glöd och för Ditt engagemang! Var s t o l t över Dig själv!

Jag har fått det här Nobelpriset av Carolina som i sin tur fått priset av Duracellmamman. I min tur är det med en stor Ära som jag tilldelar priset till följande mammor:

Rebecca
Rebecca
Cecce

Linda
Camilla
Åsa

Mathilda
Frida


Jag skulle vilja ge detta pris till alla härliga mammabloggar jag läser men nu kallar andra sysslor i hemmet. Jag hoppas alla mammor som läser min blogg tar till sig av detta pris. Ni är fantastiska!!!


Mycket funderingar just nu....

Siri är inne i en väldigt rolig fas. Hon pratar och funderar, berättar och hittar på, gestikulerar och talar om hur saker och ting fungerar. Skruttungen har ett stort ordförråd som ökar för varje dag. Hon återberättar sin dag på förskolan. Vem hon lekt med, vad de gjort, vilken mat de ätit. Det är så skönt att ha ett språk och fungerande kommunikation. Tänk vad livet blir lättare då....

Igår frågade jag henne om hon var kär i någon kille. Jag skulle egentligen bara se om hon visste vad det ordet betyder.

Siri svarar: "Nej för jag är kär i en tjej"

Jaha tänkte jag så kan det också vara... "Vem då?"

"Anna är jag kär i"
säger Siri "och min pappa"

Anna är hennes favoritpedagog på förskolan.




Ha en härlig torsdag!!


Julshopping på A6

Även idag gick jag hemifrån innan familjen stigit ur sängen. Min jobbdag var dock inte lång utan jag slutade före lunch. Skönt med en kortdag efter en tuff start på veckan med en stängning och sen öppning dagen efter.

Jag tog bussen till A6 för att beta av ännu några uppdrag från tomten :) Kan tyvärr inte avslöja allt då jag tror det finns en del spejare här på bloggen....

Jag köpte även en födelsedagspresent till Ellie från Siri. Det blev nya badleksaker från Åhlens. Crille och jag  ska ge henne "kånken mini". Mer blir det nog inte till lilla trollungen, hon kommer få mer paket än hon kan öppna iaf. 

Fjällräven - Kånken Mini

Fjällräven Kånken Mini Forest Green / Ox Red

Bilden är lånad från Outnet


Sommaren-09



Sommaren började med ett Besök hos Pippi.




Fortsatte med en minisemester i Göteborg. Ibland var det Fröken Nej som var med och ibland goa Siri....




När det var som hetast i stan passade Siri på att svalka sig i fontänen.




Ellie kände på gräset för första gången, smakade säkert också...




Världens mat besökte stan, vi smaskade "jättekringla" med ost och skinka.




Lilla trollungen blev mer och mer en egen liten personlighet.


Jag har mängder av bilder från sommaren och detta är säkert inte de bästa.... Vi hann med Astrid Lindgrens Värld. Mycket uppskattat av stora som små. En minisemester i Göteborg testade vårt tålamod då Siri var inne i en trotsig period. På en av bilderna har hon lagt sig i skylten och vägrar följa med ut ur affären. Kul bild men ingen rolig situation.

Crille tränade hela sommaren så jag och tjejerna spenderade mycket tid själva hemma hos mormor o morfar eller farmor och farfar. En hel del dagsutflykter hanns dock med såsom Gränna, Vadstena och ett och annat bad i vättern eller på Öland. I det stora hela minns jag det som en bra sommar!!!

♥♥♥

Den här utmaningen finns både hos Wojtan och Missy Elliot


En sen morgon....

Vi fick en annorlunda morgon hemma hos oss. Jag vaknade av väckarklockan 07.00, inte ofta dagen börjar så sent här. Jag kunde duscha i lugn och ro. Familjen sov och sov. Ellie fortfarande i sin egen säng. Så duktig tjej efter flera hostnätter hörde vi inte ett pip ifrån henne. Lilla trollungen brukar vakna vid 6-tiden varje morgon men inte idag. Vid 8 slogs de stora bruna ögonen upp. Då hade jag väckt Crille och Siri en stund tidigare så de skulle hinna i tid till förskolan.

Jag tog bussen ut till "jobbet". Möttes där av glad personal och glada barn :) Jag kom lagom till adventskalendern skulle öppnas. Hihi, alltid lika spännande. Idag var det en sång "Pepparkaksgubbarna". Dagen har rullat på. Jag var sist på plats och hade äran att stänga.

Crille tränade ikväll. Tjejerna var en kortis hos Rebecca. Alltid lika uppskattat. Siri ville gärna stannat en stund till men det var redan kväll och jag var trött. Imorgon öppnar jag då kommer jag vara på plats innan någon vaknat här.... Tidigt, riktigt tidigt men det går nog bra. Jag ska krypa i säng snart tror jag.

Hoppas ni alla haft en bra start på veckan!!




En liten tjej med stora bruna ögon. Ellie är 5 månader på bilden.


Jag tävlar hos tant Ulrika

"Jag vill vinna ett par Belliotofflor från PirumParum hos Tant Ulrika!"


2a advent...

Snön lyser med sin frånvaro. Regnet hänger i luften... För att få en gnutta julstämning tänder vi ljus, det blir många ljus. Dagen har vi ägnat åt hemmafix såsom städning, handling och en och annan sladd som fästs till väggen, hihi. Det finns en liten trollunge som drar i det mesta.

I eftermiddag kom Rebecca, Micke och Lova på besök. Kompisarna blev bjudna på lasagne. Lilla Lovas favoriträtt. Kanske inte Siris men de hade tid att äta varsin portion innan leklusten tog över.

Vi fick en mysig dag!!!

Ikväll väntar ännu en film. "Flickan som lekte med elden" har läst boken så jag räknar med att filmen är bra. Lördagskvällens film var spännande men tog en vändning på slutet som jag inte gillade. Crille somnade så nej det var inte den bästa dvd vi sett...

Imorgon börjar jag på det vik jag blev erbjuden. Jag kommer vara på en småbarnsavdelning fram till jul. Känns skönt att få komma till samma ställe... ett par dagar är fridagar då det inte är heltid så jag får se om jag passar på att jobba någon annanstans de dagarna.

Hoppas ni haft en härlig söndag!!


Jag tävlar hos Elin - ett hus till oss.

Jag tävlar hos Elin om ett presentkort hos BestKids. Massor med fina julklappar finns att shoppa här. Vad ska jag välja tro??? Skynda, skynda det är kort tid kvar på tävlingen....


Lördagsmys...

En grå, regning lördag i början av December börjar lida mot sitt slut. Efter en lång vecka med mycket jobb väljer jag att spendera så mycket tid som möjligt med hela familjen ♥♥♥. Tanken var en dag i simhallen men Ellie hostar fortfarande mycket på nätterna så det fick vara. Istället gick vi en promenad. Lekparken besöktes så även torget. Perfekt att fynda på 10 kronorsmarknaden.... servetter, pysselböcker, julklappsettiketter, diskborstar... Det finns alltid något kul eller mindre kul som behövs. Siri gillar också att kika i lådorna för att se om det finns något spännande.

Snart var vi frusna trots att det egentligen inte var kallt. En fika på Coffe´more. Mmmm en aftereight latte till mamman o pappan, chokladboll till skruttungen och en burkmat till lilla trollungen. Så mysigt att lyxa!!!

När vi ändå var på språng traskade vi vidare in till stan. Ännu ett par julklappar kan bockas av från listan. Så skönt. Vi är klara till kusinerna och gudbarn...

Hemma igen. Porterbiff, hänga tvätt och lämna av kassarna. Vidare till Ikea.




Våra fina tjejer.


Det var bara småplock som skulle handlas men tjejerna gillar att leka loss på barnavdelningen. Därför är det ett bra familje nöje. Vi kikade efter en spis till tjejerna men den är fortfarnde slut. så synd, hoppas verkligen den kommer innan Siri fyller år.

Kvällen är och blir en lugn historia. Jag fixade ett par goda mackor med Chevre´ost, pinje och flytande honung. Crille badade barnen och nu ska vi se en film... "Knowing" med Nicolas Cage.

Hoppas ni också har det mysigt i Decembermörkret!!!


Torsdagslista...

Vaknade: 06.00 av att klockan ringde

Gjorde: Tassade upp, snabbduschade, fixade frukost och kaffe

Sen då?: Cyklade till resecentrum, tog bussen vidare till dagens jobb där jag varit tidigare i veckan och även ska imorgon.

Humör: Bra!!

Förmiddagen: I korta drag... sångsamling,adventskalender och mycket utelek. Frost på marken så stjärtlapparna åkte fram och ut i backen.

Lunch: Potatismos, korv, sallad, morötter och majs

Eftermiddagen: Mera utelek, gäller att passa på när det är sol.

Väder: -5 strålande sol och frost

Siri: Valde missmatch kläder själv imorse. Gick på utflykt med förskolan. Visade nöjd och glad för mamman hur hon suttit på sittunderlaget och ätit banan.

Ellie: Vaknade sent idag. Har endast sovit på förmiddagen. Säger Mamma hela tiden :)

Crille: Nöjd med att kunna vara pappaledig!!! Står med middagen färdig och redo att gå till träningen när jag kommer hem.

Kväll: Middag, dans med tjejerna, lite sångstund och bokläsning. Baddags för tjejerna sen nattning. Nu är jag helt slut. Soffan väntar....

Tänkvärt: Är det värt att jobba heltid när barnen är små??? Stiga upp innan de vaknat, gå innan de hunnit äta frukost, komma hem till middagsrace och sen sova....

Dagens tanke: Barnen är bara små en gång!!!


Kram ♥♥♥


Jobb....

Jag jobbar och jobbar....Ny förskola idag. Härliga små barn. Strålande sol, frost på marken. Utelek och innelek. Blev tillfrågad om jag kan tänka mej ett vik fram till jul..... kan jag nog, bara vi får ihop det med Crilles träningstider. Vi får se... Imorgon är jag redan bokad på ett annant ställe.

Trött, tröttare än tröttast är jag. Dagen började tidigt. Även imorgon blir det till att ställa klockan. Därför ska jag inte lägga mer tid här. Bjuder på en vinterbild....




Lova och Siri i pulkabacken förra vintern.


Jul för hela slanten....

Vad kan hinnas med en ledig tisdag? Jo, tvätta några maskiner tvätt. Åka till A6 för en lunch med sambon och lilla trollungen. När sen alla är mätta och belåtna hjälpa tomten lite på traven med julklapparna. Vi hann en hel del innan Siri hämtades på förskolan.

Crille stack iväg på ett spännande möte.... jag och tjejerna åt mellis. Snart kom Ebba på besök. Stackarn var lite småsjuk och hemma från skolan. När mamma Geetha hade ett projekt i  sin skola fick Ebba vara hos oss istället.




Siri och Ebba spelade djurlotto.


Då man är hemma och är krasslig måste man få ha det lite extra mysigt. Eller ??? Vi lyxade med tända ljus, lussebullar och pepparkakor. När Ellie skulle sova tittade de större på en film.




Årets adventsljus.... 3,4 finns på andra sidan :)




Goa tjejer som gillar pepparkakor


Svårt nu inför jul, känns som det blir fika titt som tätt. En pepparkaka här lite lussebullar där.... får något dåligt samvete. Men,men...det är ju så mysigt. Det luktar jul och man kommer i stämmning.




Ellie däremot har inte fått smaka några sötsaker. Hon får vänta så länge det bara går....


Idag började tvs julkalender med Supersnälla silverSara. Siri brukar se på Bolibompa så vi köpte en luckkalender till henne. Ikväll tittade hon och Ebba tillsammans. Hon fick hjälp att leta upp rätt lucka. Jag vet inte om det är för tidigt men jag gillade julkalendern och nedräkningen fram till julafton när jag var liten. Jag sitter gärna ner och följer programmet med Siri och gör det till en mysig tradition. Hemma hos oss blev det tyvärr ingen paketkalender iår... Vi bestämde oss för att Ellie är för liten så även Siri får vänta till nästa år.

Har ni tittat på julkalendern?


PS. Titta in hos Carolina. Hon har en härlig adventskalender för oss vuxna. Lite hjälp på traven med julklapparna kanske???