Mycket nu....

Jag ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen, det är lite mycket som snurrar runt i huvudet just nu.

Vilka böcker ska köpas? Hur mycket och noga ska jag läsa inför föreläsningarna?

Alla dessa system att hitta information som tar mej en evighet att sätta mej in i. Ping pong dit och ping pong hit. Jag hade aldrig hört talas om det innan jag började på HLK men vissa saker tar lärarna bara för givet att du ska veta.

Siri, Ellie och jag har alla åkt på en höstförkylning. Jag känner mej totalt groggy men härdade ut en 3 timmars lång föreläsning i eftermiddags som jag trots allt tyckte var mycket intressant. Skolans organisation och styrelse, uppbyggnad,grunder, lagar, mål och värderingar fick jag en inblick i.

Imorgon är det dags igen om vi inte blir rejält sjuka. Jag vill inte missa något nu i början, känns tillräckligt förvirrat ändå.

Soffläge ska intas omgående!!


Sensommardag i Linköping

Barnen blev inte sämre. Vi kom iväg till Linköping. Kul med ett avbrott i vardagen. När vi kom fram hade Jonas  lagat fantastiskt god köttfärssås och spaghetti, passade liten som stor.Om det öste ner i Jönköping så var det tvärtom i Linköping, strålande sol och en riktigt fin sensommardag. Vi packade in oss i bilen igen med fikakorg, vagnar, cykel, barn och vuxna, färden gick till Valla.Anneli och Ville som beräknas bli storebror på onsdag :)
Blivande hästtjej??? Siri tyckte det roligaste på dagen var att mata, klappa och titta på hästarna.
Ellie gäller det att ha under ständig uppsikt. Lilla trollungen har alltid något bus i göringen. Igår matade hon getterna med chips. Hmmm, undrar om de fick ont i magen....


Tyvärr är det svårt att njuta av en fikastund utomhus.... getingar överallt. Det blev en stående kopp kaffe till de vuxna. Barnen tröttnade snabbt även om det erbjöds hembakad kladdkaka. De ville hellre leka än vifta getingar.

Ett par timmar senare åkte vi nöjda därifrån. Det väntades en mysig hemmakväll hos våra vänner. Årets sista grillning smakade gott!! Barnen lekte, spelade spel och tittade på film. Vi körde inte hemåt förrän de började tröttna. Halv 10 tror jag de höll ut till, har man roligt så har man!!!

Nu väntar vi med spänning på Villes småsyskon, undrar, undrar när det blir....

Idag fixar vi inför veckan. Storhandling, städning och tvätt betas av så vi slipper det när skola, jobb och förskola drar igång imorgon igen.

Kram


Vilken klass????

Jag har ägnat hela kvällen åt att söka schema inför kursstarten på måndag. Ett par böcker är beställda, jag känner att jag har koll på den informationen vi fått. Men..... vilken grupp tillhör jag??? Vilken sal ska jag till??? Jag vet att jag börjar klockan 9 på måndag men inte mer. Antingen har jag missat på vilket sätt vi skulle få information om detta eller kommer det via mail under helgen. Jag har granskat och sökt överallt på högskolewebben men kan inget hitta.

Nu skiter jag i det här och tar helg!!

Det är jag väl värd!

Om inte barnen är allt för snoriga åker vi till Linköping imorgon. Härliga vänner som vi inte träffat på länge ska besökas.

Kram


Vart kan jag ställa hästen?

Vill ni ha ett gott skratt så här på förmiddagen? Jag skrattade så jag grät igår eftemiddag när Siri lekte här hemma.

Tänk er skruttungen komma galopperande på en käpphäst (modell "Lilla gubben") med svärd och sköld i handen.

"Mamma, jag ska lämna Ellie på förskolan då behöver jag svärd och sköld ifall det kommer elaka drakar på vägen"

Skruttungen galopperar vidare bortåt soffan.

"Hallå, hallå, vart kan jag ställa hästen?"

Hmmm, just det undrar om det finns hästparkering utanför förskolan....
Fantasin flödar hos stora älsklingen.


Jag kommer precis hem en vända efter info angående kurslitteratur. Känns både roligt och skrämmande att vara student. Min hjärna går på högvarv men det gäller nog  de flesta nya.

Ska passa på att varva ner en stund innan jag hämtar tjejerna.

Kram


Hunter....

Jag tycker själv att jag är ganska duktig som börjat en utbildning, helst då jag inte längre är någon ungdom. Tänk om jag skulle ta och fira mej själv med en fin present....

Länge,länge har jag trånat efter dessa godingar.....

Om det nån gång finns rätt tillfälle att investera mina pengar så är det nu!

En belöning till mej!
Äntligen mina!! 

bild lånad från Brandos


....och tänk regnet har skvalat till och från dagen lång.
 


Upprop!!Skolstart


Barnen lämnades på förskolan utan ledsna miner. Ellie vinkade glatt. Siri sprang nöjd in i ateljén innan jag ens hunnit ut genom dörren. Enkla avsked, en bra start på dagen!!

Jag begav mej till Jönköping Högskola för upprop. Lärarutbildningen med inriktning förskola var mitt val. De närmsta 3,5 åren vet jag vart jag kommer befinna mej :)

Två timmar av information och presentation av en del av skolans huvudpersoner avslutades med inledning av insparken.

Ett mindre upprop hölls. Jag var den enda av 368 personer som inte kryssat i anmälan som fanns i entrén. Haha, kul att räcka upp handen "jag är här!!!" inför alla andra. Jaja, den bjuder jag på. Jag var åtminstonde där, trodde att det räckte med registreringen jag gjorde igår. Tydligen var det bara jag som var trögfattad :)

Den här veckan är det information om utbildningen och klassindelning som gäller. Insparken står jag som sagt över. För 10 år sen hade jag gladeligen hängt på nu har jag en familj att lägga fokus på.

Imorgon ska älsklingarna lämnas till frukost på förskolan. Jag ska var i skolan redan klockan 8. Jag har tänkt att hämta barnen  vid lunch så blir det en kort dag iaf.

Kram


Lämnat, tvättat och reggat....

Familjen börjar vänja sig vid att komma iväg på morgonen. Det lättaste är att stiga upp :) 06.30 ringer klockan, har vi tur har inte barnen vaknat innan dess. Frukosten fungerar också, tjejerna äter bra!! Macka och gröt blir det oftast. Jag försöker även hinna med en kopp kaffe men den kanske jag får börja att ta i farten, beror på hur tidiga morgonar det blir framöver. De stora problemen är fortfarande påklädning för Siri och tandborstning för Ellie. Idag hade vi gått om tid. Siri sprang runt och gjorde allt annat än tog på kläderna. Hon hånskrattade åt mej när jag bad henne göra sig iordning, hon skrattade ännu mer när jag höjde rösten. När jag frågade om hon tyckte det var roligt när mamma blev arg och ledsen sa hon "nej" och skrattade.... grrr. Tillsist sa jag bara klä på dej, Ellie och jag tar på skorna nu sen går vi. Då blev det fart på henne. Hon plockade fram kläder själv, tights, tröja, kjol. Borstade hår och tänder, skruttungen var klar på 5 minuter. Hon kan om hon vill.

Siri cyklade till förskolan. Jag sprang strax bakom med Ellie i vagnen. Jag vågar inte cykla jag också än, känns skönt att kunna gripa tag i stången bak på Siris cykel när hon vinglar till.

Idag har jag lämnat båda tjejerna på förskolan. Första gången för lilla trollungen. Inskolningen pågår fortfarande så det är bara några timmar. Lämnandet gick jättebra!! Ellie lekte i sandlådan. Jag sa "Hejdå, mamma kommer sen"  Vi vinkade och jag gick. Ingen dramatik. Om förmiddagen går bra ska hon både äta lunch och vila. Pedagogerna ringer efter mej om hon blir ledsen eller inte kan somna då får jag komma tidigare.

Jag har använt min egentid till att tömma tvättkorgen. Jag har också registrerat mej på Högskolan. Användarkonto och mailadress är fixat så slipper jag trixa med det imorgon då uppropet är. Jag räknar med att jag bara behöver närvara fram till lunch. Om det skulle vara något på förskolan innan dess finns Crille tillgänglig. Första veckan verkar mest handla om insparken och den har jag inte tänkt delta i.Föräldrarledigheten är över. Liten har blivit stor....


Ha en fin måndag!!
Hon kan cykla!!!

Tänk vad skruttungen kan mycket. Jag är förvånad att hon lärt sig cykla utan stödhjul så fort men samtidigt hade jag en aning om att hon faktiskt kunde cykla. Siri trampade riktigt på sin tre-hjuling när hon var 1,5 år, hon har alltid gillat att gå balansgång och fixat det galant. Oddsen fanns på hennes sida. Idag mötte hela familjen upp Lova med familj. Tjejerna cyklade tillsammans framför oss. Stannade, svängde och höll sig oftast i kanten. Ingen riktig cykelvurpa har inträffat än så länge..... peppar, peppar. Vi tog omvägen runt strandpromenaden. Slog oss ner på piren för en lunch, årets första och sista. Pasta och pizza delades hej vilt. Det var gott men jag undrar vad personalen egentligen tänkte om oss? Två barnfamiljer är kanske inte de bästa kunderna..... men barnen visade upp sina bästa sidor. Ellie som älskar pizza, åt längst av oss alla.

Vår familj "cyklade" vidare för en kortis på stan. Mr Persson lyckades handla både snygga acnejeans och en skjorta från Tiger. (Resterande familjemedlemmar får oftast nöja sig med nätshopping från HM eller Lindex nu för tiden) Siri har fortsatt i samma trotsiga anda. När Crille handlat färdigt stod skruttungen i bara trosor och vägrade ta på sina kläder igen för de matchade inte hennes nya armband. Gah, skrattretande.

Ett samtal angående lördagsgodis fick Siri på andra tankar. Vi tog oss hemåt med kläderna på :)

Nu hamnade familjen i soffan. Lotta på Bråkmakargatan visas på tv. Känns som en passande film....

Ha en skön lördag!!


Lilla snigel.....

Ellie har en ny favoritsång som hon gärna sjunger.Lyckan var total  när hon på sångsamlingen valde rätt sångburk med den lilla snigeln i. Det roliga är att hennes språk utvecklas i en rasande fart och lilla trollungen lägger ihop två ord. Hör här.....
En liten sång innan läggdags...


Inskolningen fortsätter som på räls. Idag har jag varit med storasyster på hennes avdelning hela förmiddagen. Siri fick extra uppmärksamhet som hon verkligen behövde. Vi byggde ett slott som hon och Lova skulle bo i. Ellie var själv med sina kompisar och pedagoger. Funkade fantastiskt bra!!!

Nu dags för lunch!

Kram


Ett gott skratt förlänger livet!!

Hahaha, jag loggade in på bloggen för att läsa kommentarerna som trillat in under dagen. Satte nästan kaffet i halsen när jag fick mej ett gott skratt. Tack Stefan!!!


- Nu är vi framme! Kan du gissa var vi är? Ser du vem det är på skylten?

- Näe

- Men nu är vi ju hos världens starkaste tjej, hon bor här... vem är det Cornelis?

- SIRI!!

Kompisarna var utanför Astrid Lindgrens Värld.


Om det är någon som vill besöka Världens starkaste tjej är ni välkomna hem till oss :)

Kram


Ännu en stugtitt....

Mr Persson och jag kikade på ännu en stuga i ungefär samma område som tidigare. 7 minuters bilfärd från lägenheten. Liten, röd med vita fönsterluckor, hemtrevlig med öppen spis och en gammal vedspis. En härlig lummig trädgård var sådant som stod på plussidan. På minussidan.... något längre till bad och en stor väg i närheten som hördes men inte syntes genom skogen. Fundera,fundera är nog vad vi gör ett tag till.... först måste vi veta hur fotbollssituationen blir de närmsta åren sen kan vi ta ett beslut angående fritidsboende.

Josefin och Daniel var snälla och passade tjejerna så vi kunde smita iväg en stund själva. När vi kom hem sov Siri sött i sin säng medans Ellie vägrat lägga sig utan skulle mysa med Josefin i soffan :)

Förövrigt fortsätter vi göra framsteg på inskolningen. Idag kunde jag gå ifrån lilla trollungen några minuter för att ta en kopp kaffe innan hon kom och letade efter mej.

Kram


Tålamodskurs sökes!!!!

Imorse var det dags igen.... Siri tappade humöret utan någon direkt anledning. Morgonen började bra. Frukost inga problem, toalettbesök, plocka igjordning efter en stunds lek gick som på räls. När jag bytte blöja på Ellie började eländet. Siri gick in på rummet för att klä på sig kläderna hon själv valt kvällen innan. Trosor och tröja gick bra men när tightsen skulle på hände något.... hamnade snett eller på fel håll, jag vet inte. Jag fick inte hjälpa till men ändå skulle hon inte göra själv. Jag gjorde mej och Ellie färdiga. Skruttungen skrek och grät i bara trosorna när vi andra stod påklädda och färdiga i hallen. 45 minuter tog det för Siri att klä på sig,borsta håret och tänderna. Vi var ute i god tid men så gott om tid kommer vi inte ha i fortsättningen. Jag orkade inte ta striden angående sitta i vagnen också utan idag fick även storasyster åka.

För Ellie gick det däremot bättre idag. Jag kunde följa med storasyster in på hennes avdelning medans Ellie stannade kvar på sin under tiden. Även idag lekte Ellie helst på "torget" mellan avdelningarna men jag kunde sitta en bit bort. Lilla trollungen tog kontakt med andra barn, vågade gå en bit ifrån mamma och verkade inte ängslig trots att hon inte såg mej. En bra början!!

Vi skyndade hem. Lova skulle vara hos oss ett par timmar. Siris humör fortsatte. Lova visade däremot en ängels tålamod idag. Hon lånade ut bytte och lät i stort sett Siri få precis som hon ville, vilket inte var lätt för hon ändrade sig hela tiden. "Anna, Siri är sur" kom Lova ut i köket och berättade. Vad skulle jag säga.... jag frågade om vi skulle låta Siri vara själv en stund så kunde Lova och Ellie leka. Det gick bra. Tjejerna målade och snart ville även Siri vara med.

Jag fixade en enkel lunch, stuvade makaroner, stekt falukorv och morötter. Barnen åt som hästar :)Tjejsnack.....


Nu har vi en lugn stund här hemma. Behövs verkligen efter dagens start. Måtte dessa strider sluta snart!!!

Kram


Första dagen....

Tjejerna var så redo de kunde bli i morse. Siri klädde på sig själv, borstade hår och tänder utan minsta gnäll. Ellie var som vanligt.... sprang iväg när kläderna skulle på, vägrade gapa för tandborsten men även hon blev klar i tid. Vi var vid förskolan strax före 9. Siri fick stanna ute och leka med sina kompisar. Ellie och jag gick in för att bekanta oss med hennes nya avdelning, pedagoger och kompisar. En stor dag för lilla trollungen. Jag tror hon kände av att det inte var en vanlig dag utan att även hon snart ska bli lämnad som storasyster blivit tidigare. Hon tvekade att gå in, ville helst stanna ute med storasyster. När jag gått först in följde hon försiktigt med.In på avdelningen ville hon däremot inte!! Vi stannade en stund på "torget" som är en mittpunkt för alla avdelningarna. Jag hittade en låda med gosehundar och koppel. Ellie som älskar hundar var inte sen att plocka upp en. "Ska vi gå ut med hundarna" frågade jag. Snart hade vi traskat in på avdelningens ateljé. Alla sätt är bra, utom de dåliga... hihi. Efter det målade och klistrade vi en liten stund. Jag trodde inte att lilla trollungen skulle vara så försiktig som hon var. Hon höll sig vid mej hela tiden. Ville hon leka med något nytt eller gå till nästa rum tog hon mej i handen och drog mej med. Vi avslutade första dagen med sångsamling. Ellie satt precis framför mej men var delaktig, klappade händer, gjorde de rörelser som hon kände igen och var t.om björn i Björnen sover, hon låg med huvudet i mitt knä, lilla sötnosen.

Jag blir inte av med halsontet och hostan. Har kännt mej riktigt risig igen i eftermiddag. Siri var snäll och lät mamman vila en timme på soffan när Ellie sov. Resten av dagen har ägnats åt den aldrig sinande tvättkorgen.Förskoletjejerna tittade på Bananer i pyjamas innan det var dags för saga och säng.


Kram


Något nytt för oss....

Familjen kom hem sent igår kväll. Bilresan på 3 timmar hade som vanligt gått sådär... Ellie gillar inte att sitta fast i bilstolen. Kan gå något smidigare om åkturen görs vid sovtid men även det har slutat fungera. Lilla trollungen sov ca 40 minuter i början sen var hon vaken nästan hela vägen.... pratade om sin mamma, ville hålla pappa i handen (inte så lätt när hon sitter bak och pappa kör)

Idag är det trötta familjen hemma hos oss. Jag för att jag fortfarande inte är helt frisk. Crille och barnen har sovit för lite....

I förmiddags kom vi trots allt iväg till Maxi för en välbehövlig storhandling. Ellie började skrika innan vi ens hunnit till fruktdisken. Hon var nöjd en stund efter att fått mumsa psysalis i vagnen. (En tom kartong betalades i kassan) Ett tag skrek hon och rullade på golvet så trött var hon. Vi övervägde att en vuxen skulle sätta sig i bilen med henne men hon gillar som sagt inte bilen. Chansen var att det skulle bli ännu värre.... Hon fick helt enkelt mumsa på lite av varje som vi handlat. (Kanske inte helt ok att göra så men det hör inte till vanligheterna och vi betalade för allt) Efter en stund lugnade hon sig och vi lyckades bli klara.

Väl hemma var det nästa barns tur att bryta ihop.... över att svampbitarna i pastasåsen var för små så hon inte kunde dela dem i mindre bitar. Grrr, ja ni hör själva. Skruttungen älskar färska champinjoner men plötsligt slängdes alla ut på bordet. Hon fick gå ifrån en liten stund och lugna sig. När hon kom tillbaka åt hon som vanligt först upp svampen.

Efter detta tog hela familjen siesta. Hjälpte föga men vi tog oss iväg på dagens höjdpunkt. Vi har varit på en sommarstugevisning. En liten söt stuga strax utanför stan med sjön runt knuten. En stor härlig trädgård som gränsar till skogsbrynet på baksidan. Till tjejernas förtjusning växte det blåbär på tomten. Stugan var  fräsch utan några större renoveringsbehov. Vi gillade den men det är vår första visning..... vi har inte bestämt om vi ska lägga ett bud eller inte. Vi väntar på en del svar från mäklaren innan vi ens ska fundera i de banorna.

Crille har tränat ett senare pass än vanligt ikväll. Tjejerna och jag fick äta middag själva. Sen var det bara att duscha av dem och läsa saga. Jag har börjat med att de får välja varsin bok. Ellie älskar "Knacka på" den är rolig för de minsta. När jag läst för henne får hon krypa ner i sin säng med en pekbok och lyssna därifrån när jag läser för Siri. Om lillasyster ska vara med då blir det bara bus istället.

Nu kom Mr Persson innanför dörren. Vi har tänkt krypa upp i soffan och se filmen "Änglavakt".

Imorgon är en stor dag.... Ellies första dag på förskolan.Nu ska även lillasyster bli förskoletjej.


Kram


Inte helt på latsidan trots allt.....

jag känner av att kroppen inte är helt kurant men jag kan inte ligga still hela dagen :) Snart kommer älsklingarna hem. Jag kom fram till att ett fräscht och nystädat hem är inte fel att kliva över tröskeln till.... Det har tagit mej några timmar med ganska många pauser men nu är det dammat, dammsuget, toaletten är så fräsch den kan bli, golv och speglar torkade. Skönt att slippa feja med städning när hela familjen är hemma. Jag brukar vilja göra en rejäl rengöring när någon i familjen varit sjuk, ut med bacillerna!!! Hoppas,hoppas de andra håller sig friska nu!!

Nu ska jag med gott samvete lägga mej på soffan och invänta my darlings.

(imorgon kanske ,kanske vi ska göra något extraroligt.....)

Kram


Något piggare...

...jag är något piggare idag. Tänk vad lite lugn och en god natts sömn kan göra underverk. Jag tror egentligen inte jag har vilat upp mej eller haft en ledig stund för mej själv iår, vad jag kan minnas....lyxen att få ligga på soffan eller i sängen, sova, ta det lugnt, läsa, slötitta på en film, sådant jag alltid gjorde förr när jag var sjuk existerar inte längre. Tiden att tillfriskna finns inte. Den här veckan trots ett evigt halsont och hostande, har veckan rullat på som vanligt. En sjukdag som småbarnsmamma är bara att glömma, bita ihop, ta ett par värktabletter och låtsas som ingenting. Inatt kommer familjen tillbaka så nu hoppas jag verkligen att halsen och hostan ger med sig över dagen för jag kan inte vara sjuk längre!!!

Ha en fin lördag!!


Ensam hemma....

Familjen är på väg till Öland. Jag skulle också varit med men mår fortfarande inget vidare. Halsen värker, jag har hosta, känner mej febrig och allmänt trött. Trodde jag var bättringsvägen men det känns snarare värre idag. Anledningen till att familjen åker utan mej är att Crilles mormor Eira fyller 80 år, det ska hållas ett mindre släktkalas. Jag har velat fram och tillbaka om jag skulle hänga med men det vore onödigt att smitta ner andra helst de äldre även om de är pigga till vanligt.

Nu ska jag njuta min "långa" ensamhet med att lägga mej på soffan bläddra bland kanalerna och kanske sova en stund....

Kram


Små cyklar...

Siri kan (nästan) cykla. I förmiddags när Becca och jag var i lekparken med barnen lånade Siri Lovas cykel då gick det sådär. Skruttungen cyklade några meter själv utan stödhjul men fick stanna och sätta i foten ofta. I eftermiddags när Crille och jag var ute en sväng med tjejerna gick det redan mycket bättre. Plötsligt lyckades Siri hålla balansen, styra och cykla i ett par hundra meter innan hon tappade kontrollen och satte ner foten. Tyvärr hann vi inte öva speciellt länge. Cykelns kedja hoppade... vi har försökt att spänna den tidigare men nu ser det ut som den ärvda lilla cykeln har gjort sitt :(  Det är inte första gången kedjan hoppar, läskigt för när den gör så går det varken trampa eller bromsa. Vi bestämde oss för att köpa en ny.Sportex började sin rea idag. Den här lilla godingen står undanställd och väntar på att hämtas imorgon.


Kram


Krax,krax....

...idag kraxar jag som en kråka. Det gör väldigt ont i halsen och upp i örongångarna, ingen feber dock så trots ont känner jag mej piggare än igår. Ellie har sovit hela natten i sin säng och verkar som vanligt idag. Ingen sjukdom på g där....

I förmiddags mötte vi upp Becca och tjejerna i lekparken. Lugnt och skönt med bara några få barn där. Brukar ibland vara smockfullt med både föräldrar med barn och förskolegrupper.

Annars har jag försökt att vila mej så mycket det går men det är inte så lätt...

Nu är som vanligt när jag försöker blogga med tjejerna hemma min stund redan förbi.... dags att laga middag till hungriga, trötta barn efter ännu ett par timmars utelek.Kram


Vilken fantastiskt god lunch!!!

Vi vaknade inte med de bästa förutsättningarna i morse. Ellie började skrika och gnälla igår kväll redan innan Crille och jag hunnit somna. Jag har därför sovit med lilla trollungen i Siris växasäng. Vaknade outvilad med huvudvärk och halsont vilket jag antar att även Ellie har. Gick omkring som en zombie här hemma hela förmiddagen innan jag tog mej i kragen och kastade ihop en fantastisk lunch som stod på bordet prick klockan 12.Matvetesallad med färska rödbetor, chevré och rostade solroskärnor.


Jag kan tyvärr inte ta åt mej hela äran.... receptet är från Linas matkasse. Äntligen är sommaruppehållet över och middagarna levererade vid vår dörr. Ja det förstås, tillaga dem får jag göra själv men jag slipper planera.

Recept

1.
Koka 3 dl matvete enligt anvisning på förpackningen

2. Skölj 500 gram rödbetor noga. Koka dem i lättsaltat vatten 25-30 min. Ta upp och skala. Skär rödbetorna i klyftor.

3. Finhacka 60 gram salladslök och en halv kruka persilja

4.
Blanda 3 msk olja, 1 msk flytande honung, 1 msk balsamvinäger,½ tsk salt och 1 krm svartpeppar

5.
Lägg en bädd av romansallad på ett salladsfat. Blanda nykokt matvete med 380 gram vita bönor, persiljan och salladslöken och vänd ner dressingen. Häll matveteblandningen på salladsbladen och fördela sedan rödbetor och smula 200 gram chevré över alltihop. Strö på 5 msk solroskärnor.

Smaklig spis!!!


Måndagsmiddag.

Hela dagen har gått åt till spring i tvättstugan. Vika in i garderoberna och bädda rent sängar. Tjejerna har lekt bra tillsammans, inga större konflikter. Siri  har haft en stor portion tålamod med lillasyster. De byggde lego tidigare eller Siri byggde och Ellie lekte med djurparken som storasyster byggt åt henne :) Vi kom inte ut förrän sena eftermiddagen när Crille kommit hem från jobbet. Siri ville prova att cykla utan stödhjul, det går sådär men får hon inte prova finns det ingen chans att hon lär sig. Vi har däremot inte bestämt om vi ska låta henne vara utan eller sätta dit stödhjulen igen....

Vi kom innanför dörren strax före middagsgästerna.... Frida med pojkvän livade upp vår måndagskväll. Jag lagade avokadobulgur med räkor. Faten stod nästan tomma när vi var klara. Mums, det var gott! Här finns recept (jag tog bulgur istället för couscous)

Tjejerna blir alltid lika glada när vi har besök. Båda kan konsten att charma :)Frida fick den stora äran att läsa godnattsaga för älsklingarna.


Barnen kröp snällt i säng efter att Frida läst 3 böcker för dem. Vi vuxna hamnade i soffan med kaffe och the. Trevligt med besök på en måndag känns som en förlängning av helgen. Känns mest som jag svamlar. Nu ska jag stryka ett par skjortor sen väntar sängen.

Kram


En regning myssöndag....

Igår regnade det hela dagen. Undrar om det blir någon sensommar eller om hösten redan är här? Vi hade bestämt träff i blåbärsskogen med Lina och grabbarna men att grilla korv och plocka bär i ett evigt regnande lockade inte. Ut kom vi men det fick bli någon timme i lekparken istället. Barnen var minst lika nöjda med det även om Siri frågade när vi skulle grilla. Jag hade packat med några mackor, frukt,kaffe och vetelängd så äta ute gjorde vi ändå :)

Kompisarna följde med hem. Papporna hamnade i soffan framför någon fotbollsmatch. Barnen lekte. Vi märkte inte ens av Siri och Cornelis. Frits är fortfarnde liten bebis så han hängde med de vuxna. Ellie hamnade lite mitt emellan, ibland med storasyskonen ibland försökte hon underhålla Frits men även hon helt nöjd med tillvaron.

Vi bestämde oss för gemensam middag, hämtmat. Tur vi har bil.... Crille och Stefan for runt till ett par olika ställen då alla inte ville äta samma mat. Barnen och Crille ville ha pasta. Vi andra var sugna på sushi.Spela spel är mysigt när det regnar ute.


Idag är det måndag igen. Jag har slängt i ett par maskiner tvätt som snart är färdiga. Fortfarande grått och regnit ute så tjejerna och jag stannar inne fixar färdigt sen går vi ut en sväng i eftermiddag. Ikväll får vi trevligt besök av söta Frida och pojkvän.

Ha en skön måndag!!


Tigerjakt....

Idag har jag varit på tigerjakt. Ellie har en mycket kär snuttetiger som hon brukar bära med sig så snart hon får möjlighet. I förmiddags var tigern plötsligt borta. Vi letade överallt men ingenstans fanns den.....I vår bokhylla finns det inte bara böcker....
.....idag rymde den även 3 nappar och en tiger. Ellie tycker det är ett fantastiskt bra gömställe vi brukar hitta lite av varje när vi drar ut böckerna.

Annars har vi en lugn söndag. Jag har rensat tjejernas garderober. Siri växer så det knakar. Mycket mer än jag trodde är för litet. Jag kan tänka mej att alla hennes byxor är för korta men det är svårt att veta när hon vägrar prova så det får jag ta en annan dag.

Ute strilar regnet. Vi hade tänkt grilla korv i skogen och mysa med vänner men vi får se hur vädret är om ett par timmar....

Ha en skön söndag! 


Sååååå klantig!!!!!

I förmiddags gick hela familjen  till torget. Den vanliga stressen innan vi kom iväg när alla skulle bli färdiga. Vi strosar omkring. Siri har fått en peng av Crille, hon väljer att köpa nya klistermärken. Vi går sen och tar några lotter, ingen vinst men skruttungen får ändå en godispåse av lottförsäljaren.

Mr Persson får ge sig av till samlingen med laget. Jag och tjejerna börjar gå hemåt. Möter vänner på vägen, stannar till pratar... klockan tickar på.... ett stopp för att gunga på en lekpark. Klockan närmar sig lunch, Siri är kissig och hungrig. Vi står utanför dörren utan nycklar. Snyggt. Ingen har extranyckel till vår lägenhet. Sååå klantigt!! Jag känner paniken komma krypande. Hmmm, vad ska jag nu hitta på?? Testar att ringa Crille  ungefär 10 gånger. Ringer Frida hon har större tur att få tag på sin pojkvän som kan be C ringa upp. Grabbarna är kvar i stan men käkar lunch och måste strax åka därifrån. Mr Persson får lämna kvar sina nycklar på lunchstället söta Frida får hämta upp dem. (Jag har nämligen inga bilnycklar heller) Siri, Ellie och jag går till närmsta preem för att kissa, köpa frukt och dricka utifall det tar tid innan vi kommer in till oss.  Frida hon är snabb en riktig räddare i nöden!! Tur att det ännu finns vardagshjältar.

Nu ska Siri och jag baka chokladbollar och skratta åt mammans otroliga tankspriddhet.Bilden är lånad från Tasteline


Besök och klippstuga....

En lugn fredag utan utbrott vare sig från den lilla, stora eller mamman :) 

I förmiddags gick vi en promenad och hamnade tillsist på barnens förskola. Siri var glad att återse sina kompisar även om hon saknade en del som fortfarande var lediga. Ellie tycker alltid det är spännande att hälsa på, undrar om hon anar att inom två veckor ska även hon bli lämnad där.... kommer nog gå alldeles utmärkt!! Timmarna gick och vi var hemma lagom till lunch. Bara jag och tjejerna idag. Fiskpinnar stod på menyn.

Senare i eftermiddag efter vila och mellis hade jag tänkt att vi skulle ta en tur till skogen men himlen blev plötsligt svart och det började ösregna. Vi stannade hemma. Tjejerna börjar bli långhåriga. Jag tog fram saxen, hade egentligen bara tänkt klippa Ellies lugg men storasyster bönade och bad "klipp mej också mamma, snälla" Jag ångrade mej snart att jag börjat. Fick hämta plattången för att få ordning på Siris hår och ändå tror jag inte det blev jämt. Skruttungen somnade nästan, hon satt och nickade när jag slet med att få ordning på lugg och resten också för den delen. Aldrig mer, nästa gång blir det frisören!!Fina tjejen utan slitna sommartoppar
Siri tog kort på nyklippta lillasyster.


Nu är det slut på lugnet, trodde jag hade några minuter när tjejerna lekte bra men nu är den stunden förbi....

Kram 


Mitt i prick!!!

"Sura gamla mamma, SURA GAMLA MAMMA!!" sa Siri tidigare idag när hon blev trött på mej. Strax efter skrattade hon glatt för hon tyckte hon kommit på något riktigt roligt. Jag skrattade desto mindre och blev ännu surare, för visst har skruttungen rätt. För tillfället känner jag mej långt ifrån idialmamman som har allt tålamod i världen och hittar på roligheter hela dagarna med sina barn. Sommarlovet har varit långt utan semester.....om ni förstår hur jag menar. Crille har jobbat och tränat hela tiden, 5 dagar i maj och någon strödag är allt vi haft tillsammans.

Nu ska den gamla surkärringen lägga sig på soffan, blinka lite med ögonlocken och hoppas att sambon tycker så synd om henne att han går med på att se en romantisk komedi så hon vaknar pigg och glad imorgon!!Kram


Är det så det går till?

"Mamma, kan vi pumpa upp din mage så vi får en bebis eller två?" undrar Siri vid frukostbordet.

"Nej, älskling det kan vi inte!" svarar mamman

"Men mamma det vore väl roligt" säger Siri och fnissar.
Liten Siri 2 månader "gammal".


Kram


Lek och shopping

Gårdagen blev en skön dag. Mr Persson tog en dag ledigt från jobbet och kvällen var träningsfri. Jag hade redan bestämt med Becca och tjejerna att ses i lekparken. Crille fick åka och storhandla under tiden.Fruktstund i parken. Ellie hänger gärna efter de stora ropar "ova" "iri".
Det är mycket känslor just nu, Siri funderar och hänger upp sig på småsaker,precis som sin mamma...:)


Igår var det gummistövlarna det var fel på och det var det....för små, stackars Siri. Upptäckte även att Ellies stövlar spruckit.

Kompisarna följde med hem på lunch. Simpelt denna dag. Korv med bröd och morotsstavar. Tjejerna lekte en stund till innan småsystrarna blev trötta. Ellie sov middag. Vännerna gick hem. Crille och Siri somnade på soffan. Jag fastnade i min bok, Midvinterblot av Mons Kallentoft. En spännande och läskig deckare. Ganska obehaglig men jag ska helt klart läsa även Sommardöden som är en fristående fortsättning.

När familjen vaknat till liv gav vi oss ner på stan. Shopping stod på schemat. Nya gummistövlar till tjejerna behövdes som sagt. Vi gick till Vincent shoestore.

Skor - Vincent: Frog | Yttersidan av skon

Frog gummistövlar valde Siri
 Bild lånad från
Brandos


Ellie fick ett par marinblå med ljusblå elefanter, hittar tyvärr ingen bild på dem får visa vid annat tillfälle. Hon var mycket nöjd och gick hela vägen hem från stan i sina nya stövlar :)

Jag hamnade på Intersport. "Fyndade" en regnjacka från Mc Kinley om man nu kan kalla 700 kronor ett fynd men, men funktionskläder är dyrt. DEn var på rea och jag tror den hade kostat nästan det dubbla. Får visa den en regning dag om jag inte ångrar mej och lämnar tillbaka den....

Nu får jag ta tag i dagen. Tjejerna börjar bli ganska otåliga.

Kram
En bättre dag!!

Tack alla söta för goda råd angående skruttungens utbrott. Idag känns det mycket bättre för oss båda två. Jag kom fram till att ett förlåt till både mej och Ellie räckte som konsekvens på gårdagen. Hon fick även känna på min kind som igår var svullen o röd. Jag har försökt fråga henne varför hon blev så arg men hon håller fast vid att hon ville sitta i vagnen. Nog pratat med henne om detta, jag tror inte vi kommer längre....

Vi fick ett trevligt avbrott i städningen och tvättandet i eftermiddags.... Fikadate på Kaffe Pause med Lina och grabbarna.Ellie var mycket mån om att Frits hade det bra, bebisintresset håller i sig för lilla trollisen.
Lina och Cornelis


Barnen lekte ett par timmar. Siri något dämpad, troligen trött efter gårdagen. Lina fick agera lyssnerska, jag har mycket som snurrar runt i huvudet för tillfället. Idag var jag tvungen att lätta en del på trycket.

Nu ska jag ta tag i middagsplanering och handlingslista. Inte det roligaste men så skönt när det är gjort!!!

Kram


Arg som ett bi.....

orkade inte skriva något igår efter en händelserik dag med en förskräckligt trist avslutning :( Musten gick helt ur mej, gårkvällen tillbringades på soffan med en bok. Nu från början.

Hela familjen var på utflykt i skogen. Vi gick små backiga stigar. Plockade blåbär och hallon. Ellie åt som sist direkt från marken (även lingon, kan inte smakat så gott) När hon satt och mumsade som bäst flög en geting fram och satte sig under näsan innan vi hunnit vifta bort den har lilla trollungen gnuggat in den i ögat. Ett stick och ett illvrål. Ögat svullnar igen direkt. Ellie är super ledsen. Crille ringer lagläkaren, som svarar någonstans utomlands på semester. Han säger att vi kan avvakta några minuter och se om svullnaden blir värre eller inte men om hon börjar rossla ska vi köra i ilfart till akuten.Mmmm, vad det är gott med bär!!!
15 minuter efter sticket, ögat har slutat svullna, trollungen börjar lugna sig. Ingen allergisk reaktion, skönt!!!Spännande att vara i skogen, något som hela familjen gillar!!


Jag satt mest i blåbärsriset och försökte få med oss så mycket bär som möjligt. Resten av familjen lekte kurragömma (läs Siri o Crille) eller åt upp bären. Det vet ni redan vem det var :) Trevligt hade vi förrutom missödet med getingen.

Ellie undrar varför det finns klätterställning mitt i skogen???, haha


Vi tog det lugnt ett par timmar efter lunch. Crille spelade match igår kväll. Tjejerna och jag tog oss uppför backen till Stadsparksvallen. Så här i efterhand förstår jag att vi borde stannat hemma.... men, men. Matchen började kl 18. Vi var i god tid. Matade fåglarna o lekte en stund innan vi gick in. Tjejerna var sugna på korv. Vi gick till kiosken och handlade. Träffade på andra "fotbollsvänner" både till mej och barnen. Det blev mest bus och lek, inte så mycket fotboll. Jag missade varenda mål. När vi gick hemåt, (efter att Ellie stoppat småsten i munnen för tionde gången) stod det 2-1 till hemmalaget. Jippi!!! Spännande men jag kände att det var dags att få de små i säng innan det ballade ur totalt.

Försent!! Siri fick ett bryt precis innan vi kom innanför dörren. Hon skulle sätta sig i vagnen o Ellie puttade bort henne. Så var det igång. Jag har aldrig sett skruttungen så arg. Hon skrek sparkade, slogs, rev mej, bet mej, kastade saker, försökte springa ut. Hon skrämde fullkomligt slag på sin lillasyster som gömde sig bakom spjälsängen med tutten och tigern. Jag antar att hela huset hörde henne, jag har aldrig sett ett barn så arg vad jag kan minnas. Jag var allvarligt talat rädd för att hon skulle skada sig. Idag har jag klösmärken i ansiktet som jag fick när jag för andra gången fångade in henne när hon sprang ut igen. Vad gör man??? Jag kan säga att jag var totalt rådvill igår. När hon väl lugnat sig, var jag så trött, arg och ledsen. Jag har tänkt att det ska bli någon form av konsekvens på detta men jag kan inte  komma på vad som är rimligt.... Skruttungen är 3,5 år, det måste vara något greppbart som förknippas med gårdagen.

(Södras match slutade 2-2, trist)

Idag tar vi det lugnt inomhus, tvätt och städning står på schemat.

Kram


Cykeltur vid Vätterns strand....

Igår eftermiddag testade vi att låta Siri cykla själv samtidigt som Crille och jag också cyklade. Ellie fick åka bakom mej.Lilla trollungen var inte helt nöjd med att få åka, nej hon ville också cykla själv!!
Skruttungen är "duktig" på att lyssna när hon cyklar. Bromsar i förväg innan övergångsställ, håller sig i kanten och är uppmärksam.

Vi började med att ta en sväng ner till piren. Stannade till och köpte glass o kaffe.
Årets första glass på piren..... helt otroligt vi har knappt varit inne i stan i sommar.


Det blev en fantastisk kväll och vi (läs jag) hade ingen lust att bege oss hem. Vi fortsatte bortåt stranden. Det blev en lång runda. Siri pinnade på, inga problem. Ellie däremot skrek o stretade när jag spände fast henne i stolen. Trist men efter en liten promenad kunde hon tänka sig att sitta bakpå igen.
Lek och mys på en lekpark innan den långa turen hem igen....långt för en 3.5 åring på en liten cykel åtminstonde.....


Kram