Mamman dansar och barnen är glada...

Idag har verkligen varit en kanondag om jag ska se till familjens humör.... När jag hämtade Siri fick jag bara höra positiva saker. Skruttungen hade haft en toppendag!! Jag kan tillägga att hon ätit flera portioner och sovit utan gnäll på vilan.

Jag fick puss o kram och älsklingen utbrister "mamma, idag har jag bara velat hela dan" Precis Fröken Nej har vi inte sett röken av.

Ellie sov i vagnen, mellanmålet nerpackat och intogs på den vanliga parkbänken.... 

Gick vidare till en liten lekpark i närheten. Var bara vi där men det var skönt för jag ville att lilla trollungen skulle få sova färdigt utan att bli väckt.

Vi gick hemåt efter någon timme, mötte Crille i dörren... Jag skulle iväg på träning. Afrodans var tanken men det blev ett vanligt danspass istället. Det första hade tyvärr blivit inställt. Jag är grymt sugen på att testa, får bli nästa vecka....

Mr Persson fick prova på att stå för markservicen. På hans program stod, ge Ellie mat och laga middag till resten av familjen. När jag kom hem var maten framdukad, barnen glada och pappan  trött.

Ikväll somnade tjejerna utan problem. Båda duschade med mej sen borstades det tänder. Crille nattade Ellie och jag läste för Siri. Fungerade perfekt!! Det är så mysigt att gosa med stora älsklingen, oftast blir det tvärtom att jag tar lilla och Crille stora.... Vi måste bli ännu bättre på att skifta nu när Ellie snart ska sluta amma....




Älsklingarna är oftast sams och när de kramas och myser smälter mitt hjärta.


Kram ♥♥♥


Det blev en tur på stan...

Jag kom iväg till stan, gick in på Team Sportia och kikade efter overall till Siri. Jag hade tur och just den här veckan var det erbjudande på Didriksons overall och Viking goretex vinterkänga. Jag köpte overallen så länge och fick lägga undan kängorna så vi kan komma in och mäta skruttungens fötter. Perfekt,så skönt att ha det avklarat!!!






Ny dag,nya tag!!!

Trots att barnen steg upp i ottan har morgonen varit bättre än igår. Siri verkar helt enkelt vaknat på rätt sida. Igår, även att hon sovit 12 timmar var hon arg redan på morgonen. I morse däremot steg hon ur sängen före 6 och har varit på ett strålande humör. Vi får se, idag tror jag inte det blir något problem på vilan, hon bör vara helt slut efter lunch..... det tog en evighet innan hon somnade igår kväll så sover hon inte på förskolan får hon vara vaken resten av dagen. Annars har jag tänkt säga till att de får ringa mej om hon inte är lugn på vilan så hämtar jag henne direkt  så kan hon vila hemma istället. Vi bor bara 5 minuter ifrån....

För tillfället tittar jag på tvättberget som ska vikas in eller ska jag göra mej  i ordning. Sätta Ellie i vagnen och promenera ner till stan. Tjejerna behöver nya vantar, burr, är helt plötsligt kallt. Måste även titta på overall till Siri  men jag har nog redan bestämt mej för Didriksons eller någon av sportaffärernas egna märken. Det är bara så tråkiga utgifter.... än så länge klarar hon sig med fodrade regnkläder eller fleece och överdragsbyxor.

För övrigt ska jag iväg på ännu ett danspass i eftermiddag. Jag ska testa Afro dans. Ska bli spännande. Jag har provat afrikans dans innan men det var ett par år sedan...


Ha det gott  och tack för alla fina kommentarer ♥♥♥ betyder mycket!!!


Nu är det dags att fånga dagen!!!!


Jag tävlar hos Wojtan

Moroliten

 

Jag tävlar på Wojtans blogg om ett par valfritt utvalda skor från Mor & Liten.

Tävlingen pågår till 13 oktober.


Tävla du också, fantastiska vinterkängor finns att vinna. Precis vad vi behöver! 


En riktig argbigga....

Just det en riktig argbigga känner jag mej som för tillfället. Tröttare än tröttast. Det har varit en lååååång dag.

Humöret var helt ok tills jag hämtade Siri på förskolan. Hon var arg,riktigt arg och alla i personalen talade om det för mej. Tillslut blev det bara för mycket och mitt humör sjönk. Det var flera incidenter som inträffat, skruttungen ville inte sova och hade stört de andra barnen, hon hade kissat ner sig och inte velat ha blöja och nya kläder utan bara blivit arg och ledsen. Mitt i detta kom jag, fick på henne kläderna utan några större problem. Däremot sprang hon ut innan ytterkläderna var på och det var rätt så kallt. Samtidigt kryper Ellie omkring på golvet och en i personalen försökte diskutera med mej  om Siri ska vara med på vilan i fortsättningen eller inte.... Jag fick bara säga att jag kan tyvärr inte svara att hon klarar en hel dag utan vila vi får ta det dag för dag, tycker ni inte att hon kan vara med får ni ta ut henne.
Usch, idag kändes det som att "jobbigaste" barnet på förskolan var min älskling. Eller finns det fler som har denna enormt starka viljan och integritet som hon???

Väl hemma åt Siri och Ellie mellanmål sen blev det vila för oss alla tre. Jag lyckades blunda 20 minuter på soffan... vågade inte låta skruttungen sova allt för länge så sent på dagen. Hon somnar som en stock och är nästintill omöjlig att väcka. En dryg halvtimmes vila sen tar det ytterligare en halvtimme att få henne vaken. 

När alla vaknat till ordentligt traskade vi bort till Rebecca och Lova.Vi blev bjudna på väldigt god kycklingfilé och färsk pasta. Skruttungen var på ett strålande humör..... att det kan vända så efter lite mat och sömn.
Tjejerna lekte och var kompisar. Vi kom ganska sent så vi avslutade dagen med mys i soffan till Bolibompa.

Ellie har somnat för längesen men Siri har som väntat svårt att komma till ro..... Hon smyger upp hela tiden och vi hör dörren knarra. Ja,ja, dags att kolla till henne igen....





Lilla trollungen på väg att hämta storasyster. Kallt och klart väder, skönt med fårskinn i vagnen.


Den lilla älsklingen är mest arg när hon inte når saker hon hemskt gärna vill ha.... fjärrkontroller,datorn,kameran. m.m


Imorgon tar vi nya tag förhoppningsvis på bättre humör!!!  


Godmorgon!!!

Här har vi varit uppe sen 6-snåret, inget nytt alltså. Jag steg upp med Ellie idag igen då Crille inte var hemma förrän sent inatt.

Däremot har jag använt timmarna väl... Sorterat tvätt, tvättat och hängt upp 4 maskiner. Har även hängt upp grannens tvätt som var kvar sen igår, hmm.... så snäll jag är. (Hon knackade just på dörren och tackade) Nu dricker jag kaffe och tittar på nyhetsmorgon. Tänkte städa och ordna här hemma när Siri är på förskolan.

I eftermiddag är jag och barnen bjudna på middag till Rebecca, passar alldeles utmärkt att få gå bort och äta. var ett tag sen vi såg nu.... en hel vecka kanske. Länge,länge. Ha,ha, men vi brukar ses ofta. Siri och Lova säger att de är "bästa kompisar" och tänk i helgen ska skruttungen få sova över hos sin bästis. (Stackars Becca hon kommer få fullt upp)




"puss,puss min bästis"


Ha en härlig tisdag!!!


Jag tävlar hos Tant Ulrika



"Jag vill vinna ett presentkort värt 400kr från SweetFunky hos Tant Ulrika!"


Jag tävlar....

bloggen

Jag vill synas på familjebloggarna.se, vill du?
Var med och tävla om en plats här!


"Min lillasyster Ellie bellie, bellie..."



Idag är Siris lillasyster 9 månader, hipp,hipp, hurra. Nu har vår lilla bebis varit lika länge i vida världen som i magen.

Detta firades rejält, hi hi,skojar bara, med viktkontroll på bvc. Lilla trollungen hade ökat nästan 500 gram senaste månaden och väger nu 7690 gr och är 70 cm. Så skönt, sist vi vägde var viktökningen endast 30 gram på en månad.... lite väl lite.

Då vi skulle vara på Bvc vid 10 trodde jag att Ellie skulle somna innan vi hann dit. (Hon hade varit uppe sen 6) Hon höll sig vaken men var bra trött när vi var klara så det fick bli en promenad så hon kunde sova i vagnen. Jag fixade några ärenden på stan. Bytte en bok som Mankan köpt till Siri,vilken vi redan hade i bokhyllan. Jag valde Räkna med Barbarpapa, gillar dessa gosiga färgglada figurerna från min barndom. Skruttungen gillar dem också....

Köpte  ny foundation från Lumene....

Luktade på eau de toilette från Gap, cotton, mmmm, var redan slut i butiken. Får önska mej när jag fyller år.

Ellie sov vidare...

Jag mötte Crille för en lunch på Coffee house by George, inget vidare... åt en trist broccolipaj. Avslutade med en dammsugare och kaffe. Vi hade en lugn och trevlig lunch även att maten inte var något speciellt.
 Lilla trollungen vaknade och fick äta. Så pigg och glad. Satt givetvis och bajsade loss, finns inget skötbord på detta ställe. Fattar egentligen inte varför restauranger och cafén har barnstolar när det inte finns någonstans att byta blöja. Borde inte vara tillåtet. Falsk marknadsföring!!!

Vi sprang hem och bytte, alla glada igen...

Ut och hämta Siri på förskolan. Mellanmålet var medpackat och vi åt det i vår vanliga mellanmålspark... Så nästan varje dag vid 14-tiden hittar ni oss sittandes på en parkbänk med frukt och macka.

Vi gick en sväng till friardalen. Träffade några av kompisarna från förskolan med sina mammor. Tjejerna lekte, mammorna pratade

När klockan var 15.30 hade jag varit på språng hela dagen och var rätt slut. Likaså Ellie. Dags att gå hemåt! Vi slappade, fixade middag och lekte tills det var dags att läsa nya boken innan läggdags.

Tjejerna sover i sina sängar.

Jag halvkollar Idol.

Crille spelar match i Landskrona och peppar,peppar ser det ut som de vinner.....

Jaaaaaa, det blev 2-4. Vinst till de gröna och en glad älskling som kommer hem inatt!!!

Puss o kram


Dagens Siri...



Klämde just fingret i fodralet.... stackars liten. Hon är trött nu så en film under tiden lillasyster sover får det bli!


Tröja: Benetton

Byxor: Nova star


Bra matchat av skruttungen idag, kunde inte gjort det bättre själv.

Vi är trötta efter en tidig morgon. Dagen började vid 6-snåret... efter hämtning på förskolan och en sväng till lekparken slappar vi nu i soffan medans Ellie sover. Ögonen faller nästan ihop av sig självt, funderar på att blunda en stund åtminstonde med ena ögat...

Kram


Oops I did´t again...

Efter gårdagens utflykt var vi ganska möra. Barnen vilade en stund på eftermiddagen så även Crille som fått den stora äran att stiga upp med Ellie tidigt på morgonen. Det hände inte mycket här utan vi lekte inomhus. Siri ville titta på en film medans lillasyster sov färdigt. Mr Persson åkte iväg till träningen så tjejerna och jag åt middag själva.
 Jag skyndade på och röjde undan efter lek och mat, badade barnen och fick på pyjamaser.När Crille kom hem var det skiftbyte. Min tur att cykla iväg på danspass igen.... Den här gången var det en annan instruktör och nya kombinationer. Jag shakeade loss till Las Vegas, It´s raining men, fame och många andra godingar. Så härligt att komma iväg och det två gånger på en helg,inte illa. Tyvärr känner jag av det i mina knän som är ganska slitna efter många års flitig träning. (Innan barnen kom...)

När jag kom hem strax efter 20, sov båda tjejerna. Jag hade förberett mej på att det skulle vara fullt kaos då Ellie inte fått amma och Siri sovit lite väl länge på dagen. Härligt, det var bara att hoppa direkt in i duschen och sen krypa upp i soffan en stund innan läggdags.

Idag ska skruttungen till förskolan, Ellie till bvc på en extra viktkontroll (Hon är ju ganska liten) och Crille ska iväg och spela match. Själv står jag för markservicen.

Ha en härlig måndag!!!


Skogspromenad

Vi skyndade på i morse för att hinna utnyttja även förmiddagen. Annars blir det ofta innelek och fix under tiden Ellie sover. Hela familjen packade in sig i bilen och åkte upp till Odensberg och Vattenledningsparken ett härligt strövområde med skog och dammar. Lilla trollungen sov som vanligt i vagnen. Vi andra gick en tur i skogen, tittade på löv,svampar,kottar och hade en härlig promenad i höstblåsten. Burrr, jag blev allt lite frusen tillsist och kunde tänkt mej både mössa och en lättare vinterjacka men så är jag en frusen person.




"Hjälp, en fisk...."




Det växte svamp på trädet, konstigt tyckte Siri.





En trött fröken Karlsson var med i skogen.





Fruktstund i vattenledningsparken.





När man som Siri springer och hoppar konstant är det lätt att bli trött, men pappa är stark och bär älsklingen en stund på axlarna.


Har ni haft en härlig söndag?


Lugn kväll med middag o film

Kvällen igår blev som vanligt nu för tiden en lugn historia. Crille och Siri var en vända i videobutiken för att hyra en dvd. Skruttungen hittade en omgående som hon vägrade släppa, Bondgården,de vilda partydjuren. Vissa lite äldre filmer kostar 9.90 och det gjorde den här. Mr Persson lät henna därför få sin vilja igenom. Däremot hittade han inget som han själv ville se så vi fick nöja oss med Siris val.

Skruttungen började titta på filmen och jag började med kvällens middag. Vi testade ungsrostade grönsaker med kyklingfilé som Elin tipsat om. Jag gjorde några små ändringar, marinerade i citronolivolja och tillsatte timjan i kryddblandningen blev otroligt gott!





Storasyster vill titta på filmen men lillasyster vill också sitta i fåtöljen. Våra sötnosar innan läggdags.


Lördag....

Lilla trollungen är inne i en taskig sömnperiod. Sker mycket i utvecklingen just nu. Ny mat, nya färdigheter, nya tänder, det är mycket nytt helt enkelt för Ellie. Jag förstår att det sätter sina spår.... Siri var likadan minns att det var en arbetsam tid runt 7-10 månader. 

Igår kväll somnade trollungen vid 19-tiden. Runt 22 var hon klarvaken somnade nog inte om förrän vid 23.30. Skönt på så vis att sen sov hon ända till 03.40 då det var dags för nästa vakenperiod. En superpigg tjej satt upp i sängen och blev vansinnig så fort jag försökte lägga henne. Trots att jag tog över henne i vår säng var hon vaken en lång stund. Detta ledde för ovanlighetens skull till en sovmorgon.... klockan 07 började lördagsmorgonen.



"Det är jobbigt att bli stor, därför är jag en riktig liten mammagris för tillfället"


Crille gick upp med barnen och jag kunde sova vidare en stund. Steg upp till dukat frukostbord, tack min älskling! Mr Persson skulle iväg på träning så vi tjejer hade förmiddagen för oss själva.

Jag skyndade på och vi gick ut. Ellie somnade i vagnen, så trött hon var näst intill hysterisk innan vi kom ut, lilla älsklingen.

Siri och jag promenerade till Torpaskolan, hon gillar att klättra på klätterställningarna för de stora barnen. Jag tycker det är okej så länge hon kan ta sig upp och ner själv. Det fanns en plats med höga pilbuskar (tror jag det var) där barnen sopat stigar inne under grenarna. Kanonmysigt, skruttungen lekte jättelänge i den lilla skogen.

Vi hade ett par mysiga timmar trots att regnet hängde i luften.

Väl hemma, vila för Siri under tiden jag gav lillasyster lunch och lagade mat till oss. Crille kom hem från träningen och storasyster blev väckt för pasta o köttfärsås.

Just nu hoppas jag Ellie somnat i sin säng, en gnällig liten fröken. Crille tog med sig Siri för att titta på en fotbollsmatch. Han har lovat en kompis till oss att agera scout för en eftermiddag. Skruttungen följde glatt med, lovad korv med bröd.

Själv ska jag lägga mej i soffan, äta en liten chokladbit, ta en kopp kaffe och läsa senaste numret av mama som kom med posten igår.

Känn lugnet, kram!!!   


Dagens Siri



Fröken Persson är randig dagen till ära.

Tröja: Lindex

Leggings: Villervalla


Idag har Siri matchat ränder.... kanske inte så snyggt men en jeanskjol till det så kan det bli okej.

Ha en härlig lördag!!!


Fredagsmys

Det var så härligt att komma iväg på danspasset, längesen jag hade så roligt. Tänk vad lite träning kan få en person att må bra.... Jag tror att jag kommer köpa ett 3-månaderskort till en början för att se hur ofta det nyttjas. Jag är egentligen en träningsnarkoman men det senaste 1,5 året har varken tid,lust eller ork funnits. Om Friskis finns där du bor rekomenderar jag varmt den här klassen! Ett minus för att nämna något är att samma koreografi kommer instrueras hela terminen, jag har en tendens att tröttna när jag kan det utan och innan....

Jag var helt skakis i benen när jag cyklade hem, känner mej redan öm i hela kroppen.... Väl hemma väntade familjen med öppna armar och hunriga magar. Vi hade bestämt att det skulle bli hämtpizza och en väldigt sugen Siri undrade "Var är pizzan,mamma,har du den?"
Jag var svettig och högröd i ansiktet så pappan och skruttungen gick efter maten. Jag duschade hemma så skönt att bara kunna slänga på myskläderna och äta med mina älsklingar. Vi lassade i oss och den här kvällen var det verkligen gott!

Ellie slocknade vid 19-tiden men skrek till nyss får se om hon är på väg att vakna för kvällen/nattens första amning...

Siri stannade uppe och somnade i mitt knä i soffan strax efter Idol börjat. Så gosigt att få mysa med stora älsklingen som annars är pappas flicka.

Önskar er alla en mysig fredagskväll!!!

  


Nu drar jag...

Nu drar jag på mej träningsskorna och hoppar på cykeln till Friskis. Fröken Karlsson ska få lite egentid och komma iväg på roliga timmen.... Danspass,bland det bästa jag vet i alla fall när det handlar om att röra på sig. Jag är tyvärr ganska ringrostig så det blir nog många skratt och snurrar åt fel håll...

Kram


Dagens Siri

Idag är skruttungen ledig från förskolan så här är fullt upp... Crille jobbar några timmar på förmiddagen och jag och tjejerna är hemma själva. Vi börjar med lite småplock och lek fram till lunch sen drar vi och storhandlar, har planerat en veckas middagar och lunch. Nu är det slut på äta ute i tid och otid.... ikväll däremot kan det bli en hämtpizza är jag rädd. Mr Persson ska ordna mat för jag ska träna, jippii.... Det låter fint först träning och sen pizza men då är förbränningen på topp så ska man någon gång så är det bästa tillfälle....




Det här är vad skruttungen ville ha på sig idag. Hmmmm, kanske inte bara ska ha ytterkläder...


Mössa: Ellte

Jacka: H&M

Skor: Converse

Strumpor: Lindex






Smile, it´s friday!!!


Den där lilla.....



Varför sitta när jag kan stå?

Den där lilla trollungen är väldigt aktiv för tillfället. Hon ställer sig upp och klättrar på allt, inte en lugn stund här inte...
Favoritsysselsättning är att stå vid soffbordet och slita och bita i tidningarna som ligger där. Eller, varför inte klättra upp i Siris fotölj och slappa en stund för att sen dyka rakt ner i golvet. Öppna spisen är poppis,måste hitta en lösning där, kommer inte riktig ihåg vad vi gjorde när storasyster var bebis... hade troligen mer tid att vakta...
Att stå upp i sängen när hon ska sova är mycket roligare än att  ligga ner. Fast där är hon "duktig" och somnar fortfarande själv i sin egen säng.
Något annat hon börjat med från att ha ålat sig fram i flera månader, kryper nu lilla trollungen.
Ja,ni fattar full rulle helt enkelt.

Nu dags för frukost!!


Hjälp!!!

Hos Ingela finns den här vädjan om hjälp. Det här är fruktansvärt och vi i Sverige har åtminstonde bra sjukhus och vård om det värsta inträffar. 

"En kompis vän har fått det värsta beskedet jag skulle kunna tänka mig att få…

Deras 5- åriga dotter har fått leukemi. I Sverige är det ganska stor chans att man blir frisk från leukemi idag, fortfarande är beskedet lika fruktansvärt. Tyvärr bor den här flickan i Makedonien. Där finns ingen vård för henne. Dom kan inte hjälpa henne mer. Inte nog med det.. tiden håller på att rinna ifrån dom, pengarna måste samlas in NU!

Finns det någon möjlighet för någon att skänka en liten slant, 10, 20 , 50 eller 100 kr spelar ingen roll. Tillsammans kan vi göra skillnad.

Har du ingen möjlighet så kanske du kan hjälpa mig att sprida detta vidare via din blogg eller mail. All hjälp mottages tacksamt!

Föräldrarna Goran och Biljana Dimitrovi vill med detta brev gå ut till allmänheten om deras dotter Martina Dimitrova 5år som har blivit sjuk i "Leucosis Acuta Biphenotypica", som är leukemi.

Martina vårdas just nu på barnsjukhus i Skopje i Makedonien men måste inom en snar framtid genomgå en benmärgstransplantation utomlands.
Vilket land det blir är ännu inte klart.

För att Martina skall kunna få läkarhjälp måste nu föräldrarna själva betala 20 000 Eur ca: 200 000 svenska kronor, (vilket är mycket pengar i ett land där månadslönen ligger på ca:1000 kronor).

Det sammanlagda vårdbeloppet för Martina kommer att kosta 1 000 000 kronor. Staten går in och betalar 80% av vårdkostnaden.

Föräldrarna vädjar nu till alla som kan bidra med finansiell hjälp så Martina kan få den vård som krävs för att överleva!

Alla bidrag är välkomna!

Pengar sätts in på någon av dessa konton:

Svenskt konto:
SEB 5690 04 412 03

Makedonskt konto:

Martina Dimitrova
Acc.No 02-301-0507752.7
IBAN CODE: MK 073 003 010 507 752 19
SWIFT KOBS MX 2X KVB




Video




Siri tycker att dockan ska flyga, mamman blir rädd att Ellie ska få den i huvudet.


Arsenal nästa...



Det finns 2 bolltalanger i vår familj, tyvärr är inte jag en av dem...


Favoritlaget för både far och dotter är Arsenal. (Kan Siri vara hjärntvättad av sin pappa tro?) Då pappans  Englandskarriär stannade vid en provspelning i Luton kanske dottern kan förverkliga sin fars drömmar. Arsenal har ett grymt bra damlag. Tror ni talangscouterna tittar på en 2,5-åring????

Drömma är tillåtet....


Kan du gissa???



Hur många tänder har jag som kan tugga och bitas???
Aj,aj,aj,säger min mamma...


Dagens Ellie

Dagen var nära att börja lite väl tidigt i morse. Klockan 3 stod lilla trollungen upp i sin säng och drog i muminmobilen. (Dags att ta ner den nu, när hon äntligen fått tag på de snurrande trollen) Jag försökte som vanligt med ammning, hon jollrade glatt vidare och väckte resten sv familjen. Jag bytte blöja i mörker så hon inte skulle piggna till ännu mer. Hjälpte inte det heller....

Tillslut låg vi där som packade sillar hela familjen på 160 cm. Mysigt men tanken var att lilla älsklingen aldrig skulle vänja sig vid vår säng som stora älsklingen gjort. Ja,ja, man får passa på att gosa så länge de vill.

Alla somnade efter ett tag och det var faktiskt Siri som hoppade över pappan och väckte lillasyster sen var cirkeln sluten och alla var vakna. Fast då var klockan nästan 7. Sovmorgon för att vara i detta hus.




Ellie i ärvda kläder från Siri. Miljövänligt och ekonomiskt så det förslår. Sen är hon väldigt söt också, mammas lilla trollunge!


Någon dagens Siri blir det nog inte idag,kanske senare... men i morse vägrade hon vara med på bild. Hon hade som vanligt valt kläder och klätt på sig själv. Lyckades även idag kombinera okej färger och för rätt säsong.

Ha en härlig torsdag!


Dunk,dunk,dunk

Det bankar i mitt huvud, jag har inte blivit av med värken på hela dagen. Knaprat panodilzapp för att hålla mej på benen.

Dagen har sprungit på och mest bestått av tvätt, hänga upp,vika,lägga i nytt och tillslut städa tvättstugan vilket de flesta av mina grannar brukar glömma. Varför inte jag? Nejdå,där är fröken Karlsson ordningssam.

Barnen sover sött i sina sängar sen 19-tiden.

Jag och Crille har kollat på Idol och unnat oss glass så här mitt i veckan. Tända ljus och höstmörkret utanför fönstret. Härligt om bara mitt huvud kunde sluta dunka.


 Lilla trollungen är grymt förtjust i leksaksspisen. Hon lagar mat dagarna i ända, nu brukar hon t.om stå upp vid grytorna.


Avslutar med en bild på lilla älsklingen som inte är så liten längre.... Hon står och klättrar överallt.

Kram!


Onsdag....

Jag gör som Sanna en lista över dagen....

Tid upp: Vaknade vid 5 men steg ur sängen vid 6

Frukost: Gröt, macka, juice och kaffe

Dagens Outfit: jeans replay, amningslinne boop, kortärmadkavaj H&M

Humör: Ok, har huvudvärk och är trött 

Gjort: Stigit upp, myst med barnen, fixat frukost,klätt på barnen, vilat, duschat och klätt på mej, kollat lite bloggar, ordnat lunch, hämtat Siri på förskolan, gjort mellanmål, städat i ordning i köket, sorterat tvätt och lagt i två maskiner, lekt med barnen...

TräningsPlaner: Inga träningsplaner idag, kanske en promenad om huvudvärken släpper.

Andra Planer: Tvätta färdigt,laga middag till familjen

Ser på: Leksakerna på golvet, de sorterade tvätthögarna,datorn

Lyssnar på: Crille som pratar i telefon, Siri som leker i sitt rum.

Läser: Caroline Engvall, 14 år till salu-En skakande svensk historia. Har hållt på länge men måste pausa i perioder för den här sanna historian är fruktansvärd!!!

Bästa: Crille är ledig i eftermiddag, vi kan rå om familjen och äta tillsammans.

Sämsta: Huvudvärk och den förgjorda tröttheten

Barnen: Siri leker på sitt rum, hon är trött för hon har inte sovit på vilan, Ellie sover däremot en liten stund nu innan middagen.

Stora älsklingens outfit: Arsenal matchtröja

Lilla älsklingens outfit: Brunrandig omlot tröja och bruna byxor från PoP.

Väder: Blåsigt,halvmulet och 15 grader

Dagens Citat, ordspråk, eller Tanke: "Att städa när barnen är små är som att skotta snö i snöstorm" Vet faktiskt inte vem som sagt detta men så sant!!!!

Kram på er!!!

Dagens Siri



"Jag kan själv,mamma." Strumporna är svarta som byxorna"

T-shirt: Pippi

Tunika: Lindex

Stuprörsjeans: KappAhl

Strumpor: Lindex


Ännu en tidig morgon som tog sin början vid 5-tiden. Några minuter lyckades jag få lilla trollungen att somna om men som vanligt var vi uppe i ottan.

Vi började med morgonmys i soffan. Siri kom upp någon timme senare och ville mysa hon också, gäller att passa på hon kan vara snål med kramar.

Tyvärr fortsatte inte denna harmoni utan efter frukosten var det många "Nej,jag ville inte" eller "Jag kan själv,du får inte vara här"

Tillsist var i allafall tänderna borstade,likaså håret,kläderna på och skruttungen klar för förskolan. Puh,jag känner huvudvärken komma smygande. Tror jag ska göra något jag inte brukar.... lägga mej och vila nu när Ellie somnat om.

Ha en härlig onsdag!


Frustrerande till tusen!!!

J södra mötte Ljungkile hemma igår kväll. Som vanligt är jag hemma med barnen när Crille spelar match. Det är svårt att komma iväg en vardag vid kl 19. Igår sov båda små älsklingarna vid den tiden....

Matchen var nog inte mycket att se om man håller på de gröna. Den slutade 3-5, förlust igen. Södra hade ledningen och tappade den, vilken miss!!! Det är inte mycket som stämmer just nu. Snart är de inblandade i bottenstriden och måste kvala för att vara kvar. Åker de ut ligger vi ganska risigt till. (Baksidan med fotbollslivet) För tillfället är jag glad att vi inte har köpt hus här utan relativt enkelt kan flytta (igen)

Nu är det några matcher kvar så än är det inte över men tanken var att vi skulle vara kvar här även nästa säsong. Ryker Södra är jag inte så säker på det... Då försvinner oftst en hel del sponsorer, löner sänks, lika mycket slit förväntas trots mindre penning. Nej då blir det nog en flytt "hemåt".

Crille cyklade precis iväg för att hämta Siri på förskolan. Hon ska få följa med på ett spontant möte med spelarrådet. Fika på Kaffé Paus, där finns lekhörna så hon tycker det är kul.
Grabbarna ska prata igenom situationen och se om de har några tankar att bidra Södras ledning med för att höja nivån och motivationen. Kan behövas!!

Håll i hatten för här blåser det motvind!!!


Style by Siri



Borsta håret och samtidigt göra en liten morgondans gjorde tyvärr att alla bilder blev suddiga men ni får hålla till godo med glädjen istället för kvalitet.




Efter en lång natts sömn vaknade skruttungen på ett strålande humör.


Tröja: Benetton

Kjol: PoP

Leggings: Villervalla

Strumpor: Lindex


I morse hjälptes vi åt med kläderna så Siri kan tyvärr inte ta åt sig hela äran.... Hon matchade kjol och tröja efter strumporna. Jag skyndade att föreslå ett par leggings som passade till.

Ha en härlig tisdag!! 


Sömntutor....

Denna dag har sömnen spelat en stor roll (som vanligt alltså...) men på ett annorlunda sätt.

Ellie vaknade redan vid 05.30 och det var fortfarande mörkt ute. Sängen var varm och skön, behöver jag tillägga att jag hade ingen lust att stiga upp. Jag försökte få henna att somna om med lite amning,hjälpte inte. Jag lät henne få ligga i vår säng, inte heller det hjälpte till en början men hon gosade in sig under täcket och vi bara myste. Efter en lång stund gav jag upp och var på väg ur sängen när jag såg att hon började nicka till.

Så skönt, hela familjen fick sovmorgon tillsist. Strax före 8 vaknade trollungen. Crille kom ganska sent till jobbet när ingen av tjejerna väckte honom.

Trots sovmorgon somnade Ellie igen efter ett par timmar och sov till lunch.

Siri däremot, hade inte sovit alls på förskolan. Hon och ett par kompisar hade bestämt sig för att sova det kan man göra en annan gång!

Crille och jag som tagit med hennes cykel när vi hämtade på förskolan, tänkte att ja då får hon vara vaken till kvällen. det var bara att köra på med aktiviteter. Vi hämtade paketet från H&M. Så fint!! (Hade för mej att jag beställt en blå klänning men den som kom var lila...)
 
Cyklade hem, fixade mellis.

Siri fick baka sockerkaka i sin egna lilla form, kakan blev så söt! Vi bjöd in Geetha att smaka.

Förövrigt fylldes eftermiddagen av dans, pusslande, innebandy, lek med bilar..... Jag har varit en riktig lektant. Kul i och för sig men inte mycket annat har blivit gjort utan all tid har gått till att hålla henne vaken och inte tänka på napparna.

Middagen serverades och jag kunde andas ut när Skruttungen ätit,borstat tänderna och fått på pyjamasen. Så satt hon i soffan och tittade på Bolibompa. Jag matade Ellie med kvällsgröten och pratade med Siri samtidigt. Plötsligt fick jag inget svar längre.... tittar ut från köket och ser henne ligga i soffan.




Min stora älskling somnade på soffan, helt slut efter sin första dag utan eftermiddagsnap.


Undrar om jag ska göra detsamma....


Jag tävlar igen...

 

"Jag vill vinna ett presentkort värt 500kr från Barnens Gruva hos Tant Ulrika!"

Dagens Siri



I morse var det en pigg och glad unge igen,tack och lov!!!


Zipjacka: Lindex

Tunika: Lindex

Jeans: Villervalla

Strumpor: Me&I


Jag tycker hon lyckas bra med sina outfits. Idag stämmer både färg och säsong. Ni kanske har förstått att skruttungen är väldigt förtjust i just de strumporna. De hinner kappt läggas i byrån förrän de åker på.


Jag tävlar hos Tant Ulrika

 

 

"Jag vill vinna ett hemligt paket från Gangstar ~ för världens coolaste kids till ett värde av 300kr hos Tant Ulrika"


Tävla du också de här kläderna är ju så coola!!!

Nu är det kväll...

Dagen har rullat på och nu är det plötsligt mörkt och kvällen är här.

Jag fick en välbehövlig sovmorgon då det nu är min tur att vara förkyld. Jag har ingen feber men tycker ändå jag känner mej lite groggy.

I morse var det dimmigt så vi bestämde oss för att ägna förmiddagen till städning. Jag sorterade papper, hatar verkligen alla försäkringspapper, fondrapporter, lönespec, you name it. Tar sådan tid om man inte direkt när det kommer sätter in i en pärm men ,men är dålig på det. Önskar mer gick att få via mail för att slippa lägga papper på hög.

Crille dammade och Siri hjälpte till. Så söt. Hon hade en egen trasa att damma med. Bollarna,legot, dockan, allt som vi vuxna inte tänkte på fräschade hon till.

Vi fick för en gångs skull städa klart utan att något annat kom ivägen.Ofta är  hälften  kvar till nästa dag och sen är det bara att börja om igen...

I eftermiddags blev vi bjudna på våfflor till Rebecca, Micke och Lova. Tackade givetvis ja, så smaskig söndagsfika. Grabbarna skulle iväg på träning men vi tjejer hängde kvar. Lova och Siri lekte en hel del ute, turades om att cykla på "stora" cykeln och sparkcykeln.

Skruttungen är så "rolig" med sina kläder. Hon plockar fram själv vad hon ska ha på sig men sen kan hon ångra sig och byta flera gånger om. Det mest pinsamma är att när hon kommer hem till Lova plockar hon fram det hon känner för att ha på sig i hennes garderob. Allt från trosor till skor. Eller går hon naken... tur vi känner varandra väl. Detta börjar bli något skrattretande tycker jag.

Idag var hon något trött så vi bröt upp strax efter 17. Kompisarna följde oss en bit på vägen men Skruttungen ville inte gå hem och fick ett av sina helt hysteriska utbrott. Känns som hela stan stannar upp och bara stirrar. De som inte själva genomgått trotsåldern på nära håll undrar nog. Vi kom hem tillsist. En lätt middag kom på bordet och Siri åt.

Ändå, ännu ett utbrott. Först för att hon inte skulle bada sen för att hon minsann inte skulle stiga upp ur badet. Jag menar vad gör man?? När hon väl borstat tänderna och fått på nattlinnet sov hon nästan innan hon lade huvudet på kudden.

Trött,trött,trött.... just ikväll kan jag dra på smilbanden åt det men jag lovar att imorgon är det en liten dam som åker i säng senast kl 19. Det här ska nämligen inte upprepas på grund av att rutiner bryts.

Nu ska jag lägga mej i soffan och slappa tills jag somnar.  


Dagens Siri




Som vanligt har Siri valt outfit själv. Idag tycker jag hon lyckades galant bara hon tar på en kjol innan vi går ut...


Svettisjacka: Lindex

Tunika: H&M

Strumpbyxor: Lindex

Ha en skön söndag!!


Lördag!

Vi har verkligen varit sysselsatta från morgon till kväll och vi som inte hade något inplanerat. Tycker det är så skönt när det blir så. Aktiviteterna dyker upp utan att du behöver planera i massor och vara påhittig utan du kan bara hänga med och allt blir toppen.

I förmiddags kom Rebecca och Lova på besök en stund. Alldeles lagom förmiddagsaktivitet. Ellie sov och Crille tränade. Tjejerna lekte och Becca och jag tjattrade.

Mr Persson kom hem strax efter lunch så Siri hade redan lagt sig för att vila. Då ringde Geetha och undrade om vi kunde ses. Jag tog Ellie i vagnen och mötte upp Geetha och Ebba på stan. Vi shoppade lite på Lindex, fick hem rabattkuponger härom dagen och nu tänkte jag inte missa att använda dem.... Hittade en superfin blus, virkad väst, zipjacka och strumpbyxor till Siri. Fortsatte till H&M och Scorett. Blev ingen mer shopping för mej bara en titt.

Tillsist hamnade vi på Waynés för lördagsfika. Då mötte Crille och Siri också upp. Mums, vad gott och trevlig!! Min devils choklatecake var lite torr men vilken latte så god den är!!!




Ellie och Ebba på Waynés. Lilla trollungen fick inget nytt idag heller... men hon är fin för dagen i Benetton body och snickarbyxor, present från Mr Borgen och Fröken Överland.





Geetha shoppade nya skor som jag också kan tänka mej...





En paus i solen på väg hem.





Skruttungen ansåg att det var sommar idag och då får man gå i bara linne....


Dagen avslutades med tacomiddag hemma hos oss. Richard (Geethas man) kom från jobbet lagom till dukat bord. Perfekt timeing. Var en så härlig eftermiddag och mysig kväll. Skönt att bara vara utan måsten.




Ebba och Siri myste till "Astrids Jul" med chips och filt. Vilka gosungar!!!


Så vart det en sen kväll igen för skruttungen men vid 21 låg hon i sin säng och 5 minuter senare sov hon. Hoppas,hoppas vi får lite sovmorgon imorgon så är det ingen fara för humöret.

Hoppas ni också haft en härlig lördag!!






Jag tävlar hos familjebloggarna.

Jag tävlar om ett presentkort värt 200:- från PO.P hos familjebloggarna,

Tävla här du med!


Flickorna Persson/Karlsson

Igår efter tjejernas bad stannade de uppe och myste i soffan. Jag kan förstå att Siri var pigg när hon sovit sent på eftermiddagen men Ellie borde varit supertrött. Det märktes i vart fall inte. Utan vi tittade på Idol och lilla trollungen åkte i säng någongång halvvägs in i programet. Skruttungen däremot har väldigt svårt att slita sig när mysandet väl börjat, det hade väl varit ok om hon somnat tillslut men det gör hon inte utan vi måste lägga henne i sin säng och då blir hon arg. Inget blir riktigt bra, kanske får hålla på rutinerna trots helg men det är så gosigt när de kan vara med en stund....


2 blå och ett par bruna....


Nu är det lördag och vi är uppe lika tidigt som vanligt. Så har vi otur är det snart 2 (3) trötta tjejer här hemma.


Ha en härlig lördag!!


En härlig fredag!

I eftermiddags hade jag bokat lekdate i parken med Rebecca, Lova men även Karin, Filip, Lisa och Olle från Beccas mammagrupp mötte upp. Kul med flera, jag tillhör ingen egen föräldrargrupp så jag har hela tiden hängt med på ett hörn så Siri har träffat grabbarna sen hon var liten bebis.

Det har varit en strålande dag med sol och riktig sommarvärme. Skruttungen som är varm av sig gick givetvis i t-shirt. Barnen lekte och åt frukt. Ellie var också med och den lilla trollungen låg och ålade sig både på marken och i sandlådan. Ett välbehövligt bad blev det för båda älsklingarna ikväll.




Ellie är på väg ur sandlådan.


Vi var ute fram till sena eftermiddagen. Började gå hemåt när barnen blev trötta och det var hög tid för middag. Det är så svårt att gå in när dagarna är så härliga. Siri grät efter Lova, stackarn. Vi kanske ses en stund imorgon igen. Kompisarna är som syskon... mycket kärlek och många tjuvnyp.

Väl hemma, började jag med middagen. Crille kom från träningen och fick börja med att dammsuga upp allt grus vi haft med oss hem, ha,ha vi kunde samla ihop till en egen sandlåda i lägenheten. Siri hjälpte till hon städade både golvet, sina föräldrar och sin lillasyster.




"Pappa, vad gammal du är... redan dammig"


Middagen kom på bordet och lugnet lade sig för en stund. Tjejerna fick sig sen ett kvällsbad och lite mys i soffan till Idol. En härlig fredag helt enkelt!!

Kram alla godingar!


Hej hej alla nu är det fredagsmys!!

Vi har haft en av våra tuffa nätter (igen). Mycket gnäll från lilla men även från stora. Jag tror Siri har växtvärk, kan tro det när jag provar långärmat på henne åtminstonde. Allt i 92 är för kort i ärmarna. Annars vet jag inte varför hon sover oroligt.... Hon började i sin egen säng,kom in till oss, gick självmant tillbaka till sin egen säng efter någon timme, kom in till oss igen ett par timmar senare. Ja,ja vad säger man, jag fräser o morrar ganska mycket nu för tiden.

Förmiddagen gick åt till en rejäl storhandling. Vi hade planerat lunch och middag för en vecka framåt så nu är det fullt i skåpen. Tjejerna var så duktiga i affären trots att det drog ut på tiden. Därför blev det en åktur i bilen i entrén. Försökte fota med mobilen men Ellie var helvild så bilderna blev på en mössa eller arm som hon hoppade omkring och tjöt av skratt.

Nu är vi hemma igen och har fått i oss en något försenad lunch. Siri ligger och vilar till en cd,tror hon somnat. Crille sover på soffan och Ellie kryper omkring med snuttetigern. Pigg som en mört. Men egentligen tror jag det är tid för henne att sova en stund också om inte hela eftermiddagen ska bli helt tokig.

Om ett par timmar ska jag och barnen på lekdate med ett par andra mammor. (Mr Persson har träning.) Det ska bli skönt att komma ut i det fina vädret.

Sen är det dags för fredagsmys, flygande Jakob till middag och kanske något gott till efterrätt, en film och en härlig lugn kväll med familjen.



Dagens Siri fin i tofsar, tunika H&M, kjol villervalla och leggings PoP





Dagens Ellie klättrar på allt. Trollungen har idag (ärvd från syrran) räknafår body från molo.


Ha en härlig fredag! 


Dagens middagstips

Vi körde skåprensning till middag och fick ihop en trevlig fisksoppa...




Fröken Karlssons fisksoppa

400 gr hokifilé
1 laxfilé
scampi
1 burk krossade tomater
2,5 dl kelda laga lätt
4 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
chilisås
2 vitlöksklyftor
basilika
citronpeppar
salt

Hacka vitlöken och fräs i smör i en gryta, häll på krossade tomater, chilisås, vatten, buljongtärning och kelda laga lätt (eller annan grädde...) Låt koka upp. Skär hokin i kuber, salta o peppra lägg i grytan. Gör likadant med laxen. Krydda med salt, citronpeppar och basilika. Låt koka några minuter. Smaka av. Tillsätt scampin och ta av grytan från värmen om du använder förkokta.

Servera med en klick aioli och ett gott bröd.

Smaklig spis!!


Rensa ut en sån befrielse

Det blev ingen cykeltur,promenad eller storhandling för min del. Nej jag fastnade i min utrensning. När Ellies nytvättade ärvda kläder från storasyster lagts snyggt in i garderoben kom jag in i ett stim. Då är det lika bra att jobba på. Jag rensade ur 2 garderober till. Jackor,fritidskläder, gamla träningskläder,väskor allt möjligt strunt hade stuvats in i dessa garderober som var så fullproppade att vi inte kom åt någonting längre. Vi hade också en sån tur att just idag stod en vagn för att slänga grovsopor utanför på gården. Därmed åkte även glasburkar, papp, tidningar och annat som skulle till miljöstationen där i sorterat och klart.

Nu ska några kartonger upp på vinden, ett par rullgardiner läggas ut på blocket sen tar vi kväll här. 
Vilken lättnad att göra sig av med saker som bara tynger ens sinne. Jag känner mej otroligt nöjd med dagens syssla och resultat!!
 
Tyvärr har vi min och Crilles "vanliga" garderober kvar och i min finns en hel del vill jag lova, måste ta tag i det också någon dag inom kort. Men nu ska jag känna mej nöjd över det jag åstadkommit.

Siri tyckte det var en superskoj aktivitet. Massor av saker att leka med. Hon fick "nya" väskor en telefon och landslagströja att leka med. När koncentrationen började ge vika gav sig hon och Crille ut på en cykeltur och en vända till affären.

Att gå upp på vinden var också spännande. Tänk ibland blir de bästa dagarna de när man faktiskt inte hittar på något utan tar sig tid att bara vara hemma. Det är vi verkligen dåliga på.

Har ni haft en bra dag??


Hemmafix

Siri fick vara hemma från förskolan idag mest för att lillasyster är så snuvig men även hennes näsa rinner. Båda är dock feberfria och dagen har varit relativt gnällfri.

Förmiddagen ägnades åt att vika in tvätten och rensa ur barnens sommarkläder och urväxta plagg. Nu ska jag plocka fram det som finns kvar i st 74 från när Siri var bebis. Har för mej att det finns några guldkorn i den storleken...

Vi tog även en runda ner till förrådet och "bytte" lite leksaker. Brukar ställa undan en del ibland nu var det också dags att ta fram läragåvagnen till Ellie.

Tjejerna har lekt bra hela förmiddagen trots att lilla trollungen sov endast 15 minuter.... det var extra kul med de "nygamla" sakerna.

Crille kom hem till lunch. Jag hade lagat ungspannkaka som blev uppskattat av alla. Siri åt 2 stora portioner, hon som inte gillat det förut men idag var det en klar favorit med lingonsylt och morötter. Efter lunchen somnade båda små älsklingarna. Vi vuxna har slappat en stund i soffan med kaffe o datorn men nu är det hög tid att ta tag i resten av dagen. Jag ska planera middagar och skriva handlingslista sen vore det kul att göra något annat nu när vi har en ledig eftermiddag tillsammans. Siri vill ju gärna ut och cykla, så vi får väl se vad vi hittar på.




Dagens trollunge, fin i tunika och leggings från Lindex. Present från mormor.

Ha en härlig torsdag!


Dagens outfit by Siri



Skruttungen har både valt kläderna och klätt på sig själv idag. Jag tyckte det var helt ok kombination tills jag såg strumporna.


T-shirt o leggings: Villervalla
Klänning: Molo
Strumpor: Me&I

Allt klär en busunge!!!


Ett middagstips

Jag kan ha tipsat om det här receptet innan men i så fall blir det en favorit i repris. Vi har ätit pressad potatis, wokad färsk broccoli och till detta hummerlax, mums så gott!!




4 port   lax
3 msk   Touch of Taste Hummerfond
1 dl   vatten
1 dl   crème fraiche
2,5 dl   mellangrädde
2 tsk   fransk senap
1 msk   röd stenbitsrom
1 msk   dill, finklippt
   

Tillagning

1. Sätt ugnen på 200ºC.

2. Lägg laxen i ugnsfast form och peppra. Koka ihop vatten, fond, crème fraiche, grädde och senap i en kastrull.

3. Häll såsen över laxen och tillaga i ugn tills laxen är klar, ca 30 minuter.

4. Strö dill och rom över laxen.

Servera med pressad potatis.

Receptet är skapat av toutch of taste och det finns mycket annat gott här


Så här till vardags brukar jag skippa stenbitsrom och ibland har jag gräslök istället för dill, gör också oftast rätten bara med matlagningsgrädde eller laga lätt. Man tager vad man haver helt enkelt!


Smaklig spis!!

Vår middagsunderhållning....



Crille spelar på munnen.


Det blev bättre....

Okej att den här dagen inte kommer minnas som en av de bättre men oftast finns det någon ljusglimt när det känns som mörkast.
 Framåt eftermiddagen fick barnen och jag ett par mysiga timmar utan gnäll. Ellie orkade få i sig lite mat och genast kände jag igen min lilla gullunge. Hon kröp omkring och jagade storasyster. Något nytt är att hon ställer sig helt upp mot allt hon får tag i. Hon har också börjat sätta sig upp och även ställa sig i spjälsängen.
Tyvärr har hon varit kanonförkyld hela dagen, näsan rinner konstant och det klart man blir gnällig då.

Siri däremot har ingen feber är inte direkt förkyld, jag vet inte varför hon uppträdde som hon gjorde i förmiddags eller hur vi gör med morgondagen och förskola troligtvis får hon vara hemma med mej och lillasyster....

När Ellie var som idag ville jag helst stanna inne detta var inte det bästa när stora älsklingen är ett utebarn. Jag försökte istället göra eftermiddagen så speciell som möjligt så hon glömde bort att det var tråkigt. Vi lyxade en onsdag med kinderägg, såååå busigt!! hiihi.









Så här glad blev skruttungen, helt klart värt en "sockerchock"!!


Sen lektes det med Pippihuset, legot m.m och som sagt det blev bättre!!!


Fullt kaos...

De senaste 12 timmarna hade jag gärna bytt plats med någon. Vem som, nä det där menar jag inte men med någon som har det lugnt och skönt hemma, som sover på natten, får dricka kaffe på morgonen utan skrik och kan duscha när den vill.

Ellie somnade redan 18.30 igår men har vaknat var och varannan timme natten igenom. Supersnuvig, stackars lilla älsklingen. Jag har varit uppe och ammat och ammat och ammat. Sen vaknar hon ändå klockan 06.30. Crille gick upp med henne men han var också trött efter att ha kommit hem sent inatt.

 Siri verkade pigg och cyklade med pappan till förskolan. Väl där vägrade hon gå in utan skulle hem till mej. Det var bara att vända hon var helt hysterisk. När hon kom hem igen var hon lika arg för att vara hemma och skulle tillbaka. Jag kände inte igen henne. Hon sprang ut i trapphuset och skrek i högan sky. Aningen pinsamt och väldigt frustrerande mitt tålamod var inte på topp. Ellie hade precis somnat men vaknade när storasyster inte kunde lugna sig.

Så i förmiddags var vi 3 argbiggor här hemma som inte drog jämt. Tillsist kände jag att jag var tvungen att gilla läget, lägga undan irritationen och vara vuxen.

Stora älsklingen åt ett rejält mellanmål och piggnade till. Lilla älsklingen petade i sig lite,lite banan och var något piggare så hon kunde somna om. Jag kunde sortera tvätten, köra två maskiner, duscha och även jag piggna till.

Crille kom hem på lunch, hade som tur var rester sen gårdagen för idag hade inte maten varit färdig annars. Geetha kom också förbi på en kopp kaffe. Så skönt med vuxet sällskap mitt i allt skrik.

Nu har jag lyckats att få båda att sova samtidigt... kändes som jag tvingade Ellie men hon var så gnällig så en pause behövdes!!

Ha en bättre onsdag än vi!!!


Förgyll gärna min dag med din röst , fram tills kl 18 går det rösta.


Jag tävlar hos Elin - ett hus till oss.

"Jag är med och tävlar hos Elin – Ett hus till oss, om ett valfritt klädeplagg från LiandLo! Ta chansen och tävla du med!”

Alla kan vara med och tävla!

 


Jag mötte Lassie

Jag måste bara göra en "Jag mötte Lassie". Har ni sett "kändisdjungeln" ? Jag ligger i soffan, kollar datorn, läser en tidning och tvn står på. Jag vet inte om detta egentligen är något program som jag vill se.... Det är bara det att plötsligt ser jag att Catarina Hurtig är med, en tjej som kommer från Kalmartrakten. Jag har för många år sen jobbat ihop med henne. Hon jobbade extra under tiden hon pluggade senare flyttade hon och flera kanske vet vad hon gör till vardags???

Ja,ja som sagt bara ett konstaterande. Programmet verkar inget vidare,tyvärr.   


Tisdag

Känner mej ganska slut i huvudet just nu efter en lång dag. Det var min tur att stiga upp med Ellie vid 6-tiden i morse. (Tänk om den där lilla trollungen kunde börja sova hela nätterna eller åtminstonde någon timme längre på morgonen så jag någon gång fick sova mer än 2-3 timmar i sträck)

Förmiddagen gick åt till fix här hemma. En gnällspik hängde på höften.... Min lunch blev därför inte den bästa utan en smoothie stående. Fungerar inte så bra när matintaget blir för lågt. Not good!!!

Som vanligt stressade jag och Ellie iväg till Siris förskola. Vi möttes av en arg skruttunge. Hon ville inte sova men hon ville inte stiga upp, nä hon ville bara ingenting. Pedagogerna tyckte inte hon haft någon bra dag och undrade om hon höll på att bli sjuk.... Inte lätt för mej att veta, hon var inte varm, hon är i trotsåldern men visst det kan vara en förkylning på gång. (Tog febern för säkerhetsskull men nej normal temp...)

Utbrottet gick över när jag kom in sen har hela eftermiddagen varit toppen.

Becca och Lova hängde med till friardalen för lek i det fina sensommarvädret. Ellie somnade i vagnen. Vi var ute tills alla började bli hungriga och lilla trollungen sovit färdigt.

Kompisarna följde med hem till oss på middag. Pasta och köttfärssås stod på menyn. Så skönt med sällskap en dag som den här när Crille är borta från morgon till sen kväll.

De stora tjejerna "spelade" gitarr, sjöng och lekte björnen sover. Så söta. Lova kan de flesta sånger som sjungs på förskolan. Siri hänger på men hittar gärna på en egen  istället....




Blivande artister???


Ellie är hela tiden med på ett hörn. Idag ställde hon sig helt upp för första gången men höll på att välta avigt. Nu gäller det verkligen att hålla koll för hon är överallt!!!




Dagens trollunge söt i tunika från KappAhl, present från Mankan och Lina.



Vår tisdag i ett nötskal. Nu ska jag se Idol istället känner att jag mest svamlar.....


Rösta på mej här så jag inte trillar ut från listan!!!! Kom igen, det är inte svårt!!! 


Väsby-Jönköping Södra

Ikväll, ja just nu spelar J Södra borta mot Väsby än så länge står det 0-0 med snart en halvlek spelad. Detta är verkligen en ödesmatch, nu är det dags att ta tjuren vid hornen och visa vart skåpet ska stå. Hoppas ni fattar?! Snart gäller det för de gröna att vända trenden och börja spela bra fotboll igen!

Vinna eller försvinna....


Dagens namnsdagsbarn...

Idag har Siri namnsdag. Hon är nog inte medveten om vad det betyder och vad betyder det egentligen? Grattis på namnsdagen säger man men varför finns det namnsdagar i almanackan? Någon som vet?

Jag kanske är trög och har missat något men just nu kan min hjärna inte komma på någon anledning till detta...

Skruttungen blev ordentligt firad i helgen. Vi träffade farmor,farfar,mormor,morfar, gudmor Johanna och många fler. Älsklingen fick så mycket presenter av olika anledningar blir gärna så när vi inte ses så ofta.




Världens finaste Siri!!!


Skruttungen blev rejält bortskämd... Johanna som precis varit i New York hade med sig ett par klassiska riktigt coola converse.



Bilden är hämtad från La Redoute


Något annat som också var väldigt poppis var Mickis Pippi hus. Nu har äntligen Pippi, Tommy och Annika någonstans att bo. Farmor och farfar kunde inte hålla sig till jul utan iår kom jultomten tidigt...



Ett helt fantastiskt dockhus för de minsta. Bilden kommer från dodde.se


Siris hus är köpt i Ullared för en billigare penning...


Skruttungens presentkalas slutade inte här utan mormor o morfar kom med Bamseskiva och en liten bil. Allt mycket omtyckt! Nu får det nog räcka med paket fram till jul. Jag vågar knappt handla höstkläder till älsklingen vilket behövs... Bortskämda unge. Skojar bara, jag gillar också presenter önskar jag fick lika många...

Ha en härlig tisdag!


Sand är kul!!

När båda tjejerna sovit en stund i eftermiddags gick vi ut. Klockan var strax före 17 och oftast försöker vi vara inne vid den tiden men idag blev det lite omvänt... Gjorde ingenting,solen strålade fortfarande och det var varmt och skönt. Vi promenerade till lekparken i friardalen.

Siri träffade genast en ny kompis och Ellie satt nöjt i sandlådan. Mest spännande var det att känna på sanden men spaden var hon tvungen att smaka på. Vi hade en härlig timme som bara flög förbi. Så skönt att kvällarna fortfarande är ljusa.... allt är relativt men snart är det mörkt tidig eftermiddag och det går inte att leka ute så sent.




En härlig eftermiddag med tjejerna i parken går fort!


Väl hemma så var det dags för kvällsracet. Middag till Siri, gröt till Ellie. Båda behövde bada... som tur var kom Crille hem tidigt så vi kunde hjälpas åt. Lilla trollungen var trött och skrek konstant förutom i badbaljan. Skruttungen hade svårt att somna efter den sena vilan här hemma så nu får hon inte sova om hon inte sover direkt efter lunch. Mr Persson och jag var helt slut när barnen lagt sig och ingen av oss hade hunnit äta så det blev hämtmat. (måste sluta med det!) Sushi till mamman och kinamat till pappan.

Nu the i soffan och Svenska Hollywood fruar i bakgrunden

Ha en härlig kväll!!

Rösta gärna på mej här


Ge mej kaninen!!!

I vanliga fall brukar vi gå till lekparken, ta en promenad eller mata fåglarna direkt efter jag har hämtat Siri på förskolan. Inte idag... Skruttungen hade inte sovit på vilan. Hon var supertrött o ganska speedad men kunde inte somna då nallen var försvunnen och kompisen bredvid hade en kanonmysig kanin och gosade med. Hela vilan hade det låtit så här:

"Får jag din kanin?"

"Nä, den är min!"

"Kan jag låna din kanin?"

"Nä,det är min kanin"

"Ge mej kaninen!"

"Nä, för den är min!"

Ingen av tjejerna somnade och båda fick gå ut till ateljén och var mycket nöjda.


Jag, Siri och Ellie gick hem. Direkt efter mellanmålet somnade skruttungen med sin egen kanin. Imorgon tar vi med ett nytt gosedjur ifall nallen fortfarande är på rymmen.....


Familjebloggarnas top 10-lista

Nu kan du besöka familjebloggarna och rösta fram en ny top 10-lista. Ge 3, 2 eller 1 poäng till dina favoriter. Jag är en av de nominerade.... Skulle bli jätteglad om jag får din röst! 

Så gör som jag rösta på dina favvisar!!


Ser ni vem det är?



En reklambild tagen för Barometern inför julhandeln någon gång i början av 2000-talet.

Ha,ha.. undrar om någon handlade en extra mössa eller luvtröja efter att sett den annonsen.

Ha en härlig måndag!!


En liten ny person



Lilla söta Freja sov gott i mamma Linas famn

Vi hade den stora äran att få träffa en ny liten person i lördags. Alla var förväntansfulla för visst är det något speciellt med små bebisar.... Egentligen hade vi redan gratulerat men bara lämnat presenten till pappa Mankan när han var på besök hos oss. Jag kunde ändå inte låta bli att handla en klänning till Freja när jag var på stan...




Den här söta klänningen från Molo finns på Eleraff


Jag tror presenten blev uppskattad och vi hade ett par trevliga timmar. Lina och Mankan bjöd på en fantastisk god äppelpaj med en knaprig knäckyta, mums! Måste nog ha det receptet...


Farmors hundar

Farmor Carina har 2 dvärgschnauzrar och 1 schäfer, Ami, Mia och Kaxa. Hundarna är hennes stora intresse, hon är ordförande i brukshundklubben, leder valpkurser, föder upp valpar, tävlar och ställer ut. Siri är uppvixen med hundarna och hanterar dem vant, hon är mest förtjust i de små då schäfern Kaxa ofta är lite väl inställsam och du får dej en tungkyss lite då och då.

I fredags blev det många promenader med barnvagn och hundar.....




Ami följer snällt med när Siri håller i kopplet





Kaxa en pigg ung schäfertik som vinner många priser med matte.





Kan även anlitas som barnvakt. Ellie sov i 2 timmar och Kaxa lämnade inte hennes sida.


Kusinerna

Siri och Ellie har två kusiner, Oscar och Alex. Det är så mysigt att träffa dem för barnen leker verkligen tillsammans trots stor åldersskillnad. Oscar börjar bli en stor kille, snart 11 år så när han är med kan Siri vara ute i närheten utan vuxen vilket hon älskar. (Massa småbus kan man hitta på då...)




Fina kusiner, Oscar och Ellie





Busungarna spelar tillsammans


Innan Crille och jag fick barn tyckte inte Oscar att vi behövde få några egna barn för vi hade ändå honom och Alex. Det är sant och grabbarna betyder oerhört mycket för oss. Vi har alltid tagit med dem på roliga saker. Jag tror de var lite rädda att främst Crille inte skulle ha tid med dem. När sen Siri föddes fanns det inget tvivel om att hon blev accepterad fullt ut. Coolaste bebisen.... När vi talade om att vi väntade barn igen. Var det samma visa igen. "Siri var okej men den nya, näe..."
När sen Ellie kom är hon lika poppis. Kanske bra att vi har flickor och faster Cathrin och Johan pojkar.Blir ingen konkurrens eller avundsjuka dem emellan....


Fortfarande på turné

Det har blivit dåligt med bloggande i helgen jag lovar att ta tag i det när vi är hemma igen. Vi är nämligen fortfarande på turné. Lite kort kan jag tala om att vi har haft ett strålande väder på Öland. Fredagen ägnades åt mys med farmor o farfar. Det blev flera promenader med hundarna. Mycket utelek och ett par timmars vila som var välbehövligt efter torsdagskvällens missöde.

På kvällen kom Siris och Ellies efterlängtade kusiner Oscar och Alex. Bus,bus och bus jag tror inte jag behöver säga mer. Livat var det. Är så roligt att de tycker så mycket om varandra trots stor åldersskillnad. (11,7, 2.5 och 8 månader) Vi grillade och gottade oss i den sköna kvällen.

Lördagen fick jag egentid utan barnen sker väldigt sällan. Tror det var den längsta stund jag varit ifrån Ellie sen hon föddes och då pratar vi om ca 5 timmar. Kändes välbehövligt. Jag träffade mina fantastiska väninnor Johanna och Kajsa för en härlig dag på stan (Kalmar) Lunch, shopping,tjatter en skön lördag helt enkelt. Besökte Kompaniet där jag var butiksansvarig innan vi flyttade från Kalmar, så mycket snygga kläder!! Helt klart värt ett besök om ni är i stan någon gång.

Crille och barnen hämtade upp mej och vi körde för att hälsa på Mankan, Lina och lilla Freja. Vi blev bjudna på supergod äppelpaj och fick träffa den lilla godingen för första gången. Freja sov,åt och sov hos mamma Lina igen.

Nu är vi hemma hos mormor och morfar. Tar det lugnt och blir uppassad med mat, barnvakt och har det bra allihop.

I eftermiddag är det dags att åka hem igen.... En ledig helg går fort!!!

Har ni haft en bra helg??


Punktering med små barn i bilen.

Vi körde till Öland igår efter middagen. (pizzakasslern var god, vi hade pasta och morotstavar till..) Bilen var packad och klar lagom till barnen skulle sova. Ett stopp i godisaffären så mamman och pappan kunde mumsa när tjejerna sov.

Crille körde som vanligt när vi ska långt, jag gillar inte att köra i mörker ser allt för mycket konstiga saker som jag tror ska hoppa ut i vägen. Nu blev inte vilda djur vårt problem utan när vi kommit en bit från Lenhovda är det fullt med träflis och barkbitar över hela vägen. Det håller i sig i flera mil. Smäller på bilen och skumpar i däcken, känns inte alls bra... Måste varit en lastbil som inte täckt sin last. Vi försökte ringa vägverket men kom bara till telefonsvarare.

Plötsligt smäller det till och ja vi känner igen det där.... är inte första gången vi får punktering. Alltid händer det på natten, helg eller när vi har bråttom och givetvis mitt i ödemarken.

Vi står på en liten bussficka när långtradarna flyger förbi och barkbitarna viner runt öronen. Tjejerna vaknar i bilen så jag får gå in och sätta mej och Crille får försöka fixa däcket själv. Vi hade en tub "skum" som man ska kunna pumpa i och köra en bit med men det funkade inte. Reservhjul fanns med som tur var men bultarna satt som berg, maskinskruvade.... Mr Persson fick loss 4 av 5 men den sista satt fast så till slut blev det ändå till att ringa efter bärgare. (Vi har försäkring men 1200 i självrisk är ändå mycket pengar)

Bärgaren kom och hjälpte till att dra loss sista bulten. Siri hängde på rutan för att kunna se vad "gubben" gjorde, mycket spännande!! Jag undrade varför inte Pippi Långstrump kom och hjälpte oss?? "Mamma, imorgon kommer hon"

Allt gick över förväntan, tjejerna var verkligen superduktiga och vi kom fram tillsist något försenade. Var väl framme vid 01 med 2 sovande barn helt slut efter den omtumlande händelsen.

Nu väntar däckbyta, promenad med farmors hundar och sen kommer kusinerna för lek o bus.

Ha en skön fredag och glöm inte reservhjul om ni ska iväg över helgen!!!


Vilken härlig dag!!!

Helt fantastiskt sensommarvärme idag igen. Känns som sommaren verkligen håller i sig med näbbar och klor. Jag som är extremt frusen tackar och tar emot.

Crille mötte upp oss vid förskolan sen blev det mellanmål i parken även idag. Det gäller att passa på när det är så härligt ute!! Vi gick vidare till Friardalen. Tjejerna gungade m.m. Ellie premiärsatt i sandlådan ni må tro att det var otroligt spännande att känna på den fina sanden. Var roligt ända till hon smakade på den....


Vi stannade ute tills det var dags för Crille att åka iväg på dagens andra träningspass. Ellie behövde sova en stund och sover bäst inne och jag har inte hunnit packa färdigt så nu är vi hemma och får ordning på det sista.

Vi äter middag och sen får älsklingarna sova i bilen. Det tar ungefär 3 timmar att köra så det är skönast att åka när de ändå ska sova.

Det här tänker jag laga till middag ikväll, tror det är ganska "barnvänligt". Ha,ha...




Pizzakassler receptet kommer från Arla


Ha en skön kväll!!


Nätshopping

Det är inte ofta jag shoppar på nätet då jag tycker det har sin charm att kunna känna på kvalitet och prova  men härom dagen fick jag ett erbjudande på 25 % rabatt om jag beställde ur H&M´s katalog eller webshop. Det var endast på ett plagg... Jag har letat ett tag efter en "skinnjacka" till Siri tycker de är så otroligt coola. Älsklingen har endast funktionsplagg och nu när hon blivit så stor kan det vara kul att ha något annat när hon inte är på förskolan.

Det här klickade jag således hem.... längtar tills det kommer!!!!





Supercool jacka till Siri och skön klänning till mej allt från H&M webshop







Fröken Nej och time off.

I morse var Fröken Nej tillbaka. Jag vet inte vad som hände. Vi sov tillräckligt inatt, frukosten kom på bordet i tid. Siri var go´o glad när hon steg upp men ändå.... Men så är det väl med trotsåldern, det behöver inte vara något speciellt det kommer motgångar i alla fall. Det var inget stort utbrott bara det vanliga "jag vill inte" som svar på allt. Inte äta mackan, inte dricka, inte borsta tänderna, inte borsta håret, inte, inte, inte, INTE!!

Det är en så tråkig start på dagen även om det är en del av utvecklingen.

Just nu är det inget stort problem mest uttröttande. Jag menar vi har oftast ingen tid att passa utan kan komma senare eller avboka. Tänk sen när alla ska göra sig klara på morgonen och både Crille och jag ska iväg och båda tjejerna ska vara påklädda och redo för förskolan. Då snackar vi tålamodsprövande....
Det är ingen tid jag ser framemot utan jag njuter verkligen av friheten att vara mammaledig.

Men, var sak har sin tid.... och jag kommer inte kunna vara hemma för evigt. (Det vill jag inte heller)

Nu ska jag ta tag i dagen. Plocka in tvätten, duscha när Ellie sover, packa..... för ikväll åker vi "hemåt". Crille har fått ledigt. Ja hela laget förstås. Nordin (tränaren) tyckte det går så tungt för grabbarna att de behöver fokusera på något annat ett par dagar. Tack för det!!!! Ikväll åker vi till Öland och hälsar på farmor o farfar. Vi ska softa med familj och vänner ett par dagar.

Ha det gott!!


Shopping på Krakel

Då molnen tornade upp sig från ingenstans mitt i vårt mysiga mellanmål i parken hade jag ingen lust att överraskas av en regnskur. Vi gick en sväng på Torpa och hamnade på Krakel. Sötaste barnbutiken i Jönköping. Brukar försöka gynna dem när presenter eller lite nytt till tjejerna ska shoppas. Även Siri gillar den mysiga lilla affären. Hon sa redan på vägen dit att hon ville ha en blå tröja. Tror ni jag kunde välja någon annan färg? Nej, givetvis inte och för min del får hon gärna ha blå kläder. Blått var även min favoritfärg som liten.





Bilderna kommer från Villervallas webshop


Den blå tröjan matchade vi med en mörk jeanskjol från samma märke. Som vanligt blev Ellie utan.... men det var mycket fint på ingång och jag är sugen på någon trikåklänning till båda tjejerna.

Nu är Svergies match slut, vinst på självmål... tur ska man ha..


Hämtning på förskolan

Ellie och jag gick för att hämta Siri på förskolan. Skruttungen cyklade omkring på gården i mössa och T-shirt. Hon är en riktig bestämd liten dam. Mössa kan man ha ute som inne. Inte alltid valet stämmer med temperaturen.
Pedagogen Maria berättade att Siri varit lite arg när Crille lämnade men så fort han gått var det bara glada miner. Hon hade skrattat upp sig och stolt talat om "Jag är världens bästa tjej" Jaha, för det är jag!!" Självförtroende är en bra egenskap,det kommer man långt med.

Jag tog med mina tjejer till parken. Vi myste med mellanmål ute på en bänk. Frukt o dricka... får bli en tidig middag ikväll när det inte blev någon macka.



Mellanmål på en Parkbänk kan vara mysigt ibland



Kram, kram hela dan!!


Massor med paket...

Igår kväll var Mankan på besök. Siri hade bakat sockerkaka och såg framemot hans ankomst. Vi hade köpt en  present till lilla Freja. Nu har vi inte kunnat träffa henne än men ser fram emot ett besök till helgen... Mankan och hans sambo Lina blev föräldrar för lite drygt en vecka sen. Siri bestämde snabbt att vi skulle köpa en "tutte" och en kanin till Freja. Självklart skulle hon få det.... Så söt liten Siri som vill att bebisen ska ha samma favoriter som hon själv.

Vi hittade en napp från Rockstar baby och en supersöt kaninspeldosa från Dinglisar.

Det blev ett riktigt presentkalas för poppis Mankan hade också med sig paket till tjejerna. Så uppskattat, helst av Siri som har upptäckt spänningen... Hon fick en Pippi Bok och Ellie nya jeans och tunika. Det kan lilla trollungen  verkligen behöva, stackarn som bara får ärva syrran hela tiden....

Vi åt middag. Hade tänkt lägga ut recept men det får bli en annan dag. Kamerabatteriet låg på laddning så inga bilder från gårdagen, tyvärr.

Kvällen fortsatte med spex o bus från Siris sida. Tanken var att hon skulle lägga sig men det gav vi ganska snart upp. Hon fick sitta med i soffan en stund o lugna ner sig med lite mys och titta på Idol.

Jag älskar verkligen att se uttagningen det är det bästa. Vissa är tyvärr så pinsamma så jag måste blunda. Jag undrar om de ingen självinsikt har eller bara slagit vad med polarna. Hoppas verkligen på det sistnämda. Samtidigt sitter man och inväntar de magiska ögonblicken när en stjärna blixtrar till....

Ja,ja, det var vår kväll....

Idag väntar tvätt, promenad och lek.

Ha en härlig onsdag och njut av sensommarvärmen!!!


Fröken Karlsson har blivit brunett.

I förmiddags hade jag tid för klipp och färg på Hår 2000. Jag har varit lite trött på att se likadan ut året om så sist klippte jag lugg och trivdes bra i det. Nu tog jag ännu ett steg mot en ny höstigare look...




Blondinen blev brunett.


Jag har inte vant mej än så jag låter vara osagt om jag kommer förbli brunett....

När jag kom hem väntade Geetha och lilla trollungen på mej. Vi gick ut för en lunch. Lyxade till det med raggmunkar och stekt fläsk. Mums, vad gott!! Mr Persson äter inte det så jag brukar passa på när tillfälle bjuds.

Efter lunchen traskade jag för att hämta Siri. Ingen reaktion från skruttungen angående frisyren. Däremot tittade personalen 2 gånger innan de såg vems mamma som kom.

Vad tror ni, kommer jag trivas eller har blondiner roligare??


Jag vill bo i en svamp...



Ellie i retroset från PoP. Visst är det passande nu i svampsäsongen??


Siri
fick kläderna i present av Anneli o Jonas. Anneli jobbar som dekoratör för PoP och har således full koll på  kedjans hela sortiment. Tänk att ha det jobbet.... för mej skulle det vara som att vara barn i en godisbutik.

Snart ska jag iväg till frisören,skönt med lite uppfräschning!!

Ha det gott!!


Baka baka liten kaka...


Crille
kom hem efter en kortis på jobbet lagom till att äta lunch med mej. Vi värmde rester så spännande var den lunchen... Siri ska hämtas på förskolan vid halv 2. Jag gick dit själv då Ellie redan somnat för eftermiddagen och Crille ändå var hemma. Det småregnade och var ganska kallt så jag hade absolut ingen lust att vara ute. Därför började jag fundera på vad vi skulle hitta på inne resten av dagen???

Till en början var Mr Persson hemma och kunde "underhålla" tjejerna under tiden jag snabbstädade. När han gick iväg för samling inför kvällens match frågade jag Siri om vi skulle baka något. Skruttungen blev eld och lågor, det var verkligen uppskattat från hennes sida. Är nog första gången vi gör det tillsammans. jag bad henne titta i Sju sortes kakor för att se vad vi skulle baka. Hon valde en enkel sockerkaka. (Tur för mej, allt fanns hemma)





Sötaste lilla sockerbagerskan i stan






Lite provsmakning så smeten är okej...






Voila, sockerkakan är färdig.


Busenkel sockerkaka

50-75 gr margarin
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
(lite pressad lime)
1 dl mjölk eller vatten


Sätt ugnen på 175. Smällt matfettet,låt svalna Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl,bakpulver,vaniljsocker. Rör ner blandningen i äggsmeten. Tillsätt matfettet och vätskan. Rör om tills smeten är jämn o slät. Smöra och bröa en form. Häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen 40-50 min.


Imorgon kommer Mankan på middag, då ska Siri få bjuda på sin kaka till kaffet.

Kram


Nu slår fröken Karlsson näven i bordet!

Jag blir så arg! Det är inte första gången det händer.... Idag när jag skulle ta på mej min nyköpta tunika så upptäcker jag att det är ett litet hål mitt fram. Nu är det inget som har med kvalitet att göra utan jag har tvättat plagget en gång i vårt hyreshus gemensamma tvättstuga. Jag har länge misstänkt att det är fel på den ena maskinen för det har uppkommit småhål tidigare. Sist var det Siris skaljacka från POP som det gick hål på, då var jag 99% säker på att det var tvättmaskinen det var fel på. De jackorna kostar mycket pengar och tanken var att Ellie skulle ärva. Kul nu lär den inte hålla väta ute längre...
Även andra av tjejernas kläder har små,små hål men då har jag varit osäker om det är vanligt slitage. Siri har en supermysig plyschjacka från Katvig som  också har hål...

Grrrr nu slår jag näven i bordet och ringer hyresvärden!!!!


Godmorgon alla vakna....

Här har vi stigit upp nästan hela familjen. Gissa vem som sover?? Mycket riktigt mannen i huset. Han har fått en extra sovmorgon pågrund av Södras match ikväll mot Syrianska. Viktigt att vara utvilad, störra chans att prestera sitt yttersta med rätt uppladdning....

Jag har därmed blivit lovad sovmorgon både tisdag och onsdag. Rätt ska vara rätt! Ha,ha,ha. 

Siri trixade ju ett tag igår kväll och vi turades om Crille och jag med att gå in när hon ropade. Mest handlade det om att somna i vår säng. Vi vill att hon somnar i sin egen säng sen kan hon komma in till oss när hon vaknar. Tillslut tystnade hon och Crille skulle kolla till henne. Lilla skruttungen har då lagt sig med täcke och kudde på golvet. Där ligger hon och sover sött. Vi lyfte upp henne och hon sov gott vidare i sin egen säng. Yes!!!

Ellie
har sovit mycket bättre inatt och bara vaknat 2 gånger. Helt underbart! Även att vi steg upp vid 6 känner jag mej pigg. Så skönt.

Nu ska jag mysa med tjejerna innan det är dags för frukost.




Söta systrar.... två nappälskare.


Sen kom solen...

Om förmiddagen kantades av regn så kan jag säga att eftermiddagen pryddes av en stor sol. Vi fick ett helt fantastiskt väder och tog med oss tjejerna ut. Vi promenerade och hamnade tillslut på Johan´s för varsin macka och kaffe till mamman. (Har blivit en riktig kaffetant nu för tiden när jag sover så lite...)




Ellie som ätit lunch innan vi gick "fikade" på rån och vatten. Siri lyxade med mjölk o fralla.





Storasyster hjälper lillasyster.


En härlig eftermiddag. Vi kunde verkligen sitta i lugn och ro. Tjejerna skötte sig med bravur. Vi utmanade inte ödet och hängde kvar utan gick istället vidare. Tog en lång omväg hemåt, stannade och lekte på en skolgård med massor av spännande saker som var nytt för Siri. Ellie var nöjd i vagnen men somnade tillsist innan vi hunnit hem. Skruttungen visste vi inte om vi skulle hålla vaken eller inte men bestämde oss för att hon fick vila en halvtimme när ändå trollungen sov. Tuppluren verkar ändå blivit för lång eller för sent för jag hör henne då och då innefrån sin säng.

Vi turas om att gå in men jag hoppas verkligen hon somnar snart, imorgon är det förskola igen.


Kram på er!!


En gammal video...




Siri är drygt 1 år. Crille laddar inför en match och lilla skruttungen verkar gilla ACDC....


Vår stora lilla tjej




Stora älsklingen på väg ut i rusket, visst är hon go så man vill äta upp henne...?


Vi har som sagt glömt regnkläder och stövlar på Siris förskola. Givetvis blev det höst direkt. Igår var vädret okej, då räckte det med gympaskor och tjocktröja men idag regnar det konstant.

En snilleblixt dök upp i huvudet... fick inte vi kusin Alex urväxta regnkläder och stövlar... Jodå och skruttungen älskar "sina" blå bamseregnkläder. Lite stora är de allt men barnet kommer ju absolut inte till att krympa.

Nu är hon helnöjd, ute och cyklar med pappa. Kan livet vara bättre??

Kram!!


Söndagsfrukost

Så här en höstruskig söndagsmorgon är det extra mysigt att tända ljus och duka upp en härlig "hotell"frukost. Jag överraskade Crille. (inte med frukost på sängen är lite för kladdigt med våra små älsklingar)Det var bara att kliva upp till dukat bord för Mr Persson. Idag är också en viktig matdag för honom då det är match imorgon. Gäller att ladda upp rejält när det ska jagas boll i 90 minuter.


Risgrynsgröt, köttbullar, rödbetsallad, juice, macka,pålägg
 och kaffe. Nu är vi väldigt mätta och belåtna!!


Ha en skön söndag!!



 


Den där lilla trollungen....

Hon somnar så sött själv i sin spjälsäng med tigern och nappen. Sover några timmar, vaknar och illvrålar. Inget hjälper mer än amning. Somnar sen om fort igen. Så här håller det på natten lång. Inatt har det varit helt extremt. (känns som jag har grus i hela ögonen, är långt ifrån utvilad) Vid halv 5 vill hon stiga upp. Jag lägger henne i vår säng för jag orkar verkligen inte ta mej upp. Kors i taket hon somnar, tyvärr inte jag.... det är allt för trångt men jag får åtmintonde ligga kvar i sängen ett tag till.

Tänderna spökar igen. Tycker mej se att även 2 små gaddar uppe är på väg. Då har hon 8 tänder som hon kan bitas med, aj,aj aj. Det är snart dax att avveckla amningen.

Annars är lilla älsklingen världens mysigaste bebis. Hon luktar som en kattunge och man kan helt enkelt inte låta bli att gosa. Nu ålar hon omkring på golvet och undersöker allt. Hon försöker ställa sig upp men lyckas inte helt. Krypa funkar ibland men mest bakåt. framåt är svårt det går så mycket snabbare med hennes egen stil.




Vår lilla älskling


Kvällens middag

Ikväll lagade hela familjen middag tillsammans. Det var riktigt mysigt då det i vanliga fall oftast är jag som lagar själv och Crille (om han är hemma) leker med barnen. Vi bestämde oss för att det ska börjas i tid... Ellie övervakade från barnstolen på tryggt avstånd med en slev i handen. Siri och Crille gjorde pajdeg. Jag fixade fyllningen. Skruttungen fortsatte att blanda och lägga i. Hon sköljde tomater, ruccula m.m, plockade i oliver och fetaost i salladskålen. När hon var färdigt var hon så nöjd och salladen såg supergod ut. Hon är en riktig liten estet.

Ni kanske anar vad vi lagade? Jo, ikväll blev det......




Cathrins kycklingpaj


Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 gram margarin
3 msk vatten

Fyllning:
1 grillad kyckling
Färska champinjoner
1 gul lök
1 röd paprika
1 msk soya
salt
grovmalen svartpeppar
2 dl lättcremefraiche
1 dl mellangrädde
1 dl riven ost


Gör så här: Sätt ugnen på 225 gr. Börja med pajdegen. Tryck ut den i en form och förgrädda 5-10 min. Fortsätt med fyllningen. Bena ur o rensa kycklingen. Skiva champinjonerna o fräs i lite smör i stekpanna, salta peppra. Låt den hackade löken fräsa med och även paprikan en liten stund. Blanda i kycklingen och soyan. Smaka av med salt och peppar. Lägg fyllningen i pajskalet. Blanda cremefraiche med grädde och bred över. Avsluta med osten. In i ugnen 20-30 min.

Servera med en trevlig sallad.


Smaklig spis!!!


VM-kval inta soffläge...

Jag och Crille halvligger i soffan. Sveriges kvalmatch är på tv. Jag tittar med ett halvt öga, ser att "vi" leder med 1-0 och det är ju bra. Jag vill givetvis att blågult ska gå vidare till VM men det är så mycket fotboll i mitt liv så hälften vore nog. När de "riktiga" matcherna börjar då ska även jag engagera mej  helhjärtat. Mr Persson talade just om att det är en mycket viktig match. Ja,ja, jag förstår det trots att jag är blond.

Ellie har somnat men Siri är seg som vanligt den sista tiden. Hon skulle helst somna på soffan men jag vill att hon ska somna i sin säng. Det räcker med att hon kommer in till oss varje natt. Det där går väl i perioder men det är nog dags att börja väcka henne dagtid. Jag har tjatat om detta nu men sen är det svårt att få till. När lugnet väl infinner sig är det så skönt att bara pausa en liten stund. Jag fastnar lätt i en tidning, bok eller blogg och glömmer bort tiden.

Nu tror jag att även skruttungen slocknat, skönt.

Heja,heja Sverige!!!!!


Lugna gatan...

Idag har varit en dag utan planer skönt ibland att bara få vara. Vi är så stressade i vardagen ändå. Imorse snabbade jag och tjejerna oss och var utanför dörren strax efter 9. Ellie blir en liten trött bebis vid den tiden och vi fastnar inne hela förmiddagen annars. Det hade jag ingen lust till. Vi promenerade till Rebecca och Lova för en förmiddag fylld av lek och bus. Kompisarna bjöd på smothie, mums.

Vid lunch traskade vi hemåt. Siri och även Ellie sov en stund under tiden jag ordnade lunch. Crille kom hem från träningen och alla kunde äta tillsammans. Det är ju så mysigt att kunna göra det!!!

Vi bestämde oss för att köra en sväng till babyproffsen för att köpa present till Mankan och Linas lilla bebis. Skruttungen hade redan bestämt vad.....

Presenten är köpt och vi hemma för mys. Jag ska börja laga kvällens middag sen blir det lugna gatan här. Ikväll är det VM-kval som gäller.




Så härligt med Sirimys!!!


Ha en skön kväll nu är det middagsdags här!!


Familjebloggarna

Jag fick en kommentar att jag var med på Familjebloggarnas Top 10-lista närmare bestämt en 5e placering. Jag tackar givetvis och bockar. Det är så roligt när någon annan än familj och vänner irl tycker det jag bloggar om är intressant. Jag ska givetvis följa familjebloggarna då de kommer ha "rekomenderade bloggar" (spännande med ny läsning) toplista, gästbloggare och mycket mer.







Fredagens mysmiddag

Igår fick jag som ni kanske sett en utmaning som jag tog mej an med en gång. Jag känner mej själv görs det inte omgående är det stor chans att något annat kommer imellan. När den var klar kände jag att det räckte med bloggande för den kvällen. Men nu sover mina små älsklingar och min stora älskling tränar (som vanligt) så nu mina vänner är det dags för ett nytt recept.....




Fröken Karlssons smarriga avocadoburgare

ca 500 gram nötfärs
1 ägg
½ dl vatten
salt
grovmalen svartpeppar
grillkrydda
ost
tomat
Chilisås
rödlök
ruccula

avocadoröra:
1 mogen avocado
2 dl lättcremefraiché
½ lime
1 vitlöksklyfta
salt
citron peppar

4 bröd som du gillar...


Gör så här:Börja göra avocadoröran, mosa avocadon och pressa över lime. Salta och peppra (gärna citronpeppar) Blanda med cremefraiche och pressa i en vitlöksklyfta. Ställ skålen i kylen med plast över så röran drar sig under tiden du fixar resten.

 Blanda färsen med ägg,vatten och kryddor. Forma till "ovala plattor" stek i smör och använd het panna. När du vänt burgaren lägg på tomatskivor och ett par ostskivor. Jag brukar steka bröden lätt utan matfett på en panna bredvid. Bred chilisås på brödets underdel, lägg på burgaren, avocadoröra,ruccula,rödlöksringar och tillsist brödets överdel. Servara med en god sallad.

Supermumsigt, passar även en lördagkväll!!!


Jag har blivit utmanad...

Jag fick en utmaning av Creyla, spännande.... läs så får ni veta lite mer om mej. Under varje rubrik ska jag nämna 3 saker antar att det är det jag tänker på först...

Kylskåp:
Mjölk, ost, smör

Frys:
Kycklingfilé, lax och frysta bär

Skafferi:
Havregryn, mannagryn, pasta

DVD-hyllan:
Pippi på rymmen, Pippi på de sju haven och Winnerbäck

Bokhyllan:
Stieg Larsson, Kajsa Ingemarsson, Paulo Coelho

Handväska:
Mobil, Nycklar, Solglasögon

Sminkväska:
Mascara, Foundation, ögonskugga

Badrumshylla:
Ansiktskräm, ansiktstvätt, rollon

Cd-hyllan 
Winnerbäck, Kent, Pink

Förråd:
Siris trehjuling, resväska, julsaker

Hjärna:
Tackkort som måste skickas, present till Mankan o Linas bebis, Hoppas Ellie sover inatt!!

Jackficka:
Servetter, nycklar, napp

Kryddskåp:
Salt, grovmalen svartpeppar, grillkrydda

Barskåp:
Något rött, något vitt, portvin

Köksbänk:
Microvågsugn, bänkdiskmaskin, mixer

Sängbord:
Har inget..... Crille har, tidningar, mobil och böcker

Hatthylla:
Cykelhjälm, scarves, väskor

Garderob:
Jeans, Tunikor, koftor

Fönstren:
Orkidéer, ljuslyktor, gardiner

Duschen:
Barnängens duschtvål, Dumb blond schampo och balsam

Skohyllan:
Mina nya stövlar, flera gympaskor, guldballerinas

Jag utmanar:
Rebecca, Cecce och Mamma Russin


Jag vill ha...

Hunter: Original Mid Night Sparkle från BRANDOS.se
Hunter: Original Mid Night Sparkle från BRANDOS.se



Regnet har öst ner hela dagen och vi har lekt inomhus då Siris regnkläder råkade bli kvar på förskolan. Jag har ett par gamla gummistövlar som är helt ok men inte fullt så snygga som de här....


En härlig fredagsmorgon!

I morse behagade Ellie somna om så vi behövde inte stiga upp förrän halv 7, kändes som jag fått sovmorgon. Lilla trollungen var på ett strålande humör och är fortfarande. Vi lyckades smyga upp utan att Siri vaknade så det finns hopp om en dag utan sura miner, peppar, peppar.

Jag började dagen med nyhetsmorgon och lek på golvet. Fortsatte med frukost, mannagrynsgröt, leverpastejmacka, blåbärssoppa och kaffe till mamman.

Crille är just nu på språng ut, ska till Habo igen för att leda fotbollspass. Idag skulle han undvika pizzerian och hålla sig till skolmaten. Är nog bäst!!!

Innan han åkte myste älsklingarna i puffen med en bok.....




Familjemys i vår gosiga "fatboy".




Så härligt med långmorgon i pyjamas.


Nu ska jag ta tag i dagen och få ordning på oss och hemmet.


Ha en härlig fredag!!


Jag tävlar....



Jag är med i MAMMA RUSSINS UTLOTTNING.. Fyra hemvirkade Singoalla kakor ligger i ”potten”...Perfekt för dock kalaset..

Vill du med prova lyckan, klicka här för att komma till utlottningen..


Ett paket...

Efter 6 tvättade maskiner och ett någerlunda städat hem kom regnet. Ett sting av dåligt samvete... vi som inte varit ute. Jag som lovat Siri att gå till lekparken. En postavi räddade dagen. Det fanns ett paket till älsklingarna att hämta på Preem. En lagom promenad bara runt hörnet. Vi bulsade på gummistövlar och regnjackor. Ellie myste i vagnen under regnskyddet när vi gick den korta vägen för att hämta ut överraskningen. Spännande!!!

Siri höll hårt i paketet på vägen hem, hon fick inte lov att öppna förrän vi alla kommit in och fått av oss ytterkläderna.




Paketet var från mormor Ann-Christin och tjejerna hjälptes åt att öppna.





"Ge mej det annars talar jag om för mamma att du nöp mej"





"Jag ger upp det tar alldeles för lång tid"





"Pappa kan du öppna? Mormor har tagit en hel rulle tejp"





Så här glad blev Siri över sina nya trosor.



Vilken härlig överraskning. Jag älskar presenter även om detta inte var till mej så var det perfekt en regnig och ruskig lite småtråkig torsdag. Vad var det mer i paketet då?? Jo, Siri fick 3 par trosor (hon har redan provat alla), strumpor och en cd Här kommer Pippi Långstrump. Ellie blev inte utan.... till henne fanns en klänning och tights. Rena rama julaftonen.

Trista torsdagen förvandlades till en trevlig dag och blev ännu bättre när vi även fick besök av Geetha ett par timmar.

Nu ska jag ta tag i planeringen av middags och handlingslista. Dax för storhandling imorgon.


Tänd ljus och mys för nu verkar hösten kommit!!  


Mycket blir det....

Idag tvättar och ordnar vi här hemma. Jag förundras varje gång hur mycket vi lyckas smutsa ner på en vecka. Jag vet inte om det är jag som är extremt noga med att barnen inte ska gå omkring med fläckar och lägger kläderna i smutshögen så fort minsta lilla fläck visar sig eller om det är lika mycket hos alla?

Jag kan tillägga att vi bor i hyresrätt och tvättar en gång i veckan. Fördel, vi tömmer tvättkorgen. Nackdel, mycket blir det!!!

Denna fläckhysteri verkar även Siri ärvt. Härom dagen på förskolan hade hon på sig sin älskade Pippitröja. När barnen ätit lunch och var på väg att tvätta händerna utbrister skruttungen glatt "titta, jag har inte spillt någonting!" En sekund senare går ett annat barn förbi och kramar Siri med kladdiga händer. Jag kan säga att tröjan var allt annat än ren efter den omfamningen.... Behöver jag berätta vad som skedde sen??? Ett illvrål från älsklingen.

Crille är pigg idag så vi hoppas fortfarande på att det var matförgiftning.... Han ska snart iväg på "alternativ" aktivitet. Hela laget ska bowla. Hmmm, vad har det med fotboll att göra? Kanske ska lära sig att mangla ner motståndarna så de flyger som käglor.... men det kan redan Mr Persson, ha,ha. Skojar bara. Jag förstår att det är för att laget ska lära känna varandra även utanför planen och fungera som ett team.

Nu ska jag ta tag i mina alternativa aktiviteter såsom städning...


Jag tävlar....



Jag tävlar om ett "Ride in Style" paket på barnshoppingbloggen, i samarbete med Elodie details! Tävla här du med :)"


På hugget....



Änderna i Friardalen var verkligen på hugget idag!!!


I eftermiddags gick tjejerna och jag för att mata änderna med kanter och gammalt bröd som ingen här hemma vill äta. Fåglarna var helt galna och "hoppade" efter mat. Siri lyckades precis få undan handen men blev lite rädd. Jag också för den delen, är inget större fan av fågelflockar.

Förövrigt mår vi förtillfället bra,vågar inte ropa hej riktigt än. Jag hade tänkt gå på babysång med Ellie imorgon men nu får det bli en annan gång.

Ha en skön onsdagskväll!!


Inte är det lätt....



Våra fina tjejer är inte lätta att fånga på bild tillsammans.




Ibland lyckas jag föreviga älsklingarna.


Siri
passade Ellie under tiden jag tog på mej skorna och en riktigt snäll storasyster var hon!! Tjejerna följde med mej ut medans pappa vilade upp sig efter morgonens pärs. Vi hoppas och tror han åkte på en matförgiftning när han åt pizza i Habo igår. Crille börjar nämligen redan känna sig piggare.... Om så är fallet klarar vi andra oss, vore helt underbart.

Kram!!


Usch och fy jag vill inte....

I morse var det Crilles tur att stiga upp i ottan med lilla trollungen. Hon vaknade vid 5 så lite bättre än igår... tyvärr vägrade hon somna om. Tillslut var det bara för Mr Persson att masa sig ur sängen och ta upp Ellie.

Det dröjde inte många minuter förrän dörren till sovrummet öppnas och någon väser "Anna, Anna, du måste komma upp" Jag upp som ett skott, för Crille lät verkligen helt förstörd. Det visade sig att han blivit alldeles yr och kallsvettig, både han och lilla trollungen låg på golvet. Jag kan säga att det faktiskt var ganska otäckt. Han mådde illa men verkade inte ha någon feber.

Efter några vändor på toaletten har han sovit och yrseln har släppt något. Usch, jag tycker synd om honom men mest av allt hoppas jag att ingen annan i familjen blir sjuk.

Siri fick stanna hemma från förskolan då jag absolut inte vill att vi ska vara en bidragande orsak till att de får in något som bara kommer gå runt hela hösten.

Vi får se hur detta utvecklar sig....


Vi tvättar händerna med alcogel vill jag lova!!


För en gångs skull....



Ellie och jag promenerade ner (hon åkte förstås vagn) till stan för att handla tröjor till storasyster men istället var det jag som fick nytt för en gångs skull....



Lindex Shop Online - Kjol

Lindex Shop Online - Cardigan

Lindex Shop Online - Leggings

Lindex Shop Online - Tunika

Lindex shop online


Jag lyckades få med mej dessa plagg hem plus en scarves jag inte kunde hitta online. Provade ingenting och allt passade. Ibland är det kul och enkelt att shoppa. Det här ska jag matcha med mina nya höststövlar. (Känns långt borta efter dagens sommarvärme)


Godmorgon!!!

Vi är något trötta idag efter en lagom rolig natt.... Den lilla trollungen sover som sagt inget vidare för tillfället. Hoppas på en vändning snart annars kommer mamman o pappan snart behöva ta in på vilohem!

Inatt har hon vaknat som vanligt varannan timme efter kl 23. Snäppet värre blev det när hon bestämde sig för att det var morgon 04. Lite väl tidigt att stiga upp då tycker jag. Stackarn gnisslade tänder o skrek om vartannat, kanske är ännu fler små gaddar på gång?
Tillslut fick hon panodil och somnade om. Vi behövde inte stiga upp förrän 06.15. Kändes plötsligt som sovmorgon.....

Nu är Siri på förskolan, Ellie har somnat om, Crille kör fotbollspass på en högstadieskola i Habo hela dagen. Ikväll är han träningsfri och hela familjen är bjudna på middag till Rebecca, Micke och Lova.

Jag funderar på att ta en sväng på stan, Siri har växt så mycket över sommaren så några nya långärmade tröjor behövs. kanske inte just idag då det ska bli högsommarvärme och 25 grader. Lovely!!

Ta vara på dagen, kram på er!!