Slapp söndag....

Frukost i lagom helgtid.... strax efter 8.30. Nästan sovmorgon och ändå hade vi förmiddagen framför oss. Vi klädde på oss och gick ut. Väl slaskigt för pulkabacken men en promenad gav vi oss ut på. Vart vi än gick var det stora skyltar "Varning för ras" snön ligger tungt på taken. Ingen snö föll på oss som tur var.

Efter promenad och lunch dags för slappa familjen att softa. Ellie somnade i sin säng. Crille på soffan. Siri lekte med pippihuset. Jag satt framför datorn och lyssnade på skruttungen med ett halvt öra....

Siris monolog: "Vem är det som trampar på min bro?" "Det är alla vi barn i bullerbyn"

Hihi, ni kanske kan gissa vilka böcker vi läst idag???

Senare idag hade vi lyxen att bli bortbjudna på middag, en trappa upp till våra grannar. Vi brukar ses i lekparken eller ta en fika nån gång men det här var första gången vi sågs allihop över en middag. Mycket trevligt och enkelt. De har en flicka som är 5 år och en pojk som snart blir 3. Barnen lekte fint tillsammans. Siri tycker det är så roligt att få leka med deras stora tjej. De klädde ut sig i ballerinakjolar och lekte affär. Skruttungen kände sig som hemma och kvällen avslutades med filt och gosedjur framför Bolibompa. Vi vuxna kunde dricka kaffe i lugn och ro under tiden.

Nu är vi hemma sen någon timme. Barnen har lite svårt att varva ner men jag tror, peppar,peppar att de äntligen har somnat.

Hoppas ni också haft en lugn skön söndag!!



Puss o kram


Godisvagn på torget en gammal tradition.

Jag har förstått att många som är infödda Jönköpingsbor handlat sitt lördagsgodis från godisvagnen på torget sen de var barn. Idag var det premiär för Siri. Plånboken med egna pengar var med. Det var så spännande att titta och välja. Jag hade givetvis ett styrande finger med i spelet. Det slutade med ett kinderägg, en klubba och en minikexchoklad. Skruttungen var så nöjd när hon betalade och fick sin påse. 

Då det plötsligt börjat töa är det blött och slaskigt överallt. Inget skönt väder att vara ute i. Vi gick en snabbvända på torget för att sen gå vidare in till stan..... Hamnade på Coffee house by George, hög tid för lunch. Siri älskar kycklingpastan de har, idag länsade hon hela barnportionen. Frida och hennes J mötte upp. Vi fick en lugn och trevlig stund då lilla  trollungen sov i vagnen. Lagom när vi andra ätit färdigt vaknade hon. Hennes aptit är inte på topp än efter förkylningen men lite pillar hon i sig.

Snart började barnen tröttna. Dags att gå vidare. Vi tittade lite på stan men varken Crille eller Jag hade lust att shoppa. Vi flanerade mest. Tog en omväg hem för extra motion och luft. Även Siri somnade en stund i vagnen, får se om hon somnar ikväll.

Nu är vi hemma. Har inga planer för resten av dagen. Funderar på att laga varm smörgåstårta, kanske hyra en dvd. Fast det klart ikväll är det melodifestivalen, igen....



"pappa, vad du luktar gott" sa Siri i morse.


Kram ♥♥♥


Oj då, hela förmiddagen försvann.

När Ellie ammade hade hon för vana att vakna i ottan. Nu förtiden gäller helt andra tider. Vid 10-månader slutade vi med amningen efter det började hon sova hela nätter. När hon var runt 1 år klarade hon av att bara sova en gång på dagen. Helt plötsligt fanns det ingen morgonpigg liten tjej längre. Vi lägger båda tjejerna 19-19.30 och de sover till 07-08 beroende på om vi har någon tid att passa eller inte.Otroligt skönt!! Däremot är Siri uppe och kissar på natten och kommer in till oss så någon gång blir vi alltid väckta.

Igår kväll var det inte lätt att få barnen i säng. Ellie hade en febertopp med runt 39 grader och kom inte till ro. Siri trilskades och ville inte sova. Kan varit de 15 minuter hon sov på förskolan.... man tycker att det inte ska spela någon roll med en så liten stund. När hon väl somnat fick vi ta upp Ellie i soffan. Så fruktansvärt snorig och rosslig,svårt att sova då. Hon sov från och till fram tills Crille och jag skulle lägga oss. Då vaknade hon till sen följde ett par kaotiska timmar. Gnäll, ta tempen, ge panodil, suga näsan, nässpray..... när hon äntligen började lugna sig och kändes mindre täppt vaknade storasyster. Siri är inte van vid att lillasyster tar plats i mammas och pappas säng. Det blev ett trixande om vem som skulle sova var. Tillslut sa vi att båda tjejerna fick sova i sitt rum. Nattlampa, musikcd och hör och häpna det blev tyst och båda somnade. Då var väl klockan 01 ungefär.

Ellie hörde vi inte av mer på hela natten. Siri kom in frampå morgonen men somnade om. Vi vaknade vid 9-tiden. Fantastiskt skönt efter de senaste nätterna. Vi låg kvar och myste med gårdagens nya bok "Vår i Bullerbyn"

Förmiddagen sprang förbi. Lilla trollungen var feberfri i morse (Utan att ha fått mer panodil) vi bestämde oss för att åka till Maxi. Handla inför helgen men även ta en kik på bokrean. Även denna gång hann inte jag titta. Crille fyndade ett par böcker till och jag hjälpte Siri att hitta några bra barnböcker. Det var specialpris på "Mamma Mu Bygger koja" endast 29 kronor. Erbjudandet varade tills på lördag. Vi köpte även "Mamma Mu åker rutschkana" tror den kostade 39 kronor. Åh vad det är härligt med nya böcker!!! Jag tror jag tycker det är lika kul som barnen.

Nu är det mys i soffan med böckerna, kaffe och lite bloggtid. Ellie sover. Crille tränar veckans sista pass sen är vi lediga hela helgen. Jiiippii!!!!




Ha en härlig helg!!!


Bullar eller pussel?

Ellie har varit lika snorig även idag. Tempen tycks ha fastnat på 38.6. Stackars liten, vill bara att hon ska bli frisk nu!! I morse ville hon inte ha sin gröt men drack massor med vatten. Crille fixade en god smoothi med banan, bär, yoggi och havregryn. Det gick hem. Lilla trollungen fick i sig två glas.

Hon lullade omkring här hemma på förmiddagen och gnällde. I vanliga fall sover hon bara en gång efter lunch men idag fick hon en frukt innan hon kröp i säng redan vid 10-tiden. Det var välbehövligt! Nästan 3 timmar sov hon.

Crille tränade i förmiddags. När han ändå var iväg passade han på att fynda några böcker på bokrean. "Alla vi barn i Bullerbyn" Siris nya favorit. "Häxan från Portobello" av Paulo Coelho och en bok om Rolling Stones. Jag kan tänka mej en titt imorgon. Har ni något bra boktips????

När jag hämtade Siri på förskolan började det toksnöa, igen.... finns det ingen stoppknapp? Inte kul att vara ute då. Jag frågade skruttungen om hon ville baka bullar eller köpa ett nytt pussel. Kände att något måste vi hitta på. Det blev bullbak men på väg hem smet vi in i pappershandeln och köpte ett nytt pussel också. Tänk att jäst kostar ett par kronor alla andra ingredienser fanns hemma. Om vi gått ut och fikat hade det kostat lika mycket som pusslet Siri fick . Jag menar vi tjänade på att göra både och, eller....




Ellie fick smaka bullarna. Vi försöker annars hålla henne ifrån sötsaker men lilla älsklingen är sjuk då måste man få lite extra mys.

Efter middagen åkte Crille och Siri till Elmia för att se Södras träningsmatch. Mr Persson har ont i knät så han satt på läktaren idag. Skruttungen tycker alltid det är spännande att åka iväg och hitta på saker. Behöver inte vara något avancerat. Ikväll var hon nöjd med en hembakad kanelbulle och en fotbollsmatch som slutade 2-1 till de gröna.

Jag är nöjd i soffan, bara barnen kommer till ro inatt och inte föregående upprepar sig.

Kram ♥♥♥


Oh what a night!

Rubriken syftar inte på en himmelsk natt. Snarare tvärtom. We been thrue hell... (ursäkta min rostiga engelska) Låter dramatiskt, eller hur? Ja, visst kan livet med småbarn vara underbart, fantastiskt och alldeles rosenskimrande för att i nästa sekund vända tvärt. När detta sker nattetid orkar de trötta föräldrarna inte helt hålla skenet uppe.

Inatt har Ellie hållt oss vakna. Stackars lilla trollungen som brukar sova nätterna egenom. Hon somnade gott på kvällen men framåt 2-tiden var hon otröstlig. Jag vyssade, sjöng, bar på henne. Försökte sitta upp och sova. Inget hjälpte. Efter en timme somnade hon till utmattad i sin egen säng. En kvart senare skrek hon till igen. Crilles tur att försöka. Han och Ellie sov från och till i Siris övergivna säng i ett par timmar.

Vid 5-tiden får Siri ett bryt. Hon sov då inne hos mej i vårt sovrum. Skruttungen ska byta pyjamas utan anledning. Hon springer upp och ställer sig och skriker utanför Ellies och hennes gemensamma rum. "Pappa,pappa, jag ska sova i mitt rum" Hon blir så svartsjuk så fort Crille ägnar sig åt lillasyster. Snart har Ellie vaknat. Siri slår sin mamma. Alla är ledsna och trötta....

Min tur att ta plats i barnens rum med lilla trollungen. Den här gången somnar hon ganska snabbt. Jag ligger och fryser under en bomullsfilt trots att jag har en kokhet barnkropp bredvid mej. Tillslut tar tröttheten ut sin rätt och även jag slocknar.

♥♥♥
 


Februarionsdag....

Siri var så pass pigg att det var dags att gå till förskolan idag. Hon längtade efter kompisarna och allt roligt de brukar hitta på. Ändå blev hon ledsen när Crille lämnade henne.... lilla älsklingen hon ville pappa skulle stanna på samlingen. Jag ringde senare för att kolla så hon var ok och givetvis hade hon det toppen.

Här hemma ägnade vi oss åt undanplockning och städning. Jag sprang ner på Konsum och handlade lite småplock som tagit slut. Lite terapi så här en onsdag..... (inte skratta nu Carina) Precis när jag kommit hem från sjukhuset skulle jag gå ner till affären. Trodde jag var piggare än jag var. Plötsligt blir jag helt snurrig och det svartnar ett ögonblick, jag trodde jag skulle svimma. Vilket jag som tur var inte gjorde. Sen dess har jag hållt mej ifrån den affären rädd för att det ska ske igen. Så nu har jag tagit tjuren vid hornen och utmanat mej själv och situationen upprepades givetvis inte.

Vi har haft en fantastisk vinterdag med strålande sol. Crille, jag och Ellie tog en kort promenad för att äta lunch. Jag kände att jag var tvungen att komma ut efter veckans sjukdagar. Lilla trollungen var feberfri för stunden men fortfarande snorig.




Vi tar Ellie i pulkan för att hon inte ska somna men det var nära att hon slocknade i allafall.


Det blev en pasta på Tortellini. Gott tyckte jag och Ellie som åt pasta med kyckling, parmesan och champinjonkräm. Crille tog en köttfärsvariant som var något för stark. Tur att inte lilla trollungen åt hans mat....




Mmm gott!! Mera pasta mamma.




Om jag ställer mej upp kan jag se vad som händer runt omkring bättre....


Ellie flirtade vilt med våra bordsgrannar. Sötnosen tyckte det var spännande att äta ute. För oss vuxna gällde det att äta relativt fort. En liten trollunge tröttnar snart på att sitta still....


Siri kom hem från Förskolan. Ellie somnade. Crille åkte iväg på träning. Eftermiddagen flög förbi. Pussla, läsa bok. Laga middag. Middagskaos idag.Ellie bröt ihop fullständigt. Hon skulle bara äta haricotes verdes, jag tyckte de var lite för svårtuggade för henne. Åtminstonde när hon är så täppt och skriker samtidigt som hon stoppar in hela bönan i munnen.

Ikväll har vi trevligt besök av Mankan (Ellies gudfar) Glass,te och zappande mellan tv-kanalerna. Lagom aktivitet för oss trötta småbarnsföräldrar.

Hoppas ni också haft en skön onsdag!!! 


Nätshopping inför våren.

Jag tror inte någon som läser min blogg har missat att jag gillar barnkläder från Villervalla. Igår kikade Siri och jag tillsammans i deras webshop, så mycket fint!! Vi bestämde oss för en häftig vårjacka i turkost med stjärnor, svarta överdragsbyxor, svart mössa, ett par shorts (hon älskade de hon hade förra sommaren) nu på rea för 50 kronor, en härlig trikåkjol med matchande tröja i ljust turkost. Okej vi snöade in på en färg men behöver jag säga att min favoritfärg som barn var blå i alla olika nyanser.




Den här fina jackan valde Siri. Blir tuff med en enfärgad mössa och byxor.




Tröjan  som på bilden och kjolen i samma färg som överdelen blir fräscht till våren. Om vi vill matcha som på bilden har Siri en röd kjol sen innan.


Kolla in Villervallas webshop, det finns både nyheter och rea, bilderna är lånade därifrån.

Kram ♥♥♥


Bad hairday som avslutades med dans.



Ellie vaknade upp med en häftig frisyr som höll sig  trots att jag borstade och fuktade håret. Hihi, idag har hon gjort skäl för sitt smeknamn "lilla trollungen".

Natten har varit lugn och hela familjen kunde sova ut. Behövligt efter natten innan. Siri vaknade och berättade vad hon drömt... "Mamma sa att jag var för liten för att gå på kalaset, mamma vart gick du när vi sov?" Hon kunde inte förstå att det hon kom ihåg inte var på riktigt. Svårt att greppa och hur förklarar men drömmar för en 3-åring?
 Siri har varit feberfri och pigg hela dagen. Ellie däremot har feber mellan 38-39, är supersnorig, lite hostig och lös i magen. Gnällig till tusen men en del guldstunder har vi haft även idag....




Det är inte lätt att hålla två barn sysselsatta inomhus i ett par dagar men pussel och spel går hem.... Ellie plockar med memokort. Siri och jag passade på att pussla under tiden innan hon kommer och förstör....




Jag tycker synd om Siri, så fort hon gör något är Ellie där. Ibland är det ok men det finns gränser även för en tålig storasyster.


Jag hade planerat att gå ut en liten kortis efter mellanmålet men Ellie satte stopp för det. Hon var helt enkelt för snorig och febrig. Som tur var fann sig Siri i det och nöjde sig bara jag lekte en stund. Imorgon får skruttungen gå till förskolan och leka med kompisarna igen. Hon är rejält sugen, är nog ganska trött på mamma och lillasyster.

Crille var hemma till middagen. Känns lyxigt att kunna äta middag tillsammans på "normal" tid med barnen. Jag testade en ny rätt. Lax, nudlar, avokado, apelsin till det en limedressing. Gott,enkelt, fruktigt och fräscht.

Båda tjejerna var trötta ikväll. Det blev bad direkt efter maten. Jag hade lovat Siri att måla hennes naglar. Svart nagellack blev det. Present från faster, skruttungen tycker det är jätte snyggt.



Jag läste en bok under tiden naglarna torkade, Siri satt och nickade bredvid. Stackarn så trött men snart piggnade hon till igen och hade svårt att komma i säng....






Kvällen avslutades med dans. Ellie gör allt som Siri.....

Kram♥♥♥


En mindre sjukstuga

Siri har inte klagat mer över "ont i örat" så jag håller tummarna att det var falskt alarm, bara en vanlig förkylning med öronsprång. Hon har fått ta det riktigt lugnt idag, tittat på film, spelat spel och även sovit en liten stund. I förmiddags var hon feberfri men framåt kvällen kändes hon något varm. Lyckades inte ta tempen men hon åt och drack bra vid kvällsmaten därför kändes det ok att skippa det momentet. Vi håller tummarna för en lugn natt.

Ellie har varit gnällig hela dagen. Även hon äter ändå bra, skönt!! Känns som så länge barnen äter och dricker mår de trots feber ganska ok. Lilla trollungen håller på att få två hörntänder, jag kan tänka mej att det är orsaken till gnälligheten. Det är 9e och 10e tanden som är på väg upp. Hon har slutat äta burkmat för ett tag sen och vill gärna ha "vår" mat. Det har varit en smidig och naturlig övergång. Däremot vill hon helst äta själv med fingrarna, inte lätt när det serveras gröt till frukost. Jag undrar när hon upptäcker skeden?

Lilla trollungen hade 39 graders feber ikväll. Nässug, nässpray och panodil, hon gör än så länge som mamma säger. När det var dags att sova var hon pigg igen men somnade gott efter en liten stund.

Vi får se hur tjejerna mår imorgon. Vi skulle ringa läkaren om Siri fick ont i örat igen. Nu när även Ellie blivit sjuk känns det som vi haft oturen och åkt på en ny infektion innan Siri sluppit hostan. Troligen inget som antibiotika biter på.




En trött och hängig tjej tittade på "Bullerbyn" i eftermiddags




Lillasyster klappar händerna och dansar till filmmusiken.


Nu håller jag tummarna för Kalla och Haag.... Hoppas vi får ännu en medalj!!!


Ont i öronen

Siri vaknade vid 3-tiden inatt för att kissa. Vi gick upp men var snart tillbaka i sängen. Tyvärr kunde inte älsklingen somna om utan gnällde efter pappa. Crille hade somnat på soffan, mycket att se på OS..... Hockeyn i morse lockade också.

Mr Persson vaknade och kom in till oss men Siri fortsatte gnälla. Hon hade ont i örat. Stackarn har haft feber från och till i helgen. Hon har hostat på nätterna i snart 3 veckor men varit pigg på dagarna. Inatt somnade hon däremot inte om utan vi flyttade omkring i lägenheten för att kunna somna, bara Ellie sov gott. Strax efter 6 när Crille och hon lagt sig på soffan och tittade på Hockeymatchen slocknade hon.

Skruttungen är hemma från förskolan idag. Pigg igen.... jag har ringt vårdcentralen men eftersom hon inte har någon feber och inte har ont när jag trycker vid örat tror de inte det är öroninflammation. Om hon får ont igen ska vi höra av oss, antingen får vi åka till jouren eller vänta tills imorgon så får vi en tid till läkare.

Jag passar på att tvätta när vi ändå är inne. Vi får se om det blir en kort promenad senare i eftermiddag så vi får lite luft.




Stora älsklingen är full av bus, svårt att vara still när man är sjuk. Den här bilden togs strax för jul så riktigt så mycket energi finns det inte idag.

Kram ♥♥♥


Totalt snökaos....

det gäller nog i större delen av landet. För vår del har det inneburit att bilen fastnat på parkeringen för att hyresvärden inte varit här och plogat överhuvudtaget sen den sista snön kom. Vi kommer inte ut med vagnen utan får ta Ellie i pulkan. Siri får pulsa på i snön bäst hon kan eller trängas med lillasyster.

Igår kom inte Crille iväg till träningsmatchen. Som tur var hann han få lift av en annan kille i laget. Laget de skulle möta körde från Göteborg. Jag är förvånad att de kom, jag skulle ställt in matchen om jag vore deras tränare.

Våra gäster kom på fredagskvällen så de slapp det värsta ovädret men ändå, det snöade lätt även då. Vi är givetvis jätte glada att de kom och att bilturen gick bra.

I lördags skulle jag, Siri, kusinerna och faster Cathrin se Södras match. Cathrins bil är fyrahjulsdriven med rejäla vinterdäck men det var knappt vi kom iväg upp för den lilla sluttningen utanför vårt hus. Med en hel del vilja, backande fram och tillbaks och en svag lukt av bränt lyckades vi. Matchen slutade 3-3. Crille gjorde en strålande match, kul att se!! Ser bra ut inför kommande säsong. Tyvärr tappade de ledningen på slutet men spelade oklanderligt fram till dess.

Vi höll oss inne resten av dagen. Lagade god mat, flygande jakob. Spelade spel och åt godis. Barnen hyrde film med farmor och behövde inte samsas om en. Nej, Siri fick en Barbieprinsessfilm (Som även grabbarna tittade på för den var så spännande med troll och trollkarlar) och kusinerna skulle se Airbuddies en supersöt hundfilm som vi alla uppskattade. Den fick vi dock se i morse för igår var det melodifestivalen. Vad ska man säga jag tycker det är för mycket med alla deltävlingar. Däremot gillade jag Timotejs låt som gick direkt till globen. trallvänlig,blivande sommarplåga.



Äldst och yngst i kusinskaran

Idag reste släkten hem. De körde vid lunchtid för att ha god sikt och så fina vägar som möjligt. Vi har slappat hela dagen. Siri har varit helt slut efter de sena kvällarna. I eftermiddags tog vi oss ut på en promenad. Det är så mycket snö så det är helt otroligt. Tjejerna syns inte bakom vallarna.  Vi gick med barnen i pulkan, enda möjligheten att ta sig fram och vi bor i södra Sverige.Man brukar alltid önska att det är snö på sportlovet. Jag undrar om alla års önskningar plötsligt slagit in.....



En skön promenad i 10 minus grader, det syns inte hur sjukt mycket snö vi har men nu räcker det!!!


Nu ska Mr Persson och jag se "Min stora feta grekiska semester" Undrar vem som somnar???

Hoppas ni också haft en skön helg!!!


Väntan är lååååång.....

Sportlovsfredag som började med sovmorgon. Siri var tröttast och vaknade inte förrän 8.30. det var den sena kvällen i onsdags när vi var på kalas som tog ut sin rätt.

Direkt efter frukost åkte vi till Maxi för att storhandla. 2 vuxna,2 barn,2 vagnar.... en vanlig kundvagn och en i bilmodell. Snart satt båda barnen och körde bilvarianten. Lugn och ro för mamman att handla allt enligt den långa listan. Trots lista är det alltid något som glöms, tur att vi har Konsum runt hörnet. Idag hade vi några extra onyttigheter i vagnen, ostbollar och godis.... Siri blev helt salig.

Ikväll kommer nämligen kusinerna Oscar och Alexander med farmor och faster på besök. De stannar tills på söndag. Vi har inte setts sen jul så vi längtar massor och väntan är lång.

Imorgon spelar Crille träningsmatch. Jag, faster cathrin och de större barnen ska titta. Ska bli väldigt roligt. Ellie stannar hemma med farmor så att jag kan få lite lugn och ro. Siri har ringt till farfar och talat om att hon slutat med napparna, en liten peng väntas. "Mamma, det finns nog en affär där som jag kan köpa glass i" har Siri sagt. Hon får ta med sin plånbok sen får vi se.....

Förövrigt har vi inga fasta planer. Farmor har lovat barnen att de ska få hyra en film. Jag undrar hur en 7-åring, 11-åring och en 3-åring, 2 killar och en tjej ska kunna samsas om en film. Kan bli en nyttig erfarenhet. Jag tror inte Siri får välja.... kan tänka mej att det är 7-åringen som bestämmer. Hihi, jag lägger mej inte i, glad att slippa.

Nu ska Siri och jag spela valpspelet.

Ha en härlig fredag!!!




Barnens farmor och faster.


Jaaaaaaa!!!!

Anja tar brons. Vi jublar i soffan när Lindsey Vonn åker ur. Det är en enorm prestation av Pärson efter går dagens fruktansvärda fall. Förtillfället är OS roligt, svenskarna presterar. Snart är det dags för Björn Ferry, tänk om han tar ännu en medalj..... Hoppas, hoppas!!!!!


Guldblogg....

Jag har helt glömt bort att jag fått en award av söta MissyElliot, tack snälla!! Det värmer i hjärtat att det finns andra bloggisar som tycker om att kika in här hos mej och min lilla familj. Det jag skriver om är  bara vår vardag, inget mer och inget mindre. Givetvis intresserar det farmor och mormor men det är fantastiskt roligt att det är fler som läser. :)




Jag tillhör kanske inte den typiska bloggaren. När jag började hade jag knappt läst en endaste blogg. Fortfarande klickar jag in på några få favoriter men dessa besöker jag nästan dagligen. Jag vet att många redan fått den här utmärkelsen därför väljer jag att skicka vidare till ett par stycken personer som jag inte tror fått den tidigare.


Malin

Cecce

Malla


Jag skulle vilja ge den till många fler men nu har jag tyvärr inte mer bloggtid... hihi, hemmet kallar. Middagar ska planeras, handlingslista ska skrivas, klockan tickar på och jag är redan trött.

Kram ♥♥♥


Födelsedagsfirande

Med paketer och tulpaner gratulerade vi födelsedagsbarnet. Vi blev bjudna på en förrätt vars recept lånats från "halvåtta hos mej" gratinerad fetaost, mmm smarrigt. Det serverades även en skagensmörgåstårta så ja vi rullade bokstavligen hem. 


 

Geetha och Richard bjöd på en trevlig kväll.




Lilla trollungen höll igång som vanligt. Vi passade på trappan,datorn,hundmaten,gardinerna...... listan kan göras lång. Det är inte en lugn stund när hon är i farten.




Siri ville inte åka hem!!! "Jag ska bara....." helst av allt hade hon sovit över men med pyjamaserna på packades barnen in i bilen och somnade gott.


Snart har halva sportlovet passerat. Imorgon är jag och barnen helt planlösa, hmmm undrar om det ska förbli så??? Ja,ja vi får se hur pigga vi är imorgon. Det blev ganska sent för tjejerna ikväll.

Kram ♥♥♥


Sportlovsaktiviteter

Den här veckan har Siri sportlov. Vi försöker hitta på något roligt varje dag. Roligt behöver inte vara så avancerat med små barn utan det enkla är ofta bäst. I måndags  var vi i lekparken. Gunga tycker även Ellie är kul. Efter en stund tog jag med barnen hem till Rebecca och Lova. Vi blev bjudna på middag och lekte bort ett par timmar innan det var dags att gå hem till sängen.



Siri och Lova. Bilden är från en middag hemma hos oss för någon vecka sen.


Igår var vi ruggigt aktiva. Jag började dagen med att sortera tvätten och lägga i ett par maskiner. Sängarna fick nya fräscha sängkläder. Barnen och jag själv fixade i ordning oss för dagen.  Vi gick ut redan vid 10-tiden för att möta Lina, Cornelis och Frits i pulkabacken.
De stora åkte kana på isen. Det tog inte många minuter innan de hade fått en ny kompis. Så härligt det är när de tar kontakt med varandra även om de aldrig setts förr. Siri, Cornelis och nya kompisen Alvar åkte tåg i backen och hade superkul.
Tyvärr tröttnade Ellie allt för fort och vi begav oss hem till oss för att laga lunch. Fullkornspasta, köttfärssås och morotsstavar smakade gott!! Vi åt i skift. Frits satt i mamma Linas knä. Ellie stod upp i barnstolen och slevade in mat mellan varven. Jag försöker spänna fast henne men 1 sekund senare har hon krånglat sig ur. Siri och Cornelis är som tur är ganska "självgående". Ändå konstaterade vi att en måltid med 4 barn är allt annat än lugn och ro, hihi. Jag åt min mat kall.

Dagen gick fort och plötsligt var klockan redan 15. Kompisarna gick hem. 

Crille som hade en fullspäckad dag med dubbla träningar, mentalträning och lunchmöte någonstans där mittemellan var hemma och vände. Vi lyxade med smoothi till mellis. Siri var helt slut så resten av dagen var en utmaning att hålla henne vaken. Middagen ensam med barnen var endast ett stort kaos. Ellie kastade sin mat på golvet och vände tallriken i knät. Siri somnade vid köksbordet och fick knappt i sig någon mat alls. Jag tappade upp ett bad och tvättade av barnen sen var det marsch i säng. 

Idag fick hela familjen sova ut. Vår dag började inte förrän efter 8. Inte undra på när de var så trötta igår....

Nu slappar vi en stund efter en promenad och lunch på stan. Snart ska vi till Geetha  för att fira hennes födelsedag. Stort GRATTIS vännen!!!!






Puss och kram ♥♥♥ 
 


Designtävling

Jag känner att jag behöver förnyelse och mer energi. Ett litet steg på vägen är att delta i en designutlottning hos Maria. Tävlingen pågår fram till på Söndag. Maria ligger bakom den design jag har på bloggen idag som jag varit supernöjd med men hon är så duktig så jag kan tänka mej en ny då jag vet att jag kommer bli helnöjd och säkerligen få massor av blogglust.

Ni hittar tävlingen här

Kram♥♥♥


En helg flyger snabbt förbi.

Jag har inte bloggat på hela helgen utan ägnat mej helt åt familjen. Det tar ändå en del tid att skriva ett inlägg givetvis beroende på längd och innehåll. Vår helg har varit lugn men ändå ganska händelserik.

I lördags spelade Crille träningsmatch. Mitt på dagen, inomhus. 1-1 mot Gais. Jag och barnen stannade hemma. Ellie behöver sova några timmar mitt på dagen, inte så lätt att få till om jag först ska packa in barnen i bilen sen ut, försöka lägga i vagnen.... ja,ja ni kanske förstås, jag tycker helt enkelt det blir för stort projekt.

Jag städade hela lägeheten. Barnen plockade fram. Jag plockade undan, dammade, dammsög, torkade golv, stängde dörrar för att begränsa och få städa klart. Vid klockan 10 började jag, vid 15 var jag färdig. Det tar sin lilla tid med två barn, varvat med lunch, blöjbyten, konfliktslösning, sovstund och mellanmål. Det märktes ungefär i en sekund att det var rent och fräscht.

När jag precis var färdigduschad och påklädd ringde det på dörren. Rebecca, Micke och Lova kom på besök. Tacomiddag, lek och melodifestival stod på schemat. Det känns som Tacos är ständigt återkommande hemma hos många familjer och en stor favorit hos barnen. Inte hos oss. Siri äter endast tortilliasbröd, ost och oliver. Lova åt bröden och gurka. Ellie nästan bara grönsakeroch ytterst lite köttfärs.Det var vi vuxna gottade oss.

Det blev en trevlig kväll men med ett par olyckor.Stackars Lova var en riktigt liten olycksfågel, trillade av stolen mitt i middagen och slog sig i huvudet. Gick bra men hon blev rädd och ledsen. En stund senare dansade hon med Siri, tjejerna krockade och Lova blödde rejält med näsblod. Vi lugnade ner oss med melodifestivalen en stund men när alla bidragen var framförda gick kompisarna hem. Alla började bli trötta efter en lång dag. Ellie sov sen länge och Siri somnade i soffan.



Sagostund med Micke. (Bilden är lånad av Rebecca)


Söndag och alla hjärtans dag....
inga presenter men dock en sovmorgon och dukat frukostbord bjöd Crille på. Jag brukar alltid ha engagerat mej och köpt någon överaskning eller hittat på något kul men iår orkade jag faktiskt inte.Vi bestämde oss för att ha en mysig familjedag ♥

En tur till pulkabacken med en något trotsig 3-åring som tinade upp efter ett mellanmål och frisk luft. Även Ellie tyckte det var roligt att åka fort ner för backen.



Det blåste och var riktigt kyligt, mycket kläder krävdes för att hålla värmen.


Efter lunch somnade Ellie i sin säng. Siri ville titta på Babar men somnade i soffan. Crille och jag passade också på att blunda. Det gäller att nyttja de lugna stunderna.

Pigga och utsövda åkte vi en sväng till Ikea. En fika, blåbärsmuffins till mamman, kladdkaka och kanelbulle till pappan, chokladboll till storasyster och så lite fika som möjligt till lillasyster. (Mammas muffins var mums....)
Barnen lekte loss inne på barnavdelningen. De gillar verkligen att vara på Ikea. Vi handlade inget speciellt och glömde det vi kom dit för. Förvirrade familjen. Vi skulle köpa överskåp till Siris kök, en försenad födelsedagspresent från mormor och morfar.Det får bli en annan gång, orkade inte gå in igen när vi betalat de andra sakerna som vi inte åkt dit för....



Minikök från Ikea


Söndagskvällen bjöd på Sushi till mej och kinamat till mina älsklingar. Bad av barnen och en film i soffan. "I Love you man" En helt okej, tokrolig komedi som jag säkerligen har glömt att jag sett om ett par veckor.

Siri kunde inte sova. Hon somnade samtidigt som vi vuxna men vaknade i vanlig tid i morse. Jag räknar med att vi kommer få en tuff dag.... Hon är ledig från förskolan då det är sportlov. Jag ska ägna dagen åt att hålla henne vaken så hon kan somna i vanlig tid ikväll. 

Nu är det hög tid att ta tag i dagen!!!

Kram ♥♥♥ 


Du kan vara lillasyster...

Siri och jag promenerade i snålblåsten och iskylan bort till Lina, Cornelis och Frits. Kompisarna bjöd in oss på lunch, prat och lek. Vi har inte haft den stora äran att hälsa lillebror Frits välkommen till världen tidigare utan sjukdomar har gjort att det dragit ut på tiden. Idag fick vi träffa den lilla sötnosen för första gången. Presenterna både till storebror och lillebror uppskattades. Jag hade köpt en bok om Benny som får en lillebror och blir avundsjuk på honom. Passande då det kanske inte alltid är så lätt att bli fler i familjen. Frits fick gullunge body från Lundmyr och en snuttetrasa.

Vi blev bjudna på lax med frästa grönsaker, pasta, pesto och parmesan. Mmmm, riktigt gott!! Lite kaffe till mammorna medans barnen lekte. Härliga timmar. Inget pass på lillasyster som var hemma med pappa. 

Siri och Cornelis är påhittiga. "Vi leker mamma, pappa, barn. Du kan va mamma" säger Cornelis till Siri. "Nej jag vill vara pappa" Svarar fröken. Varpå Cornelis säger till mej. "Ok, då kan du vara lillasyster".

Efter några timmar var det dags att bege oss hem. Nu bestämde vi att vi ska ses snart igen. Var alldeles för längesen sist. Nästa vecka är det sportlov så då blir det lek igen. 

Tack för idag vänner!!! 




En sån här mysig body fick Frits.
Bilden är lånad från Babyshop.se


Babysångspremiär

Ellie har varit på sin första sångsamling. Jag har varit med förr när storasyster var bebis. Tänk att lillasyster skulle bli drygt 13 månader innan hon fick komma iväg på sin första "riktiga" aktivitet. Vilken skillnad det är med första och andra barnet. Siri gick på babysim redan som 3 månaders bebis sen var det fortsättningskurs, öppna förskolan, babysång, mammaluncher och barnvagnpromenader. Ellie har mest fått hänga med på resten av familjens göromål utan några egna intressen. Hihi, eller var det mina intressen Siri fick hänga med på?

Idag skyndade vi oss för att bli redo. Klockan 10 började det. Ellie  grät när det var så många nya bebisar och deras föräldrar. Hon fick sitta i mitt knä med nappen i munnen. Hua,det var läskigt. Kanske var någon lite farlig.... När väl gitarren togs fram och sången började tinade lilla trollungen upp. Vi fick en trevlig stund och stannade även kvar efteråt för att leka och fika

Det här får helt klart bli vår nya torsdagsaktivitet. Ellie börjar bli stora tjejen och mår bra av att få träffa andra barn i sin egen ålder och inte bara Siris kompisar.




"Imse vimse spindel"  är favvis sången


Kram ♥♥♥


Mat och familjeklippning

En ledig onsdag börjar närma sig sitt slut.

Siri har visat ett strålande humör från morgon till kväll. Hon är helt underbar, jag smällter totalt när älsklingen visar upp sin allra bästa sida. Alla trotsdagar glöms lätt bort bara för en sådan här dag. Morgonrutinerna utfördes med ett leende. Vi kom i tid till förskolan. Hon vinkade och började leka med kompisen Lova.

Resterande i familjen åkte till Ica Maxi för en rejäl storhandling. Jag har planerat middagar och luncher för hela veckan, så smidigt att slippa lägga extra tid när man redan är hungrig och trött. Crille och jag åt bara en färdig fisksoppa med lite lax och färska champinjoner till lunch. Snabbt och lätt.

Ellie var trött efter att spanat på allt i mataffären och slocknade strax efter 12. Backman kom förbi med lilla Leja. Vi skickade med alla bebisleksaker som vi rensat ur. Så bra, både för dem och för oss. Miljövänligt... De slipper köpa, vi slipper slänga eller lägga på hög. Leja (5 månader) vart helnöjd.

När Siri kommit hem tänkte vi först ta en sväng till pulkabacken men Crille behövde klippa sig. Vi bestämde oss för att laga en tidig middag. Skruttungen skulle sen få följa med pappa och bli fin i håret hon också.

Idag blev det "Snabba grytan" en ny favorit för både Crille och Ellie. Lilla trollungen åt 3 portioner. Helt otroligt!!

Snabba grytan


Snabba grytan, recept från Arla. Lövbiff, babyspenat, cocktailtomater mmm, supergott!!


Efter middagen stack far med äldsta dottern till frisören. Jag och Ellie fixade i ordning för att sen klä på oss och möta upp. Jag tog med lilla trollungen i vagnen men hade även med mej pulka och stjärtlapp. När vi kom fram till salongen möttes vi av en helnöjd Siri. Hon hade en lila stjärna i håret och en klubba i munnen. Att det kan vara så roligt att klippa sig... (Mr Persson blev tyvärr inte lika nöjd, kan det vara för att han inte fick färg eller godis??)



Min stora älskling, nyklippt och fin ♥♥♥

Det var redan mörkt ute men jag och barnen gick en kortis till backen som utlovat. De åkte ett par gånger innan vi tog oss hem för kvällens bad.



Siri ville bada med lillasyster, sötnosar.


Barnen sover sen länge. Crille är iväg på en sponsormiddag och jag slappar i soffan som vanligt nu för tiden. Jag försöker vila och ta det så lugnt som det går. Kvällarna är enda stunden som det är möjligt.

Kram ♥♥♥


Klättra upp och hoppa ner....

Lilla trollungen är ett livligt barn, milt uttryckt. "Hon brås på sin far, vänta bara tills du hittar henne på fönsterkarmen" brukar farmor säga. Snart är hon där, uppe i fönstert och tittar ut, nyfiken i en strut. Hundra gånger om dagen klättrar hon upp på Siris lilla stol, vidare upp på det lilla bordet, ställer sig upp och försöker få tag i mammas blommor. När hon sen ska ner skriker hon rakt ut. Då vill hon hålla handen och hoppa ner. Härom dagen trillade hon ner från stolen men se det skrämmer inte en liten trollunge. 2 sekunder senare är hon uppe igen.

Något annat jag trodde snart skulle vara ett minne blott är att allt ska i munnen. Hon är som en liten hundvalp, tuggar på allt som ligger på golvet eller marken. Siri har kommit in i en pysslarålder så jag vaktar pärlor, tärningar och pusselbitar som en hök. Ellie ser allt.

Matsituationer blir mer och mer tålamodsprövande. Ellie ska äta själv, helst med händerna och utan haklapp. Jag tycker det är superroligt att hon utvecklas men iblans vill man bara hjälpa till. En hel del mat såsom gröt, fil m.m är för rinnig och kladdig för att inte använda sked men säg det till vår lilla bestämda ilskna fröken.

Samtidigt är hon världens goaste unge. Knallbruna busiga ögon. Ett skratt som bara gurglar av lycka. Nyfiken och påhittig. Mammas och pappas lilla älskling!!!




Mmm, smaskens!!!




En riktig bustjej....




...med glimten i ögat.


Kram ♥♥♥


Ett minne för livet...



Siri 4,5 månad "gammal" Bilden är tagen hos Fotografiqa i Jönköping.


När Siri var bebis beställde vi tid till fotografering, något vi aldrig ångrat. Vi hade över 90 bilder att välja mellan och det var inte lätt att bestämma sig. Tillslut gjorde vi en stor tavla med en förstoring i mitten och 12 mindre bilder runtomkring.

Ellie har tyvärr inte kommit iväg för att fotas men vi är bra sugna på någon variant igen. Kanske mellanstora tavlor och även något syskonkort.



Lördag

Vi har haft en lugn natt. Fantastiskt!! Siri somnade i sin egen säng igår kväll inte ett ljud om napparna. Känner mej lite tjatig men jag tycker hon är så duktig. Från att vara helt beroende av sina tuttar till att sluta är ett stort steg. Även om hon inte fått ha dem speciellt mycket på dagtid, har hon lånat Ellies i smyg. Inatt kom skruttungen in till oss strax efter 24, inte ett pip. Hon var uppe och kissade, fortfarande inte en suck. Hela familjen sov till 07.45, då bestämde Ellie att det var dags att stiga upp. Stackarn hon undrar nog varför hon är själv kvar i rummet när hon vaknar på morgonen.

Vi har precis ätit frukost, havregrynsgröt,köttbullar,rödbetssallad,juice och macka. En rejäl helgfrukost. Ellie mumsade i sig flera stycken köttbullar. Hon har börjat att äta mer och mer av vår mat. Innan har hon fått mest burkmat och inte haft lust att smaka något annat. Frukt, naturell yoggi, pasta och olika grönsaker har hon däremot gillat att pilla i sig.

Förtillfället har tjejerna redan hunnit dra fram leksaker i hela lägenheten. Jag tycker inte jag gör annat än plockar och tjatar att de ska städa undan innan de börjar med nästa lek. Göra färdigt är fortfarande svårt...

Jag börjar bli rejält trött på kylan, över 10 minus även idag. Snön är väl en sak med denna iskyla. Ellie vill inte gå utanför dörren. Blir bara massa skrik och gnäll. Det kan vara okej när både Crille och jag är med men när jag är själv drar jag mej verkligen för att bulsa på barnen för att gå ut den lilla stund trollungen är nöjd. Vi är oftast tvugna att gå in efter 45 minuter. Jag får se om det blir en sväng till parken idag.... igår var faktiskt lilla fröken ganska nöjd.

Crille ska snart iväg för att spela säsongens första träningsmatch. Inomhus som ni kanske förstår. Tjejerna och jag tar dagen som den kommer. När Mr Persson kommer hem efter en vinst får vi hoppas, blir det hämtpizza. Otroligt längesen. Jag har bara ätit fettsnål, fiberrik och nyttig mat, inga sötsaker, läsk eller kaffe den senaste månaden. Jag tror nog att magen fixar det här nu.

Igår fyllde min väninna Ida år. Hurra,hurra,hurra,hurra. Ikväll är vi i "tjejgänget" bjudna på middag hem till henne. Jag har tyvärr tackat nej då jag känner att 20 mil är lite långt att åka som läget är. Däremot önskar jag att mina vänner får en trevlig middag och tar hem storvinsten på triss.




Grattis Ida!! Ring om ni tar hem storkovan. Kram ♥♥♥


Fredagsmys eller var det fredagsmus???

Fredag hela dagen lång. Veckans bästa dag!! Siri är ledig från förskolan. Crille har endast ett träningspass. Hela familjen har chans att ta det lugnt och kanske t.om få en sovmorgon. Vi lyckades faktiskt ligga kvar i sängen tills klockan var nästan 8. Skruttungen vaknade till en gång inatt för att gå upp och kissa då kom hon på att tutten var borta. Lite tjat och gnat men inga tårar. Crille viskade en saga om prinsessan Pellikå som blivit en stor tjej och skickat sina nappar i ett kuvert. Sagan gick hem och Siri somnade om.

Vi åt frukost och myste inomhus en stund. Termometern visade på 13 minus och vi som tänk gå till pulkabacken. Vi avvaktade till det var runt 8-9 minus sen bulsade vi på oss och travade iväg till parken. Ellie var nöjd för en gångs skull. Lilla trollungen brukar skrika högt så fort kläderna är på och kylan och snön är mest besvärlig. Idag däremot kunde vi både åka pulka och vara en stund i lekparken innan hon tröttnade. På den korta vägen hem somnade hon till, lilla sötisen.

Crille och Siri stannade till på Konsum för att handla godis till fredagsmyset. Eller var det fredagsmus det skulle va? Hihi, jag skrattar varje gång jag hör fredagsmys efter att läst en artikel i mama. 3 pappor intervjuades angående barn,relation och jobb. En pappa önskade att det stod fredagsmus på schemat istället för mys så ni kanske kan räkna ut vad han längtade efter. Det här är numer ett stående skämt hemma hos oss.

Nu sover Ellie gott efter massor med frisk luft. Jag och Siri myser i soffan med lite godis och "Barnen i Bullerbyn" på dvd. Det passar bättre att gotta oss nu medans lillasyster sover. Jag tycker det är väl tidigt att introducera henne för godisskålen. Jag kan också tycka att det är bättre att stora fröken stoppar i sig sötsaker mitt på dagen än sen ikväll precis innan läggdags. Hos oss är det som sagt fredagsmys som gäller och inte lördagsgodis.



Bilden är tagen på Siris 3-årskalas. Har inte hunnit visa några bilder från när hon fyllde år för jag blev sjuk senare på kvällen. På Siris födelsedag låg jag fortfarande på akutvårdsavdelningen fastande med dropp.


Ha en härlig fredag!!


Det går som på räls...

Siri är så duktig. Vi är bara så imponerade. Efter en natt med gråt och skrik har skruttungen inte ens frågat efter napparna här hemma. Hon försökte däremot på förskolan men personalen var informerade och förberedda så där accepterade hon direkt att det inte fanns någon tutte. Jag var lite orolig för ikväll. Crille har tränat sent och jag fick lägga barnen själv. Siri var trött tidigt och somnade i soffan framför bompa. Inte bra.... hon piggnade till efter lite kvällsmat o tandborstning. Jag läste ett par korta sagor i hennes säng och sa godnatt.... det gick lite för lätt... Efter en halvtimme kom hon upp och skulle kissa. "Mamma, det är lite otäckt i mitt rum" Det blev till att lägga henne i vårt sovrum inatt igen. Där sover hon nu sött utan minsta lilla tår eller önskan efter napparna. Kan det gå så här smidigt???

Kram ♥


Första natten höll vi ut...

Skruttungen somnade som sagt relativt fort igår kväll utan sin älskade napp. Tyvärr vaknade hon till strax efter Crille och jag lagt oss. "Jag vill ha min tutte!" "Var är min tutte?" gnäll övergår i ilska och skrik. Vi gav inte med oss. Tillsist sa jag att hon fick välja mellan att sova i vår säng utan nappen eller gå in i sin egen säng med tutte och sova där hela natten utan att komma in till oss. Då blev det tyst och Siri somnade om. Phu, vi pustade ut. Ellie hade inte vaknat av utbrottet. Vi fick lugn och ro till tidigt morgon. Siri vaknade en timme tidigare än hon brukar och samma visa igen. Likadant den här gången vi lyckades lugna henne och hon låg kvar och vilade en halvtimme till. Jag hoppas det här går fort, har egentligen inte ork för detta just nu men det var Siri själv som valde tidpunkten och då gäller det att hänga på. Sen att hon ångrade sig var ju ganska väntat....




Tutte och kaninen har hängt med sen Siri var bebis. Här är hon drygt 1 år.


Slut på tuttandet!

Vi får se hur det går men Siri har tagit första steget till att sluta med napparna. Tanken var först att hon skulle ge sina älskade tuttar till tomtenissarna men se den gick inte skruttungen på. "Mamma tomtenissarna har redan massa tuttar" En ny ide´dök upp, bästisen Lova ska bli storasyster om ca 2 månader, Siri vill gärna ge Lovas bebis sina nappar. Idag var dagen det skulle ske. Hela familjen packade in sig i bilen den utlovade mikrofonen skulle inhandlas. Vi for runt till alla möjliga leksaksaffärer och liknande butiker men överallt var de slut. (Jag kan tillägga att jag var helt groggy efter ett tag) Tillsist stannade vi till på Rusta och Siri bestämde sig för en Spöket Laban film istället.

Väl hemma tittade hon glatt på filmen. Vi åt middag. (Linas matkasse, kikärtsbiffar med grönsaker i libabröd, annorlunda o mycket gott!!) Snart var det dags att krypa i säng.... Napparna lades i ett kuvert som klistrades igen...




Napparna är i ett kuvert med glitter istället har skruttungen en ny Labanfilm


Tyvärr gick det inte helt smärtfritt. När det var dags att krypa i säng skrek skruttungen hysteriskt efter napparna. Filmen kunde vi lämna tillbaka till affären hon skulle minsann inte sluta ikväll. Sin mamma slog hon, lillasyster blev väckt. Vad göra? Trots att det skar i hjärtat höll vi ut. Siri fick krypa ner i vår säng med sin gosekanin och jag låg bredvid henne tills hon somnade strax före 20. Om hon inte vaknar och allt börjar om igen får jag säga att det ändå gick hyfsat. En mikrofon ska älsklingen få så fort det kommer in i leksaksaffären igen. Jag hoppas att detta går vägen nu. Håll tummarna, snälla.

Kram ♥♥♥


Jag har fått en Award...




Jag har fått en award från Katja och av Malin, tack snälla ni!!!

Det innebär även att jag ska tala om 7 sanningar om mej själv, så vart ska jag börja?

1 Jag har svårt att acceptera att jag blev sjuk. Är helt chockad och har svårt att sova även om jag är bättre än för några veckor sen.

2 När jag var liten trodde jag att tomten bodde i ett skjul/garage vid posten i det lilla samhället Lindås som jag är uppväxt i.

3 Jag gick VdBu på gymnasiet. Det var den näst populäraste linjen just då med 400 sökande till 60 platser. Jag vägrade söka något annat och syokonsulenten sa "Gå natur det är som tjejer och fotboll, vdbu är som tjejer och syföreningen."

4 Jag har helt slutat att se skräckfilmer efter att ha sett "The Ring" Jag blir rädd bara jag tänker på den. Nästan varje gång jag ska sova utan Crille råkar jag tänka på den fruktansvärda filmen.

5 Jag blir frågad om leg på systemet varje gång jag handlar även att jag fyllt 35 år.

6 Mitt fullständiga namn är Anna Helena Annelore. Det tredje efter min gudmor. Ett namn jag inte var vidare förtjust i som barn.

7 Jag har flyttat många gånger sen jag flyttade hemifrån. Kalmar, Nybro, Kalmar igen, ett par olika lägenheter, Tönsberg i Norge också där flyttade vi till en annan lägenhet efter ett år och de senaste 3 åren har vi bott i Jönköping.

Jaha, det var några sanningar om mej, kanske inte så spännande.....

Jag tror att den här awarden har gått runt en del i bloggvärlden så jag väljer att utmana alla som vill och har lust som inte har fått den innan.

Kram♥


Varför sitta ner när det är så mycket spring i benen???

Jag pratar inte om mina ben. Jag sitter gärna och tar det lite lugnt. Ellie däremot är livlig till tusen. Hon är inte stilla en sekund i vaket tillstånd. När hon ska äta krånglar hon sig snabbt ur selen och snart ligger hon över bordet eller står upp i sin stol. Som vanligt har jag hjärtat i halsgropen flera gånger om dagen. Jag kan inte minnas att Siri var hälften så aktiv men det klart då var det bara ett barn. Nu ska jag hinna med två barn, sambo och mej själv.




"Mamma, jag vill ha mer ost på mackan!!!"


Tandläkarbesöket gick fantastiskt!!

Siri var på den årliga kontrollen hos tandläkaren i morse. Crille följde med henne. Skruttungen hoppade glatt upp i stolen, tittade på lampan, gapade, fick titta på spegeln och lät tandläkaren pensla lite bananlack. Tänderna såg jättefina ut men hon saknar en liten flisa på ena framtanden. Jag har sett att det är ett hack och jag tror att det blev när hon föll i en trappa på förskolan. Vi var och visade upp tänderna då men hon var så ledsen så det gick inte att se den lilla skadan som blev. Som tur är verkar det inte ha påverkat tanden förövrigt.

Jag stannade hemma med Ellie som fortfarande är dunderförkyld men inte fullt så gnällig som igår. Tack för det lilla älsklingen. Passade på att tvätta några maskiner tvätt. Försökte även städa men det är en ekvation som inte helt går ihop med lilla trollungen som bara drar fram allt igen. Lite blev det gjort iaf. Jag tog mej ut på en promenad till Siris förskola. Kände mej rätt ok men blir fortfarande lätt yr av minsta lilla, undrar hur lång tid det kommer ta att bli helt pigg??? Som tur var hade barnen varit ute både förmiddag och efter lunch så jag behövde inte ha dåligt samvete för att vi stannade inne resten av dagen.

Älsklingarna har lekt så bra. Kul när de kan hitta något att göra tillsammans. Först var det dragleksaker som for omkring i hela lägenheten. Efter det åkte de båt och myste på en filt. Ellie är med på det mesta storasyster hittar på, bara det är en lek hon förstår.

Vi avslutade kvällen med att dansa till smurfhits, en klar favorit hos båda tjejerna. För att sen kunna läsa en bok brukar jag lägga lilla trollungen i sin säng med en egen pekbok medans jag kryper upp i Siris säng för att läsa den sagan hon valt. Det blir lite lugnare då när lillasyster inte kan klättra omkring och slita i bok och mamma.

Nu väntar jag på att Linas Matkasse ska levereras. 5 stycken middagar med recept direkt till dörren varannan vecka. Så smidigt!!! Sist var det bara ekologiskt, mycket grönsaker och färska råvaror. Vi lagade inte alla recept exakt som det stod men vi har använt all mat så det var helt klart värt att prova. Nähä, nu plingar det på dörren...




Vår lilla "snorunge", hoppas verkligen förkylningen lagt sig tills imorgon.


Kram ♥