Promenad till stranden....

En hel söndag utan några måsten. Kan det bli bättre?

Frukost, lite fix här hemma. Vi funderade på vad vi skulle göra av dagen. Siris önskemål var att kasta sten i vattnet och bada. Innan jag hann blinka hade hon sommarklänning på. Jag försökte förklara att än är sommaren långt borta. Skruttungen lyssnade inte på det örat inte förrän hon fick gå ut på balkongen barbent i ärmlös kort klänning då höll hon med om att det var kallt. Sommarklänning skulle hon ha iaf. Vi kompromissade, tröja, klänning, leggings och strumpor över det fleece, vårjacka, tunn mössa och tunna överdragsbyxor. Något roligare än att dra på overallen.....




På promenad med såpbubblor då går det gå långt....




hela vägen till Vätternstranden. Årets första strandlek. Skruttungen frågade om hon fick byta om till baddräkt.

Ellie
somnade i vagnen, trollungen missade helt att känna på sanden.




Isen låg fortfarande kvar och regnet hängde i luften men det var plusgrader så vi hade en skön promenad även om det ser kallt ut.




Far och dotter spanar ut över vattnet. (Siri har ny vårjacka, byxor och mössa från Villervalla, beställde jackan i turkost men efter övervägande med lilla fröken byttes den till lila)

Givetvis blev Siri bajsnödig. Vad gör man??? Vi tittade oss runt omkring och var som tur var nära en mack. Snabbt dit. Hon lyckades hålla sig, pust. Annars hade den lilla utflykten slutat mindre roligt.

Istället tog vi en söndagslunch på stan. Ellie vaknade så hon kunde äta med oss. Vi hade det riktigt trevligt. Kunde sitta och njuta. Prata. Siri grejade med en pysseltidning. Ellie lekte med hinken. Plockade i och ur. Trackaserade en kille vid bordet bredvid.... gav honom små saker och tog tillbaka.

På vägen hem klättrades det i träd.....



Jag var själv en riktig klätterapa som barn, det verkar som Siri är likadan.

Vi hann även med en lekpark. Då började solen titta fram. Otroligt skönt att sitta på sandlådekanten med solen i ögonen. Det kändes som första riktiga vårdagen :) 




Vår fina lilla trollunge, vill gärna göra allt som storasyster kan.


Vi var iväg till sena eftermiddagen. När vi väl kom hem vad det middagsdags. Vi är ganska trötta av all frisk luft. Barnen var nöjda och glada. De åt med god aptit. Vi provade en ny cremefraiche från Arla, honung chevre och rosmarin. Vi hade den i en kycklinggryta och ris till. Mycket gott!!!

Hoppas ni har haft en skön söndag!!!


Postat av: Johanna

Så skönt att ha en utedag. Ja, lite kallt för att ta på baddräkten än, men snart så :)

Kram

2010-03-28 @ 21:45:56
URL: http://skuggis.blogg.se/
Postat av: cecce

Vem vill inte ha sommarklänning på sig:-)

Learning by doing är nog den bästa lösningen i såådana lägen!



Härligt med en utedag!! Hoppas det blir många framöver då vädret blir bättre!!



Kram

2010-03-28 @ 21:58:45
URL: http://ceccesblogg.blogg.se/
Postat av: Linda

Jamen ni har nog snart badväder. Till skillnad från oss här uppe. haha.. här har snön vräkt ned idag - och jag tror den gör det fortfarande. Men bus var överlycklig. nu fick han ännu större snöhögar att hoppa i.

2010-03-28 @ 22:09:49
URL: http://candygirl.worldofsecrets.com
Postat av: Carolina

Så underbara bilder, verkar varit en fantastisk dag!

Jag är en av de bloggar som blivit utvald att ha en tävling i samarbete med Apoteket, hur lätt som helst att delta - kika gärna in och var med! :-) Kram Carolina

2010-03-29 @ 10:17:58
URL: http://carolina1979.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: