Är det friday idag?

Vi fick en något bättre start i morse.... men skruttungen visade upp sin allra suraste min efter att "Barnkammarnalen" stängdes av. Nu är det slut med barntv på morgonen!! Alla steg upp pigga och utvilade mellan halv 7-7. Siri brukar få titta fram till frukost sen är det dags att ta tag i dagen. I morse förvarnade jag att nu får du se färdigt just detta programmet sen är det frukost. Hjälpte inte det minsta. Hon skrek och bråkade.

Brukar ditt/dina barn få titta på Tv på morgonen?

Innan har detta upplägget fungerat hos oss, vi har inga tidiga förskolelämningar. Jag har hellre låtit henne se en stund på morgonen än på kvällen.

Idag slapp vi istället det vanliga bråket om kläder :) alltid något. Siri har veckodagstrosor och strumpor. Väldigt viktigt att det blir rätt. En bra träning också, tycker jag. Lätt att lära sig veckans dagar. Tyvärr står det på engelska, har inte hittat några med svenskt tryck.

Mamman: "Ska du har fredagstrosorna idag?"

Siri: "Är det fredag idag?"

Mamman: "Det är det, de rosa trosorna är rätt"

Siri: "Står det fredag där?"

Mamman: "Nej, det står friday"

Siri: "Ok, jag ska fråga pappa. Pappa, är det friday idag?"

Bäst att fråga en person till så det verkligen bli rätt.....


Crille har skjutsat Siri till förskolan. Hon får gå en extradag eftersom vi varit lediga så länge. Nästa vecka är det lov igen. Hade varit ganska menlöst att lämnat henne igår för en dag.

Annars blir det en lugn fredag. Jag ska tvätta, handla och städa..... kul..... Blev aldrig av igår. Det var så fint väder som vi utnyttjade med promenad, en sen lunch på stan och bus på lekparken

Ellies feber försvann nästan helt igår eftermiddag efter ett lååååångt sovpass. Idag är den puts väck. Måste varit tänderna som spökar.

Ha en härlig friday!!!



Postat av: Elin - Mamma till Edvin och bebisen i magen ♥

Hihi, ja det är nog bäst att fråga pappa också ;)



Här hemma ser Edvin på tv på morgonen. Tycker själv att det kan vara skönt eftersom då tar vi det lugnt innan vi börjar dagen "på riktigt" :)



Kram kram

2010-03-26 @ 10:59:08
URL: http://edvinsmamma.wordpress.com
Postat av: Linda

Härligt med friday:) Våra barn har också veckodagssockar men dom blandar hej vilt, dom har nog inte förstått vitsen med dom riktigt haha

Våra barn tittat alltid på tv på morgonen och då menar jag alltid, har inte orkat ta tag i det. Samtidigt tycker jag det är ganska skönt att dom gör det, då klan jag ligga kvar en stund och gotta mig i sängen:)

Kram

2010-03-26 @ 13:56:07
URL: http://uppochnervandahuset.se
Postat av: Becksan

Ha en trevlig fredag ni också, så ses vi imorgon! Påsklovet är inte förrän v 14, så hon kan ju gå hela nästa vecka oxå. Har de sagt fel till dig?? Kram

2010-03-26 @ 14:02:54
URL: http://becksan.blogg.se/
Postat av: Frida-Fantastiskamamman

Mina tittar väldigt lite på tv, är vi lediga får de titta en stund efter frukost!!!

Hihi ja du bäst att dubbelkolla, så att det blir rätt..

Kramisar<3

2010-03-26 @ 18:10:07
URL: http://fantastiskamamman.blogg.se/
Postat av: Nina - Glamourmamman

Japp, Olle brukar få kolla på barnprogram en stund på morgnarna. Mest för att jag ska kunna göra mig i ordning i lugn och ro. Men det är inte alltid det är glada miner när tv:n ska stängas av..;-)

2010-03-26 @ 18:50:30
URL: http://glamourmamman.blogg.se/
Postat av: Becksan

Tack för att ni är så snälla! Ses gärna en stund på söndag med istället om ni vill, tiden går lite snabbare då:) Ni är välkomna vid femtiden i morgon kram!

2010-03-26 @ 20:26:02
URL: http://becksan.blogg.se/
Postat av: Malla

Hon kommer ni med härliga kommentarer Siri! :)

Här ser vi istort sett aldrig på tv. Fabbe är ju så stor, 8 år han ser möjligtvis en liten stund på kvällen men det är istället data-spel han vill syssla med. Som tur är så lessnar han rätt fort, spelar en stund och sen är det lek och bus med kompisar som gäller. Får se hur det blir med Nellie :)

2010-03-26 @ 21:04:57
URL: http://www.monstermalla.se
Postat av: Anna

Hej.. ja, de små/stora 3-åringarna har alltid så roliga tankar.. bra att dubbelkolla med pappa också:) Vår 3-åring kollar på barnkanalen varje morgon 30 min max, jag stänger av efter en halvtimme och då är det slut! Inte alltid så poppis, men det går ju över snabbt! Vi kollar inte på kvällen utan föredrar morgonen..

2010-03-27 @ 07:22:09
URL: http://radhusbloggen.bloggagratis.se
Postat av: Sockenvägens Söta

Vilken nostalgi med veckodagstrosor! Och här är det barnteve på morgonen - iaf än så länge... Fortsatt trevlig helg!

2010-03-27 @ 07:52:52
URL: http://lurans.blogg.se/
Postat av: sara - Glitterögon

Hihi, en sån tokunge - bäst att fråga pappa också.



Jodå, våra små knoddar får ofta se på morgonteve våra lediga dagar. De vaknar ju så tidigt att det kan vara skönt med en lugn start på dagen. Både för dem och för oss föräldrar.

2010-03-27 @ 08:25:15
URL: http://glitterogon.blogg.se/
Postat av: Linda

Perfekt sätt att lära sig engelska också...

Ibland skulle jag näsan behöva veckodagstrosor jag med. Tycker man är dagvild emellanåt. Då kan man ju bara kolla på trollorna vad det är för dag.



Ingen TV här på morgonen. Vet inte varför. Men å andra sidan är det ingen TV på kvällen heller. Bus vet knappt vad Bollibompa är. Och vi ser heller aldrig TV. Vet aldrig vad folk pratar om för serier - vi ser dom inte.



Däremot blir det en hel del film och serier på dvd. Men då kan vi ju styra tiden helt själv.

2010-03-27 @ 10:13:52
URL: http://www.candygirl.nu
Postat av: SANDIBEL

hej skulle du kuna vara jätte snäll och rösta på min bikini där jag tävlar hos nelly? :)

http://nelly.com/designyourbikini/?bikiniuser=ebot21znr7kYN3OBTeQHjiEM#bikiniGallery

kram!

2010-03-27 @ 12:00:56
URL: http://sandibels.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: