Godisvagn på torget en gammal tradition.

Jag har förstått att många som är infödda Jönköpingsbor handlat sitt lördagsgodis från godisvagnen på torget sen de var barn. Idag var det premiär för Siri. Plånboken med egna pengar var med. Det var så spännande att titta och välja. Jag hade givetvis ett styrande finger med i spelet. Det slutade med ett kinderägg, en klubba och en minikexchoklad. Skruttungen var så nöjd när hon betalade och fick sin påse. 

Då det plötsligt börjat töa är det blött och slaskigt överallt. Inget skönt väder att vara ute i. Vi gick en snabbvända på torget för att sen gå vidare in till stan..... Hamnade på Coffee house by George, hög tid för lunch. Siri älskar kycklingpastan de har, idag länsade hon hela barnportionen. Frida och hennes J mötte upp. Vi fick en lugn och trevlig stund då lilla  trollungen sov i vagnen. Lagom när vi andra ätit färdigt vaknade hon. Hennes aptit är inte på topp än efter förkylningen men lite pillar hon i sig.

Snart började barnen tröttna. Dags att gå vidare. Vi tittade lite på stan men varken Crille eller Jag hade lust att shoppa. Vi flanerade mest. Tog en omväg hem för extra motion och luft. Även Siri somnade en stund i vagnen, får se om hon somnar ikväll.

Nu är vi hemma. Har inga planer för resten av dagen. Funderar på att laga varm smörgåstårta, kanske hyra en dvd. Fast det klart ikväll är det melodifestivalen, igen....



"pappa, vad du luktar gott" sa Siri i morse.


Kram ♥♥♥


Postat av: Camilla

Vad roligt för Siri att handla själv.

Det ska börjas i tid ;)

Ha en underbar kväll och kram på dig!

2010-02-27 @ 16:56:43
URL: http://cammo69.blogspot.com
Postat av: Linda

Kul att få prova handla själv.. då lär hon sig ju att pengarna inte räcker till precis allt man vill ha....

2010-02-28 @ 10:03:10
URL: http://www.candygirl.nu
Postat av: Linda

Vad mysigt det låter med en godisvagn, kan tänka mig hon var stolt efteråt.

Kram

2010-02-28 @ 16:34:47
URL: http://uppochnervandahuset.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: