Totalt snökaos....

det gäller nog i större delen av landet. För vår del har det inneburit att bilen fastnat på parkeringen för att hyresvärden inte varit här och plogat överhuvudtaget sen den sista snön kom. Vi kommer inte ut med vagnen utan får ta Ellie i pulkan. Siri får pulsa på i snön bäst hon kan eller trängas med lillasyster.

Igår kom inte Crille iväg till träningsmatchen. Som tur var hann han få lift av en annan kille i laget. Laget de skulle möta körde från Göteborg. Jag är förvånad att de kom, jag skulle ställt in matchen om jag vore deras tränare.

Våra gäster kom på fredagskvällen så de slapp det värsta ovädret men ändå, det snöade lätt även då. Vi är givetvis jätte glada att de kom och att bilturen gick bra.

I lördags skulle jag, Siri, kusinerna och faster Cathrin se Södras match. Cathrins bil är fyrahjulsdriven med rejäla vinterdäck men det var knappt vi kom iväg upp för den lilla sluttningen utanför vårt hus. Med en hel del vilja, backande fram och tillbaks och en svag lukt av bränt lyckades vi. Matchen slutade 3-3. Crille gjorde en strålande match, kul att se!! Ser bra ut inför kommande säsong. Tyvärr tappade de ledningen på slutet men spelade oklanderligt fram till dess.

Vi höll oss inne resten av dagen. Lagade god mat, flygande jakob. Spelade spel och åt godis. Barnen hyrde film med farmor och behövde inte samsas om en. Nej, Siri fick en Barbieprinsessfilm (Som även grabbarna tittade på för den var så spännande med troll och trollkarlar) och kusinerna skulle se Airbuddies en supersöt hundfilm som vi alla uppskattade. Den fick vi dock se i morse för igår var det melodifestivalen. Vad ska man säga jag tycker det är för mycket med alla deltävlingar. Däremot gillade jag Timotejs låt som gick direkt till globen. trallvänlig,blivande sommarplåga.



Äldst och yngst i kusinskaran

Idag reste släkten hem. De körde vid lunchtid för att ha god sikt och så fina vägar som möjligt. Vi har slappat hela dagen. Siri har varit helt slut efter de sena kvällarna. I eftermiddags tog vi oss ut på en promenad. Det är så mycket snö så det är helt otroligt. Tjejerna syns inte bakom vallarna.  Vi gick med barnen i pulkan, enda möjligheten att ta sig fram och vi bor i södra Sverige.Man brukar alltid önska att det är snö på sportlovet. Jag undrar om alla års önskningar plötsligt slagit in.....



En skön promenad i 10 minus grader, det syns inte hur sjukt mycket snö vi har men nu räcker det!!!


Nu ska Mr Persson och jag se "Min stora feta grekiska semester" Undrar vem som somnar???

Hoppas ni också haft en skön helg!!!


Postat av: Elin - Ett hus till oss

Vad mysigt ni har haft det, trots snökaoset. Det är verkligen jobbigt att man inte kommer fram någonstans. Hoppas att hyresvärden bestämmer sig för att ploga hos er nu.



Chokladbollar är verkligen underskattat, så gott ju :)



Kram Elin!

2010-02-21 @ 20:55:51
URL: http://etthustilloss.blogg.se/
Postat av: Utlandsmamman

Javisst blir man trött på all snö. Dock är jag ändå lycklig över att vi bor på Åland nu när Madeira drabbats av en katastrof med översvämningar osv.

Helt plötsligt är jag tacksam för att det ändå "bara" är snö vi har att tampas med :-)

Men jag hoppas ändå den försvinner snart.

Kram

2010-02-22 @ 07:58:42
URL: http://utlandsmamman.blogg.se/
Postat av: Linda

Ja visst är det sjukt, våra snövallar är så stora så bilarna inte syns bakom dem.

Även hos oss är det kass snöskottning, spelar ingen roll hur noga vi är med att hålla efter på vår egen tomt och parkering om inte vägarna så vi kommer ut från området skottas på ett acceptabelt sätt. I dag startade inte ens bilen -16 grader, ska en bil inte klara mer?

Hoppas ni har en bra måndag, Kram

2010-02-22 @ 10:41:02
URL: http://uppochnervandahuset.se
Postat av: Frida-Fantastiskamamman

Snö så långt ögat kan nå......vill inte heller ha mer nu!!!

vad mysigt med besök hela helgen, men man brukar vara trött dagen efter de åkt hem;)

Hoppas att ni får en fin måndag & att ni inte fryser ihjäl i den här kylan.

Massor av kramar<3

2010-02-22 @ 13:16:08
URL: http://fantastiskamamman.blogg.se/
Postat av: cecce

Hej!

Ja...denna vinter måste gå till historien. Har aldrig varit med om något liknande. Dock ser det ut som ni har lite mer snö än vi har, av bilderna att döma, men just nu snöar det och är rejält halt. Att ta sig några längre sträckor är otänkbart.



Ni verkar ha haft en mysig helg med mycket aktiviteter. Flygande jacob är en rätt som jag måste göra. Det var evigheter sedan.



Inneaktiviteter är det som gäller här med.

Gissa vad jag gör??

Bakar så klart:-)

Kanelbullar blir det idag!



Kramar!!!

2010-02-22 @ 13:50:11
URL: http://ceccesblogg.blogg.se/
Postat av: Maria

Grymt mycket snö har det kommit!! Nu får det räcka..

Vi lyckades också köra fast med en fyrhjulsdriven bil hemma på garageuppfarten, då är det mycket snö.



Hoppas att ni har fått en bra start på veckan.



Kram Kram

2010-02-22 @ 14:22:15
URL: http://sagafia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: