En härlig utflyktshelg

I torsdagskväll kom faster, kusinerna och Johan för att fira påsk med oss. Den kvällen pratade vi och slappade i soffan innan det var hög tid för sängen. Våra tjejer hann somna innan de kom så ni må tro att det var glada och förvånade miner när de vaknade i fredagsmorse.

Vi hade planerat en utflykt till Visingsö. Södra spelade sin första träningsmatch på gräs, tydligen är planen där redan spelklar. Däremed vart det ett litet projekt att se matchen. Det tog oss nästan hela dagen.

Strax efter 12 packade vi in vagn, matsäck,extrakläder, sparkcykel, barn och vuxna i två bilar för att köra till Gränna. Den stora premiärturen för mej och nya bilen. Något mindre bagageutrymme men annars är jag helt klart nöjd, det gick som på räls :)

Kl 13 sprang vi på färjan utan att hinna köpa biljett. Johan hade som tur var kontanter för jag hade inte en krona.... aj,aj aj, de tar inte kort på Visingsö.

Väl i land på ön blev vi varse att det var 3 km till planen. Tack och lov för att Alexander hade sparkcykeln och jag tagit med syskonsitsen till vagnen så Siri inte behövde gå hela vägen.

Strax efter 14 kom vi fram till matchen som redan börjat. Siri somnade lagom när Ellie vaknade. Solen strålade och just då var det en härlig vårdag. Vi började med att plocka fram fikakorgen......




Något annorlunda än att gå på fotboll på Stadsparksvallen..... här var det inga läktare utan bara att slå sig ner utmed planen. Enkelt och smidigt med barnen.




Ellie tröttnade snart på att sitta still på filten. Hon låg, rullade och kröp omkring i gräset. Lilla trollungen tyckte nog det var skönt att snön var borta.




Myspys




Faster och Siri i vårsolen


Matchen slutade med vinst för Södra. Det blev ett riktigt aprilväder, sol. blåst, varmt. kallt och regn om vartannat. På det stora hela hade vi en härlig dag!!!

Strax före 18 var vi hemma igen.Dagen avslutades med en långpanna lasagne. Hungriga barn och vuxna efter massor med frisk luft som åt med god aptit. Det var skönt att slå sig ner i soffan för att halvkolla på talang med de stora barnen.

Påskafton bjöd på ännu mera sol. Vi klädde på oss vårjackorna. Handlade engångsgrill, korv och bröd. Fotbollen togs med till Friardalen. Vi gottade oss några timmar ute i det sköna vädret.....




Siri hade knappt tid att sitta ner för att äta sin korv. Nej det vart för mycket spring i benen.




Ellie åt brödet och korven var för sig




Johan 




Mr Persson. Om någon missat att vi bor i Jönköping så vet ni det nu, hihi.


Framåt eftermiddagen drog vi oss hemåt för att invänta påskharen och förbereda påskbuffén. Haren kom och gömde ägg till barnens stora lycka. Lite choklad och varsin tidning att pyssla med tills maten var klar. Ellie fick nappar, russin och en liten chokladbit i sitt ägg. Hon var överlycklig.

Snart stod bordet dukat med lax, janson, köttbullar, västerbottenpaj, omelett, sill ägg, sallader m.m. Familjen Davidsson kom och det blev fullt hus. Mätta och belåtna gav vi oss på desserten, mintchokladkaka med grädde. Smarrigt var det!!!

Kvällen flöt på med en och annan öl eller glas vin till den som ville. Vi kunde inte hålla oss ifrån att spela spel. Tävlingsintstinkten tog tag i oss alla. Med andra ord spelades ett antal gånger. Vårt absoluta favoritspel, enkelt kul och alla kan vara med.

Nu har alla gäster åkt hem. Vi fixar och ordnar lite här hemma. I eftermiddag tror jag vi ska ta tag i balkongen, ta ner utemöblerna. Plantera blommor....

Ha en härlig söndag!!


Postat av: Frida

Åh ni var på visingsö! Jag och två kompisar skulle också åkt dit men jag har legat i MEGAförkylning sen i torsdags så vi sket i det... härtligt att ni haft en mysig påsk!

KRAM

2010-04-04 @ 13:31:33
URL: http://fridalinnmans.blogg.se/
Postat av: Carolina

Vad härligt ni haft det - hoppas resten av helgen blir lika bra! :-) kram

2010-04-04 @ 13:56:05
URL: http://www.carolina1979.se
Postat av: Linda

Men vilka härliga bilder... så ljuvligt. vi har också haft picknick idag - men med betydligt mera snö.. haha...

2010-04-04 @ 15:26:56
URL: http://www.candygirl.nu
Postat av: carola

nämen hallå där..

Var är eran snö:)...



Man blir inte lite avis på dina bilder, icke..

Hoppas helgen varit bra..

2010-04-04 @ 23:04:51
URL: http://mammacarola.blogg.se/
Postat av: MissyElliot

Vad underbart härligt det ser ut på bilderna. Vilket vårväder! Ni verkar ha njutit påsen ordenligt...

:-)

kramiz

2010-04-05 @ 09:24:01
URL: http://missyelliot.blogg.se/
Postat av: Johanna

Vilken mysig påsk ni haft! Ni har hunnit med lite av varje! :) Hoppas ni får en fin måndag! Kram

2010-04-05 @ 10:06:08
URL: http://skuggis.blogg.se/
Postat av: Camilla

Ååå,vad mysigt ni verkar ha haft det.

Själv har jag jobbat hela påskhelgen.

Ha en bra dag och kram på dig!

2010-04-05 @ 14:01:14
URL: http://cammo69.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: